Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Ο λογος για τον οποιο οι παλιοι γαμοι κρατουσαν δηθεν δεν ηταν η υπομονη αλλα η καταπιεση και η κοινωνικη κατακραυγη. Οι μανες τοτε λεγανε στις κορες οτι αν δεν τις χτυπαει και δεν χαρτοπαιζει ο αντρας, ειναι μια χαρα και να κατσουν στα αυγα τους. Τραγικες εποχες. Οχι οτι και το σημερινο που παντρευονται χωρις να το πολυσξεφτουν και μετα χωριζουν ειναι πολυ σωστο δηλαδη.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Eνα γενικοτερο σχολιο...
Ειναι κριμα που αυτοι που γραφουν ολες αυτες τις παπαρες δεν ειναι απο τη γενια που μας αφηνει σιγα σιγα.
Πιστευα οτι γινομαστε πιο εξυπνοι αλλα η προσελευση σε 'τοπους λατρειας' δειχνουν αλλα.
Και κουβαλανε και τα κουτσουβελα τους τα οποια δεν εχουν αποψη για το που θα παει η οικογενεια το καλοκαιρι και θα καταλληξει να ειναι ενα απο αυτα τα βλαμμενα που μιλανε λες και ειναι παπαδιες.
Πραγματικα κριμα.Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση τίποτε από αυτά που λέτε. Περισσότερη εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι μιλάτε για όλα σαν να είναι τα πάντα ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Κρίμα είναι να μην μπορείς να αντιληφθείς την πολυφωνία των καταστάσεων και να τα θεωρείς όλα με το ένα, και περιορισμένων δυνατοτήτων μυαλό σου (όπως θεωρώ πως είναι κάθε ανθρώπου, δεν το λέω για να προσβάλλω κανενα). Τι σημαινει: 'γίνομαι πιο εξυπνος'; Δώστε ορισμό και παρουσιάστε το αντίκρισμα που έχει αυτό στην κοινωνία! Γιατί, οι ασύνδετες και ακαταλαβιστικες προτάσεις, δείχνουν και βεβαιώνουν ένα πράγμα. Πως σίγουρα δεν γινόμαστε 'πιο εξυπνοι' με το πέρασμα των καιρών (κάθε αλλο), αλλά και πως αυτό σίγουρα δεν σχετίζεται με τους 'λογους' που έχετε σαν αιτία στο μικρό σας μυαλό. Άρα, χρειάζεται να επαναπροσδιοριστουν κάποιες παράμετροι.
Επειδη να νικησω δε γινεται, απλα να σου πω να μη συγχιζεσαι, λογικα ειναι αμαρτια για το θεουλη σου.
Περαστικα μας...