-
Μαζί σου, αλλά γιατί να μην φορολογηθούν αυτά τα χωράφια και τα σπίτια?
-
Ποιός είπε να μην φορολογηθούν???
Με την λογική 'να τα απαλλοτριώσουμε για να την βγάλουμε καναν χρόνο - κ βλέπουμε μετά' τα έχω. -
Εχεις βρει κανα κτηματάκι της εκκλησίας για ''φτιάξιμο'' ililias......και το λιμπίζεσαι?
-
Θα μπορούσαν ίσως να απαλοτριωθούν ώς όφελος που αποκομίστηκε απο απάτη, μιας και όλη την περιουσία την κάνανε υποσχόμενοι κάτι που δεν υπάρχει
-
Όχι άλλες απάτες ευλογημένοι........
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εχεις βρει κανα κτηματάκι της εκκλησίας για ''φτιάξιμο'' ililias......και το λιμπίζεσαι?Τι εννοείς?
-
εγω ψηφισα οτι διαφωνω και πιστευω οτι θα πρεπει να υπαρχουν σχεσεις μεταξυ κρατους-εκκλησιας, αλλα οσο αναφορα την συντηρηση των ναων, ομως οχι να πληρωνονται οι παπαδες με τοσους υψηλους μισθους!!!! πολλες φορες τους βλεπω και εχουν 4-5 παιδια και μαλιστα με αυτοκινητα 7 θεσια υπερπολυτελεις!!! φανταζομαι οτι θα εχουν και την πληρωμη φροντηστηριων για τοσα παιδια κλπ!!! που τα βρισκουν τοσα λεφτα??????
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εχεις βρει κανα κτηματάκι της εκκλησίας για ''φτιάξιμο'' ililias......και το λιμπίζεσαι?
Τι εννοείς?
Α,μη νομίζεις.Κάτι ''φίλετα'' οικοπεδάκια είναι πειρασμός για τους εργολάβους μηχανικούς.Και είναι πολλά ευλογημένε μου!
-
Δεν είναι εργολάβος ο ililias όμως
-
No problem then. .......
-
Κ αν ήμουν γιατί θα είχες πρόβλημα, δλδ?
Ιδιώτης εγώ ο εργολάβος, η εκκλησία κ το κτηματάκι της απ' την άλλη, εσύ γιατί ενοχλείσαι?Τα 'φιλετάκια' της εκκλησίας βγαίνουν κατά καιρούς σε πλειστηριασμούς κ πουλιούνται, μερικά σε τιμές ρεκόρ. Πολλά τα παραδείγματα. Το κράτος παίρνει τους φόρους του, η εκκλησία λ7, η περιουσία αξιοποιείται από ιδιώτες, οι coupeas πάλι διαμαρτύρονται.
-
Eκκλησία δώστα όλα!... .......στο λαό....
-
Εδώ κολλάει καλύτερα, αν και 'αυτοκινητιστικού' περιεχομένου.
Ο άνθρωπος είναι αρχηγός.... -
Ψαριανος για την προσευχη και την θεση της θρησκειας στα σχολεια
http://news247.gr/ellada/politiki/psari ... 67431.html
παιδαγωγικο το θεμα αλλα κολλαει περισσοτερο εδω καθως δεν ειναι επιλογη του σχολειου
-
Σε κάποια θεματα θεωρώ πως έχει δίκιο. Και καλό είναι η 'θρησκευτικότητα' να είναι ΜΟΝΟ προσωπικό θέμα του καθενός και όχι μερος εκδηλώσεων.
Παρόλ' αυτά όμως τα δέχομαι ως μέρος την ελληνικής παραδοσης. Πόσο κακό κάνει η εικόνα του αγιασμού στην αυλή του σχολείου κατα την έναρξη της σχολικής χρονιάς?Δεν ξερω τι ισχύει με τα θρησκευτικά ως μαθημα στο σχολείο, δηλαδή τι διδασκετε πλέον αλλα θυμαμαι πόσο ενδιαφερον ήταν -νομίζω στην 2α Γυμνασίου- το βιβλίο των θρησκευτικών που περιείχε γνωριμία και γνωση και για τις άλλες θρησκείες του κόσμου.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε κάποια θεματα θεωρώ πως έχει δίκιο. Και καλό είναι η 'θρησκευτικότητα' να είναι ΜΟΝΟ προσωπικό θέμα του καθενός και όχι μερος εκδηλώσεων.
Παρόλ' αυτά όμως τα δέχομαι ως μέρος την ελληνικής παραδοσης. Πόσο κακό κάνει η εικόνα του αγιασμού στην αυλή του σχολείου κατα την έναρξη της σχολικής χρονιάς?Τεράστιο
Δεν ξερω τι ισχύει με τα θρησκευτικά ως μαθημα στο σχολείο, δηλαδή τι διδασκετε πλέον αλλα θυμαμαι πόσο ενδιαφερον ήταν -νομίζω στην 2α Γυμνασίου- το βιβλίο των θρησκευτικών που περιείχε γνωριμία και γνωση και για τις άλλες θρησκείες του κόσμου.
Kαι τα παιδιά ενέκριναν απ το δημοτικό ήδη ότι η θρησκεία μας είναι είναι η μέγιστη μαλακ......εεεε θρησκεία του κόσμου αμερόληπτα κι αβασάνιστα δια τον εγκέφαλόν τους
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παρόλ' αυτά όμως τα δέχομαι ως μέρος την ελληνικής παραδοσης. Πόσο κακό κάνει η εικόνα του αγιασμού στην αυλή του σχολείου κατα την έναρξη της σχολικής χρονιάς?Δεν ξερω τι ισχύει με τα θρησκευτικά ως μαθημα στο σχολείο, δηλαδή τι διδασκετε πλέον αλλα θυμαμαι πόσο ενδιαφερον ήταν -νομίζω στην 2α Γυμνασίου- το βιβλίο των θρησκευτικών που περιείχε γνωριμία και γνωση και για τις άλλες θρησκείες του κόσμου.
Η παραδοση δεν ειναι στατικο και ακριτο κοινωνικο φαινομενο, συμπεριλαμβανει εμας και την αλληλεπιδραση μας μ' αυτην.
Παραδοση ειναι το καθαρισμα των ταυρων στην ισπανια για ψυχαγωγια, δεν σημαινει ομως παραλληλα οτι εμμενουμε σε αυτο επειδη ειναι. Οι μεσηλικοι/ ηλικιωμενοι συμφωνουν, η νεα γενια ισπανων διαφωνει. Ο τροπος σκεψης, τα δικαιωματα ειναι πεδια συλλογισμου.Δεν ειναι ποσο κακο κανει μια τελετουργια (γιατι ετσι μ' αφηνεις να ρωτησω ποσο καλο κανει), ειναι το αν η προσαρμογη των μαθητων σε συγκεκριμενη πιστη (κατι καθαρα προσωπικο) ειναι σωστο παιδαγωγικα. Πιστευω ο σκοπος του σχολειου δεν ειναι η εφαρμογη ηθους αλλα η εξασφαλιση συνθηκων για την δημιουργια του.
Οσον αφορα στο μαθημα (το οποιο απαιτει 10 ταξεις για να εμπεδωθει; το θεωρω αστειο) στην υποχρεωτικη εκπαιδευση, θυμαμαι οτι - ως επι το πλειστον - ηταν επικεντρωμενο ξεκαθαρα στον χριστιανισμο. Σε μια ταξη που 'χαμε βιβλιο, οπως λες, με αλλες θρησκειες, 2 απο αυτες δεν τις ειδαμε καθως δεν προλαβαμε μεχρι το τελος του βιβλιου και τελικως ηταν εκτος υλης.
-
Στην τελευταία τάξη που είχαμε Θρησκευτικά - που δε θυμάμαι ποια ήταν - στο διαγώνισμα είχα γράψει ό,τι έπρεπε, με τα οποία υπολόγιζα σε ένα 16-18 και μετά έγραψα άλλες 2 κόλλες αναφοράς (σχεδόν 8 σελίδες) με θέσεις μου κατά του μαθήματος όπως γινόταν - και γίνεται, φαντάζομαι - καθώς και της εκκλησίας. Πήρα 11.
Επίσης έχω έρθει αρκετά σε τριβή με κληρικούς, λόγω ενασχόλησης με παλαιά/ιστορικά κτήρια, αναστηλώσεις κτλ. Η τριβή αυτή κατά κανόνα μου χαλά την όποια καλή εικόνα και σκέψη θα ήθελα να έχω γι' αυτό που λέγεται εκκλησία. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι ότι πρόκειται καταρχήν για ανθρώπους με παρωπίδες, από το οποίο πηγάζουν κι άλλα κακά.
Πάντως, παρόλα τα χίλια στραβά που τους σούρνω, δε μπορώ να διακόψω, στο μυαλό μου, τη σύνδεση ελληνικού κράτους και έθνους με την παράδοση, που με τη σειρά της εμπεριέχει τη θρησκεία ως βασικό συστατικό. Δυστυχώς - και το λέω με λύπη - πολλές φορές.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παρόλ' αυτά όμως τα δέχομαι ως μέρος την ελληνικής παραδοσης. Πόσο κακό κάνει η εικόνα του αγιασμού στην αυλή του σχολείου κατα την έναρξη της σχολικής χρονιάς?Επειδή η παράδοση προυποθέτει και παραλαβή απο κάποιον θεωρώ απίστευτα φασιστικό να με υποχρεώνει κάποιος να παραλάβω εγώ η το παιδί μου κάτι που δεν θέλω, δε συμφωνώ με την ύπαρξη του, συγκρούεται μετωπιαία με την λογική μου και με την όποια μόρφωση μου. Δηλαδή αν η παράδοση ήταν τρύπημα κούκλας με καρφίτσες θα έπρεπε να την παραλάβω γ@μώ τα υπουργεία μου; Ημαρτον πια.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Παρόλ' αυτά όμως τα δέχομαι ως μέρος την ελληνικής παραδοσης. Πόσο κακό κάνει η εικόνα του αγιασμού στην αυλή του σχολείου κατα την έναρξη της σχολικής χρονιάς?Επειδή η παράδοση προυποθέτει και παραλαβή απο κάποιον θεωρώ απίστευτα φασιστικό να με υποχρεώνει κάποιος να παραλάβω εγώ η το παιδί μου κάτι που δεν θέλω, δε συμφωνώ με την ύπαρξη του, συγκρούεται μετωπιαία με την λογική μου και με την όποια μόρφωση μου. Δηλαδή αν η παράδοση ήταν τρύπημα κούκλας με καρφίτσες θα έπρεπε να την παραλάβω γ@μώ τα υπουργεία μου; Ημαρτον πια.
Eσύ φίλε να μη λες πολλά, γιατί βλάπτεις τα παιδιά
http://health.in.gr/news/various/article/?aid=1231128029υγ
Τα και καλά επιστημονικά συμπεράσματα είναι για τα μπάζα βέβαια και ευτυχώς που κάπου λέει μέσα, πως το δείγμα των παιδιών ήταν μικρό.
Περί εκκλησίας [#3]