-
Χαιρετώ!
Ψάχνομαι για νέο αυτοκίνητο και όπως λέω και στον τίτλο είμαι τρίτεκνος.
Καθότι δεν περισσεύουν τα λεφτά, σημαντικό ρόλο θα παίξει η τιμή εκτός των άλλων.
Τα μοντέλα που παίζουν είναι τα ακόλουθα:- Peugeot 5008 (αυτή η αντιπροσωπεία θα δεήσει ποτέ να δώσει κάποια προσφορά σε αυτό το αυτοκίνητο ή δεν τους ενδιαφέρει να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;)
- Renault Scenic (ποιά έκδοση μεταξύ των Expression & Dynamic?)
- VW Touran 1.2 TSI
- Άλλο που προτείνετε;
Θα χαρώ να ακούσω απόψεις πάνω σε όλα αυτά.
Ευχαριστώ,
-
Renault Scenic
-
Ο χρήστης dolph έγραψε:
- Peugeot 5008 (αυτή η αντιπροσωπεία θα δεήσει ποτέ να δώσει κάποια προσφορά σε αυτό το αυτοκίνητο ή δεν τους ενδιαφέρει να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;)
Ποιος ο λόγος? Υπάρχει το ωραιότερο Grand Picasso με την τζαμαρία για οροφή!
Αλλες προτάσεις:
Qashqai κοντό και +2, Scoda Octavia SW και γενικά όλα τα SW, Αltea & Altea XL κλπ. -
Τα SW είναι μακριά και δεν θα χωράνε εκεί που παρκάρω.
Maximum 4,5 μέτρα μήκος μπορώ.Thomas_C200K έχεις να πεις κάτι παραπάνω για το Scenic;
Σχετικά με το Citroen, επειδή παλιά είχα το ΖΧ και μετά πήγα σε VW Golf, νιώθω ότι πηγαίνοντας πίσω σε Citroen θα 'υποβαθμιστώ'. Φυσικά μπορεί να είναι απλά λανθασμένη εντύπωση και θα χαρώ να ακούσω απόψεις.
-
Ο χρήστης dolph έγραψε:
Τα SW είναι μακριά και δεν θα χωράνε εκεί που παρκάρω.
Maximum 4,5 μέτρα μήκος μπορώ.Thomas_C200K έχεις να πεις κάτι παραπάνω για το Scenic;
Σχετικά με το Citroen, επειδή παλιά είχα το ΖΧ και μετά πήγα σε VW Golf, νιώθω ότι πηγαίνοντας πίσω σε Citroen θα 'υποβαθμιστώ'. Φυσικά μπορεί να είναι απλά λανθασμένη εντύπωση και θα χαρώ να ακούσω απόψεις.
Δεν εχω να πω και πολλα για το Scenic, αλλα απο ενα εκθεσειακο Grand Scenic που ειδα εμεινα με καλες εντυπωσεις. Ανεσεις για τους επιβατες, 'εξυπνος' τεμπελης και κουρτινακια για τους επιβατες . Βασικα μου φανηκε μια τιμια επιλογη και με το μοτερ το 1.4 tce ειναι μια καλη επιλογη λογω τελων και ασφαλειας. Περισσοτερα θα πουν οι γνωστες
-
Ο χρήστης dolph έγραψε:
- Renault Scenic (ποιά έκδοση μεταξύ των Expression & Dynamic?)
Απο τα αναφερθεντα θεωρω πως εχει την καλυτερη σχεση αξιας-τιμης. Αν το θες για ταξιδια, φυσικα την dynamic!!
-
Grand C-max και S-max 1.6 ecoboost.
-
Προσωπικά πιστεύω ότι το C4 Picasso είναι εξαιρετική λύση (ακόμα και το απλό έχει πάνω από ικανοποιητικούς χώρους + χώρο αποσκευών για 3 παιδιά), απλά με ότι έχω περάσει με την αντιπροσωπεία, δεν το προτείνω, μιας και ο dolph δεν είναι στη hate list μου... (λεπτομέρειες στην υπογραφή μου).
Τώρα, το Scenic το έχω οδηγήσει. Εντυπώσεις στα γρήγορα: Φαίνεται λίγο πιο μικρό μέσα από τη Νίτσα μου με κάπως μικρότερο χώρο αποσκευών (μιλάω για την 5θέσια έκδοση πάντα), επιδόσεις καμία σχέση (με τον TCe το Scenic είναι σε σύγκριση με τη Νίτσα σαν να συγκρίνεις μία 458 με ένα Zastava... ), αρκετά κοντό κιβώτιο (η 6η του είναι ένα κλικ κοντύτερη από την ομολογουμένως μακριά 5η της Νίτσας ), πολύ καλή οδική συμπεριφορά, αλλά με τίμημα τη σχετικά σκληρή ανάρτηση (ίσως έφταιγαν και οι υψηλές πιέσεις στα λάστιχα γι' αυτό το τελευταίο) και ίσως το πιο άθλιο τιμόνι που κυκλοφορεί σε αυτοκίνητο σήμερα (το να ανακατέβεις λιωμένο παγωτό με κατάνα ίσως σου προσφέρει περισσότερη αίσθηση από το τιμόνι του Scenic)... Δεν θα έλεγα όχι στο να το πάρω σήμερα.
Peugeot 5008, ίδιο δάπεδο με τη Νίτσα, παρόμοιοι χώροι με 1 εξαίρεση: Το διαθέσιμο πλάτος εμπρός. Η Νίτσα προσφέρει τεράστιο χώρο γιατί απουσιάζει οτιδήποτε μεταξύ των καθισμάτων οδηγού - συνοδηγού. Το 5008 έχει την κεντρική κονσόλα - λεβιέ ταχυτήτων. Δεν είναι κακό, απλά περίμενα κάτιο σαν το δικό μου. Οδηγικά δεν ξέρω τι λέει, μόνο στην έκθεση το περιεργάστηκα.
Ford C-Max, δεν έχω ιδέα...
VW προσωπικά με τίποτα, ακόμα κι αν έβγαζαν μία 458 σε λεφτά Punto, μετά από την εξαιρετική εμπειρία αγοράς ενός Golf IV με το αυτοκίνητο και την αντιπροσωπεία...
Seat Altea XL, δεν το έχω οδηγήσει, αλλά έχει ενδιαφέροντες κινητήρες + ανάρτηση, καλό εξοπλισμό, από χώρους (σε σχετική εξέταση στην αντιπροσωπεία) φαίνεται τουλάχιστον το ίδιο ευρύχωρο ή περισσότερο από τη Νίτσα, έχει τεράστιο χώρο αποσκευών, καλές τιμές, απλά στο εσωτερικό του δεν έχει τα φρου φρου των Γάλλων (και είναι λίγο μουντό) και του λείπει αυτό το κάτι παραπάνω σε εξοπλισμό που έχουν οι Γάλλοι. Ένα ακόμα μείον ότι δεν έχει τόσες πολλές πολυμορφικές δυνατότητες εντός (όχι τόσες πολλές θήκες, πίσω έχει 1 διαιρούμενο πάγκο όχι 3 καθίσματα, όπως οι Γάλλοι, κτλ). Νομίζω μετά το Scenic η πιο δυνατή πρόταση.
Συνοπτικά, θα έπαιρνα μάλλον το Scenic (θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά με τον 1,6 dci 130ps που μόλις κυκλοφόρησε) σε 7θέσια διάταξη, αλλά θα προβληματιζόμουν πολύ σοβαρά από ένα Altea 1.4tsi και σίγουρα θα παιρνούσα μία βόλτα από τη Ford...
Σε ότι αφορά τις προσφορές, είναι αναλόγως με το πόσο απελπισμένοι είναι... απ' όσο ξέρω γενικά οι πιο απελπισμένοι είναι στη renault και στη seat...
-
Ευχαριστώ και τον markvag!
Ερωτησούλα: μπορώ να πάρω το Scenic dci που είναι πετρέλαιο στην Αθήνα; Νομίζω ότι δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα, σωστά;Σχετικά με το τιμόνι του Scenic είναι τόσο χάλια που θα γίνεται επικίνδυνο;
Το Altea XL νομίζω ότι είναι αρκετά μακρύ, θα το τσεκάρω.
-
Ήμουν κάτοχος ενός Megane II, το οποίο είχε μάλλον το ίδιο τιμόνι με το Scenic (δεν ξέρω αν το έχουν βελτιώσει τώρα, πάντως τότε όλοι γράφανε τα χειρότερα για το τιμόνι). Αυτό που έχω να πω είναι ότι ούτε και μένα μου άρεσε η αίσθηση, αλλά σε πολυ σύντομο χρονικό διάστημα το συνήθησα και ήξερα ακριβώς πως να το οδηγήσω και πως θα ανταποκριθεί όταν ήθελα κάτι παραπάνω.
Τώρα όσον αφορά στον κινητήρα diesel, μπορείς να περιμένεις λίγο ακόμα μέχρι τον Σεπτέμβρη θα υπάρχουν σίγουρα κάποιες εξελίξεις επί του θέματος. -
Το τιμόνι γίνεται επικίνδυνο μόνο αν δεν είναι συνδεδεμένο με τους τροχούς. Απλά το συγκεκριμένο δεν έχει κανενός είδους feedback ή αίσθηση... Πολύ απλά καταλαβαίνεις ότι κάτι έγινε από το πως αποκρίθηκε το αυτοκίνητο, όχι από το τιμόνι. Πραγματικά απαράδεκτο. Π.χ. το playstation είχε καλύτερη αίσθηση... Κρίμα, γιατί το αμάξι στρίβει καλά.
Υπόψιν, ούτε το Picasso έχει κανένα φοβερό τιμόνι, ούτε φυσικά είχα τίποτα τρελές απαιτήσεις, αλλά δεν περίμενα και τέτοιο χάλι...
Ένα test drive θα σε πείσει...
Σε ότι αφορά το ντήζελ, μπορείς να το πάρεις και τώρα. Το θέμα είναι πόσο και αν φοβάσαι την τροχαία... Πάντως στη γειτονιά μου (μένω εντός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου θεωρητικά απαγορεύονται τα ντήζελ) κυκλοφορούν 3-4...
Σίγουρα ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον...
-
ΟΙ τελευταίες πληροφορίες λένε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα επιτραπεί το πετρέλαιο. Αν πας στο Scenic να πάρεις το 1.6 Dci,1200€ ακριβότερο απο το 1.5. Το 1.4 TCE είναι καταπληκτικό στα - έχει ακριβά τέλη και λίγο αυξημένη κατανάλωση.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω ότι το C4 Picasso είναι εξαιρετική λύση (ακόμα και το απλό έχει πάνω από ικανοποιητικούς χώρους + χώρο αποσκευών για 3 παιδιά), απλά με ότι έχω περάσει με την αντιπροσωπεία, δεν το προτείνω, μιας και ο dolph δεν είναι στη hate list μου... (λεπτομέρειες στην υπογραφή μου).Τώρα, το Scenic το έχω οδηγήσει. Εντυπώσεις στα γρήγορα: Φαίνεται λίγο πιο μικρό μέσα από τη Νίτσα μου με κάπως μικρότερο χώρο αποσκευών (μιλάω για την 5θέσια έκδοση πάντα), επιδόσεις καμία σχέση (με τον TCe το Scenic είναι σε σύγκριση με τη Νίτσα σαν να συγκρίνεις μία 458 με ένα Zastava... ), αρκετά κοντό κιβώτιο (η 6η του είναι ένα κλικ κοντύτερη από την ομολογουμένως μακριά 5η της Νίτσας ), πολύ καλή οδική συμπεριφορά, αλλά με τίμημα τη σχετικά σκληρή ανάρτηση (ίσως έφταιγαν και οι υψηλές πιέσεις στα λάστιχα γι' αυτό το τελευταίο) και ίσως το πιο άθλιο τιμόνι που κυκλοφορεί σε αυτοκίνητο σήμερα (το να ανακατέβεις λιωμένο παγωτό με κατάνα ίσως σου προσφέρει περισσότερη αίσθηση από το τιμόνι του Scenic)... Δεν θα έλεγα όχι στο να το πάρω σήμερα.
Peugeot 5008, ίδιο δάπεδο με τη Νίτσα, παρόμοιοι χώροι με 1 εξαίρεση: Το διαθέσιμο πλάτος εμπρός. Η Νίτσα προσφέρει τεράστιο χώρο γιατί απουσιάζει οτιδήποτε μεταξύ των καθισμάτων οδηγού - συνοδηγού. Το 5008 έχει την κεντρική κονσόλα - λεβιέ ταχυτήτων. Δεν είναι κακό, απλά περίμενα κάτιο σαν το δικό μου. Οδηγικά δεν ξέρω τι λέει, μόνο στην έκθεση το περιεργάστηκα.
Ford C-Max, δεν έχω ιδέα...
VW προσωπικά με τίποτα, ακόμα κι αν έβγαζαν μία 458 σε λεφτά Punto, μετά από την εξαιρετική εμπειρία αγοράς ενός Golf IV με το αυτοκίνητο και την αντιπροσωπεία...
Seat Altea XL, δεν το έχω οδηγήσει, αλλά έχει ενδιαφέροντες κινητήρες + ανάρτηση, καλό εξοπλισμό, από χώρους (σε σχετική εξέταση στην αντιπροσωπεία) φαίνεται τουλάχιστον το ίδιο ευρύχωρο ή περισσότερο από τη Νίτσα, έχει τεράστιο χώρο αποσκευών, καλές τιμές, απλά στο εσωτερικό του δεν έχει τα φρου φρου των Γάλλων (και είναι λίγο μουντό) και του λείπει αυτό το κάτι παραπάνω σε εξοπλισμό που έχουν οι Γάλλοι. Ένα ακόμα μείον ότι δεν έχει τόσες πολλές πολυμορφικές δυνατότητες εντός (όχι τόσες πολλές θήκες, πίσω έχει 1 διαιρούμενο πάγκο όχι 3 καθίσματα, όπως οι Γάλλοι, κτλ). Νομίζω μετά το Scenic η πιο δυνατή πρόταση.
Συνοπτικά, θα έπαιρνα μάλλον το Scenic (θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά με τον 1,6 dci 130ps που μόλις κυκλοφόρησε) σε 7θέσια διάταξη, αλλά θα προβληματιζόμουν πολύ σοβαρά από ένα Altea 1.4tsi και σίγουρα θα παιρνούσα μία βόλτα από τη Ford...
Σε ότι αφορά τις προσφορές, είναι αναλόγως με το πόσο απελπισμένοι είναι... απ' όσο ξέρω γενικά οι πιο απελπισμένοι είναι στη renault και στη seat...
+1 σ΄ ότι λέει ο MarkVag θα τον ακούς.
Προσωπικά έκλεισα τη' Νίτσα' προχτές σε 1.6ΤΗΡ και θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες με τις δικές μου προτεραιότητες βέβαια.
ΟΛΑ ανεξαιρέτως πλην της πλειονότητας των πολυμορφικών δεν έχουν 3 θέσεις πίσω. Όποιος σου πει διαφορετικά δεν έχει δοκιμάσει 3 καρεκλάκια ή 2 μπούστερ κι ένα καρεκλάκι. Οπότε αν είναι 1η προτεραιότητά σου αυτή (όπως ήταν σε μένα) ξεχνάς μεσαίες 'αηδίες'
C-Max και Grand C-Max δεν έχουν ρυθμιζόμενη κλίση στα καθίσματα της 2ης σειράς οπότε αν δεν έχεις καταπιεί - ή δεν θέλεις - μπαστούνι του γκολφ τα ξεχνάς κι αυτά.
5008, Scenic δεν έχω να προσάψω κάτι, παρά μόνο εξαιρετική ..ασχήμια (αλλά περί ορέξεως...).
Μένουν λοιπόν S-Max και 'Νίτσα', για τα οποία η τελευταία, για ένα 3-τεκνο κι όχι παραπάνω, κάνει περίπου τα ίδια (μιλάω για τον 1.6Τ που δοκίμασα) με 150 κιλά λιγότερα, πιο οικονομικά (τελική τιμή, κατανάλωση και τέλη) και 30 πόντους πιο κοντό, ενώ έχει και 5 χρόνια πλήρη εργοστασιακή εγγύηση (ενώ η Φόρντ 'λειψή').
Επίσης σημαντικό είναι ότι υπάρχει για τεστ ενώ το S-MAX ούτε για δείγμα και για μένα, ότι έρχεται σε πιο ζωντανά χρώματα από τα μουντά του S-MAX.
Όλα αυτά βέβαια, είναι λεπτομέρειες ανάμεσα σε 2 πολύ καλά αυτοκίνητα, έτσι μην μπερδευόμαστε.
ΥΓ: και το Altea XL δεν ήταν κακό εδώ που τα λέμε Σε μένα - λόγω χαμηλής απόστασης από το έδαφος - δεν έμπαινε στο πάρκινγκ.
ΥΓ2: υπάρχει και αυτό το σχετικό thread http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=47215&start=45&hilit=τριτεκνο ..μάλλον ακριβώς ίδιο είναι
-
Αυτό το ντησελάκι το 1.6 το γλυκοκοιτάω κι εγώ που είμαι σε γενική αναζήτηση, αλλά δεν μπορώ να το οδηγήσω πρώτα....
-
Για την πετρελαιοκίνηση, το ακούμε εδώ και χρόνια το παραμυθάκι. Ούτε τώρα βλέπω να απελευθερώνεται (σωστότατα κατ' εμέ), οπότε dont hold your breath που λένε και στο χωριό μου. Ακόμα και να θέλεις να παρανομήσεις όμως, πρέπει να μπορείς να δηλώσεις κατοικία εκτός ζώνης απαγόρευσης (π.χ. σπίτι στο χωριό, εξοχικό κλπ), αλλιώς δεν μπορεί να ταξινομηθεί πετρελαιοκίνητο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για την πετρελαιοκίνηση, το ακούμε εδώ και χρόνια το παραμυθάκι. Ούτε τώρα βλέπω να απελευθερώνεται (σωστότατα κατ' εμέ), οπότε dont hold your breath που λένε και στο χωριό μου. Ακόμα και να θέλεις να παρανομήσεις όμως, πρέπει να μπορείς να δηλώσεις κατοικία εκτός ζώνης απαγόρευσης (π.χ. σπίτι στο χωριό, εξοχικό κλπ), αλλιώς δεν μπορεί να ταξινομηθεί πετρελαιοκίνητο.r u talking to me?
Here is Chania... -
I am talking to the original poster mate. There is Athens I reckon...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
I am talking to the original poster mate. There is Athens I reckon... -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Προσωπικά έκλεισα τη' Νίτσα' προχτές σε 1.6ΤΗΡ και θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες με τις δικές μου προτεραιότητες βέβαια.
Δεν σε έπεισα;;;
Τεσπα, καλορίζικο! Για τη δουλειά του νομίζω είναι από τα καλύτερα και το δικό σου έχει σωστότερο μοτέρ!
Πάντως, το θέμα του εσωτερικού πλάτους είναι σημαντικό αν έχει κανείς 3 παιδιά σε ηλικίες που να χρειάζονται καθισματάκια - μπούστερ κτλ... Το αυτό και για τον χώρο αποσκευών, που ακόμα και σήμερα, δεν μπορώ να πιστέψω τι καταπίνει αυτή η Νίτσα... 3 δρομολόγια (από το σπίτι στο αμάξι ) φορτωμένος πράγματα + ποδηλατάκι παιδικό με βοηθητικές το τελευταίο ρεκόρ (χωρίς πράγματα στα καθίσματα ή να κουνηθεί η εταζέρα )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δεν σε έπεισα;;;
Τεσπα, καλορίζικο! Για τη δουλειά του νομίζω είναι από τα καλύτερα και το δικό σου έχει σωστότερο μοτέρ!
Πάντως, το θέμα του εσωτερικού πλάτους είναι σημαντικό αν έχει κανείς 3 παιδιά σε ηλικίες που να χρειάζονται καθισματάκια - μπούστερ κτλ... Το αυτό και για τον χώρο αποσκευών, που ακόμα και σήμερα, δεν μπορώ να πιστέψω τι καταπίνει αυτή η Νίτσα... 3 δρομολόγια (από το σπίτι στο αμάξι ) φορτωμένος πράγματα + ποδηλατάκι παιδικό με βοηθητικές το τελευταίο ρεκόρ (χωρίς πράγματα στα καθίσματα ή να κουνηθεί η εταζέρα )
Μάρκο (καλά το λέω;),
πήγα στο τεστ με σκοπό να του βρω ψεγάδια και να το απορρίψω, δε σου κρύβω. 'Άιντε', λέω 'να τελειώνουμε' για να πάω να κλείσω το S-MAX.
Μόλις μπαίνουμε μέσα και μου δείχνει το αυτόματο-σειριακό με στέλνει στην άκρη του γκρεμού. Ξεκινάμε και όντως μόλις κάνουμε την στροφή από την Ιερά Οδό στον Κηφισό με κρεμάει στις 2 πρώτες αλλαγές
...
Αυτά ήταν και τα τελευταία αρνητικά που έχω να πω.
Αρκούντως σφιχτό, βεντούζα στο δρόμο (ο πωλητής της Citroen με παρακαλούσε ο κακομοίρης να το επιστρέψει αυτός για να μην 'κάνουμε καμμιά ζημιά'), αρκούντως πληροφοριακό τιμόνι, φρένα άγκυρες, πυραυλοκινητήρας, όσο μεγάλο το θέλω μέσα, ένα κόκκινο χρώμα που μόνο το ειδικό rosso της Gulietta μπορεί να σταθεί δίπλα. Το δε κιβώτιο; Έχει κάτι ζουμερά αυτάκια εκατέρωθεν του τιμονιού που αλλάζουν λες και είμαι στο Colin McRae του υπολογιστή μου. Άσε που έκανα kick-down στο αυτόματο και άλλαξε το ..τιμημένο στις 6000 στροφές. Και μόλις πέσαμε σε κίνηση; Κατέβασε μόνο του!!!
Κούκλα μέσα κι έξω, τι άλλο να ζητήσω;
22,500 € η πλουσιότερη έκδοση (Exclusive), με BT, αισθητήρες παρκαρίσματος, συναγερμό, τελική τιμή.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και αντεύχομαι ό,τι επιθυμείς
Αυτοκίνητο για τριτεκνο