-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μια στιγμή ρε παιδιά...Οταν ο Βουλγαράκης έλεγε 'ό,τι είναι νόμιμο είναι ηθικό' τον κράζαμε όλοι (και σωστά)
Οταν οι χοντρο-λεφτάδες έχουν τα πάντα σε off-shore που ανήκουν σε άλλες off-shore που ανήκουν σε άλλες off-shore κτλ. και δεν τους ανήκει τίποτα, τους κράζουμε.
Αν όμως είναι να πληρώσουμε εμείς αμέσως έγινε 'νόμιμο' (και άρα υποννοείται ηθικό, σωστό, πρέπον) να έχεις off-shore στη Βουλγαρία.2 μέτρα και 2 σταθμά ? Ας πούμε τότε ότι καλά έκανε ο Βουλγαράκης, καλά κάνουν και οι χοντρο-λεφτάδες και ότι στο κάτω-κάτω στα @@ μας όσοι φοροδιαφεύγουν, αφού και μεις αν μπορούμε ανοίγουμε μια off-shore στη Βουλγαρία.
Στο κάτω-κάτω, κανείς δεν σε υποχρέωσε να πάρεις Ferrari, για να το κάνεις σημαίνει -κακά τα ψέμματα και ας μας πει ο sv2 αν δεν ισχύει αυτό- ότι σου περισσεύουν, δεν παίρνει κανείς Ferrari από το υστέρημά του.
Χώρια που αμφιβάλλω και αν είναι νόμιμο αυτό με τις πινακίδες Βουλγαρίας διότι ο νόμος λέει σαφώς ότι απαγορεύεται Ελληνας πολίτης να οδηγεί αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες.
Το χρήμα δεν έχει πατρίδα.Αν υπάρχει τρόπος νόμιμα να πληρώσεις πολλά λιγότερα θα το εξετάσεις.Μέχρι πέρσυ στα άνω των 2000 κυβικών οι επιβαρύνσεις ήταν ΕΤΤ 50% στην εργοστασιακή +ΦΠΑ 19%.Σήμερα είναι ΕΤΤ 50% +ΦΠΑ 23% + Φόρος πολυτελείας 40% + ΦΠΑ στον φόρο πολυτελείας 23% !!!!!!! .
Δηλαδή από πχ σε ένα ακριβό με εργοστασιακή 100.000 ευρώ παλιά οι επιβαρύνσεις ήταν 50.000 + 19.000 =69.000
Σήμερα έχουμε 50.000 + 23.000 +40.000 +9.200 = 122.200
Ουσιαστικά διπλασιαστήκανε οι φόροι.Και δεν χρειάζεται να κάνεις off shore στην Βουλγαρία αφού είναι στην ΕΕ.Κανανικά και με τον νόμο ιδρύεις εταιρία νοικιάζεις και ένα σπίτι με 50 ευρώ στο Σαντάνσκι και δηλώνεις και μόνιμος κάτοικος.Ετσι είσαι 100% νόμμος να κυκλοφορείς στην Ελλάδα με ξένη πινακίδα.Και τελικά σε συμφέρει να μετακομίσεις την εταιρία σου από την Ελλάδα έξω αφού η εφορία είναι 10% και μάλιστα χωρίς έκτακτες εισφορές (αν έχεις πλέον κέρδη).Ετσι που πάμε θα μας βάλουν έκτακτη εισφορά στις ζημίες .
Μήπως τα 10.000 αυτοκίνητα την ημέρα που πηγαίνουν στα Σκόπια ή στην Βουλγαρία να βάλουν βενζίνη το ίδιο δεν είναι ?
50 λεπτά στο λίτρο επί 40 λίτρα στο όχημα μας κάνουν 20 ευρώ.Αρα 200.000 ευρώ την ημέρα χάνονται μόνο από την βενζίνη.
Δηλαδή οι φόροι μιάς 458 την ημέρα χάνονται από τα καύσιμα... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μια στιγμή ρε παιδιά...
Οταν ο Βουλγαράκης έλεγε 'ό,τι είναι νόμιμο είναι ηθικό' τον κράζαμε όλοι (και σωστά)
Οταν οι χοντρο-λεφτάδες έχουν τα πάντα σε off-shore που ανήκουν σε άλλες off-shore που ανήκουν σε άλλες off-shore κτλ. και δεν τους ανήκει τίποτα, τους κράζουμε.
Αν όμως είναι να πληρώσουμε εμείς αμέσως έγινε 'νόμιμο' (και άρα υποννοείται ηθικό, σωστό, πρέπον) να έχεις off-shore στη Βουλγαρία.2 μέτρα και 2 σταθμά ? Ας πούμε τότε ότι καλά έκανε ο Βουλγαράκης, καλά κάνουν και οι χοντρο-λεφτάδες και ότι στο κάτω-κάτω στα @@ μας όσοι φοροδιαφεύγουν, αφού και μεις αν μπορούμε ανοίγουμε μια off-shore στη Βουλγαρία.
Στο κάτω-κάτω, κανείς δεν σε υποχρέωσε να πάρεις Ferrari, για να το κάνεις σημαίνει -κακά τα ψέμματα και ας μας πει ο sv2 αν δεν ισχύει αυτό- ότι σου περισσεύουν, δεν παίρνει κανείς Ferrari από το υστέρημά του.
Χώρια που αμφιβάλλω και αν είναι νόμιμο αυτό με τις πινακίδες Βουλγαρίας διότι ο νόμος λέει σαφώς ότι απαγορεύεται Ελληνας πολίτης να οδηγεί αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες.
Το χρήμα δεν έχει πατρίδα.Αν υπάρχει τρόπος νόμιμα να πληρώσεις πολλά λιγότερα θα το εξετάσεις.Μέχρι πέρσυ στα άνω των 2000 κυβικών οι επιβαρύνσεις ήταν ΕΤΤ 50% στην εργοστασιακή +ΦΠΑ 19%.Σήμερα είναι ΕΤΤ 50% +ΦΠΑ 23% + Φόρος πολυτελείας 40% + ΦΠΑ στον φόρο πολυτελείας 23% !!!!!!! .
Δηλαδή από πχ σε ένα ακριβό με εργοστασιακή 100.000 ευρώ παλιά οι επιβαρύνσεις ήταν 50.000 + 19.000 =69.000
Σήμερα έχουμε 50.000 + 23.000 +40.000 +9.200 = 122.200
Ουσιαστικά διπλασιαστήκανε οι φόροι.Και δεν χρειάζεται να κάνεις off shore στην Βουλγαρία αφού είναι στην ΕΕ.Κανανικά και με τον νόμο ιδρύεις εταιρία νοικιάζεις και ένα σπίτι με 50 ευρώ στο Σαντάνσκι και δηλώνεις και μόνιμος κάτοικος.Ετσι είσαι 100% νόμμος να κυκλοφορείς στην Ελλάδα με ξένη πινακίδα.Και τελικά σε συμφέρει να μετακομίσεις την εταιρία σου από την Ελλάδα έξω αφού η εφορία είναι 10% και μάλιστα χωρίς έκτακτες εισφορές (αν έχεις πλέον κέρδη).Ετσι που πάμε θα μας βάλουν έκτακτη εισφορά στις ζημίες .
Μήπως τα 10.000 αυτοκίνητα την ημέρα που πηγαίνουν στα Σκόπια ή στην Βουλγαρία να βάλουν βενζίνη το ίδιο δεν είναι ?
50 λεπτά στο λίτρο επί 40 λίτρα στο όχημα μας κάνουν 20 ευρώ.Αρα 200.000 ευρώ την ημέρα χάνονται μόνο από την βενζίνη.
Δηλαδή οι φόροι μιάς 458 την ημέρα χάνονται από τα καύσιμα...Αρα είχε δίκιο ο Βουλγαράκης sv2 ? Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ? Καλά έκανε που είχε φτιάξει off-shore στην Κύπρο, αφού είναι νόμιμο ?
Απ΄όσο γνωρίζω, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δεν αρκεί να έχεις ένα σπίτι έξω, πρέπει να περνάς εκεί περισσότερες από 183 μέρες το χρόνο. Οταν ξαναγυρίσω Ελλάδα θα πάω μια βόλτα από τη ΔΟΥ Εξωτερικού να μάθω και τι άλλες προϋποθέσεις υπάρχουν για να σε θεωρεί νομίμως το Ελληνικό κράτος μόνιμο κάτοικο εξωτερικού.
ΙΜΗΟ, το να μεταφέρεις ΟΝΤΩΣ την επιχείρησή σου στη Βουλγαρία επειδή εκεί θα πληρώνεις λιγότερους φόρους είναι απόλυτα νόμιμο και ηθικό, στο κάτω-κάτω ας πρόσεχε το ελληνικό κράτος. Το να ανοίξεις μια εταιρεία μαϊμού με μηδενικό τζίρο για να κυκλοφορείς με Ferrari με βουλγαρικές πινακίδες είναι και αμφιβόλλου νομιμότητας και αμφιβόλλου ηθικής.
-
έτσι είναι όπως τα λες. Να σε ρωτήσω όμως κάτι που με προβλημάτισε. Εστω ότι εμένα μου περισεύουν για διακοπές 1000 ευρω.
Αν τις αγοράσω από Γερμανία πάω μία βδομάδα διακοπές στην Χαλκιδική
Αν τις αγοράσω από Ελλάδα πάω 4 μέρες.Τι να κάνω πες μου? (το βάζω στο θέμα με το αυτοκίνητο απλά γιατί κάποιος με τα 100.000 που του περισεύουν μπορεί να πάρει μίσο αμάξι από Ελλάδα ή κάτι άλλο από Βουλγαρία)
Θέλω να πω ότι την σήμερον ημέρα με το ιντερνετ και τις γεωγραφικε΄ς αποστάσεις να έχουν μηδενιστεί δε γίνεται να εχεις τέτοια στρέβλωση με τον γειτονα σου στην νομισματική ένωση
-
H Βουλγαρία δεν είναι στη νομισματική ένωση, ακόμα λέβα έχει
Και δε νομίζω ότι ο παραλληλισμός είναι σωστός διότι δεν είναι ένα καταναλωτικό αγαθό που το αγοράζεις απ΄όπου θέλεις αλλά περιλαμβάνει και δημιουργία εταιρειών-μαϊμού και ακροβατεί στα όρια της νομιμότητας.
Αφού ρωτάς πάντως, αν και άσχετη και η ερώτηση και η απάντηση, εννοείται να πάρεις τα 1000 από τη Γερμανία.Σε ό,τι με αφορά, επειδή Ferrari δεν μπορώ / θέλω να πάρω (βασικά και να μπορούσα δεν θα έπαιρνα, άλλη συζήτηση αυτή) αλλά θα μπορούσα / ήθελα να πάρω άλλο 'ακριβό' αυτοκίνητο, πολύ απλά ΔΕΝ το παίρνω μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, δεν θα πάθω τίποτα αν δεν κυκλοφορήσω με Ferrari για 2-3-5 χρόνια. Δε μιλάμε για αγαθό πρώτης ανάγκης (πχ. σπίτι) αλλά για υπερπολυτέλεια και για να την ικανοποιήσω δεν θα κάτσω να ξεφτιλιστώ (στα μάτια μου και σε αυτά των φίλων μου) ανοίγοντας off-shore στη Βουλγαρία... Το ό,τι το ελληνικό κράτος χάνει από μένα διότι αντί να πάρει 100000 σε φόρους που υπολόγιζε δεν θα πάρει ούτε τις 50000 που θα έπαιρνε με το παλιό καθεστώς ενδεχομένως είναι βραβείο στην ηλιθιότητα των νομοθετών, ας πρόσεχαν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
H Βουλγαρία δεν είναι στη νομισματική ένωση, ακόμα λέβα έχει
Και δε νομίζω ότι ο παραλληλισμός είναι σωστός διότι δεν είναι ένα καταναλωτικό αγαθό που το αγοράζεις απ΄όπου θέλεις αλλά περιλαμβάνει και δημιουργία εταιρειών-μαϊμού και ακροβατεί στα όρια της νομιμότητας.
Αφού ρωτάς πάντως, αν και άσχετη και η ερώτηση και η απάντηση, εννοείται να πάρεις τα 1000 από τη Γερμανία.Σε ό,τι με αφορά, επειδή Ferrari δεν μπορώ / θέλω να πάρω (βασικά και να μπορούσα δεν θα έπαιρνα, άλλη συζήτηση αυτή) αλλά θα μπορούσα / ήθελα να πάρω άλλο 'ακριβό' αυτοκίνητο, πολύ απλά ΔΕΝ το παίρνω μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, δεν θα πάθω τίποτα αν δεν κυκλοφορήσω με Ferrari για 2-3-5 χρόνια. Δε μιλάμε για αγαθό πρώτης ανάγκης (πχ. σπίτι) αλλά για υπερπολυτέλεια και για να την ικανοποιήσω δεν θα κάτσω να ξεφτιλιστώ (στα μάτια μου και σε αυτά των φίλων μου) ανοίγοντας off-shore στη Βουλγαρία... Το ό,τι το ελληνικό κράτος χάνει από μένα διότι αντί να πάρει 100000 σε φόρους που υπολόγιζε δεν θα πάρει ούτε τις 50000 που θα έπαιρνε με το παλιό καθεστώς ενδεχομένως είναι βραβείο στην ηλιθιότητα των νομοθετών, ας πρόσεχαν.
Περί νομιμότητας. Τίποτα δεν είναι στα όρια της Νομιμότητας. Όλα νόμιμα είναι και αποδεκτά. Αλλιώς όταν θα ψώνιζες ένα τσιμπιδάκι στη Γερμανία με 19% θα ερχόταν το Ελληνικό Δημόσιο να σου επιβάλλει πρόσθετο ΦΠΑ 4% γιατί εδώ θα πλήρωνες 23%. Το ίδιο και για τη βενζίνη ή κάθε άλλο αγαθό το οποίο αγοράζεται νόμιμα και κυκλοφορεί στη χώρα νόμιμα. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να ελέγχει ενδελεχώς την παραμονή για 6 μήνες του οχήματος στη χώρα. Αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι αυτός που έχει τη Ferrari δεν έχει και 2 Lambo, 1 Aston και 4 Bentley στο γκαράζ του.
Προσωπικά θα θεωρήσω τον ευατό μου μαλ@κα ειδικά τώρα που το εισόδημα μου έχει πέσει
-
Να πας όσες φορές θέλεις να γεμίσεις στα Σκόπια, και πολύ καλά θα κάνεις.
Αλλά (μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις) το να έχεις αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα όντας ΜΗ μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, βασιζόμενος σε μία μαϊμού εταιρεία στη Βουλγαρία, δεν είναι το ίδιο με το να αγοράζεις βενζίνη ή τσιμπιδάκια... Ε, αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι είναι όσο νόμιμο θέλουν να το παρουσιάζουν κάποιοι. Και σίγουρα δεν είναι και τόσο ηθικό -αλλιώς ο Βουλγαράκης είχε δίκιο, ακριβώς τα ίδια έλεγε.
Αν μπορούσες να αγοράσεις αυτοκίνητο όπως αγοράζεις τσιμπιδάκια, χωρίς το θέμα της off-shore και χωρίς το νόμο που λέει ότι ΔΕΝ μπορείς να οδηγείς αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα αν δεν είσαι είτε αλλοδαπός είτε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, τότε θα συμφωνούσα μαζί σου.
-
nass τα πρόστιμα για το ΕΤΤ, που επιβεβαιώνουν το παράνομο ως προς το κοινοτικό δίκαιο, τα θυμάσαι?
πρώτο παρανομεί το κράτος. ΑΛΛΑ το θέμα εδώ δεν είναι ποιος παρανομεί αλλά ποιος ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ την αγορά.
πέραν απο τους πλούσιους και ανήθικους υπάρχει ο 'Πολωνός υδραυλικός' που σε συναγωνίζεται στην αυλή σου με μικρότερο κοστολόγιο. τόσο αγοράς όσο και συντήρησης. χάνεις απο λίγο σε κάθε παρτίδα και στο τέλος είναι μαθημάτικα βέβαιο οτι θα βρεθείς ταπί (ακολούθησε την ιστορία του Ελ Δημ αν δεν το πιστεύεις)
οπότε το θέμα είναι να αλλάξει η στρέβλωση όχι να δείρουμε αυτόν που την επισημαίνει.εκτός και αν κάπου στη πορεία αποφασίσαμε οτι τελικά δεν έχουμε ελεύθερη αγορά και κάποιος δεν με ενημέρωσε.
-
To να συγκρίνεις τον Βουλγαρακη και τον καθε 'Βουλγαρακη' με τον καθε εναν απο μας ειναι τουλαχιστον άτοπο.
Ο Βουλγαρακης ηταν πολιτικος και προσπαθουσε μεσω των off shore να κρυψει (;) κατι.
Επισης διαχειριζοταν τα χρηματα μας και την εθνικη περιουσια (πχ Βατοπαιδι).'Εμεις' απλα προσπαθουμε να σωσουμε οτι μπορουμε (απο αυτα που μας εμειναν μετα και την φορολογια)
-
Σοφιστείες αγαπητέ...
(Πρέπει να) Εχουν οι πολιτικοί τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με εμάς τους κοινούς θνητούς ?
Αν όχι, τότε ΚΑΛΩΣ υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ΚΑΛΩΣ αθωώνονται οι Τσοχατζόπουλοι λόγω παραγραφής
Αν ναι, τότε ΚΑΛΩΣ (σύμφωνα με όσα λες) έκανε off-shore o Βουλγαράκης, και εκείνος προσπαθούσε, όπως και 'συ' με την off-shore στη Βουλγαρία, να πληρώσει λιγότερους φόρους ή να κρύψει εισόδημα (εκτός και αν πιστεύεις ότι οι περισσότεροι με τις off-shore στη Βουλγαρία τα λεφτά που δίνουν για Ferrari είναι φορολογημένα στο 100%...)Δεν μπορείς να είσαι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, αν πρόκειται για τους Βουλγαράκηδες και τους Βαρδινογιάννηδες, που όλα τα υπάρχοντά τους είναι σε off-shore, να είναι κακές και φοροφυγάδες, αλλά αν πρόκειται για εμάς, που φτιάχνουμε off-shore στη Βουλγαρία για να οδηγούμε Ferrari, να είναι καλές και αναγκαία άμυνα απέναντι στο αδηφάγο κράτος. Αυτή η λογική 'τα καλά και συμφέροντα' ουσιαστικά μας οδήγησε εδώ που είμαστε ως ελληνικό κράτος.
-
τα εχουμε μπερδεψει λιγο τα πραμματα:
Αυτοι που ηθελαν να μην πληρωσουν τη 'ferrari' ειναι ΗΔΗ στη 'Βουλγαρια' εδω και καιρο.Το θεμα ειναι οτι τωρα αρχισαν να πηγαινουν και οι μικρομεσαίοι.
Αυτο που ειπα εγω ειναι οτι τα παραδείγματα 'Βουλγαρακη' και'Βαρδινογιαννη' ειναι για εντυπωσιασμο.
Αυτοι τον εχουν τον τροπο τους.Προσωπικα δεν χρωσταω τιποτα στο κρατος.
Πιστευω οτι αυτα που μου αναλογουν τα πληρωνω και με το παραπανω.
Εδωσα ενα αρκετα σεβαστο ποσο για να παρω διλιτρο πριν 3 σχεδον χρονια και πριν ειχα παλι διλιτρο.
Πληρωνα εν γνωση μου καποια υπεραξια, αλλα τωρα το θεμα εχει ξεφυγει.Φορο επι του εισοδηματος,
φορο στα ακινητα (λες και δεν πηραν ενα σκασμο λεφτα κατα την μεταβιβαση ή την αγορα τους0
Φορο και στα αυτοκινητα...;Ημαρτον
-
Λέβα υπάρχουν.
-
@ nass
Απ' όσο ξέρω η ΕΕ έχει ως μότο 'την ελεύθερη διακίνηση ατόμων, αγαθών και κεφάλαιων'. Οπότε γιατί είναι παράνομο να έχω ως πολίτης της ΕΕ όχημα σε άλλη χώρα το οποίο φορολογείται κανονικότητα εκεί και πληρώνει τους εκεί φόρους.
Οι σοφιστίες είναι της Ελληνικής Κυβέρνησης κατ' εμέ αγαπητέ. Με τους εφοπλιστές που ανεβάζουν και κατεβάζουν σημαίες σε μία νύχτα εκεί δεν παίζουν παιγνίδια. Εκεί δεν ισχύει το γνωμικό ότι 'Έλληνας εφοπλιστής πρέπει να έχει τα καράβια του με Ελληνική Σημαία'; Γιατί το συγκεκριμένο κεφάλαιο να μπορεί να αλλάζει χώρα νηολόγησης κατά το δοκούν ενώ εγώ δεν έχω δικαίωμα για το όχημα μου να βάλω όποια πινακίδα γουστάρω;
Ως ότου λοιπόν αυτό το μπουρδέλο που λέγεται ΕΕ αποφασίσει τι δικαιώματα θα εκχωρήσουν οι τοπικές κυβερνήσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Βρυξελλών ή ως ότου αποφασίσει να επιστρέψει στην μορφή της ΕΟΚ με απλές διευκολύνσεις μεταξύ κυρίαρχων κρατών με διαφορετικά νομίσματα και αντίστοιχες οικονομικές πολιτικές, θα υπάρχουν αυτά και κατ' εμέ όπως πήραμε χαμπάρι τις ψευτιές και τις αηδίες των δισκογραφικών που πουλούσαν τα CD με 29 και 39€ το ένα όταν το ίδιο CD έξω έκανε τα μισά, έτσι θα πάρει χαμπάρι και το Ελληνικό Δημόσιο ότι αν θέλεις να μην χάνεις συνάλλαγμα με το κιλό προς τη Βουλγαρία και τα Σκόπια από τη συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα και πριν ανακαλύψεις ότι στη Βόρειο Ελλάδα τα οχήματα με Ελληνική πινακίδα θα είναι μόνον κρατικά, θα πρέπει να φροντίσεις σε αυτά τα θέματα να είσαι ως προς αυτούς ανταγωνιστικός.
Αλλά είπαμε στόχος δεν είναι να σωθεί η Ελληνική Οικονομία...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Απ' όσο ξέρω η ΕΕ έχει ως μότο 'την ελεύθερη διακίνηση ατόμων, αγαθών και κεφάλαιων'. Οπότε γιατί είναι παράνομο να έχω ως πολίτης της ΕΕ όχημα σε άλλη χώρα το οποίο φορολογείται κανονικότητα εκεί και πληρώνει τους εκεί φόρους.Διότι ειδικά για τα αυτοκίνητα υπάρχει εξαίρεση στην ελεύθερη διακίνηση και κάθε χώρα έχει δικαίωμα να έχει τη δική της πολιτική. Βλ. και εδώ όπου η Επιτροπή προσπαθεί να εναρμονίσει τις πολιτικές (χωρίς αποτέλεσμα). Για αυτό το λόγο διαφέρουν οι φόροι (πλην ΦΠΑ) και άρα και οι τιμές από χώρα σε χώρα, για αυτό το λόγο έχουν και οι Δανοί εξίσου ακριβά αυτοκίνητα, λες και αυτοί να είναι παράνομοι ?
Και τέλος πάντων, το παράνομο ή όχι δεν το κρίνουμε εγώ και συ και να λέμε 'α, αυτός ο νόμος είναι παράνομος, δεν τον εφαρμόζω', αλλά, όπως λένε και στο στρατό, 'εκτελούμε και βγαίνουμε παραπονούμενοι' με προσφυγή στα δικαστήρια.
Πάντως, δεν είδα κάποιον να μου απαντήσει ευθέως: είχε ή δεν είχε δίκιο ο Βουλγαράκης ? (απαντήσεις του στυλ 'είχε άδικο επειδή είναι πολιτικός αλλά αν κάνω εγώ, που δεν είμαι πολιτικός, τα ίδια θα έχω δίκιο' απορρίπτονται ως σοφιστείες )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απ' όσο ξέρω η ΕΕ έχει ως μότο 'την ελεύθερη διακίνηση ατόμων, αγαθών και κεφάλαιων'. Οπότε γιατί είναι παράνομο να έχω ως πολίτης της ΕΕ όχημα σε άλλη χώρα το οποίο φορολογείται κανονικότητα εκεί και πληρώνει τους εκεί φόρους.
Διότι ειδικά για τα αυτοκίνητα υπάρχει εξαίρεση στην ελεύθερη διακίνηση και κάθε χώρα έχει δικαίωμα να έχει τη δική της πολιτική. Βλ. και εδώ όπου η Επιτροπή προσπαθεί να εναρμονίσει τις πολιτικές (χωρίς αποτέλεσμα). Για αυτό το λόγο διαφέρουν οι φόροι (πλην ΦΠΑ) και άρα και οι τιμές από χώρα σε χώρα, για αυτό το λόγο έχουν και οι Δανοί εξίσου ακριβά αυτοκίνητα, λες και αυτοί να είναι παράνομοι ?
Και τέλος πάντων, το παράνομο ή όχι δεν το κρίνουμε εγώ και συ και να λέμε 'α, αυτός ο νόμος είναι παράνομος, δεν τον εφαρμόζω', αλλά, όπως λένε και στο στρατό, 'εκτελούμε και βγαίνουμε παραπονούμενοι' με προσφυγή στα δικαστήρια.
Πάντως, δεν είδα κάποιον να μου απαντήσει ευθέως: είχε ή δεν είχε δίκιο ο Βουλγαράκης ?
μα δεν υπαρχει παρανομια οταν καποιος αποκτησει αυτοκινητο απο τη Βουλγαρια με τη διαδικασια που εχει αναφερθει.
-
Να το αποκτήσει μπορεί, να το οδηγήσει στην Ελλάδα με ξένες πινακίδες δεν μπορεί διότι δεν είναι ούτε αλλοδαπός ούτε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (= >183 μέρες το χρόνο παραμονή εκτός Ελλάδας).
Επιπλέον η δημιουργία off-shore εταιριών (= ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου) χωρίς αντικείμενο, τζίρο κτλ. νομίζω εμπίπτει στις διατάξεις περί ξεπλύματος χρήματος και είναι φορολογικό αδίκημα.
Α, ναι: τα χρήματα για την απόκτηση του αυτοκινήτου έχουν νομίμως αποκτηθεί, δηλωθεί και φορολογηθεί στην Ελλάδα ?Αν θεωρείς ότι όλα τα παραπάνω είναι νόμιμα, τότε κακώς διαμαρτύρεσαι (αν διαμαρτύρεσαι) που δεν πιάνουν τον Χ λεφτά που το σπίτι του ανήκει σε off-shore στα Jersey islands και το αυτοκίνητό του σε άλλη off-shore στην Κύπρο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να το αποκτήσει μπορεί, να το οδηγήσει δεν μπορεί διότι δεν είναι ούτε αλλοδαπός ούτε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (= >183 μέρες το χρόνο παραμονή εκτός Ελλάδας).
Επιπλέον η δημιουργία off-shore εταιριών (= ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου) χωρίς αντικείμενο, τζίρο κτλ. νομίζω εμπίπτει στις διατάξεις περί ξεπλύματος χρήματος και είναι φορολογικό αδίκημα.
Α, ναι: τα χρήματα για την απόκτηση του αυτοκινήτου έχουν νομίμως αποκτηθεί, δηλωθεί και φορολογηθεί στην Ελλάδα ?Αν θεωρείς ότι όλα τα παραπάνω είναι νόμιμα, τότε κακώς διαμαρτύρεσαι (αν διαμαρτύρεσαι) που δεν πιάνουν τον Χ λεφτά που το σπίτι του ανήκει σε off-shore στα Jersey islands και το αυτοκίνητό του σε άλλη off-shore στην Κύπρο.
δεν ειναι κατοικος, αλλα αφου το δηλωνει γιατι να το αμφισβητησεις?
για τις offshore δε νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες.
τα χρηματα μπορει να εχουν αποκτηθει νομιμα και να εχουν ηδη φορολογηθει.
το προβλημα ειναι οτι οι κυριοι που αναφερεις ΔΕΝ εχουν δηλωσει τα χρηματα ή τα ακινητα που εχουν μεταφερει εκει.
-
nass se λίγο θα μας πεις οτι τα φάγαμε και όλοι μαζί!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διότι ειδικά για τα αυτοκίνητα υπάρχει εξαίρεση στην ελεύθερη διακίνηση και κάθε χώρα έχει δικαίωμα να έχει τη δική της πολιτική. Βλ. και εδώ όπου η Επιτροπή προσπαθεί να εναρμονίσει τις πολιτικές (χωρίς αποτέλεσμα). Για αυτό το λόγο διαφέρουν οι φόροι (πλην ΦΠΑ) και άρα και οι τιμές από χώρα σε χώρα, για αυτό το λόγο έχουν και οι Δανοί εξίσου ακριβά αυτοκίνητα, λες και αυτοί να είναι παράνομοι ?
Πάντως, δεν είδα κάποιον να μου απαντήσει ευθέως: είχε ή δεν είχε δίκιο ο Βουλγαράκης ? (απαντήσεις του στυλ 'είχε άδικο επειδή είναι πολιτικός αλλά αν κάνω εγώ, που δεν είμαι πολιτικός, τα ίδια θα έχω δίκιο' απορρίπτονται ως σοφιστείες )
-
Αν τηρείς τους κανόνες κυκλοφορίες δεν είσαι παράνομος.-
-
Ο Βουλγαράκης ήταν νόμιμος αλλά ανήθικος.
-
Ο Στρατός είναι άκυρο παράδειγμα καθώς δεν δουλεύει με δημοκρατικά δεδομένα.
(είχα περισσότερα αλλά τα έχασα ελέω ΙΕ οπότε.... τηλέγραφος.... )
-
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
- Αν τηρείς τους κανόνες κυκλοφορίες δεν είσαι παράνομος.-
Μήπως εννοείς ό,τι και ο Τζέκος: 'παράνομος είσαι μόνο αν σε πιάσουν' ?
Διότι υπάρχουν και άλλοι νόμοι εκτός του ΚΟΚ, ξέρεις...
Κλεμμένο αυτοκίνητο επιτρέπεται να οδηγείς ?- Ο Βουλγαράκης ήταν νόμιμος αλλά ανήθικος.
Προσωπικά έχω αμφιβολίες και για τα δύο αλλά έστω και αν είναι νόμιμο, το να είναι ανήθικο (για μένα) είναι σημαντικό μείον, σιγά μην κάτσω να ξεφτυλιστώ για να οδηγώ Ferrari, ποτέ μη σώσω...
- Ο Στρατός είναι άκυρο παράδειγμα καθώς δεν δουλεύει με δημοκρατικά δεδομένα.
Και στην πολιτική ζωή το ίδιο ισχύει, η τήρηση των νόμων δεν έγκειται στη διακριτική ευχέρεια των πολιτών, είναι υποχρεωτική. Σε όποιον δεν αρέσει ένας νόμος πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια, μέχρι τότε υποχρεούται να τον εφαρμόζει.
-
-edit-
Κυκλοφορία στην Ελλάδα με ξένες πινακιδες