-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εντωμεταξυ, το νεο αλμπουμ του Καιαδα, βουλευτη του κομματος που εκανε ολη τη φασαρια για τον παστιτσιο, που βγηκε φετος
και στιχοι (στα αγγλικα) σε φαση: 'γαμω το Χριστο, το σαπιο εβραιο υπανθρωπο πανω στο σταυρο'Στο σχολειο (γυμνασιο) υπηρχε υποχρεωτικη εξομολογηση. Και ειμαι κατω απο 30, δεν εγινε πριν 100 χρονια
Pipes alert! Ακόμα και στο χριστιανικά προσανατολισμένο σχολείο που πήγα η εξομολόγηση ήταν εντελώς προαιρετική (και ελάχιστοι/ες πήγαιναν), ενώ και στους εκκλησιασμούς αν δεν πήγαινες κανείς δεν σου έλεγε τίποτα.
Ή υπερβάλλεις ή τα γράφεις επίτηδες για δημιουργία εντυπώσεων ή όντως πήγες σε κανένα αυστηρό σχολείο καθολικών και σε έδερναν οι καλόγριες με το χάρακα;
Επί του θέματος, η σύλληψη του τύπου πρόκειται για τεράστιο ατόπημα.
-
Και όμως zozr. Και στο δημόσιο γυμνάσιο που πήγαινα το 99-00, υπήρχε υποχρεωτική εξομολόγηση.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι αλλά είχε φάει κράξιμο ο Τέντες για αυτή τη γνωμοδότηση.
Αν και ο Κουτσαν ειναι πολυ πιο ειδικος , να πω εδω οτι η γνωμοδοτηση δεν ηταν του Τεντε (ηταν του Σανιδα).
Αυτα μπορω να αποκαλυψω χωρις να εκτεθωΣωστά
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Στο σχολειο (γυμνασιο) υπηρχε υποχρεωτικη εξομολογηση. Και ειμαι κατω απο 30, δεν εγινε πριν 100 χρονια
Τι να λεμε τωρα. Ελλημπανατο.Επιβεβαιωνω για δεκαετια 2000 (επαρχια).
Αν καλοθυμαμαι, αν δεν πηγαινες εκκλησια επεφτε παρατηρηση και προαιρετικα μονοημερη.αν αυνανιζεσαι παντως νομιζω οτι μετα θες 20 μερες νηστεια
Κι αμα γαμουσες ηταν μεχρι και 2 χρονια (2 περιπτωσεις υποψην) αλλα αυτο νομιζω οτι εξαρταται κι απο τον εξομολογο.
-
Αντε να επιβεβαιωσω κι εγω, για το δημοτικο.
Ερχοταν ο παπας μες στην ταξη, φανταζομαι αν καποιο πιτσιρικι ελεγε εγω ειμαι αθεος δεν θα το βαζανε με το,ζορι βεβαια. Ας τολμουσε ομως
-
@zorz
Έχω την εντύπωση ότι η υποχρεωτική εξομολόγηση εξαρτάται από τη διεύθυνση του σχολείου. Στο Πλάτων (δημοτικό) ήταν πράγματι υποχρεωτική. Στο Saint- Paul (γυμνάσιο/λύκειο) όχι, ούτε για τους καθολικούς. Εντάξει, οι εκκλησιασμοί ήταν υποχρεωτικοί και στα δυο (δεκαετίες '70 - '80). -
Πάντως το 1981-1984 ενω φημολογούνταν οτι ηταν υποχρεωτική , δεν θυμάμαι να είχα καμία ποινή ή συνέπεια που δεν εκτέλεσα το θρησκευτικό μου 'καθήκον'.
-
http://yro.slashdot.org/story/11/12/13/ ... -1200-pdfs
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
:lol:Πάντως το 1981-1984 ενω φημολογούνταν οτι ηταν υποχρεωτική , δεν θυμάμαι να είχα καμία ποινή ή συνέπεια που δεν εκτέλεσα το θρησκευτικό μου 'καθήκον'.
δεν παυουμε παρολα αυτα να ειμαστε τριτοκοσμικοι σε τετοια ζητηματα και αυτο φαινεται απο τη συγκεκριμενη συλληψη
μονο και μονο που καποιοι καθονται και το συζητουν και προσπαθουν να το δικαιολογησουν αρκει
-
Τελικά, όντως γίναμε Ισλαμαμπάντ. Να τον παραδώσουμε στον όχλο για λιθοβολισμό.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
φανταζομαι αν καποιο πιτσιρικι ελεγε εγω ειμαι αθεος δεν θα το βαζανε με το,ζορι βεβαια. Ας τολμουσε ομωςΠαρών!
-
Από περιέργεια, στο στρατό δήλωσες άθεος; Στη στρατιωτική σχολή; Ποια η αντιμετώπισή σου από τους άλλους;
-
στο στρατο δεν υπαρχουν αθεοι ουτε αλλες θρησκειες υπαρχουν ΧΟ και μη ΧΟ
-
Εκεί απλά δεν λες τίποτα. Αντιμετωπίζεις τις διάφορες αντιπροσωπείες και αγήματα σε θρησκευτικές εκδηλώσεις σαν μέρος της δουλειάς. Στα χαρτιά είσαι όμως Χ.Ο.
-
Μια άποψη για τη (μη) άρση του απορρήτου: http://elawyer.blogspot.gr/2012/09/facebook.html
-
αρα Σπυρακλα αν διαπιστωθει οτι τα στοιχεια του συγκεκριμενου δε τα βρηκε με νομιμο τροπο η αστυνομια τι γινεται ?
μπορει να συνεχιστει η διωξη?
-
Γινεται ολο και πιο ενδιαφερον.
Αληθεια, με τον τρολο λογαριασμο του twitter του ΚΚΕ, βρηκαν ποιος ηταν απο πισω?
-
Εντωμεταξυ εχουν ανοιξει απειρες σελιδες μετα το κατεβασμα, συχνα με απλο copy paste (google cache) του original περιεχομενου. Πολλοι δε εξ αυτων που τις ανοιγουν ειναι κατοικοι εξωτερικου οποτε πρακτικα τους κλανουν. Αντε να κυνηγανε με αιτηματα να κλεισουν οι σελιδες οι οποιες θα ανοιγουν ξανα σε 1 λεπτο, το μονο που μπορουν να κανουν. Αναμενομενο βεβαια. Απορω πραγματικα τι σκεφτονταν αυτοι που ειχαν τη φαεινη ιδεα. Οι νεες σελιδες, ΕΕΠ, ειναι ενιοτε απειρως προσβλητικοτερες απ'την original (εξισου κρυες βεβαια γεροντας πουστιτσιος κλπ.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αρα Σπυρακλα αν διαπιστωθει οτι τα στοιχεια του συγκεκριμενου δε τα βρηκε με νομιμο τροπο η αστυνομια τι γινεται ?μπορει να συνεχιστει η διωξη?
Αυτό δεν το γνωρίζω (οι γνώσεις μου περιορίζονται στις αμερικάνικες σειρές στις οποίες ο ''κακοποιός'' αφήνεται ελέυθερος και φυσικά μετά αναλαμβάνει την τιμωρία του ο εκάστοτε Dexter, Batman κτλ).
-
μα κι εγω τις ιδιες γνωσεις ακριβως εχω για αυτο κι εκανα αυτη την ερωτηση
Περί εκκλησίας [#3]