-
Τα εργιστασιακά ανταλλακτικά (αναλώσιμα κλπ) ΔΕΝ τα φτιάχνει η αντιπροσωπεία. Μάθε τι μάρκα είναι και πάρτα απ έξω αν θέλεις να είναι ίδια.
-
Το δισκο πλατο της sachs ειναι πολυ καλο αλλα νομιζω πως ειναι παρομοιος με αυτον της ford.Τεσπα αντλια sachs δεν νομιζω να υπαρχει μιας και η ζημια που επαθες δεν ειναι συνηθισμενη.
-
Γιατί μόνο 2 αμορτισέρ; Αλλαξε τα ΟΛΑ. Οχι ημίμετρα.
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
Συγκεκριμένα οι τιμές στα ανταλακτικά ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% είναι οι εξής:
Ρουλεμάν 90 ευρω ,σετ συμπλέκτη 290 ευρώ, 2L λάδι σασμαν 87 ευρω, υγρά φρένων 10 ευρω , 2 αμορτισέρ μπροστά 219 ευρω και τα 2 μαζί , λαδι κινητήρα 31 ευρω, φιλτρο λαδιου 6 ευρω, φίλτρο καμπίνας 21 ευρω και τέλος καθαριστικο φρένων τζαμιών μαζί με το νερό άλλα 7 ευρώ. Σύνολο ανταλακτικών ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΠΑ 939 ευρώ. Συνολικό κόστος εργασίας για αλλαγή δίσκο πλατό , αμορτισερ μπροστά και το σέρβις που περιλαμβάνει μόνο αλλαγή λαδιών και φίλτρων και νερού για τα τζάμια , είναι 400 ευρώ...Κάνοντας μου και μία έκπτωση στα ανταλακτικά 25% με την προυπόθεση ότι θα γίνει εκεί και η εργασία μου κατεβαίνει σύνολο 1113 ευρώ... Τους ζήτησα να μου τα τυπώσουν σε φωτοτυπία. Ένα φιλαράκι μου μηχανικός μου τα φτιάχνει όλα μαζί με 860 ευρώ.
Όχι παιδιά αποκλείετε να ξαναπάω εκεί πέρα παρά μόνο για έλεγχο του εγκεφάλου γιατί τα ηκλεκτρονικά aftermarket συστήματα δεν τα πολυ εμπιστεύομαι... Αυτό έκανα και σήμερα... Πήγα για μια απλή διάγνωση, μου σήκωσαν το αυτοκίνητο είδαν από πού έχει διαρροή και για όλο αυτό μου έβγαλαν κανονικά κάρτα εισαγωγής (σαν τα νοσοκομεία) και πλήρωσα 23 ευρώ επειδή το σήκωσε και είδε απο πού είναι η διαρροή... Το αμάξι το πήρα και έφυγα και βρήκα ένα φιλαράκι που θα μου τα κάνει όλα και σέρβις και αλλαγή δίσκο πλατό αντλία ρουλεμάν με την μισή τιμή περίπου... Απλά το μόνο που φοβάμαι είναι η ποιότητα των aftermarket ανταλακτικών. Την αντλία του συμπλέκτη θα την πάρω μάλλον από αντιπροσωπία 90 ευρώ και δίσκο πλατό (αν χρειαστεί άλλαγμα τελικά) θα μου βάλει sachs με 200 ευρώ που με διαβεβαίωσε ότι είναι από τους καλύτερους δίσκους, καλύτερος και από τον εργοστασιακό. Οπότε δεν έχω πρόβλημα και συμφώνησα. Να ρωτήσω δεν υπάρχει όλο μαζί το κίτ με την αντλία και τον δίσκο πλατό από την sachs ώστε να μην αγοράσω ούτε την αντλία από την αντιπροσωπία? Γενικά στο φιλαράκι μου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σαν μηχανικό γιατί είναι μερακλής και έχει και πολύ φιλότιμο. Άλλωστε από τους μηχανικούς της αντιπροσωπίας ακόμη και εγώ καλύτερος είμαι... Αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στα aftermarket ανταλακτικά και εκεί είναι που φοβάμαι λίγο... Εκεί θέλω λίγο την γνώμη σας και εσάς μήπως μπορέσω να καταλήξω αν θα αγοράσω τα γνήσια ανταλακτικά ή aftermarket...
-
@elteo και εγώ αυτής της λογικής είμαι ,ότι δηλαδή όπως και τα λάστιχα πρέπει να τα αλλάζουμε όλα μαζί έτσι και τα αμορτισέρ. Αλλά στην αντιπροσωπία και οι 3 αρχιμηχανικοί που ρώτησα μου είπαν ότι τα πίσω δεν χρειάζονται άλλαγμα..
Το μεγάλο μου πρόβλημα που έχω ρε παιδιά και με έχει τρελάνει αυτές τις μέρες και δεν μπορώ να ησυχάσω και να βρώ μια λύση, είναι ότι δεν θέλω να ρισκάρω σε ποιότητα και αξιοπιστία και σε επιδόσεις του αυτοκινήτου μου ούτε με aftermarket ανταλακτικά ούτε με κακούς μάστορες που μπορεί να προξενίσουν και άλλα προβλήματα... Είχα σκοπό τώρα στο σέρβις να τα αλλάξω όλα, και λάστιχα , και αμορτισέρ και να κάνω το σέρβις του αυτοκινήτου και όλα στην αντιπροσωπία με γνήσια ανταλακτικά , και θα μου κατέβαιναν όλα μαζί 700-800 ευρώ και θα είχα και το κεφάλι μου ήσυχο... Ξαφνικά όμως μου έπαθε την βλάβη με τον συμπλέκτη και ανεβαίνει το κοστολόγιο άλλα 700 ευρώ και με βγάζει εντελώ εκτός προυπολογισμού. Για αυτό προσπαθώ να βρω μια λύση που να μην με βγάλει τόσο πολύ εκτός προυπολογισμού αλλά να μην κάνω και εκπτώσεις στην ασφάλεια ,την αξιοπιστία και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου μου... Και επειδή το φιλαράκι μου ο μηχανικός μου λέει ότι και τα γνήσια ανταλακτικά τα βγάζουν οι ίδιες εταιρίες που βγάζουν και τα aftermarket προσπαθώ να επιβεβαιώσω ότι όντως έτσι είναι τα πράγματα και ότι θα έχω το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα από ότι στην αντιπροσωπία. Εκεί θέλω την γνώμη σας... Για παράδειγμα έχω ακούσει ότι το δίσκο πλατό του Focus η Ford το προμηθεύετε από την sachs. Οπότε είτε βάλω sachs είτε βάλω τα γνήσια της αντιπροσωπίας το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και με χαμηλότερο κόστος... Είναι όμως όντως ο δίσκος πλατό sachs ίδιος ή και καλύτερος από της αντιπροσωπίας ή θα έχω άλλα προβληματα μετά??? Αυτό το δήλιμα έχω και ψάχνω μερικούς γνώστες του θέματος να μου το επιβεβαιώσουν. Το ίδιο ψάχνω και για τα άλλα ανταλακτικά όπως ρουλεμαν, αντλία συμπλέκτη (η οποία είναι ενσωματομένη με το ρουλεμαν δηλαδή είναι ένα ενιαίο ανταλακτικό για αυτό ρωτάω αν υπάρχει από την sachs γιατί κάπου διάβασα ότι η sachs βγάζει και ρουλεμαν για το focus και το ρουλεμαν με την αντλία συμπλέκτη είναι μαζί ένα... Κανένας που να γνωρίζει???
-
2L λάδι σασμαν 87 ευρω
Βαλβολινες 87e?
Εγω χανω κατι? -
@nonos όχι δεν χανεις τίποτα... 2 L βαλβολίνες(λάδι σασμαν όπως το γράφει σε αυτό που μου τύπωσαν) στοιχίζουν 87 ευρώ, όσο δηλαδή κάνει και ολόκληρη η αντλία του συμπλέκτη...
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τα εργιστασιακά ανταλλακτικά (αναλώσιμα κλπ) ΔΕΝ τα φτιάχνει η αντιπροσωπεία. Μάθε τι μάρκα είναι και πάρτα απ έξω αν θέλεις να είναι ίδια.ωραία από που να μάθω τι μάρκα είναι? Γνωρίζει κανείς τι μάρκα είναι τα παραπάνω ανταλακτικά που έχω γράψει στην λίστα? Τα αναλώσιμα (λάδια, φίλτρα) δεν με ενοχλεί και τόσο αν δεν είναι τα γνήσια αρκεί να είναι εγγυημένα ώστε να μην μου κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητο. Αλλά τα μηχανικά όπως πχ. ο δίσκος πλατό και αντλία συμπλέκτη θέλω να είναι τα γνήσια ή καλύτερα από τα γνήσια ώστε να μην μου ξαναπάθουν βλάβη στο άμεσο μέλλον (εκτός αν είναι φυσιολογική φθορά) και να μην μου προκαλέσουν και άλλες ζημιές σε περίπτωση που δεν τεριάζουν με το αυτοκίνητο και να ξανατρέχω στα συνεργεία.
Το δισκο πλατο της sachs ειναι πολυ καλο αλλα νομιζω πως ειναι παρομοιος με αυτον της ford.Τεσπα αντλια sachs δεν νομιζω να υπαρχει μιας και η ζημια που επαθες δεν ειναι συνηθισμενη.
Και εγώ έχω ακούσει ότι η ford εφοδιάζετε από την sachs δίσκους πλατό. Αλλά ακόμη και να μην είναι έτσι έχω ακούσει τα καλύτερα για την sachs και μάλλον αυτό θα βάλω.
Τώρα όσον αφορά την αντλία του συμπλέκτη όπως έχω πει και πριν είναι ενσωματωμένη μαζί με το ρουλεμάν. Οπότε αυτά τα 2 πάνε μαζί. Και κάπου διάβασα ότι η sachs βγάζει και ρουλεμάν οπότε φαντάζομαι ότι θα περιλαμβάνει και την αντλία του συμπλέκτη μαζί... Εκτός και αν δεν βγάζει ρουλεμαν για το Focus για τον λόγο ότι είναι ενσωματομένο το ρουλεμαν με την αντλία... -
@nonos όχι δεν χανεις τίποτα... 2 L βαλβολίνες(λάδι σασμαν όπως το γράφει σε αυτό που μου τύπωσαν) στοιχίζουν 87 ευρώ, όσο δηλαδή κάνει και ολόκληρη η αντλία του συμπλέκτη... -
Μιλάμε για τρελό κωλοπιάσιμο στις βαλβολίνες
-
στο εξής link http://media.ford.com/news/focuseconetic_greece.print αναφέρετε το εξής:
Ένα ακόμα μέτρο για τη μείωση της τριβής που μεταφέρεται από το Focus ECOnetic, είναι η χρήση βαλβολίνης κιβωτίου χαμηλού ιξώδους, προϊόν της BP, εταίρου της Ford στον τομέα της ενέργειας. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτής της βαλβολίνης στο Focus ECOnetic έγιναν άμεσα αντιληπτά, έτσι στη συνέχεια η Ford τη λανσάρισε σαν στάνταρ βαλβολίνη κιβωτίου για όλα τα βασικά επιβατικά μοντέλα κατηγορίας C και CD της εταιρίας, με μηχανικό κιβώτιο και βολάν διπλής μάζας.
Δεν ξέρω αν βάζουν και εμένα την παραπάνω βαλβολίνη για αυτό και μου την χρεώνουν τόσο ακριβά. Αλλά τέλος πάντων. Δεν είναι αυτό το θέμα μου και δεν με βοηθάτε καθόλου στο πρόβλημα μου παιδιά... Ξαναρωτάω. Τι μάρκα είναι τα γνήσια ανταλακτικά της ford? Γνωρίζει κανείς?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μιλάμε για τρελό κωλοπιάσιμο στις βαλβολίνεςΒαριά ένα 20ρικο έχει το ένα λίτρο οι βαλβολίνες της φορντ.
-
Σύμφωνα με το site της castrol-bp http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7060719
το focus για το κιβώτιο παίρνει τη Syntrax Universal.Η οποία πωλείται 200e το 20-λιτρο.
http://www.g-market.gr/ProductDetailsFo ... E%2075W-90και σύμφωνα με την aral-bp παίρνει την Aral Getriebeöl SNS 75W-80 ,με 230e το 20-λιτρο.
-
παιδιά έχει γίνει μάλλον λάθος και μου έχουν χρεώσει 2 φορές τις βαλβολίνες. Τώρα το είδα.. Συνολικά οι βαλβολίνες πρέπει να είναι 43.50 ευρώ τα 3 λίτρα...
-
ωραία από που να μάθω τι μάρκα είναι? Γνωρίζει κανείς τι μάρκα είναι τα παραπάνω ανταλακτικά που έχω γράψει στην λίστα?
Ρωτα την αντιπροσωπεία.
-
Μερικές φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένης μάρκας ανταλλακτικό. Δηλαδή μπορεί μια φουρνιά Focus να έχει συμπλέκτη μάρκας Α και μια άλλη φουρνιά να έχει συμπλέκτη μάρκας Β χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ένα ανταλλακτικό είναι υποδεέστερο του άλλου. Αυτό μπορεί να ισχύει για πάρα πολλά από τα εξαρτήματα ενός αυτοκινήτου. Επίσης μπορεί το κάθε επίσημο συνεργείο να βάζει άλλο ή να αλλάζει κατά περιόδους αναλόγως των συμφερόντων. Σημασία λοιπόν έχει όχι να βρεις τι βάζει η εταιρεία ή ο κάθε μάστορας αλλά τί διατίθεται και σε τί τιμή από τις γνωστές επώνυμες μάρκες. Εννοείται ότι καλό είναι να αποφύγεις τις δεύτερες τρίτες κλπ μάρκες που κάνουν τα φασόν, τις απομιμήσεις που συνήθως υστερούν σε ποιότητα.
Ο φίλος μηχανικός μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Ειδικά γιατί καμιά φορά το ανταλλακτικό Α μπορεί να έχει προκύψει καλύτερο από το Β και εκεί η εμπειρία του ειδικά στο μοντέλο σου παίζει ρόλο.
Ford focus 2005 πρόβλημα...