-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nikasilhttp://www.f1moto.com.au/view/nikasil-p ... %20PLATING
Επειδή εγώ δεν τα πολυκατάλαβα αυτά τα λινκς, είναι πολύ τεχνικά και δεν με βοηθούν και τ' αγγλικά μου, δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ειναι αυτό το Nikasil.
Εννοώ, με ποιό τρόπο βελτιώνει την κεφαλή, τον κινητήρα, οτιδήποτε.
Καμία βοήθεια;
-
Γρηγόρη, μάλλον έγραψες κάτι λάθος
Welcome back
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:ysterical:Η ημιμάθεια που λέγαμε...
Αφου διακρινεις ημιμαθεια, ως Mod, θα πρεπει να εχεις και την σοβαροτητα, να δειξεις, να πεις εφοσον γνωριζεις, ποιο ειναι το σωστο.
Αντ' αυτου συνεχιζεις το γενικοτερο υφος τρολλαρισματος και ειρωνιας που διακατεχει το Forum... -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
...τι αστειος που εισαι... Ηρθες και εσυ μικρο τρολλακι μαζι με τα αλλα...
-
Βασικά Γρηγόρη αν διαβάσεις προσεκτικά τα link σου θα δείς πως δε μιλάει για κυλινδροκεφαλή αλλά για χιτώνια.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Βασικά Γρηγόρη αν διαβάσεις προσεκτικά τα link σου θα δείς πως δε μιλάει για κυλινδροκεφαλή αλλά για χιτώνια....αυτο το ΤΡΑΓΙΚΟ (προς θανατο...) λαθος που εκανα, οτι δηλαδη η επιστρωση αυτη ειναι στα χιτωνια, και οχι στην κυλινδροκεφαλη, θα μπορουσαν να το αναφερουν απο την αρχη.
Αντ' αυτου, επικεντρωνονται σε αυτο, ή οποιο εχει προκυψει, και πανε την συζητηση με ειρωνια και τρολλαρισμα, εκτος τοπου και χρονου.
Εγω επι του προκειμενου αναφερθηκα μεταξυ αλλων σε ενδεχομενες υλοποιησεις για αυξηση της ιπποδυναμης στον 1750, εαν δεν χρησιμοποιουσαν Turbo, ειτε για μεγαλυτερη ευστροφια και ευρος, αλλα και μεγαλυτερη γραμμικοτητα σε σχεση με την σχετικα on/off λειτουργια του κινητηρα στην 4C , οπως ισχυριζονται τουλαχιστον καποιοι δοκιμαστες.
Αλλα το ολο προβλημα, τελικα ειναι το 'Nikasil', και οτι επειδη εκανα λαθος, -ενω ουσιαστικα ηθελα να πω στο χωρο οπου κινουνται οι κυλινδροι, οπως διαλο και εαν λεγεται- και οτι εγω ειμαι ημιμαθης...
Τα δεκαδες τρολλακια, που αερομαλακιζονται εδω μεσα, και στην καλυτερη προσφερουν γελιο για ηλιθιους, ειναι οκ, τα ανεχομαστε, τα εχουμε συνηθισει, ειναι και οι μασκοτ του forum στην τελικη...
-
Καλά μην συγχίζεσαι και εσύ μασκότ του φόρουμ είσαι.
Για την ημιμάθεια; Μη τρελαίνεσαι δεν ήταν αυτό που οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Το έχεις αποδείξει πολλάκις πως είσαι ημιμαθής και αρκετά ισχυρογνώμων για να μην παραδεχτείς και την ημιμάθεια σου και το λάθος σου.
Πάντως αν τόσα χρόνια νόμιζες πως χιτώνιο και κυλιδροκεφαλή είναι το ίδιο πράγμα... ίσως και να είναι χειρότερο απο τότε που πίστευες πως το Vectra σου έχει ημιάκαμπτο. -
BTW, να πω πως το Nikasil δεν είναι σηματάκι, που είτε μπει στο καπώ είτε στη μάσκα είναι να 'χαμε να λέγαμε, 'ένα λάθος έκανα'. Μπαίνει κάπου για συγκεκριμένο λόγο κι επειδή έχει συγκεκριμένες ιδιότητες.
Το να επικαλείσαι κάτι για να δείξεις γνώστης και να αποδεικνύεται πως δεν έχεις ιδέα τι είναι και τι κάνει, αυτομάτως γελοιοποιεί όχι εσένα, τον οποιονδήποτε στη θέση σου. Δεν διαβάζω συχνά ποστ σου, αλλά πες μου με τι αξιοπιστία θα διαβάσω μια επόμενη γνώμη σου εγώ, ο περιστασιακός αναγνώστης; Σίγουρα θα την προσπεράσω, όπως και θα κάνω.
Αν δε, φανεί πως αυτό έχει γίνει κι άλλες φορές, δεν θα μου προκαλούσε την έκπληξη που σου προκαλεί αυτό το the people vs Κίκιζας.
Αυτά τα λίγα από εμένα, που δεν έχω και ιδιαίτερο παρελθόν σε όλο αυτό.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καλά μην συγχίζεσαι και εσύ μασκότ του φόρουμ είσαι.
Για την ημιμάθεια; Μη τρελαίνεσαι δεν ήταν αυτό που οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Το έχεις αποδείξει πολλάκις πως είσαι ημιμαθής και αρκετά ισχυρογνώμων για να μην παραδεχτείς και την ημιμάθεια σου και το λάθος σου.
Πάντως αν τόσα χρόνια νόμιζες πως χιτώνιο και κυλιδροκεφαλή είναι το ίδιο πράγμα... ίσως και να είναι χειρότερο απο τότε που πίστευες πως το Vectra σου έχει ημιάκαμπτο.Εφοσον βαζεις τα τρολλακια μαζι με εμενα στην ιδια κατηγορια, προφανως και μασκοτ ειμαι και εγω, και οτι αλλο θες να ειμαι...
Ετσι παει, οταν ειστε καποιοι Mod εδω μεσα, και οριζετε οπως και οποτε θελετε την οποια συζητηση κατα το δοκουν, οταν η απιστευτη, συνεχομενη τρολλο-κατασταση, δεν επισημαινεται, δεν περιοριζεται, και απο την αλλη, στηνουμε στον τοιχο εναν χρηστη ο οποιος, εχει παραδεχτει, εστω και μετα απο καιρο, ανοιχτα ομως τα λαθη του, και εχει πει μαλιστα οτι κανει και θα κανει και αλλα, ΟΜΩΣ, δεν προσβαλλει, δεν ειρωνευεται και δεν τρολλαρει ΑΣΥΣΤΟΛΑ, οπως κανουν πολλα ανωριμα πιτσιρικια ή μη, εδω μεσα.Οχι οτι ειμαι κανενας μεγαλος γνωστης σε τεχνικα θεματα, ουτε δηλωσα ποτε κατι τετοιο, ενας χρηστης ειμαι και εγω μεταξυ αλλων, που απλα γουσταρει οτιδηποτε ενδιαφερον οδηγικα σε τετρατροχο.
Οταν πρωτομπηκα στο συγκεκριμενο Forum, ο πρωταρχικος μου στοχος ηταν να ενημερωνομαι καλυτερα, σε θεματα, και παραλληλα να μοιραζομαι οποιες σκεψεις και αποψεις εχω, ειτε ειναι σωστες, ειτε λαθος.
Δεν ηξερα οτι υπαρχει απο την αλλη τετοια αυστηροτητα, σε επιπεδο τεχνικων γνωσεων, και αυτοματως βαπτιζουμε καποιον ημιμαθη, επειδη δεν χρησιμοποιησε τον ορο Nikasil σωστα, ή επειδη δεν ηξερε ακριβως την τυπολογια της αναρτησης του αυτοκινητου που οδηγει.
Ξερω ομως οτι σχεδον σε οποιοδηποτε αλλο Ελληνικο Forum, το 90% απο τα τρολλακια που βρισκονται στο παρον, θα ειχαν παρει ποδι εδω και χρονια...Επισης, με το περασμα των χρονων, αρκετοι χρηστες ο οποιοι συνεβαλαν στο να ενημερωνεται το Forum για νεοτερα, σε οτι αφορα τουλαχιστον τους κατασκευαστες, ολοενα και μειωνονται σε αριθμο, και στην θεση τους, εγκαθιδρυονται τρολλακια, εξυπνακιδες, 'επιστημονες', και ψευτοαρκουδομαγκες, που απλως δεν εχουν τι να κανουν, και το μονο που κυριως ξερουν να κανουν, και τους αρεσει, ειναι να -νομιζουν οτι- την σπανε, σε καποιους που θελουν ειτε να μοιραστουν καποια σκεψη, εμπειρια, εστω και βλακεια, που να εχει ομως μια γ@μημενη και ΟΥΣΙΩΔΗ σχεση με το θεμα.
Φυσικα και δεν βαζω τον εαυτο μου σε αυτους που συνεβαλαν στον μεγιστο βαθμο στην καθημερινη ενημερωση, αλλα και στην συνεχη δημοσιευση χρησιμων πληροφοριων, ωστε να μπαινουν στο Forum πολλοι χρηστες και να διαβαζουν ενδιαφεροντα πραγματα, αλλα απ' οσο γνωριζω απο φιλους που εχω κανει και απο εδω, και ακομα και απο αρκετα π.μ που εχω δεχτει απο διαφορους αγνωστους σε εμενα χρηστες, δεν νομιζω οτι ειμαι και απο αυτους που μειωνουν στην τελικη, την οποια ποιοτητα εχει απομεινει στο τοπικο.
Πρεπει μαλλον να εκλειψουν ολοι οσοι προσφερουν, οσοι ασχολουνται με το να ενημερωνουν για νεοτερα στον χωρο, και να μεινουν μονα τους τα τρολλακια και οι λοιπες κατηγοριες που προανεφερα, μαζι με τους Mods, να γελατε ολοι μαζι βρε αδερφε και να περνατε καλα.
Θα πρεπει ομως να αλλαξετε τους τιτλους, γιατι ολο αυτο, μονο Forum των 4τροχων δεν θα ειναι (σχεδον ηδη δεν ειναι, τουλαχιστον στους κατασκευαστες) ... -
[list:3kkcx0zk][/list:u:3kkcx0zk]:yahoo:
Γρηγοράκη αγόρι μου εσύ εδώ το παίζεις γνώστης και αναλυτής βίντεοζ οπότε ναι το να μην ξέρεις τι ανάρτηση έχει το ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ είναι το λιγότερο ΓΕΛΟΙΟ το ημιμαθής είναι πολύ ήπιος χαρακτηρισμός. Για μια ακόμα φορά δε εφαρμόζεις την τακτική του με λένε Ρίζο και όλα τα γυρίζω. Δυστυχώς για σένα είσαι γνωστή ποσότητα σε αυτό αλλά και σε άλλα φόρουμ οπότε όσο και να κλαφτείς δεν αλλάζει κάτι.
Από την άλλη αν σε μπανάρουνε οριστικά θα χάσουμε μια μασκότ και δεν λέει.
Υ.Γ. Αν δεν σου κάνει βέβαια το φόρουμζ μπορείς να αποχωρήσεις -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
[list:3g8nk308][/list:u:3g8nk308]:yahoo:
Γρηγοράκη αγόρι μου εσύ εδώ το παίζεις γνώστης και αναλυτής βίντεοζ οπότε ναι το να μην ξέρεις τι ανάρτηση έχει το ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ είναι το λιγότερο ΓΕΛΟΙΟ το ημιμαθής είναι πολύ ήπιος χαρακτηρισμός. Για μια ακόμα φορά δε εφαρμόζεις την τακτική του με λένε Ρίζο και όλα τα γυρίζω. Δυστυχώς για σένα είσαι γνωστή ποσότητα σε αυτό αλλά και σε άλλα φόρουμ οπότε όσο και να κλαφτείς δεν αλλάζει κάτι.
Από την άλλη αν σε μπανάρουνε οριστικά θα χάσουμε μια μασκότ και δεν λέει.
Υ.Γ. Αν δεν σου κάνει βέβαια το φόρουμζ μπορείς να αποχωρήσειςΕιπα και πριν, οτι ποτε δεν θεωρησα εαυτον ειδικο σε τεχνικα θεματα. Καποιες οδηγικες εμπειριες με καμποσα αυτοκινητα τις εχω, και καποιο μεγαλυτερο ενδιαφερον, απο αυτο της απλης ενημερωσης, ναι το εχω, σε οτι αφορα μοντελα κατασκευαστων, την τελευταια 25ετια.
'Γνωστη και αναλυτη σε Video', ΕΣΥ με θεωρεις, εσυ μπορει να εχεις καταλαβει κατι τετοιο, εγω εκανα και κανω συζητηση-αντιλογο, οπου μπορω, οπου πιστευω οτι γνωριζω καποια πραγματα, θετωντας παραλληλα επιχειρηματα, στοιχεια, που να στηριζουν τα λεγομενα μου, σε αντιθεση με τους περισσοτερους που μου επιτιθενται κατα καιρους 'γιατι ετσι'...
Τα υπολοιπα ειναι ξεκαθαρα κακεντρεχη και υποτιμητικα, αλλα δεν περιμενα κατι αλλο, απο Mod οι οποιοι, δεν ελεγχονται, δεν δινουν αναφορα σε τιποτε και σε κανεναν...
-
Χαλαρώστε ρε σεις...τι πράγματα είναι αυτά?
Επικάλυψη νικασίλ πάντως έχω στον κύλινδρο και νομίζω και στο πιστόνι (χωρίς να είμαι σίγουρος, αλλά θα το τσεκάρω σήμερα και θα σας πω), όχι στο αυτοκίνητο αλλά στο εξατάχυτο μοτέρ, στο καρτ.
Αυτό που ξέρω είναι ότι δε 'κολλάει' το μοτέρ εύκολα. Τώρα γιατί, δε ξέρω.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...Παίδες η φάση είναι:
-
@ΓΚ: πολλοί εδώ μέσα δεν ξέρουν, πετάνε καμιά χαζομαρίτσα κλπ. Σχεδόν κανένας δεν έχει την αντιμετώπιση που έχεις εσύ, μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείς γιατί.
Ξεκινάς λοιπόν λέγοντας πως η 4C θα μπορούσε να έχει ένα μικρότερο κινητήρα με Nikasil στην κυλινδροκεφαλή. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να είναι ένα λαθάκι της στιγμής επειδή μπερδεύτηκες, σε ρωτάει ο ΙΚΕ λοιπόν τι εστί nikasil και τι δουλειά έχει εκεί πάνω και αντί να κάτσεις να σκεφτείς την πιθανότητα να έκανες λάθος ή να πέταξες κοτσάνα, αρχίζεις το τρολλάρισμα. Ε, μετά ακολουθεί ο πανικός.
Αποδεικνύεις λοιπόν πως:
α) Δεν έχεις ιδέα τι εστί Nikasil
β) Τι προσφέρει σε έναν κινητήρα/επιφάνειες τριβής
γ) (Ίσως) το πώς λειτουργεί ένας κινητήραςΕ, μετά από κάτι τέτοιο κι ενώ πετάς κορόνες με ύφος αυθεντίας τι περιμένεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όντως....το δικό μου το μυαλό πήγε σε αυτό .
-
Γρηγόρη εγώ σου απάντησα ευγενικά και εσύ άρχισες μια ανευ λόγου επίθεση ως άλλο Βασιλάκης Καιλας οπότε πολυ απλά σου είπα την γνώμη μου.
-
-
Γρηγορη ,πραγματικα, γιατι δεν αποχωρεις? δε μπορω να καταλαβω τι σου προσφερει, εκτος απο τη συνηθεια, να μη μπορεις να επικοινωνησεις με τη πλειονοτητα των χρηστων...και σορρυ αλλα συμφωνω 9/10 φορες μαζι τους οταν επαναλαμβανονται αυτα τα σκηνικα για να μη μιλησω για προσωπικες περιπτωσεις...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
@ΓΚ: πολλοί εδώ μέσα δεν ξέρουν, πετάνε καμιά χαζομαρίτσα κλπ. Σχεδόν κανένας δεν έχει την αντιμετώπιση που έχεις εσύ, μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείς γιατί....κατσε ρε συ μισο λεπτο, οταν εγω ξερω καποιο χαρακτηριστικο για καποιο μοντελο πχ πολυ καλα, και διαβασω κατι απο καποιον που εκανε λαθος, δεν τον εχω ειρωνευτει, προσβαλλει, ουτε τρολλαρει ΠΟΤΕ.
Αναφερω τι ειναι το σωστο, και τιποτε αλλο.Ξεκινάς λοιπόν λέγοντας πως η 4C θα μπορούσε να έχει ένα μικρότερο κινητήρα με Nikasil στην κυλινδροκεφαλή. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να είναι ένα λαθάκι της στιγμής επειδή μπερδεύτηκες, σε ρωτάει ο ΙΚΕ λοιπόν τι εστί nikasil και τι δουλειά έχει εκεί πάνω και αντί να κάτσεις να σκεφτείς την πιθανότητα να έκανες λάθος ή να πέταξες κοτσάνα, αρχίζεις το τρολλάρισμα. Ε, μετά ακολουθεί ο πανικός.
Καταρχας, γραφω οτι σαν σκεψη, πως αλλιως να το πω, οτι σκεφτομαι μεγαλοφωνως, σε στυλ, 'πως να ηταν αραγε...', να μην ειχε πχ το Turbo, ή εαν το εβγαζαν (για μεγαλυτερη ευστροφια και μεγαλυτερο ωφελιμο ευρος στροφων, χωρις τα χαρακτηριστικα τυπου on/off σε δυναμη, που τουλαχιστον ισχυριστηκαν καποιοι ξενοι δοκιμαστες) , και παραλληλα βελτιωναν στον μεγιστο δυνατο βαθμο, τα εσωτερικα κινουμενα μερη, και προσεφεραν τεχνολογικες υλοποιησεις που ανεβαζουν ακομα περισσοτερο την ιπποδυναμη.
Εβαλα το link Πιο πριν. Xωρις να εχω διαβασει εκτενως, γνωριζα οτι προκειται για ενα μειγμα Νικελιου, πυριτιου και καρβιδιου εαν το λεω σωστα (Nickel Silicon Carbide) το οποιο εφαρμοζεται ως επιστρωση με μεθοδο ηλεκτρολυσης για ακομα πιο μειωμενες τριβες, και αυξημενη απαγωγη θερμοτητας, περιφερειακα του χωρου που κινουνται οι κυλινδροι, προφανως τα χιτωνια.
Εγω μπερδεψα και χρησιμοποιησα λαθος εκφραση για το κομματι του κινητηρα που εχει τις οπες για να κινουνται οι κυλινδροι, και τα αντιστοιχα 'ποτηρακια' - χιτωνια που εχει, και το 'βαπτισα' κυλινδροκεφαλη, ενω αυτη ειναι ουσιατικα το επανω τμημα απο το κομματι του κινητηρα, οπου βρισκονται οι βαλβιδες.
Αυτο που δεν ηξερα καθολου, και το διεπιστωσα προσφατα, ειναι οτι ο ορος 'Nikasil' xρησιμοποιειται συγκεκριμενα απο την εταιρια mahle που φτιαχνει πιστονια, κυλινδρους, και διαφορα εσωτερικα μερη κινητηρα αν δεν κανω λαθος.Στα περι του μοτερ της 4C, εννοειται οτι πιο ευκολο θα ηταν να μπει ο 170αρης m-air, ο οποιος κουμπωνει και με το χειροκινητο καταπληκτικο C635, και αυτη ηταν η πρωτη σκεψη...Ο Alba ανεφερε οτι κατι τετοιο ειναι σχεδον απιθανο, και ετσι απλως πηγε το μυαλο μου σε κατι διαφορετικο...
Αποδεικνύεις λοιπόν πως:
β) Τι προσφέρει σε έναν κινητήρα/επιφάνειες τριβής
γ) (Ίσως) το πώς λειτουργεί ένας κινητήραςΕ, μετά από κάτι τέτοιο κι ενώ πετάς κορόνες με ύφος αυθεντίας τι περιμένεις;
α) ειπα παραπανω
β) μειωμενες τριβες, καλυτερη απαγωγη θερμοτητας, και σε ενα βαθμο βελτιωση της αποδοσης, αυτο γνωριζα, εαν ειναι λαθος, διορθωστε με.
γ) τα βασικα ναι, καποια τμηματα, ενω μπορει σαν εικονα στο μυαλο μου να τα εχω σωστα, χρησιμοποιω λαθος εκφραση (αλλου τμηματος) για καποιο τμημα του κινητηρα.Δεν νομιζω οτι εχω δηλωσει, γνωστης σε τεχνικο επιπεδο, και σιγουρα καποια πραγματα δεν τα γνωριζω καθολου, και αλλα
τα μπερδευω. Σε καποια αλλα που να αφορουν γενικοτερα τεχνικα χαρακτηριστικα, δυνατοτητες, εξοπλισμο μοντελων, εκει
γνωριζω καλυτερα καποια πραγματα, οποτε και με την βοηθεια καποιων πηγων, μπορω να επιμεινω για κατι.
Αυτο με κανει 'ριζο, και οποτε θελω το γυριζω'?Δεν νομιζω οτι οποτε εχω κανει δημοσιευση, διορθωνοντας καποιο λαθος καποιου χρηστη, οτι τον κοροιδευω και ειρωνευομαι, εξαρχης, οπως συμβαινει σε εμενα, και παραλληλα ουτε ειρωνευομαι, κοροιδευω, προσβαλλω καποιον, οταν επιμενω για κατι που πραγματι ξερω, και εαν αυτο εχει γινει στο παρελθον, ΠΟΤΕ δεν εχω ξεκινησει ΕΓΩ την επιθεση και την ειρωνια επι προσωπικου, σε καποιον που εκανε λαθος...
-
Yeah right. Βασικά ο κύλινδρος είναι κύλινδρος, και όχι οπή, το πιστόνι είναι πιστόνι, η μπιέλα είναι η μπιέλα, τα χιτώνια είναι τα χιτώνια και τα 'ποτηράκια' είναι τα 'ποτηράκια', και δεν βρισκονται μέσα στον κύλινδρο in fact είναι κάπου αλλού, πού ψάξτο. Ο κυλινδρος δεν κινείται ούτε το χιτώνιο πάει κάπου, το πιστόνι κινείται Οπότε για μια ακόμα φορά fail. Γιατί το πρόβλημα Γρηγόρη είναι πως είσαι άσχετος με το θέμα οπότε άστο να πάει στο διάολο ή απλά περιορίσου σε copy paste απο την wikipedia αντι να προσπαθείς να κάνεις διάλεξη για εμβολοφόρους κινητήρες. Άστο να πάει στο δίαολο πες δεν είχα ιδέα για τι πράγμα έγραφα, αυτό το Nikasil μου φάνηκε καλή φάση και όλοι θα είμαστε χαρούμενοι. Βέβαια το παραπάνω ποστ σου επιβεβαίωνει την πλήρη άγνοια σου για την όποια λέγαμε η οποία συνδυαζεται με την αίσθηση σου πως είσαι γνώστης γιατί διαβάζει 15 περιοδικά και 38 sites και καταλήγουμε στην ημιμάθεια που είπε ο drdino πιο πίσω. Φυσικά θα δεχτώ ένα καθόλα υβριστικό ποστ για mod που ανέχονται τρολλάκια και είναι ανεξέλεγκτοι που θα αποδείξει για μια ακόμα φορά πως απλά σκάς γάιδαρο.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Alfa Romeo 4C