-
Καλησπέρα σε όλους.
Ο ξάδερφος μου ειναι μόνιμος κάτοικος Γαλλίας και με Γαλλική υπηκοότητα.
Έχει φέρει πριν 1-2 μήνες ενα σκούτερ απο Γαλλία με Γαλλικές πινακίδες και ασφάλεια. Το όχημα στην λήξη του 6μηνου θα επιστρέψει Γαλλία και θα ξαναεισέλθει Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2014.
Η ερώτηση μου λοιπόν ειναι η εξής, μπορώ εγώ να κυκλοφορήσω το σκούτερ αυτό (θα έχω στα χέρια μου όλα τα αυθεντικά έγγραφα του,οπως ασφάλεια,άδεια,αποδεικτικό εισόδου στην Ελλάδα) ?
Σε επικοινωνία μου με την Τροχαία Αττικής μου είπαν οτι εφόσον το όχημα θα εχει όλα τα νόμιμα έγγραφα του ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα,διαβάζοντας όμως εδώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Να ζητήσω απο τον ξάδερφο να μου κάνει υπεύθυνη δήλωση οτι επιτρέπει να οδηγώ και εγω το σκουτεράκι ? -
Ο χρήστης magoyras έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Ο ξάδερφος μου ειναι μόνιμος κάτοικος Γαλλίας και με Γαλλική υπηκοότητα.
Έχει φέρει πριν 1-2 μήνες ενα σκούτερ απο Γαλλία με Γαλλικές πινακίδες και ασφάλεια. Το όχημα στην λήξη του 6μηνου θα επιστρέψει Γαλλία και θα ξαναεισέλθει Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2014.
Η ερώτηση μου λοιπόν ειναι η εξής, μπορώ εγώ να κυκλοφορήσω το σκούτερ αυτό (θα έχω στα χέρια μου όλα τα αυθεντικά έγγραφα του,οπως ασφάλεια,άδεια,αποδεικτικό εισόδου στην Ελλάδα) ?
Σε επικοινωνία μου με την Τροχαία Αττικής μου είπαν οτι εφόσον το όχημα θα εχει όλα τα νόμιμα έγγραφα του ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα,διαβάζοντας όμως εδώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Να ζητήσω απο τον ξάδερφο να μου κάνει υπεύθυνη δήλωση οτι επιτρέπει να οδηγώ και εγω το σκουτεράκι ?Δεν μπορεισ στην Ελλαδα, μονο στην Γαλλια.
-
χαιρετε σε ολους!!!!να πω μια απορια μου.εψαξα σε ιντερνετ και ειδα σε σαιτ με αμαξια απο ιταλια τιμες σοκ.πχ ειδα rcz με 8000 και 9000.ειδα 308 cc απο 7500-9000!!!αμαξια με οχι πανω απο 45000 χμ.αλφα ρομεο giulietta με 3500.audi a5 2 ετων με 10000.οποτε σκεφτομαι οτι καποια απατεωνια παιζει.αν ομως οχι?δε συμφερει να παρω ενα 308 διλιτρο με 9000 οταν ελλαδα εχει 25?και να κανω και δυο βολτες το χρονο ιταλια ωστε να το εχω με ιταλικες πινακιδες?
-
Πρέπει όχι μόνο να κάνεις 2 βόλτες στην ιταλία το χρόνο, αλλά να έχεις νοικιάσει και κάποιο ακίνητο εκεί, ώστε να φαίνεσαι μόνιμος κάτοικος ιταλίας.
-
Η να εχεις καποιο συγγενη-φιλο που σε δηλωνει οτι μενεις εκει!
Παλια γερμανια οσοι δε μεναν εκει ετσι κανανε, βουλγαρια αντιθετα ετσι οπως τους κοβω τους περισσοτερους μουφα εταιριες φτιαχουν κ τα δηλωνουν σε αυτες!
Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
επαναφέρω το θέμα για να ξεκαθαρίσω κάποιες απορίες που έχω σχετικά με την κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακίδες.
Σκέφτομαι να φέρω ένα αυτοκίνητο από Γερμανία στην Ελλάδα. Το σκεπτικό είναι το εξής: Η γυναίκα μου είναι δηλωμένη κάτοικος Γερμανίας κ μένει μαζί μου εδώ πέρα. Το αμάξι θα είναι στο όνομά της. Το αμάξι θα το κατεβάσω στην Ελλάδα κ σκέφτομαι να το κυκλοφορήσω 1-1,5 χρόνο Ελλάδα με γερμανικές πινακίδες. Ειδικότερα να το κυκλοφορεί ο πεθερός μου. Μετά την πάροδο του 1,5 χρόνου θα το εκτελωνίσω, όμως θέλω να κερδίσω κάτι από την απομείωση της αξίας του κ να μην πληρώσω τώρα τον εκτελωνισμό. Το αμάξι θα είναι Euro 5.
Απ' όσα ξέρω, το να κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι νόμιμο (αν εξαιρέσω αυτό περί 6μήνου, το οποίο παρακάμπτεται) καθότι το αμάξι είναι γραμμένο σε άτομο που ζει στο εξωτερικό (δεν υπάρχει παρατυπία) κ μπορεί να οδηγείται από συγγενή πρώτου βαθμού στην Ελλάδα... Σωστά? Υπάρχει κάποιος να μου πει αν αυτό που ισχυρίζομαι είναι λάθος?
-
Σωστα τα λες αρκεί σε ελεγχο να μπορεί να αποδείξει η γυναίκα σου ότι όντως είναι μόνιμη κάτοικος γερμανίας (συνήθως ζητανε λογαριασμό στο όνομά της, εκκαθαριστικό με γερμανικό ΑΦΜ κτλ κτλ)
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Σωστα τα λες αρκεί σε ελεγχο να μπορεί να αποδείξει η γυναίκα σου ότι όντως είναι μόνιμη κάτοικος γερμανίας (συνήθως ζητανε λογαριασμό στο όνομά της, εκκαθαριστικό με γερμανικό ΑΦΜ κτλ κτλ)αυτό δεν είναι το πρόβλημα, έχω αποδεικτικό από εφορία κ δημαρχείο Γερμανίας.
Απλώς στο αυτοκίνητο δε θα είναι η γυναίκα μου, αλλά ο πεθερός μου.
Δηλαδή θα μπορεί να αποδείξει ότι ο κάτοχος (η κόρη του εν προκειμένω) είναι κάτοικος Γερμανίας. Αυτός μετέπειτα μπορεί να το οδηγεί ως συγγενής πρώτου βαθμού.Σωστά?
-
Εγω για αμαξι με πινακιδες Βουλγαριας (στο ονομα της εταιριας του πατερα μου... κανονικη οχι φαντασμα) εχω βγαλει ενα χαρτι με τους αριθμους ταυτοτητα μου και αδεια οδηγησης το οποιο ειναι μεταφρασμενο σε Αγγλικα, Ελληνικα, Βουλγαρικα, Γερμανικα.
Σε ελεγχο εδειξα μονο (φυσικα αδεια, ασφαλεια, ΚΤΕΟ) αυτο και τελος... παρολο που εχω εναν φακελο με αρκετα χαρτια της εταιριας οπως εφορια, λογαριασμους κινητων και αλλα... -
Νομίζω ότι και ο οδηγός θα πρέπει να έχει το δικαίωμα, να είναι κι αυτός κάτοικος εξωτερικού.
-
Ένας γνωστός μου έχει γιο που δουλεύει κ αυτός στη Γερμανία κ μετέτρεψε πριν λίγες ημέρες ένα 3λιτρο αυτοκίνητο που έχουν σε γερμανικές πινακίδες (προφανώς στο γιο του) κ το επέστρεψε στην Ελλάδα.
Πρέπει να ισχύει νομικά... Θα κοιτάξω να μάθω αν θα έχει προβλήματα...
Θυμόμουν πάντως ότι κ με τις κόκκινες πινακίδες υπήρχε αυτό το θέμα... μπορούσε να το οδηγήσει μέχρι συγγενής πρώτου βαθμού...
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Εγω για αμαξι με πινακιδες Βουλγαριας (στο ονομα της εταιριας του πατερα μου... κανονικη οχι φαντασμα) εχω βγαλει ενα χαρτι με τους αριθμους ταυτοτητα μου και αδεια οδηγησης το οποιο ειναι μεταφρασμενο σε Αγγλικα, Ελληνικα, Βουλγαρικα, Γερμανικα.
Σε ελεγχο εδειξα μονο (φυσικα αδεια, ασφαλεια, ΚΤΕΟ) αυτο και τελος... παρολο που εχω εναν φακελο με αρκετα χαρτια της εταιριας οπως εφορια, λογαριασμους κινητων και αλλα...O πατέρας σου έχει και ΑΦΜ Ελλάδος , μήπως; Γιατί σε παρόμοια περίπτωση, έλληνας με αυτοκίνητο σε βουλγάρικη εταιρεία με δουλειές πολλών χιλιάδων ευρώ με το βουλγαρικό δημόσιο, έδωσε 7.500 ευρώ για να μην του κατασχέσουν το 2.2 ραβ-4, σε τυχαίο έλεγχο στο δρόμο.
-
Ναι εχει Ελληνικο ΑΦΜ αλλα πλεον ειναι καθαρα ατομικο μιας και δεν εχει τιποτα εδω πλεον!
Το αμαξι ηταν νομιμο?
Κατασχεση δεν σου κανουν αν ολα ειναι νομιμα...
Στην δικια μου περιπτωση μιλαμε για ενα Renault Trafic το οποιο παλια ηταν με Ελληνικες και πλεον εχει Βουλγαρικες μιας και δεν υπαρχει αντικειμενο εργασιας στην Ελλαδα! -
Το αμάξι είναι παντελώς νόμιμο, απλά στο σύστημα τον βγάζει να έχει δραστηριότητα κι εδώ και στη βουλγαρία, οπότε....
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Το αμάξι είναι παντελώς νόμιμο, απλά στο σύστημα τον βγάζει να έχει δραστηριότητα κι εδώ και στη βουλγαρία, οπότε....Επειδη το εχω ψαξει, αν εισαι νομιμος και στις 2 χωρες δεν μπορει να σου πει κανενας τιποτα... ποσο μαλλον να στο κατασχεσει!!!
Και οσο αφορα αυτη την χαζομαρα πως καθε 6 μηνες πρεπει να ειναι εξω ας μου διξει καποιος πως μπορω να το δειξω αυτο στον τροχαιο.... γιατι στα συνορα δεν με εχει ελεγξει κανενας... παντα περναω σχεδον χωρις να σταματησω καθολου... ειδικα με το επιβατικο μου!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω ότι και ο οδηγός θα πρέπει να έχει το δικαίωμα, να είναι κι αυτός κάτοικος εξωτερικού.Aπλά όποιος το οδηγάει πρέπει να είναι 1ου βαθμού συγγενής. Τίποτε άλλο...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Νομίζω ότι και ο οδηγός θα πρέπει να έχει το δικαίωμα, να είναι κι αυτός κάτοικος εξωτερικού.
Aπλά όποιος το οδηγάει πρέπει να είναι 1ου βαθμού συγγενής. Τίποτε άλλο...
Οχι... αυτο δεν παιζει.. εγω του πατερα μου το αμαξι δεν μπορω να το οδηγησω αν δεν εχω χαρτι... και οχι μονο τωρα με το Βουλγαρικο αμαξι που ειναι στο ονομα της εταιριας αλλα και παλιοτερα σε αμαξι με γερμανικες πινακιδες!!!
Θελει εξουσιοδοτηση και σε χωρες που το αμαξι ασφαλιζεται βαση οδηγου πρεπει να ειναι και το εξτρα ατομο δηλωμενο κανονικα στην ασφαλεια γιατι αλλιως το αμαξι ειναι ανασφαλιστο! -
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Απο zougla.grΤο… αδιαχώρητο επικρατεί στο πάρκινγκ του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς βρίσκονται παρκαρισμένα περισσότερα από 80 πολυτελή αυτοκίνητα.
Όλα τα ακινητοποιημένα οχήματα στις εγκαταστάσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. υπερβαίνουν τα 2.000 κυβικά και φέρουν βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Τα πολυτελή Ι.Χ. ακινητοποιήθηκαν προκειμένου να ελεγχθούν καθώς κάποιοι από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και τα τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης, σύστηναν εικονικές εταιρείες στην Βουλγαρία, εμφανίζοντας με αυτό τον τρόπο το όχημα τους ως περιουσιακό στοιχείο της νεοσυσταθείσας επιχείρησής τους.
Απώλεια εσόδων για το Δημόσιο
Ανώτατα στελέχη της Δίωξης εξήγησαν στο zougla.gr ότι: «Τις τελευταίας ημέρες έλαβε χώρα γιγαντιαία επιχείρηση της υπηρεσίας, η οποία σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, σταματούσε τα οχήματα που έφεραν βουλγαρικές πινακίδες προκειμένου να ελεγχθεί που είναι δηλωμένα. Την περίοδο 25-28 Οκτωβρίου ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο πάρκινγκ του ΣΔΟΕ περίπου 80 πολυτελή αμάξια».
Όπως επεσήμαναν, η σύσταση εικονικής εταιρείας είναι εξαιρετικά εύκολη υπόθεση στη Βουλγαρία, καθώς απαιτείται ελάχιστη γραφειοκρατία και κοστίζει περίπου 300 ευρώ. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης τακτικής είναι το ελληνικό δημόσιο να χάνει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια.
Ζητούν τους αριθμούς πλαισίου
Στις 2 Οκτωβρίου του 2013, το Σ.Δ.Ο.Ε., με έγγραφο που απέστειλε στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε να του αποσταλούν τα στοιχεία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων 2.000 κυβικών και πάνω που έχουν καταθέσει πινακίδες και έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους.
«Σκοπός είναι να διασταυρωθούν οι αριθμοί πλαισίων των οχημάτων με τα αυτοκίνητα τα οποία έχουμε ακινητοποιήσει και εν συνεχεία να ελέγξουμε τους ιδιοκτήτες τους. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να εντοπίσουμε αυτούς που αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους μέσω εικονικών εταιρειών» σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές.
Παράλληλα, οι «ράμπο» του ΥΠΟΙΚ βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλγαρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα πολυτελή αυτοκίνητα που κατέχουν οι «επιχειρηματίες της Βουλγαρίας», είναι το μοναδικό πραγματικό αντικείμενο της εταιρείας τους, ενώ θα γίνει έλεγχος με βάση τις προβλέψεις της τελωνειακής νομοθεσίας περί «συνήθους κατοικίας» του οδηγού του οχήματος.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Aπλά όποιος το οδηγάει πρέπει να είναι 1ου βαθμού συγγενής. Τίποτε άλλο...
Οχι... αυτο δεν παιζει.. εγω του πατερα μου το αμαξι δεν μπορω να το οδηγησω αν δεν εχω χαρτι... και οχι μονο τωρα με το Βουλγαρικο αμαξι που ειναι στο ονομα της εταιριας αλλα και παλιοτερα σε αμαξι με γερμανικες πινακιδες!!!
Θελει εξουσιοδοτηση και σε χωρες που το αμαξι ασφαλιζεται βαση οδηγου πρεπει να ειναι και το εξτρα ατομο δηλωμενο κανονικα στην ασφαλεια γιατι αλλιως το αμαξι ειναι ανασφαλιστο!τί χαρτί εννοείς? σε ποια γλώσσα? ποιος επικυρώνει το χαρτί?
-
Το χαρτι ειναι στα βουλγαρικα, ελληνικα, γερμανικα, αγγλικα (απο οτι θυμαμε....θα το δω σημερα ξανα) και το σφραγισαν στην βουλγαρια.... μαλλον στην αστυνομια!
Αν το θυμηθω θα το βγαλω μια φωτο για να το δω ηρεμα το βραδυ....Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
Κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακιδες