-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Ναι αλλά και το τζιπάκι είναι μέρος του προβλήματος . Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι τυπάδες με τα ML 63 amg, Cayenne Turbο κλπ που βγάζουν βουλγάρικες το κάνουν μόνο για τα τέλη .
**αντί να βάλουν τα τέλη σε ένα λογικό επίπεδο όπου δεν θα παραπονείται ο κόσμος και να τα εισπράξουν στα σίγουρα, ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν με στοιχειώδη αξιοπιστία ένα προϋπολογισμό, έχουν θεσπίσει τα πιο σοβιετικά εξωπραγματικά νούμερα, πέφτοντας έξω συνεχώς.
**Mε λιγα λογια δεν θελουν να εχουν ποσοτητα και σιγουρα κερδη,θελουν 'ποιοτητα¨και τα αντιστοιχα κερδη!
-
-edit-
-
από PeterPan » 23/08/11 20:12
dstou έγραψε:
η πάμφθηνη ασφάλεια.η ασφάλεια στη Γερμανία είναι πολύ υψηλή, κυρίως για αυτοκίνητα κουπέ κ τύπου bmw, ακόμη περισσότερο για νέους οδηγούς. επίσης τέτοια αυτοκίνητα επιτρέπεται να τα οδηγήσει μέχρι συγγενής 1ου βαθμού, δλδ αδέλφια κτλ απαγορεύεται να τα οδηγήσουν στην Ελλάδα.
Βασικά αναφερόμουν σε ταξινόμηση, νούμερα και ασφάλεια Βουλγαρίας. 300 ευρώ το χρόνο πέρισυ η ασφάλεια μαζί με την πράσινη κάρτα για ένα Μπεμβέ 330 πετρέλαιο σε Ρουμάνο συνάδελφο στην εταιρεία που εργάζομαι. Βάλε τα διπλά+ για το Χαλιφάτο της Δυτικής Τουρκίας για να είσαι μέσα.
-
-edit-
-
Βουλγαρία ναι, Ρουμανία τέλος. Έχει πέσει μαγκούρα εδώ και χρόνια. Τοι κακό είχε ξεκινήσει από το 2000 όπου μερικοί δήμοι έβαζαν φόρους στα τουτού ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Έτσι έφερναν ένα χαρτί ότι είναι δημότες από άλλο δήμο και ξεγλίστραγαν. Τώρα κόπηκαν και αυτά και πλέον πολλοί Ρουμάνοι κυκλοφορούν με Βουλγάρικες πινακίδες όπου και στην ΕΕ ανήκουν και πάμφθηνα είναι ακόμη.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
@ cpp enlight me my friendΣτο Υπ.Οικ ή στο ΣΔΟΕ εργάζεσαι και έχεις τέτοια (γ)καϊλα για το αν κυκλοφορούν κάποιοι με ξένες πινακίδες ;
Αποδειξη απο μπουζουκια.
Αν δεν μου δωσουν δεν ριχνωUploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βουλγαρία ναι, Ρουμανία τέλος. Έχει πέσει μαγκούρα εδώ και χρόνια. Τοι κακό είχε ξεκινήσει από το 2000 όπου μερικοί δήμοι έβαζαν φόρους στα τουτού ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Έτσι έφερναν ένα χαρτί ότι είναι δημότες από άλλο δήμο και ξεγλίστραγαν. Τώρα κόπηκαν και αυτά και πλέον πολλοί Ρουμάνοι κυκλοφορούν με Βουλγάρικες πινακίδες όπου και στην ΕΕ ανήκουν και πάμφθηνα είναι ακόμη.πολλες επιχειρησεις μετακινηθηκαν και αυτες απο ρουμανια σε βουλγαρια λογω φορολογιας...
-
Καλησπερα!!! Αν και ειναι χιλιοειπωμενο το θεμα και εχουν επαναλαβει την ιδια ερωτηση αρκετα ατομα μεσα στο forum, δυστυχως δε μπορω να παρω σαφης απαντησεις. Η αρραβωνιαστικια μου ειναι υπηκοος Βουλγαριας και μονιμη κατοικος Φιλιππουπολης (ζει και εργαζεται εκει). Εχει στην κατοχη της ενα kia picanto και ενα opel astra diesel του 2010 και τα δυο με βουλγαρικες πινακιδες καθοτι τα αγορασε απο κει καινουρια, το ενα πριν 1 χρονο ακριβως και το αλλο πριν 3 χρονια. Απο τον Απριλιο εγω δυστυχως εμεινα χωρις αυτοκινητο μετα απο ενα τροχαιο που ειχα με αποτελεσμα να το αποσυρω για σιδερα. Απο τοτε και μετα κινουμαι με το Οpel, με το οποιο ανα δυο εβδομαδες περιπου ανεβαινω φιλιππουπολη προκειμενου να συναντηθω με την αρραβωνιαστικια μου ή οποτε βολεψει κατεβαινει αυτη με το Κia. Σε περιπτωση μπλοκου του ΣΔΟΕ ή οποιουδηποτε αλλου τελοσπαντων μικτου συνεργειου θα εχω οποιοδηποτε προβλημα?? Δεν υπαρχει δυνατοτητα αγορας αυτη τη στιγμη αυτοκινητου προς αντικατασταση του τρακαρισμενου. Το astra ειναι διαθεσιμο, πολυ οικονομικο και δε χρειαζεται να κανω περιττα εξοδα για αγορα καποιου στην Ελλαδα. Ρωτησα δικηγορο στην Βουλγαρια και μου ειπε οτι εγω απο πλευρας βουλγαρικου κρατους και ασφαλειας δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Μπορω να οδηγω το αυτοκινητο στην Ελλαδα και οπου αλλου θελω για οσο διαστημα θελω. Ευχαριστω!!
-
Ο χρήστης RASOUKAS έγραψε:
Καλησπερα!!! Αν και ειναι χιλιοειπωμενο το θεμα και εχουν επαναλαβει την ιδια ερωτηση αρκετα ατομα μεσα στο forum, δυστυχως δε μπορω να παρω σαφης απαντησεις. Η **αρραβωνιαστικια **μου ειναι υπηκοος Βουλγαριας και μονιμη κατοικος Φιλιππουπολης (ζει και εργαζεται εκει). Εχει στην κατοχη της ενα kia picanto και ενα opel astra diesel του 2010 και τα δυο με βουλγαρικες πινακιδες καθοτι τα αγορασε απο κει καινουρια, το ενα πριν 1 χρονο ακριβως και το αλλο πριν 3 χρονια. Απο τον Απριλιο εγω δυστυχως εμεινα χωρις αυτοκινητο μετα απο ενα τροχαιο που ειχα με αποτελεσμα να το αποσυρω για σιδερα. Απο τοτε και μετα κινουμαι με το Οpel, με το οποιο ανα δυο εβδομαδες περιπου ανεβαινω φιλιππουπολη προκειμενου να συναντηθω με την αρραβωνιαστικια μου ή οποτε βολεψει κατεβαινει αυτη με το Κia. Σε περιπτωση μπλοκου του ΣΔΟΕ ή οποιουδηποτε αλλου τελοσπαντων μικτου συνεργειου θα εχω οποιοδηποτε προβλημα?? Δεν υπαρχει δυνατοτητα αγορας αυτη τη στιγμη αυτοκινητου προς αντικατασταση του τρακαρισμενου. Το astra ειναι διαθεσιμο, πολυ οικονομικο και δε χρειαζεται να κανω περιττα εξοδα για αγορα καποιου στην Ελλαδα. Ρωτησα δικηγορο στην Βουλγαρια και μου ειπε οτι εγω απο πλευρας βουλγαρικου κρατους και ασφαλειας δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Μπορω να οδηγω το αυτοκινητο στην Ελλαδα και οπου αλλου θελω για οσο διαστημα θελω. Ευχαριστω!!**αρραβωνιαστικια **= ακάλυπτος νομικά
γυναίκα=καλυμένος -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Καλησπερα!!! Αν και ειναι χιλιοειπωμενο το θεμα και εχουν επαναλαβει την ιδια ερωτηση αρκετα ατομα μεσα στο forum, δυστυχως δε μπορω να παρω σαφης απαντησεις. Η **αρραβωνιαστικια **μου ειναι υπηκοος Βουλγαριας και μονιμη κατοικος Φιλιππουπολης (ζει και εργαζεται εκει). Εχει στην κατοχη της ενα kia picanto και ενα opel astra diesel του 2010 και τα δυο με βουλγαρικες πινακιδες καθοτι τα αγορασε απο κει καινουρια, το ενα πριν 1 χρονο ακριβως και το αλλο πριν 3 χρονια. Απο τον Απριλιο εγω δυστυχως εμεινα χωρις αυτοκινητο μετα απο ενα τροχαιο που ειχα με αποτελεσμα να το αποσυρω για σιδερα. Απο τοτε και μετα κινουμαι με το Οpel, με το οποιο ανα δυο εβδομαδες περιπου ανεβαινω φιλιππουπολη προκειμενου να συναντηθω με την αρραβωνιαστικια μου ή οποτε βολεψει κατεβαινει αυτη με το Κia. Σε περιπτωση μπλοκου του ΣΔΟΕ ή οποιουδηποτε αλλου τελοσπαντων μικτου συνεργειου θα εχω οποιοδηποτε προβλημα?? Δεν υπαρχει δυνατοτητα αγορας αυτη τη στιγμη αυτοκινητου προς αντικατασταση του τρακαρισμενου. Το astra ειναι διαθεσιμο, πολυ οικονομικο και δε χρειαζεται να κανω περιττα εξοδα για αγορα καποιου στην Ελλαδα. Ρωτησα δικηγορο στην Βουλγαρια και μου ειπε οτι εγω απο πλευρας βουλγαρικου κρατους και ασφαλειας δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Μπορω να οδηγω το αυτοκινητο στην Ελλαδα και οπου αλλου θελω για οσο διαστημα θελω. Ευχαριστω!!
**αρραβωνιαστικια **= ακάλυπτος νομικά
γυναίκα=καλυμένοςσυζυγος φανταζομαι οτι εννοεις.
Εμαθα οτι ακομα και Βουλγαρικο κτεο υπαρχει στον Ασπροπυργο.Με κατι διακρατικες συμφωνιες περνας απο εκει χωρις να χρειαζεται να πας Βουλγαρια.Για τα Βουλγαρικα αμαξια φυσικα αυτο.Αυτος που μου το ειπε εχει φορτηγα με Βουλγαρικες πινακιδες αλλα δεν σκεφτηκα να τον ρωτησω αν ειναι κτεο μονο για επαγγελματικα αυτοκινητα.
-
Δεν αρκεί να έχεις διεύθυνση στο εξωτερικό. Νομίζω πρέπει να γραφτεί στο διαβατήριό σου ότι είσαι Έλληνας του εξωτερικού (όχι δύσκολο αν όντως έχεις διεύθυνση στο εξωτερικό και φαίνεται να φορολογείσαι εκεί) αλλά το κυριότερο είναι ότι αν σε σταματήσουν πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι πάνω από 6 μήνες το χρόνο και όχι αυτοί να αποδείξουν ότι είσαι. Και φυσικά θα έχεις πάρει σφραγίδα πρόσφατα και θα το κάνεις κάθε 3-4 μήνες. Καθάρισες; Όχι γιατί αν έχουν όρεξη μπορεί να τσεκάρουν και να βρούνε ότι είχες ξαναμπεί και πιο πριν ή ότι απλά βγήκες και μπήκες για να πάρεις το χαρτί ή ότι βγήκες από το ένα φυλάκιο και μπήκες από το άλλο (φυσικά γνωρίζουν και τα αντίστοιχα κόλπα με καράβια για Ιταλία). Οπότε τελικά για να είσαι σίγουρος είναι αρκετός μπελάς και έξοδα.
.....εκτός αν έχεις 2 ξένα αυτοκίνητα και κρατάς 6 μήνες το καθένα στην Ελλάδα! Με τα ποσά που λέτε και πάλι συμφέρει!Αυτό που ίσως να είναι πιο ενδιαφέρον είναι με κάποιον άλλον να έχετε πάρει ο καθένας από ένα αυτοκίνητο και ανά εξάμηνο να το πουλάτε ο ένας στον άλλον.... Αναρωτιέμαι αν αυτό σου ανανεώνει το εξάμηνο! Έχει λογική, αφού πριν από 6 μήνες δεν μου ανήκε καν το αυτοκίνητο τι με νοιάζει εμένα ποιος το είχε και που το κυκλοφορούσε!
-
μερικα ινφο που βρηκα απο ψαξιζμο...
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =108409161αυτος που θα σου βγαζει την αδεια παραμονης θα εχει και αλλες 100αιτησεις που μενουν στην ιδια διευθυνση(καπως ετσι δουλευουν σε αυτο το κομματι και οι offshore).εαν υπαρχει αμεσως τροπος για να κατσουν να βρουν αυτες τις πληροφοριες προσωπικα το κοβω χλωμο...
λογικα εφοσον εχεις εταιρια εκει θα πληρωνεις και εφορια κτλ.ετσι?οσον αφορα το γνωστο αρθρο με την βουλευτρια και τους ελεγχους-παραβασεις 'σε 275 αυτοκινητα με ξενες πινακιδες, που τα 140 τοσα ειχαν παραβασεις.' .θα προτιμουσα να εγραφε ποιες ηταν οι παραβασεις γιατι μεχρι τωρα το θεωρω προβακατορικο αρθρο για να κοψουν λιγο τις αιτησεις...
ειναι το ιδιο που γινεται με τις offshore.τελος να υπενθυμισω οτι ΟΛΑ τα αυτοκινητα ειναι πιο ακριβα εδω απο οποιαδηποτε αλλη γειτονικη χωρα ή ευρωπαικη.(ισως να υπαρχουν εξαιρεσεις στα μικρα κυβικα).ο Λογος ειναι στους φορους εκτελωνισμου -εισαγωγης κτλ.Αρα η ιδια η χωρα κανει κατι ανηθικο σε εναν λαο που πτωχευει καθε μερα-το μεγαλυτερο συνολο του-.Ειναι αυτο το ηλιθιο αλισβερίσι μεταξυ χωρας και πολιτων της σχετικα με το ποιος θα κανει μεγαλυτερο κακο στον αλλον.-επιβεβαιωνει οτι τιποτα δεν αλλαζει-
το ιδιο ισχυει(φοροι σχεδον οσο η εργοστασιακη αξια) και για την βενζινη .το μεγαλο γλεντι γινετε με την φορολογια που καθε χρονο την διαφημιζουν σαν σταθερη!Ναι ειναι το ιδιο το 'κρατος'(πιονι)που διωξαν τις επιχειρησεις απο την ελλαδα με την φορολογια,μη επιστροφη φπα και τα γελοια συνδικατα με τις απεργιες τους.να προσθεσω και τα μονα εφοδια που εχει προς το παρον αυτη η χωρα και τα καταστρεφει τουρισμος,ναυτιλια,φυσικο πλουτο,αγροτες-τους δωσαν επιδοτησεις και δεσαν το γαιδαρο τους και μειναν 10χρονια πισω+ανεκπαιδευτοι- -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω πρέπει να γραφτεί στο διαβατήριό σου ότι είσαι Έλληνας του εξωτερικού (όχι δύσκολο αν όντως έχεις διεύθυνση στο εξωτερικό και φαίνεται να φορολογείσαι εκεί) αλλά το κυριότερο είναι ότι αν σε σταματήσουν πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι πάνω από 6 μήνες το χρόνο και όχι αυτοί να αποδείξουν ότι είσαι.Πλεον στα διαβατηρια δεν σφραγιζετε οτι εισαι Ελληνας εξωτερικου. Το αποδυκνειεις απο την αδεια εργασιας σου που εχεις απο την χωρα στην οποια ζεις και εργαζεσαι. Οπως επισεις οποτε εχω ερ8ει Ελλαδα ποτε μα ποτε δεν μου εχουν σφραγισει η τσεκαρει/σκαναρει το διαβατηριο για εισοδο και εξοδο. Το μονο που κανουν ειναι να κοιτανε την φωτογραφια αν εισαι εσυ....
-
Πάνω στην ώρα!
Ενέδρα του ΣΔΟΕ σε πολυτελή ΙΧ με πινακίδες Βουλγαρίας
Πέμπτη, 25/08/2011Του Σπύρου Δημητρέλη
Τρόπο να κυκλοφορούν με λιμουζίνες και πανάκριβα τζιπ χωρίς όμως να επιβαρύνονται από τα νέα τσουχτερά τεκμήρια, τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, το φόρο πολυτελείας και την ειδική εισφορά επί των ΙΧ υψηλού κυβισμού ανακάλυψαν εκατοντάδες «επιχειρηματίες». Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ξεκινά ελέγχους προκειμένου να περιορίσει στη γένεσή του το φαινόμενο της κυκλοφορίας από Έλληνες φορολογούμενους στην Ελλάδα πολυτελών ΙΧ τα οποία εμφανίζονται να ανήκουν σε εταιρείες της Βουλγαρίας.
Η πολύ υψηλή φορολογία σε ένα προϊόν δημιουργεί παρενέργειες και αναζήτηση παραθύρων προκειμένου να παρακαμφθεί. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό της άγριας φορολόγησης των ΙΧ υψηλού κυβισμού που επιβλήθηκε τα τελευταία δυο χρόνια. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε φόρος πολυτελείας κατά την απόκτηση, πολύ υψηλά τέλη κυκλοφορίας, ειδικός ετήσιος φόρος και πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης.
Οι «λύσεις» βρέθηκαν από πολλούς στη Βουλγαρία. Τι κάνουν; Προχωρούν στη σύσταση μιας εικονικής επιχείρησης στη γειτονική χώρα όπου η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύ απλή και φθηνή αφού για τη σύστασή της αρκεί η συνεισφορά μετοχικού κεφαλαίου μόλις ενός ευρώ. Στη συνέχεια προχωρούν στην αγορά, στο όνομα της επιχείρησης, του πολυτελούς αυτοκινήτου το οποίο κυκλοφορούν στη συνέχεια στην Ελλάδα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα προκειμένου να παρακάμψουν πλήρως την ελληνική νομοθεσία αποκτούν και κάρτα μόνιμης κατοικίας στη Βουλγαρία κάτι το οποίο θεωρείται σχετικά εύκολο στη γειτονική χώρα.
Υπάρχει και η άλλη λύση που επιλέγουν κυρίως όσοι διαθέτουν ήδη αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Αυτοί προχωρούν στη σύσταση της εταιρείας στη Βουλγαρία, κάνουν αποταξινόμηση του ΙΧ στην Ελλάδα και το μεταβιβάζουν στην εταιρεία αποκτώντας πινακίδες της Βουλγαρίας. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουν κυρίως από τα υψηλά ελληνικά τεκμήρια. Τα παραπάνω συμβαίνουν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με ΙΧ τα οποία φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας υπάρχουν πολλοί πραγματικοί επιχειρηματίες που έχουν πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα στη γειτονική χώρα.
Το ΣΔΟΕ ξεκινά ελέγχους για το συγκεκριμένο θέμα που θα γίνονται στο δρόμο. Συγκεκριμένα οι ελεγκτές θα σταματούν ΙΧ με πινακίδες Βουλγαρίας προκειμένου να ελέγξουν την εθνικότητα του οδηγού. Εφόσον είναι Έλληνας θα καταγράφονται τα στοιχεία του και θα ελέγχεται στη συνέχεια αν η «συνήθης κατοικία» του όπως ορίζει η τελωνειακή νομοθεσία είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αυτό θα γίνεται με βάση το φορολογικό του μητρώο, δηλαδή αν αποκτά εισόδημα στην Ελλάδα, από ποια πηγή προέρχεται αυτό. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία τότε ο φορολογούμενος δεν θα έχει κυρώσεις. Αν όμως διαπιστώνεται ότι ο μοναδικός του δεσμός με τη Βουλγαρία είναι η εικονική εταιρεία και το ΙΧ που ανήκει σε αυτήν τότε θα εφαρμόζεται η νομοθεσία περί λαθραίας εισαγωγής και κυκλοφορίας ΙΧ.
spiros.dimitrelis@capital
Πηγή:www.capital.gr
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αν όμως διαπιστώνεται ότι ο μοναδικός του δεσμός με τη Βουλγαρία είναι η εικονική εταιρεία και το ΙΧ που ανήκει σε αυτήν τότε θα εφαρμόζεται η νομοθεσία περί λαθραίας εισαγωγής και κυκλοφορίας ΙΧ.γιατι υπαρχει νομος που απαγορευει να εχει μια νομιμη εταιρια στην οποια να ανηκει το ΙΧ?
-
-edit-
-
http://bbs.angloinfo.com/countries/bulg ... idency.asp
http://bbs.angloinfo.com/countries/bulg ... siness.asp
http://bbs.angloinfo.com/countries/bulgaria/carbuy.asp
http://bbs.angloinfo.com/countries/bulg ... gister.asp
http://bbs.angloinfo.com/countries/bulg ... insure.asp
http://bbs.angloinfo.com/countries/bulg ... encard.asp -
Ο συνταξιούχος ή τυχόν εισοδηματίας (ενοίκια, μετοχές, τόκοι) δεν θα έχει πρόβλημα. Αν όμως είσαι υπάλληλος/επιτηδευματίας κλπ στην Ελλάδα πώς θα αποδείξεις ότι είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού...
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι υπαρχει νομος που απαγορευει να εχει μια νομιμη εταιρια στην οποια να ανηκει το ΙΧ?Όχι, ας έχει πολλές εταιρείες και με πολλά αυτοκίνητα. Αλλά απαγορεύεται να οδηγάει ξένο αυτοκίνητο κάποιος στην Ελλάδα αν υπάρξει αμφιβολία για το μόνιμο της κατοικίας του εκτός Ελλάδας.
Ή να το έχει στην Ελλάδα για πάνω από 6 μήνες το χρόνο. Τότε είναι η περίπτωση που έχεις 2 αυτοκίνητα και τα αλλάζεις ανά εξάμηνο! -
Υπαρχει προβλημα αν οδηγας αυτοκινητο με ξενες πινακιδες, ειτε για μια ωρα ειτε για μια ημερα ειτε για ενα χρονο, που ανηκει στη γυναικα σου, στον πατερα σου ή στον αδερφο σου, οι οποιοι αποδεδειγμενα ειναι μονιμοι κατοικοι εξωτερικου (ζουν και εργαζονται μονο εκει και ειναι υπηκοοι της αντιστοιχης χωρας)?? Αναφερω το διαστημα οδηγησης γιατι αυτο δεν μπορει να αποδειχθει. Στην σχετικη νομοθεσια καπου ειχα εντοπισει οτι εξαιρουνται οι συγγενεις 1ου βαθμου απο τις σχετικες απαγορευσεις!! Ισχυει?? Το θεμα ειναι πως μπορει να αποδειχθει αυτο στο δρομο ή οπουδηποτε αλλου!! Με το ΑΦΜ και τα προσωπικα σου στοιχεια δεν εξακριβωνονται καπου και ολοι οι συγγενεις 1ου βαθμου!!!
-
Ο χρήστης RASOUKAS έγραψε:
Υπαρχει προβλημα αν οδηγας αυτοκινητο με ξενες πινακιδες, ειτε για μια ωρα ειτε για μια ημερα ειτε για ενα χρονο, που ανηκει στη γυναικα σου, στον πατερα σου ή στον αδερφο σου, οι οποιοι αποδεδειγμενα ειναι μονιμοι κατοικοι εξωτερικου (ζουν και εργαζονται μονο εκει και ειναι υπηκοοι της αντιστοιχης χωρας)?? Αναφερω το διαστημα οδηγησης γιατι αυτο δεν μπορει να αποδειχθει. Στην σχετικη νομοθεσια καπου ειχα εντοπισει οτι εξαιρουνται οι συγγενεις 1ου βαθμου απο τις σχετικες απαγορευσεις!! Ισχυει?? Το θεμα ειναι πως μπορει να αποδειχθει αυτο στο δρομο ή οπουδηποτε αλλου!! Με το ΑΦΜ και τα προσωπικα σου στοιχεια δεν εξακριβωνονται καπου και ολοι οι συγγενεις 1ου βαθμου!!!Με τους γονεις σου εχεις πρωτου βαθμου συγγένεια.Με τον αδερφο σου δευτερου βαθμου και με τον/την συζυγο εξ αγχιστείας .
Κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακιδες