Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Βρε μαστορη, πιθανοτατα ηταν καμμια γκραβουρα ή πινακας δυο αιωνων πισω. Και απο οτι διαβαζω παρακατω λες οτι την εχουν βγαλει κιολας. Δε εχει πει κανεις οτι μεσα στις χιλιαδες σελιδες Θρησκευτικων δεν θα εχουν γραφτει και υπερβολες ή ανακριβειες ή πραγματα που 2 δεκαετιες μετα τη συγγραφη αποδειχτηκαν λαθος. Εδω η αλλη ελεγε για συνωστισμο στη Σμυρνη, την ωρα που υπηρχαν ζωντανα ατομα που το εζησαν.Ειδικοτερα τωρα για τη Μασωνια, λεει 'Η εκκλησια συνιστα στους πιστους της' οχι 'κωλοπαιδα μη γινετε μασωνοι' που θα ελεγαν στα δικα μας τα χρονια.
έλα μωρέ καημένε τώρα
Το εδάφιο περί μασωνίας είναι χαρακτηριστικό για όσα λέμε εδώ.
Ξεκίνησε ως παράδειγμα ότι τα θρησκευτικά έχουν γίνει ΟΚ τώρα, γιατί τα παρουσιάζουν όλα και όχι μόνο τα ΧΟ. Να δες γράφει για τη μασωνία.
->
Πραγματικότητα
Από τη θέση του Δάσκαλου (==αυθεντία) αποδομεί με ψέμματα και διαστρεβλώσεις για να καταλήξει να πει στους πιστούς, δηλαδή σε όλους όσοι βρίσκονται στην αίθουσα , ότι όχι δεν ισχύουν όλα αυτά που ισχυρίζονται οι ίδιοι, λένε ψέμματα, και γι' αυτό μακριά.
Στους δέκα ανθρώπους που θα ρωτήσεις, οι 5 τουλάχιστον θα σου πουν καρμπόν αυτές τις βλακείες που γράφει το εν λόγω εδάφιο. Τυχαίο φυσικά, και το μάθημα θρησκευτικών δεν επηρεάζει κανέναν
textbook scenario τζομπαναρέικης τακτικής μαντρώματος.
Εμένα αν μου έδιναν να παρουσιάσω το τι είναι χριστιανισμός, πιο αντικειμενικά θα το έκανα απ' ότι κάνει η εκκλησία για τους άλλους.
Το πρόβλημά μου δεν είναι φυσικά ότι τα διαλαλεί αυτά η εκκλησία. Ό,τι θέλει ας λέει. Στα κατηχητικά της, και στις εκκλησίες της. Αν αισθάνονται καλά οι χριστιανοί που τους πιπιλάνε με τέτοιες βλακείες για 'να μη γίνουνε μασώνοι', εμένα μου περισσεύει. Πρόβλημά τους.
Το πρόβλημά μου, είναι ότι χρησιμοποιεί το όχημα του σχολείου, και την αυθεντία που αυτό της δίνει για τζομπαναρέικες τακτικές μαντρώματος.
Τώρα, ότι έλα μωρέ μια γκραβούρα περασμένου αιώνα βρήκαν (παντελώς άσχετη με μασωνία, αλλά νεκροκεφαλές, και σκοτάδια και θάνατος και ΜΑΓΕΙΑ) και κάτι τυχαία αποσπάσματα 'να και η ελληνική δικαιοσύνη καταδικάζει' και κάτι τέτοια 'τυχαία' ---->
οι μυήσεις είναι θρησκευτικές τελετές και γίνονται σε σκοτεινές αί- θουσες με θρησκευτικά σύμβολα, και υποβλητική διακόσμηση (βωμούς, λα- μπάδες, θυμιάματα, ξίφη κ.λπ.). Έτσι δοκιμάζεται η αντοχή και η ψυχραιμία του μυούμενου.
εκεί στην αντοχή και την ψυχραιμία του μυούμενου είχε την 'γκραβούρα του περασμένου αιώνα'