-
Κ μετα μου λετε για θρησκειες...
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Λεωνίδα η Εκκλησία είναι 'εταιρία' και θέλει κέρδη. Από εκεί και πέρα ο καθένας με την ποιότητα που έχει ή δεν έχει ως προσωπικότητα λειτουργεί ανάλογα ως πελάτης ή μη!Το θεμα δεν ειναι οτι η εκκλησια ειναι εταιρια, το θεμα (που δεν μπορειται να καταλαβαιτε) ειναι οτι η θρησκεια ειναι μπιζνα.
Τι εννοεις? Φυσικα κ δεν
έχεις ήδη αποφασίσει βλέπω για το παιδί σου ... πλάκα θα έχει να έχει αντίθετη άποψη η γυναίκα σου ...
Φυσικα κ εχω αποφασισει. Το τι θα πει η γυναικα ειναι δικο μου θεμα, εσυ εμενα ρωτησες. Ασε που το νοημα θα το εχει πιασει απο το πολιτικο γαμο. Εκτος αν θελει να παμε στην εκκλησια κ μολις ΔΕΝ κανω το σταυρο μου πρωτη φορα κ παραξενευτουν ολοι avec de παπας, να τους ενημερωσω οτι ειμαι αθεος.
-
Εγώ πάλι είχα την εντύπωση πως οι παππάδες είναι ΔΥ που πληρώνονται απο το κράτος για να τελούν τα μυστήρια κλπ. Α ναι ξέχασα είναι για το ρεύμα τα λεφτά
-
Ερωτηση: γινεται να εισαι κουμπαρα σε ΧΟ γαμο ενω δεν εισαι ΧΟ?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ερωτηση: γινεται να εισαι κουμπαρα σε ΧΟ γαμο ενω δεν εισαι ΧΟ?Ναι γινεται, νονα δεν γινεται γιατι διαβαζεις το 'πιστευω'.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ερωτηση: γινεται να εισαι κουμπαρα σε ΧΟ γαμο ενω δεν εισαι ΧΟ?Κωστα θα γινεις κουμπαρα;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Κωστα θα γινεις κουμπαρα;
Ωχ!χαστουκια μυριζομαι...
-
Πηγα σε γαμο που η κουμπαρα ηταν κινεζα κ προσπαθουσα να καταλαβω τι γινεται.
-
Που να καταλαβεις, ειναι δυσκολα τα Κινεζικα
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ναι γινεται, νονα δεν γινεται γιατι διαβαζεις το 'πιστευω'.
Το διαβάζεις...
Σε βάπτιση που ήμουν την Κυριακή, ο παπάς έβαλε τους (και καλά ΧΟ) νονούς να το πουν απ'έξω. Ρόμπα οι νονοί
Κι εγώ ο άθεος το θυμάμαι απ'έξω απ'το δημοτικο -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πηγα σε γαμο που η κουμπαρα ηταν κινεζα κ προσπαθουσα να καταλαβω τι γινεται.αν εισαι κουμπαρα παιρνεις αδεια παραμονης....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πηγα σε γαμο που η κουμπαρα ηταν κινεζα κ προσπαθουσα να καταλαβω τι γινεται.Αν δεν είναι ΧΟ η κουμπάρα τότε πρέπει η νύφη να σφάξει ένα κόκκορα έξω από την εκκλησία (προς τα δυτικά) μαζί με τον ψάλτη, μετά είναι οκ για το μυστήριο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν δεν είναι η κουμπάρα τότε πρέπει η νύφη να σφάξει τον ψάλτη, μετά είναι οκ για το μυστήριο.
Και ποιος θα ψελνει στο μυστηριο;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι περισσοτεροι παντως ξεχνατε τον οικονομικο παραγοντα. Ο θρησκευτικος μου γαμος και η βαφτιση του μικρου ηταν επικερδεστατες τελετες. Τα εξοδα τα καλυψαν αυτοι που ηθελαν να μας πεισουν να τα κανουμε και τα κερδη σε μας.
Για την εκκλησία είναι επικερδέστατη η τελετή.
Ιδίως αν ζητήσεις να ανάψουν όλα τα φώτα, το κέρδος εκτοξεύεται.
Όση περισσότερη ‘μούρη’ θέλεις να δόσεις στο μυστήριο, κάνοντας το παράσταση, τόσο το κόστος μεγαλύτερο. Σίγουρα μεγαλύτερο και το κέρδος της εκκλησίας, για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συντήρηση.
Το κόστος σε ένα βάπτισμα, πήγε 74ε . και ακούστηκαν τα ίδια λόγια. Δεν είναι για κανέναν τρομερό ποσό.
Α. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν δεν είναι ΧΟ η κουμπάρα τότε πρέπει η νύφη να σφάξει ένα κόκκορα έξω από την εκκλησία (προς τα δυτικά) μαζί με τον ψάλτη, μετά είναι οκ για το μυστήριο.
Μωαμεθανή…. ανατολικά το κεφάλι του πουλιού!!!!!.....
Α. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
:ysterical:Ερωτηση: γινεται να εισαι κουμπαρα σε ΧΟ γαμο ενω δεν εισαι ΧΟ?
Το διαβάζεις...
Σε βάπτιση που ήμουν την Κυριακή, ο παπάς έβαλε τους (και καλά ΧΟ) νονούς να το πουν απ'έξω. Ρόμπα οι νονοί
Κι εγώ ο άθεος το θυμάμαι απ'έξω απ'το δημοτικο
Όταν γράφουμε ο φίλος 21, μα και εγώ, ότι κάποια ριζώνουν!!!!!!!!!!!!!.........
Τελικά ‘γιαλαντζή’ άθεος είσαι!. Κάλοοοοοοοοοοοοοοοο είσαι και ο πρώτος.Πάντως επειδή οι κληρικοί το ξέρουν, έχουν το ‘πιστεύω’ σε κάρτα με μεγάλα γράμματα για τους γνωρίζοντες ελληνικά νονούς!!!!!!........ μα θα συστήσω να το γράψουν και σε γκρικλις για τους εθισμένους…… Όταν ο Τσακ Νόρις κοιτάζει τα Γκρικλις, αυτά γίνονται Ελληνικά!
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Οι περισσοτεροι παντως ξεχνατε τον οικονομικο παραγοντα. Ο θρησκευτικος μου γαμος και η βαφτιση του μικρου ηταν επικερδεστατες τελετες. Τα εξοδα τα καλυψαν αυτοι που ηθελαν να μας πεισουν να τα κανουμε και τα κερδη σε μας.
Για την εκκλησία είναι επικερδέστατη η τελετή.
Ιδίως αν ζητήσεις να ανάψουν όλα τα φώτα, το κέρδος εκτοξεύεται.
Όση περισσότερη ‘μούρη’ θέλεις να δόσεις στο μυστήριο, κάνοντας το παράσταση, τόσο το κόστος μεγαλύτερο. Σίγουρα μεγαλύτερο και το κέρδος της εκκλησίας, για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συντήρηση.
Το κόστος σε ένα βάπτισμα, πήγε 74ε . και ακούστηκαν τα ίδια λόγια. Δεν είναι για κανέναν τρομερό ποσό.
Α.είναι υποχρεωτικό να πληρώσεις για να σου βαφτίσουν το παιδί;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
:ysterical:
Το διαβάζεις...
Τελικά ‘γιαλαντζή’ άθεος είσαι!. Κάλοοοοοοοοοοοοοοοο είσαι και ο πρώτος.Πάντως επειδή οι κληρικοί το ξέρουν, έχουν το ‘πιστεύω’ σε κάρτα με μεγάλα γράμματα για τους γνωρίζοντες ελληνικά νονούς!!!!!!........ μα θα συστήσω να το γράψουν και σε γκρικλις για τους εθισμένους…… Όταν ο Τσακ Νόρις κοιτάζει τα Γκρικλις, αυτά γίνονται Ελληνικά!
Α.κι εγώ είχα πει το πιστεύω απ'έξω όταν μικρός είχα βαφτίσει ένα παιδί
μάλλον μόλις το μαθαίνεις γίνεσαι άθεος μετά δεν εξηγείται αλλιώς
-
Εκείνο το τραγικό που έπρεπε να μάθουμε το Πιστεύω παπαγαλία στο Γυμνάσιο δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Γράψαμε και διαγώνισμα στα Θρησκευτικά με μόνο θέμα αυτό! Φυσικά αντέγραψα... σιγά μην μάθαινα τέτοιες παπαριές, άθεος άνθρωπος. Δυστυχώς σε εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε δυνατότητα εξαιρέσεως από το μάθημα της κατήχησης των μουλάδων.
-
εμένα μου άρεσαν τα θρησκευτικά και πάντα τα διάβαζα και έγραφα καλά σε αυτά
παρόλα αυτά η θεολόγα μου ειδικά στο λύκειο δε με πήγαινε καθόλου γιατί στα διαγωνίσματα έγραφα και τη προσωπική μου άποψη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
:ysterical:
Το διαβάζεις...
Α.κι εγώ είχα πει το πιστεύω απ'έξω όταν μικρός είχα βαφτίσει ένα παιδί
μάλλον μόλις το μαθαίνεις γίνεσαι άθεος μετά δεν εξηγείται αλλιώς
Είναι αλήθεια ότι εάν στο πιστεύω, ‘κουρευτούν,……. τα ιδιοκτησιακά, στα οποία και δεν πιστεύω όπως έχω δηλώσει ως χριστιανός ορθόδοξος, και όχι θεούσα, και συνέχιση στο «εις ένα Κύριων Ιησού χρηστό…… »κλπ, θα είναι βατότερο σε πολλούς ανθρώπους. Σίγουρα το ‘τελετουργικό’ δεν είναι ένα πράγμα που κόβετε και ράβετε κατά το δοκούν.
Όπως και ο γράφων το ‘πιστεύω’, πίστευε ότι πίστευε πριν 2000 χρόνια, και ο γράφων στην ενότητα (εγώ), πιστεύω ότι πιστεύω, που σε καμία περίπτωση δεν συζητείτε μέσα στην ενότητα!.....μόνον επιγραμματικά. Στα λόγια ΤΟΥ «πορεύεστε ανά τα έθνη και βαφτίζετε…..» στηρίζω ένα μεγάλο νόημα της θρησκείας. Έκανες φίλε κάτι κάλο, μα βλέπεστε με το βαφτιστήρι σου?.
Α.
Περί εκκλησίας [#3]