Ο χρήστης markvag έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω ότι το C4 Picasso είναι εξαιρετική λύση (ακόμα και το απλό έχει πάνω από ικανοποιητικούς χώρους + χώρο αποσκευών για 3 παιδιά), απλά με ότι έχω περάσει με την αντιπροσωπεία, δεν το προτείνω, μιας και ο dolph δεν είναι στη hate list μου... (λεπτομέρειες στην υπογραφή μου).
Τώρα, το Scenic το έχω οδηγήσει. Εντυπώσεις στα γρήγορα: Φαίνεται λίγο πιο μικρό μέσα από τη Νίτσα μου με κάπως μικρότερο χώρο αποσκευών (μιλάω για την 5θέσια έκδοση πάντα), επιδόσεις καμία σχέση (με τον TCe το Scenic είναι σε σύγκριση με τη Νίτσα σαν να συγκρίνεις μία 458 με ένα Zastava... ), αρκετά κοντό κιβώτιο (η 6η του είναι ένα κλικ κοντύτερη από την ομολογουμένως μακριά 5η της Νίτσας ), πολύ καλή οδική συμπεριφορά, αλλά με τίμημα τη σχετικά σκληρή ανάρτηση (ίσως έφταιγαν και οι υψηλές πιέσεις στα λάστιχα γι' αυτό το τελευταίο) και ίσως το πιο άθλιο τιμόνι που κυκλοφορεί σε αυτοκίνητο σήμερα (το να ανακατέβεις λιωμένο παγωτό με κατάνα ίσως σου προσφέρει περισσότερη αίσθηση από το τιμόνι του Scenic)... Δεν θα έλεγα όχι στο να το πάρω σήμερα.
Peugeot 5008, ίδιο δάπεδο με τη Νίτσα, παρόμοιοι χώροι με 1 εξαίρεση: Το διαθέσιμο πλάτος εμπρός. Η Νίτσα προσφέρει τεράστιο χώρο γιατί απουσιάζει οτιδήποτε μεταξύ των καθισμάτων οδηγού - συνοδηγού. Το 5008 έχει την κεντρική κονσόλα - λεβιέ ταχυτήτων. Δεν είναι κακό, απλά περίμενα κάτιο σαν το δικό μου. Οδηγικά δεν ξέρω τι λέει, μόνο στην έκθεση το περιεργάστηκα.
Ford C-Max, δεν έχω ιδέα...
VW προσωπικά με τίποτα, ακόμα κι αν έβγαζαν μία 458 σε λεφτά Punto, μετά από την εξαιρετική εμπειρία αγοράς ενός Golf IV με το αυτοκίνητο και την αντιπροσωπεία...
Seat Altea XL, δεν το έχω οδηγήσει, αλλά έχει ενδιαφέροντες κινητήρες + ανάρτηση, καλό εξοπλισμό, από χώρους (σε σχετική εξέταση στην αντιπροσωπεία) φαίνεται τουλάχιστον το ίδιο ευρύχωρο ή περισσότερο από τη Νίτσα, έχει τεράστιο χώρο αποσκευών, καλές τιμές, απλά στο εσωτερικό του δεν έχει τα φρου φρου των Γάλλων (και είναι λίγο μουντό) και του λείπει αυτό το κάτι παραπάνω σε εξοπλισμό που έχουν οι Γάλλοι. Ένα ακόμα μείον ότι δεν έχει τόσες πολλές πολυμορφικές δυνατότητες εντός (όχι τόσες πολλές θήκες, πίσω έχει 1 διαιρούμενο πάγκο όχι 3 καθίσματα, όπως οι Γάλλοι, κτλ). Νομίζω μετά το Scenic η πιο δυνατή πρόταση.
Συνοπτικά, θα έπαιρνα μάλλον το Scenic (θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά με τον 1,6 dci 130ps που μόλις κυκλοφόρησε) σε 7θέσια διάταξη, αλλά θα προβληματιζόμουν πολύ σοβαρά από ένα Altea 1.4tsi και σίγουρα θα παιρνούσα μία βόλτα από τη Ford...
Σε ότι αφορά τις προσφορές, είναι αναλόγως με το πόσο απελπισμένοι είναι... απ' όσο ξέρω γενικά οι πιο απελπισμένοι είναι στη renault και στη seat...
+1 σ΄ ότι λέει ο MarkVag θα τον ακούς.
Προσωπικά έκλεισα τη' Νίτσα' προχτές σε 1.6ΤΗΡ και θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες με τις δικές μου προτεραιότητες βέβαια.
ΟΛΑ ανεξαιρέτως πλην της πλειονότητας των πολυμορφικών δεν έχουν 3 θέσεις πίσω. Όποιος σου πει διαφορετικά δεν έχει δοκιμάσει 3 καρεκλάκια ή 2 μπούστερ κι ένα καρεκλάκι. Οπότε αν είναι 1η προτεραιότητά σου αυτή (όπως ήταν σε μένα) ξεχνάς μεσαίες 'αηδίες'
C-Max και Grand C-Max δεν έχουν ρυθμιζόμενη κλίση στα καθίσματα της 2ης σειράς οπότε αν δεν έχεις καταπιεί - ή δεν θέλεις - μπαστούνι του γκολφ τα ξεχνάς κι αυτά.
5008, Scenic δεν έχω να προσάψω κάτι, παρά μόνο εξαιρετική ..ασχήμια (αλλά περί ορέξεως...).
Μένουν λοιπόν S-Max και 'Νίτσα', για τα οποία η τελευταία, για ένα 3-τεκνο κι όχι παραπάνω, κάνει περίπου τα ίδια (μιλάω για τον 1.6Τ που δοκίμασα) με 150 κιλά λιγότερα, πιο οικονομικά (τελική τιμή, κατανάλωση και τέλη) και 30 πόντους πιο κοντό, ενώ έχει και 5 χρόνια πλήρη εργοστασιακή εγγύηση (ενώ η Φόρντ 'λειψή').
Επίσης σημαντικό είναι ότι υπάρχει για τεστ ενώ το S-MAX ούτε για δείγμα και για μένα, ότι έρχεται σε πιο ζωντανά χρώματα από τα μουντά του S-MAX.
Όλα αυτά βέβαια, είναι λεπτομέρειες ανάμεσα σε 2 πολύ καλά αυτοκίνητα, έτσι μην μπερδευόμαστε.
ΥΓ: και το Altea XL δεν ήταν κακό εδώ που τα λέμε
Σε μένα - λόγω χαμηλής απόστασης από το έδαφος - δεν έμπαινε στο πάρκινγκ.
ΥΓ2: υπάρχει και αυτό το σχετικό thread http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=47215&start=45&hilit=τριτεκνο ..μάλλον ακριβώς ίδιο είναι