-
Μπα δεν πέζη, ίσα ίσα που χαλάει η προβλεψιμότητα στο όριο. Παραμένω στην άποψη μου ότι είναι άσχημο το Μ Pack, προτειμό των εργοστασιακό προφυλακτήρα
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
που θα συμβαλλει και σε κρατηματα φρεναρισματα κτλπ
Τι σε κάνει να πιστευεις οτι σε άσφαλτο με ανωμαλίες (χαρακτηριστική ελληνική δηλαδή) θα φρενάρεις και θα στρίψεις καλύτερα με το λάστιχο-φλίδα?
Τα περιπου 60Κ χλμ με 400 'αναβαθμισμενα' αλογα σε 19αρες ΚΑΙ με RF λαστιχα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κίκιζα, το ότι έχεις μπλέξει τούρμπο με ατμοσφαιρικές τόση ώρα το έχεις καταλάβει, φαντάζομαι, ε; Οι παραφουσκωμένες 911 ή 964 'λουκ τούρμπο' που περιγράφεις δεν έχουν καμία σχέση ούτε σε κόστος κτήσης ούτε σε κόστος συντήρησης με τις αυθεντικές 930 ή 965 αντίστοιχα (911 turbo και 964 turbo, για να σε διευκολύνω).
Όποια χρονιά και να διαλέξεις, η αναλογία 930/911 είναι 1/10 ή και πολύ περισσότερο, πράγμα που τις καθιστά από αρκετά σπάνιες μέχρι εξαιρετικά σπάνιες (όπως αυτή που διάλεξες από μόνος σου, για παράδειγμα, προφανώς χωρίς να γνωρίζεις) ανάλογα με τη χρονιά.Τελικά πράγματι είσαι ανίκητος... αποσύρομαι, λοιπόν, ντροπιασμένος (να αφήσω και τον άνθρωπο να αποφασίσει για το αμάξι του)!
Eγω δεν εχω μπλεξει τιποτα. Εσυ παρουσιαζεσαι ως conaisseur των 911, αλλα στην ουσια τζιφος...
Ο εσωτερικος κωδικος 930, ή αλλιως και G-wagen με τις 'φυσαρμονικες' στους προφυλακτηρες, (συμπεριλαμβανει ΚΑΙ Turbo) αναφερεται σε 911 παραγωγης 1975-1989. Ιστορικα, ειναι το μακροβιοτερο και πιο γνωστο 911, σε επιπεδο παραγωγης.
Οι 930 ΔΕΝ ειναι σπανιες. Εκτος αν για εσενα +21,000κομματια ειναι Limited edition... -
Κίκιζα φίλε μου, είσαι συμπαθής γενικότερα, αλλά εδώ μήν επιμένεις!
Σε σχέση με το D Jet είσαι όχι απλά χτεσινός,αλλά μερικών ωρών στο θέμα Pοrsche...
Kαι πίστεψέ με δεν αρκεί το google και η βικιπαιδείες ,για να φτάσεις το επίπεδο του Αλέξανδρου στο θέμα.
Οπότε λήξε το με αξιοπρεπή υποχώρηση, και μην εκτίθεσαι παραπάνω, διότι επαναλαμβάνω, είσαι συμπαθής και φιλότιμος στο χόμπι σου, και είναι κριμα να υποβιβάζεις εαυτόν λόγω εγωιστικής επιμονής -
930 ήταν μόνο τούρμπο νομίζω, αυτό σου λέει και ο D-Jet.
-
Οκ, για το συγκεκριμενο, συγνωμη ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ. Θεωρουσα οτι 930=ΟΛΕΣ οι 911 παραγωγης 1974-1989.
Ουσιαστικα εννοω τις 911 με τους προφυλακτηρες που εχουν 'φυσαρμονικα', και αυτες μονο σπανιες και λιγες σε παραγωγη δεν ειναι ως παλιες Porsche.
Παρολα αυτα, τουλαχιστον απο τα λεγομενα ανθρωπου, που ηταν κατοχος μιας 911 του 1975 (2,7 απ' οσο ξερω)
τα ανταλλακτικα ηταν ακριβοτερα, απο αυτα μιας 986/987. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μακριά.
πες της μονο να κλεισει τη κουκουλα γιατι θα κρυωσει το τσαι
περα απο τη πλακα μπροστα σε Ζ4 35αρα δεν εχει καμια απολυτως ελπιδα
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...Ουσιαστικα εννοω τις 911 με τους προφυλακτηρες που εχουν 'φυσαρμονικα', και αυτες μονο σπανιες και λιγες σε παραγωγη δεν ειναι ως παλιες Porsche....Τώρα συγνώμη αν λέω κοτσάνα και είμαστε και εκτός θέματος αλλά οι 964 δεν ήταν αυτές με τη φυσαρμόνικα;;;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Μακριά.
Το απολύτως μου άρεσε.!Σε ποιο θέμα δεν έχει ελπίδα? Στην κάλυψη αποστάσεων σίγουρα η Boxster και του '05 ακόμα είναι ποιο γρήγορες από σημείο σε σημείο, στην εκκίνηση από στάση η διαφορές ειδικά στην έκδοση του '08 και μετά είναι τις τάξεως του 0,2 του δευτερόλεπτου υπέρ τις Bmw, αυτό σημένη πρακτικά ότι το αποτέλεσμα μίας κόντρας εναποτίθενται πλέον στην αποτελεσματικότητα του οδηγού και μόνο, οι διαφορές είναι αμελητέες σ'αυτό το θέμα, μεγάλες όμως στο στήσιμο. Παιδιά μην ξεχνάμε ότι οι Boxster είναι Benchmark στην κατηγορία όποτε βγαίνουν ε?
-
σιγα την τεχνη που θα χρειαστει να βαλει ο οδηγος σε αυτοματα με launch control
(χειροκινητη boxter μπορει να κεραστει τσαγακι απο πιο ταπεινες κατασκευες )δε ξερω τι λενε τα χαρτια, αυτο που ξερω καλα ειναι οτι δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ του μοτερ της boxter και της Z4
απο κει και περα κι εγω τη boxter θα προτιμουσα μεταξυ των 2 (γιατι περισσοτερο και απο τα 2 θα προτιμουσα το tts ) χωρις να με νοιαζει ποιο ειναι πιο γρηγορο στην ευθεια
απλα αναφερω ενα λογο για τον οποιο καποιος θα προτιμουσε τη z4
ειναι πιο γρηγορη στην ευθεια, εχει πολυ μεγαλυτερα περιθωρια βελτιωσης με ενα απλο προγραμμα και αυτο μετραει για παρα πολυ κοσμο
-
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
που θα συμβαλλει και σε κρατηματα φρεναρισματα κτλπ
Τι σε κάνει να πιστευεις οτι σε άσφαλτο με ανωμαλίες (χαρακτηριστική ελληνική δηλαδή) θα φρενάρεις και θα στρίψεις καλύτερα με το λάστιχο-φλίδα?
Τα περιπου 60Κ χλμ με 400 'αναβαθμισμενα' αλογα σε 19αρες ΚΑΙ με RF λαστιχα...
Αν είχες κάνει αυτά τα 60 Κ χλμ με 18άρα, θα είχες άλλη γνώμη τώρα. Εκτός αν εσύ στρίβεις μόνο στην Αττική Οδό.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Ουσιαστικα εννοω τις 911 με τους προφυλακτηρες που εχουν 'φυσαρμονικα', και αυτες μονο σπανιες και λιγες σε παραγωγη δεν ειναι ως παλιες Porsche....
Τώρα συγνώμη αν λέω κοτσάνα και είμαστε και εκτός θέματος αλλά οι 964 δεν ήταν αυτές με τη φυσαρμόνικα;;;
911 (1975-1989 οπως αυτη της φωτο)
Προφυλακτηρες τυπου 'φυσαρμονικα' φαινονται στα κοκκινα κυκλακια.964 (1989-1994)
-
σιγα την τεχνη που θα χρειαστει να βαλει ο οδηγος σε αυτοματα με launch control
(χειροκινητη boxter μπορει να κεραστει τσαγακι απο πιο ταπεινες κατασκευες )δε ξερω τι λενε τα χαρτια, αυτο που ξερω καλα ειναι οτι δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ του μοτερ της boxter και της Z4
απο κει και περα κι εγω τη boxter θα προτιμουσα μεταξυ των 2 (γιατι περισσοτερο και απο τα 2 θα προτιμουσα το tts ) χωρις να με νοιαζει ποιο ειναι πιο γρηγορο στην ευθεια
απλα αναφερω ενα λογο για τον οποιο καποιος θα προτιμουσε τη z4
ειναι πιο γρηγορη στην ευθεια, εχει πολυ μεγαλυτερα περιθωρια βελτιωσης με ενα απλο προγραμμα και αυτο μετραει για παρα πολυ κοσμο
Ακόμη δεν σε πιάνω. 1ον εάν η χειροκίνητη Boxster μπορεί να κεραστή τσαγάκι από πιο ταπεινές κατασκευές το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Ζ4 σωστά?
2ον η διαφορά στις αυτόματες είναι τις τάξεως του 0,1 δευτερόλεπτου, δηλαδή πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά. Τουλάχιστον δήξε μου κάποιες μετρήσεις που να λένε ότι είναι ποιο γρήγορη η Ζ4, 400άρι ας πούμε, ρεπρίζ κλπ γιατί δεν τα βρίσκω τώρα, και η δήλωση ήταν ότι η Boxster δεν έχει ελπίδα, οπότε πρέπει να υπάρχει σημαντική διαφορά στο 400άρι ας πούμε.
3ον Γιατή είναι καλύτερο το μοτέρ τις Bmw? Αν ο λόγος είναι ότι είναι βελτιώσιμο εύκολα κι αυτός είναι ο λόγος που ''για τον οποίο καποιος θα προτιμουσε τη z4'' όπως λες, τότε κάποιος άλλος θα προτιμούσε Boxster για το στρίψιμο. Δεν έχω καμία πρόθεση ειρωνείας η οτιδήποτε παρόμοιο, απλά μου φένεται υπεβολική η δήλωση ''δεν έχει ελπίδα απέναντι στο Ζ4 35'' και θα ήθελα να μάθω εάν κάτι τέτοιο όντως ισχύει και γιατή.! Άλωστε τα φόρουμ είναι για να μαθαίνουμε έτσι δεν είναι? -
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Τουλάχιστον δήξε μου κάποιες μετρήσεις που να λένε ότι είναι ποιο γρήγορη η Ζ4, 400άρι ας πούμε, ρεπρίζ κλπ γιατί δεν τα βρίσκω τώρα, και η δήλωση ήταν ότι η Boxster δεν έχει ελπίδα, οπότε πρέπει να υπάρχει σημαντική διαφορά στο 400άρι ας πούμε.μετρησεις ουτε εγω εχω προχειρες, μιλαω εκ πειρας απο ανοιγματα που εχω κανει και με διπλοτουρμπινες bmw και με boxter
(παρολο που οι boxter με τις οποιες εχω ανοιξει ηταν χειροκινητες με τα 296, αλλα δε νομιζω να αλλαξε κατι δραματικο στο f/l)το μοτερ της bmw ειναι σαφως πιο δυνατο (και η δυναμη του φαινεται ακομα και σε βαρυτερα οχηματα οπως η σειρα 3) και λιγο με νοιαζουν τα 0-100 και οι ιπποδυναμεις που ανακοινωνονται
γενικα ενα μοτερ τουρμπο εχει περισσοτερη δυναμη απο ενα ατμοσφαιρικο ιδιων ιππων (χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και λιγοστες εξαιρεσεις)
απο κει και περα η επιταχυνση στην ευθεια δεν ειναι το α και το ω, αλλωστε κυκλοφορουν punto που πατανε carrera s στο δρομο
-
Τουλάχιστον δήξε μου κάποιες μετρήσεις που να λένε ότι είναι ποιο γρήγορη η Ζ4, 400άρι ας πούμε, ρεπρίζ κλπ γιατί δεν τα βρίσκω τώρα, και η δήλωση ήταν ότι η Boxster δεν έχει ελπίδα, οπότε πρέπει να υπάρχει σημαντική διαφορά στο 400άρι ας πούμε.
μετρησεις ουτε εγω εχω προχειρες, μιλαω εκ πειρας απο ανοιγματα που εχω κανει και με διπλοτουρμπινες bmw και με boxter
(παρολο που οι boxter με τις οποιες εχω ανοιξει ηταν χειροκινητες με τα 296, αλλα δε νομιζω να αλλαξε κατι δραματικο στο f/l)το μοτερ της bmw ειναι σαφως πιο δυνατο (και η δυναμη του φαινεται ακομα και σε βαρυτερα οχηματα οπως η σειρα 3) και λιγο με νοιαζουν τα 0-100 και οι ιπποδυναμεις που ανακοινωνονται
γενικα ενα μοτερ τουρμπο εχει περισσοτερη δυναμη απο ενα ατμοσφαιρικο ιδιων ιππων (χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και λιγοστες εξαιρεσεις)
απο κει και περα η επιταχυνση στην ευθεια δεν ειναι το α και το ω, αλλωστε κυκλοφορουν punto που πατανε carrera s στο δρομο
Οκ εάν έχεις προσωπική πήρα πάω πάσο. Πάντως αν και το μοτέρ τις Bmw έχει κάποια παραπάνω ροπή μεν, η Boxster όμως είναι ελαφρύτερη κάτα περισσότερο από 200 κιλά, η 3άρα επίσης δεν έχει καμία σημαντική διαφορά βάρους απ'την Ζ4 (γύρω στα 30 κιλά η 335 Ε90)
Άλλα αφού λες ότι έχεις πρωσοπική εμπειρία, τα νούμερα περιτέυουν πλέον, εκτός κι αν έχει κατί άλλο να πει κανένας ποιό γνώστης -
απλα αναφερω ενα λογο για τον οποιο καποιος θα προτιμουσε τη z4ειναι πιο γρηγορη στην ευθεια, εχει πολυ μεγαλυτερα περιθωρια βελτιωσης με ενα απλο προγραμμα και αυτο μετραει για παρα πολυ κοσμο
H 35i ναι, έχει. Νομίζω όμως ότι ο φίλος κοιτάει για 23i όπου δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης εκτός και αν σκάσει κάμποσα γιούρο
-
Η συζητηση ειχε ξεκινησει με το mango και γιατι επελεξε τη 35αρα αν θυμαμαι καλα
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Φίλος μου παλιά μου έλεγε ότι με το αυτόματο τάδε είχε 0-100 σε 9'' πάντα οπότε συνήθως περνούσε αυτοκίνητα που είχαν μισό ή και περισσότερο δευτερόπλεπτο λιγότερη επίδοση. Το αυτόματο έχει πολύ πιο εγγυημένη και επαναλήψιμη την επίδοσή του ενώ στο χειροκίνητο είναι πολλοί οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την επίδοση και σπάνια και λίγοι θα καταφέρουν να πετυχαίνουν συστηματικά την ονομαστική τιμή.
@Κίκιζας
Εγώ νόμιζα ότι αυτές είναι οι 964 και 993 που μας δείχνεις αλλά τελικά έχεις δίκιο. Οπότε η 964 είναι η τελευταία με ξεχωριστά φανάρια με δακτυλίδι (τύπου σκαθαριού). Να μαθαίνουμε και τίποτα! -
Aν και ο φιλος ενδιαφερεται για τις εκδοσεις 2,7 σε Boxster / 2,5 σε Ζ4 αντιστοιχα, για λογους...υπερατου, παραθετω τις επιδοσεις των δυο με τα ημιαυτοματα κιβωτια τους, απο το συγκριτικο των 4τροχων (Ιουλιος 2009):
Επισης ολο το αρθρο, εδω:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12771 -
Μακριά.
Έχουμε καταμπερδευτεί με τα διάφορα μοντέλα. Αν αναφέρεσαι πάντως στην καινούρια S PDK με τα 310, θα εκπλαγείς... Δες και τον πίνακα που έβαλε ο Γρηγόρης.
Boxster987 ή Z4 E89?