-
(που στην ουσία δεν είναι τόσο νέος και θα φορεθεί και από την Giulietta)
Καλά νέα και για μας τους φτωχομπινέδες...
Alba για Giulietta Sprint παίζει να γίνει κανά θάμα;
-
@Αlba Parietti
Τα υποθετικα 5000 λιγοτερα απο cayman αφορουν την Ιταλικη αγορα ετσι?? Γιατι στην Ελληνικη cayman με κατω απo 90.000 δεν αγοραζεις... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
λογικά θα ακολουθήσει την λογική της λότους ... τα τμήματα μπροστα και πίσω θα είναι διαιρούμενα ...καρμπον πλαίσιο έχει μόνο η λαμπορκίνι και η μκλάρεν... χλώμο να βάλει και η αρ σε τόσο μικρό
Κι αλλα hypercars.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Έχω ξενερώσει πολύ άσχημα με αυτές τις κατασκοπευτικές που δείχνουν την 4C. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα το έτρωγε η μαρμάγκα και αυτό το concept και δεν αγχωνόμουν για τη στιγμή που θα εμφανιζόταν αυτό το αμάξι στις αντιπροσωπείες και εμένα θα μου έλειπαν τα €. Τώρα, δυστυχώς, φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα. Πάνε τα οικοπεδάκια που άφησε ο συγχωρεμένος ο παππούς.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αλμπα θεωρείς οτι θα σταματήσει η ζυγαρία κάτω από τα 1200 με πλήρη υγρά?Δεν είσαι και μακριά. Τα δεδομένα του progetto έθεταν ως όριο τα 1000 κιλά a secco (= χωρίς υγρά και οδηγό).Αυτούς τους υπολογισμούς τους έκαναν όταν δημιουργούσαν 'τη λίστα εξόδων' για τα εξαρτήματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν.
Η τελευταία πληροφόρηση που είχα,όταν το αυτοκίνητο πέρασε από βιομηχανικό ζυγό, μιλά για ένα βάρος 1100 κιλών 'στεγνή',που έφτανε στα 1250 με οδηγό και υγρά.
Μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη,αν και αισιοδοξώ ότι το τελικό βάρος στο δρόμο θα είναι μικρότερο των 1250 κιλών.... αν και όχι εντυπωσιακά μικρότερο.Το αυτοκίνητο είναι αρκετά λιγότερο extreme από όσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δηλώσεις γύρω από το concept άφηναν να εννοηθεί.
Δεν έχει καμιά σχέση από πλευράς οδηγικής προσέγγισης με τις κατασκευές της Lotus.Είναι περισσότερο GTειδών προσανατολισμών.
Πάντως το γεγονός ότι το project υλοποιήθηκε με ένα γελοιωδώς μικρό budget,τη στιγμή που υποτίθεται ότι το όχημα αυτό εξελίχθηκε με σκοπό να ξεκλειδώσει την αμερικανική αγορά,αποτελεί ήδη μια μεγάλη αντίφαση.Alba για Giulietta Sprint παίζει να γίνει κανά θάμα;
όχι...
@Αlba Parietti
Τα υποθετικα 5000 λιγοτερα απο cayman αφορουν την Ιταλικη αγορα ετσι?? Γιατι στην Ελληνικη cayman με κατω απo 90.000 δεν αγοραζεις...το έγραψα ότι μιλώ για ιταλικη αγορά (55Κ η cayman και 66 η S αν θυμάμαι σωστά),που δίνει και μια τάξη μεγέθους και για τη δυτικοευρωπαϊκή.Στην Ελλάδα,αν τολμήσει κάποιος dealer να την αγοράσει για έκθεση στο showroom του,μπορεί να την βαφτίσουν και 80Κ.
-
Eφόσον μιλάμε για 1100 κιλά στεγνή, τότε το carbon πλαίσιο πάει περίπατο. Ελπίζω να κάνω λάθος. Το να είναι λιγότερο extreme εμένα δε με ενοχλεί. Εξάλλου το concept μου φαινόταν πάντα υπερβολικό. Επίσης θα δώσει χώρο για έκδοση GTA ενδεχομένως.
Ήθελα όμως να κάνω ένα σχόλιο όσον αφορά την τοποθέτηση και κατηγοριοποίηση αυτού του αυτοκινήτου. Θεωρώ μεγάλη ευκαιρία για την Alfa Romeo να μπορέσει να πείσει το κοινό ότι εφ'εξής θα είναι η μάρκα που θα κατασκευάζει τις 4κύλινδρες Ferrari. Δεδομένου του γεγονότος ότι δεν γίνεται να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, περίπτωση 8C, τότε εδώ δεν έχουν καμία δικαιολογία στο Gruppo. Το αμάξι πρέπει να είναι αυτοκίνητο επιδόσεων ως και trackday car. Εξάλλου πάλι σε λίγους θα απευθύνεται, όπως λίγοι θα το αποκτήσουν. Όμως είναι μια καλή ευκαιρία να χτίσει image, γιατί με την 8C τόσα χρόνια μετά έχουμε φτάσει να μιλάμε για το μύθο της ομορφιάς της, ξεχάσαμε όμως το δια ταύτα.
Κατά τα άλλα, carry over εξαρτημάτων από άλλα μοντέλα του ομίλου είναι πιθανό ως σίγουρο να υπάρξουν. Εγώ θέλω να δω χαμηλό βάρος και 0-100 κάτω από 5sec.
-
To 1100 στεγνό μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη.Εξακολουθώ να ευελπιστώ ότι θα είναι πιο κοντά στα 1000 κιλά (πάντα στεγνή) παρά στα 1100.
Όπως και να έχει τα 1100 στεγνό (1250 στο δρόμο) δεν είναι κακό νούμερο (βέβαια είναι πολύ μακριά από τα υποτιθέμνενα 850 κιλά του concept και τους αδαείς που πίστευαν ότι τέτοιο νούμερο είναι επιτεύξιμο σε αμάξι παραγωγής).
Αν δεν υπήρχε η ανθρακονημάτινη μπανιέρα (που δεν είναι πανάκεια στην καταπολέμηση του βάρους) και τα panels από vetroresina, τα 1250 κιλά στο δρόμο θα γίνονταν εύκολα 1500+, όπως σε μια απλή cayman.H Αventador στο δρόμο ζυγίστηκε στα 1800+ κιλά (ψάξε να δεις ποιό ήταν το βάρος του γενείτορά της).Όπως και να έχει 50 κιλά πάνω ή κάτω δεν κάνουν τεράστια διαφορά (πρόσθεσε μόνο το βάρος του ηχοσυστήματος,του κλιματιστικού,των βασικών ηλεκτρικών ευκολιών και των ενισχύσεων για τα αμερικανικά crash tests και έχεις μια εικόνα του πώς το 850 γίνεται με το καλημέρα 1000 ή 1100).
Το ανησυχητικό για μένα είναι αυτά που ακούω για τα δεδομένα των set up- αναρτήσεων,για το χαρακτήρα GT (όχι αναγκαστικά κακό...αλλά πάντα διαφορετικό από αυτό στο οποίο παρέπεμπε το concept),τη χρήση του 635 TCT κλπ.
Όλα αυτά προοιωνίζουν μια επανάληψη του caso 8c και μου γεννούν το ρητορικό ερώτημα: τελικά αυτή η εταιρεία έχει τη θέληση να παράξει επιτέλους κάτι 'τέλειο' και ολοληρωμένο ή οι 'μεσοβέζικες' λύσεις της έχουν γίνει δεύτερη φύση; -
Απορίες: Διαβάζω για 200 άλογα, 1200+ κιλά και GT προσανατολισμό.
Δηλαδή, -πέρα από το σχήμα- η εταιρεία θα προσφέρει κάτι επιπέδου Scirocco, θα το χρεώνει 2 φορές πάνω από τη Φάουβε και αυτό υποτίθεται είναι κάτι καλό;
Μη μου πείτε ότι θα δώσει κάποιος +30.000 για την πίσω κίνηση γιατί θα γίνει πιο γραφικός και από τους γραφικούς μπεμβεδάκηδες...
-
Ακόμα και σε αυτά τα κιλά μιλάμε για κάτι 250+ κιλά πιο ελαφρύ από ένα Scirocco.
- Πίσω κίνηση
- Σχέδιο
- Μάρκα
-
ΑΝ είναι 1200 κιλά ΔΕΝ θα είναι carbon, άρα και ακυρώνεται κάθε συζήτηση για τιμολόγηση στα +50.000€.
-
Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;
-
Άμα υπάρχουν εν τω γενάσθαι συγκρίσεις με τη μπλαμούτσα το Σορόκο, πάει, το χάσαμε το κορμί πατριώτες.
-
Από τα λίγα τεχνικά που ξέρω ένα όχημα μικρότερο των 4μ και με κάρμπον ταμπ είναι αδύνατο να ζυγίζει όσο ένα super mini με συμβατικό πλαίσιο. Άρα ή θα είναι carbon, ελαφρύ (έως 1.000κ ας πούμε) και πανάκριβο ή θα είναι με συμβατικό πλαίσιο, κάνα 1200αρι κιλά και σε πιο νορμάλ τιμή (40.000€ ας πούμε).
Μόνο έτσι βρίσκω λογική στην ύπαρξη του αυτοκινήτου.
-
Μην δραματοποιείς την κατάσταση Eddie
Tα άλογα είναι αρκετά πάνω από 200 και Gt προσανατολισμός δεν σημαίνει κατ' ανάγκη 'βάρκα - γυαλό'....αλλά πολύ απλά ότι με μια τετράδα λάστιχα το αυτοκίνητο δεν θα σου προσφέρει στην πίστα όσα ενδεχομένως μπορεί.... μια Lotus.Ό,τι μαθαίνω προέρχεται από δυό εξωτερικούς προμηθευτές-συνεργάτες του Gruppo (ο ένας σχετίζεται με τη ferrari και ο άλλος με την ίδια την 4c).
H εικόνα που αποκομίζω είναι πως ό,τι και να γίνει τελικά το marketing Alfa παραμένει πάντα ίδιο και απαράλλαχτο και με αυτή τη λογική διαχείρισης του brand είναι απίθανο να δουμε ποτέ αυτοκίνητα ολοκληρωμένα και με επιδόσεις που ανταποκρίνονται στο DΝA της Alfa Romeo.
Όπως ακριβώς έγινε με την 8C, δηλ. με κάποιες συμβιβαστικές επιλογές(το marketing λέει ότι ο πελάτης Αlfa Romeo κάποια πράγματα δεν πρόκειται να τα κάνει ποτέ....),το ίδιο γίνεται τώρα με την 4C,η οποία είναι βαρύτερη του αναμενομένου (και μιας Lotus).
Σήμερα το marketing αποφασίζει:
design και τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου
Βελτιστοποίηση ή το αντίθετο του προϊόντος με βάση το πελατειακό target
κατηγορία τιμής του αυτοκινητου....Και αναρωτιέμαι;αν το marketing μπορεί να γνωρίζει τι θέλει ο πελάτης,το πώς θα φτιαχτεί αυτό που θέλει ο πελάτης δεν πρέπει τελικά να μπορεί να το φτιάξει μόνον αυτός που έχει και τις γνώσεις (στυλ, μηχανολογία κλπ..);
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Άμα υπάρχουν εν τω γενάσθαι συγκρίσεις με τη μπλαμούτσα το Σορόκο, πάει, το χάσαμε το κορμί πατριώτες.What 'μπλαμούτσα' stands for?
-
To carbon είναι γενικά ελαφρύ αλλά το πραγματικά πανάλαφρο και πανίσχυρο carbon είναι απλησίαστο. Μη νομίζουμε ότι επειδή ακούμε carbon, έχει καμία σχέση με την μπανιέρα της Enzo και το carbon που χρησιμοποιεί η Ferrari. Ενδεικτικά αναφέρω για τα ποδήλατα ότι τα πιο φθηνά carbon είναι βαρύτερα από τα ελαφρύτερα αλουμινένια. Τα πανάκριβα carbon βέβαια είναι τα ελαφρύτερα όλων. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στα αυτοκίνητα. Η Mp4 12c με την carbon μπανιέρα είναι μόλις 70 κιλά ελαφρύτερη από την αλουμινένια 458.
-
What 'μπλαμούτσα' stands for?
Χίερ γιου αρ, μπικόουζ γιου ασκ φορ ιτ:
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
To carbon είναι γενικά ελαφρύ αλλά το πραγματικά πανάλαφρο και πανίσχυρο carbon είναι απλησίαστο. Μη νομίζουμε ότι επειδή ακούμε carbon, έχει καμία σχέση με την μπανιέρα της Enzo και το carbon που χρησιμοποιεί η Ferrari. Ενδεικτικά αναφέρω για τα ποδήλατα ότι τα πιο φθηνά carbon είναι βαρύτερα από τα ελαφρύτερα αλουμινένια. Τα πανάκριβα carbon βέβαια είναι τα ελαφρύτερα όλων. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στα αυτοκίνητα. Η Mp4 12c με την carbon μπανιέρα είναι μόλις 70 κιλά ελαφρύτερη από την αλουμινένια 458.Δεν νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διαφορά θα την έκανε η ποιότητα του κάρμπον. Στην 4C ή το βάζεις ή δεν το βάζεις. Να το βάλεις για να γλιτώσεις 50 κιλά και να τιμολογήσεις 30% πάνω δεν βρίσκω το λόγο. Στην τελική ζόρισε λίγο ακόμα τον TBi και βγάλε τα ίδια κιλά/ίππο με κανονικό πλαίσιο.
-
Marketing Στέφανε. Και φυσικά παίζει ρόλο η ποιότητα του carbon. Σιγά μην βάλουνε σαν της Ferrari... τότε θα κόστιζε και σαν Ferrari!
Ειρήσθω εν παρόδω, η νέα Enzo δεν θα χρησιμοποιεί βιομηχανικό carbon σαν όλα τα υπόλοιπα super/hyper-cars (Huyara, Aventador, McLaren etc) αλλά θα κατασκευάζετε με την χειροποίητη μέθοδο που φτιάχνονται τα μονοθέσια στις εγκαταστάσεις της αγωνιστικής ομάδας, καθώς μόνο αυτή η μέθοδος πληροί τις προδιαγραφές που είχαν βάλει ως στόχο οι μηχανολόγοι.
-
Δεν είναι έτσι ακριβώς γιατί στην 4C όλα τα άλλα είναι εντελώς συμβατικά και κρατούν το κόστος χαμηλά. Μόνο το πλαίσιο πήγε να γίνει κάτι special. Επαναλαμβάνω πως στο φτωχό μου το μυαλό με τα λίγα τεχνικά που ξέρω και λίγο περισσότερα σε θέματα marketing, οι έως τώρα κινήσεις είναι αστείες.
Alfa Romeo 4C