-
Ο ορισμός της παρελκυστικής πολιτικής. Για το Δήμο Λαυρεωτικής καμία σημασία δεν είχε η απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου. Σε επίπεδο Ειρηνοδικείου στην Ελλάδα είμαστε, όλοι καταλαβαίνουν ότι ο Ειρηνοδίκης δεν θέλει να βρει στο κρεββάτι του καμία κεφαλί αλόγου όπως και γίνεται σαφές ότι η όλη διαδικασία σκοπό έχει να προκληθούν καθυστερήσεις μήπως και πέσουμε σε προ-εκλογική περίοδο και η όλη υπόθεση παραπεμπτεί στις Ελληνικές καλένδες.
Δεν έχει σημασία. Θυμίζει η όλη ιστορία την ανάπτυξη δικτύου Μέσης-Υψηλής στη Θεσσαλία. Τώρα που τα τρωκτικά μυρίστηκαν χρήμα και καθισιό, βλέπε φωτοβολταϊκά, τους κάθεται πολύ άσχημα ότι δεν υπάρχει δίκτυο να παραλάβει το νέο τους προϊόν. Ένα δίκτυο που οι ίδιοι είχαν πολεμήσει λυσσαλέα λίγα χρόνια πριν. (όχι ότι άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν είχαν προβεί σε αντίστοιχες πράξεις).
Αλλά όπως είχα γράψει και παλαιότερα αν η κάθε κοινότητα είχε άμεσες συνέπειες, όπως να πληρώνουν οι νησιώτες το πραγματικό κόστος της κιλοβατώρας, για τις αποφάσεις που έπαιρνε και οι οποίες ήταν αντίθετες προς το Δημόσιο συμφέρον, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να μην έχεις κάποιο χώρο απόθεσης Απορριμάτων - Υπολειμάτων για την Αττική μέσα στην Αττική, πολλά σε αυτή τη χώρα θα ήταν διαφορετικά.
NIMBYS rulez....
-
Μου αρεσει που μερικοι ακομα πιστευουν οτι στην Κερατεα θα λειτουργησει πραγματικα ενας ΧΥΤΥ (στα ευρωπαικα ανεπτυγμενα προτυπα), και πως στην πορεια δεν θα γινει χωματερη που θα μολυνει ΟΛΑ τα μεσογεια
Ειχαμε το αεροδρομιο, ε να μην φτιαξουμε και 2-3 σκουπιδοτοπους; Back yard της αθηνας τα μεσογεια βλεπετε
-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
Μου αρεσει που μερικοι ακομα πιστευουν οτι στην Κερατεα θα λειτουργησει πραγματικα ενας ΧΥΤΥ (στα ευρωπαικα ανεπτυγμενα προτυπα), και πως στην πορεια δεν θα γινει χωματερη που θα μολυνει ΟΛΑ τα μεσογειαΕιχαμε το αεροδρομιο, ε να μην φτιαξουμε και 2-3 σκουπιδοτοπους; Back yard της αθηνας τα μεσογεια βλεπετε
Φιλτατε εαν οντως πονουσατε αυτη την περιοχη, και τα υπογεια υδατα της, θα επρεπε να εχετε βαλει στο στοχαστρο σας εδω και πολλα χρονια την υπαρξη και την δημιουργια των απορροφητικων βοθρων του καθε παρανομου η και νομιμου κτισματος στην περιοχη αυτη... Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει στα μεσογεια καθαρος υπογειος οριζοντας μονο και μονο απο την υπαρξη αυτων των βοθρων.... εχεις στοιχεια για το αντιθετο????. Αρα δεν κινδυνευετε απο την υπαρξη ΧΥΤΥ στο βαθμο που ισχυριζεστε, ασε που θα ηταν σωστοτερο να εισαστε υπερ της εξασφαλησις σωστης επιβλεψης(που φτασαμε να συζηταμε για τα αυτονοητα!!!!) στη κατασκευη ωστε να γινει οντως ενας 'Ευρωπαϊκος ΧΥΤΥ'.
-
Μου αρεσει που μερικοι ακομα πιστευουν οτι στην Κερατεα θα λειτουργησει πραγματικα ενας ΧΥΤΥ (στα ευρωπαικα ανεπτυγμενα προτυπα), και πως στην πορεια δεν θα γινει χωματερη που θα μολυνει ΟΛΑ τα μεσογειαΑυτο δεν μπορει να το προδικασει κανεις.
Εαν εχουν κανει ελλιπή μελετη ή κανουν κακη εφαρμογη,θα τους πατε στα δικαστηρια για 1 δις ευρω.
Νομιζω βεβαια οτι για την μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων αυτο εχει ηδη γινει και εχει απορριφθει. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σήμερα ήθελα να πάω στο Λαύριο και έκανα το λάθος να πάω από την Α.Ο. Τελικά πήρα τα @!@ καθώς ο δρόμος είχε κλείσει. Δεν το γνώριζα και τελικά το πλήρωσα με άσκοπα χιλιόμετρα. Στα παπάρια μου πάντως καθώς τα έχω γράψει όλα εκεί που δεν παίρνει μελάνη τελευταία.Κατά τα άλλα η παρελκυστική τακτική στην Ελλάδα είναι επιστήμη. Έχουμε ένα έργο το οποίο είχε λυσσαλέα πολεμηθεί εδώ και χρόνια. **Εν τέλει η δικαιοσύνη δικαίωσε το Δημόσιο **αλλά οι κάτοικοι ακόμα θεωρούν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Να τους ρωτήσω κάτι? Αν τους δικαίωνε η Δικαιοσύνη αλλά το κράτος αυθαίρετα έγραφε στα @@ του την δικαστική απόφαση και έφτιαχνε με το έτσι θέλω (και μπορεί να το εφαρμόσει αν θέλει) δεν θα φώναζαν? Τώρα δεν έχει δίκαιο το κράτος να φωνάζει?
Συμφωνα με αυτο το αρθρο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 011_380780
παντως η Δικαιοσυνη δικαιωνει τους κατοικους.... -
Ο χρήστης koutote έγραψε:
Σήμερα ήθελα να πάω στο Λαύριο και έκανα το λάθος να πάω από την Α.Ο. Τελικά πήρα τα @!@ καθώς ο δρόμος είχε κλείσει. Δεν το γνώριζα και τελικά το πλήρωσα με άσκοπα χιλιόμετρα. Στα παπάρια μου πάντως καθώς τα έχω γράψει όλα εκεί που δεν παίρνει μελάνη τελευταία.
Κατά τα άλλα η παρελκυστική τακτική στην Ελλάδα είναι επιστήμη. Έχουμε ένα έργο το οποίο είχε λυσσαλέα πολεμηθεί εδώ και χρόνια. **Εν τέλει η δικαιοσύνη δικαίωσε το Δημόσιο **αλλά οι κάτοικοι ακόμα θεωρούν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Να τους ρωτήσω κάτι? Αν τους δικαίωνε η Δικαιοσύνη αλλά το κράτος αυθαίρετα έγραφε στα @@ του την δικαστική απόφαση και έφτιαχνε με το έτσι θέλω (και μπορεί να το εφαρμόσει αν θέλει) δεν θα φώναζαν? Τώρα δεν έχει δίκαιο το κράτος να φωνάζει?
Συμφωνα με αυτο το αρθρο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 011_380780
παντως η Δικαιοσυνη δικαιωνει τους κατοικους....Εχουμε ΔΥΟ αποφασεις της δικαιοσυνης.Η μια του ειρηνοδικειου που αρεσει στους κατοικους και την εχουν κανει σημαια και μια του ΣτΕ που δικαιωνει το δημοσιο ,αποφαση που οι κατοικοι την εχουν κανει γαργαρα.
Και οι δυο ειναι προσωρινες και γι' αυτο συνεχιζεται το μπαχαλο τοσο καιρο τωρα.
-
To αστειο ειναι οταν το ΣτΕ βγαζει καμια αποφαση που ''δεν αρεσει'' στους ''νοματαγεις''(σταματαει την εκτελεση καποιου εργου και δικαιωνονται οι αντιδρωντες) τοτε το κραζετε και πισω απο αυτα βρισκεται ο Τσιριζα και τα Ελωχειμ ενω τωρα οπως οι κατοικοι καναν σημαια το ειρηνοδικειο τους εσεις κανετε σημαια το ΣτΕ...Λες και ακομα και οι οπαδοι του αστικου κρατους δεν ξερουν ποια συμφεροντα υπηρετει αυτη η δικαιοσυνη.. ..Αυτογνωσια
O αλλος λεει να κανουν προσφυγη αφου γινει ο ΧΥΤΑ και να ζητησουν 1 εκ. ευρω..Σαν να ζουμε σε αλλον κοσμο οπου η ιστορια και τα γεγονοτα εν μας μαθαινουν απολυτως τιποτα..
-
Back yard της αθηνας τα μεσογεια βλεπετεΠλάκα κάνεις ρε φίλε; Από πότε γίνατε back yard εσείς; Επειδή θέλουν να φτιάξουν τώρα τη χωματερή; Πλάκα κάνεις;
Η δυτική Αττική τι είναι τόσα χρόνια ξέρεις; έχεις περάσει ποτέ στα δυτικά; Λιόσα, Φυλή, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Νέα Πέραμο, τα ξέρεις; Χωματερές, εργοστάσια, χημικά απόβλητα, χαλυβουρική, παλιά βυρσοδεψία, διυλιστήρια, τιτάν, χημικά στο λιμάνι της ελευσίνας, σου λένε κάτι όλα αυτά; Πότε είσασταν η back yard? Η Νέα Πέραμος πριν 50 χρόνια υπερηφανευόταν για το φρέσκο ψάρι, τη πεντακάθαρη παραλία (που μέχρι και ο βασιλιάς πήγαινε εκδρομή εκεί) και τώρα δεν τη κοιτάς πλέον όταν περνάς τα διόδια. Φυσικό πάντως είναι να το πάιζει και (aka 'πέρα βρέχει' και 'αθώος'), μιας και ΕΣΥ μένεις 'Somewhere in Eastern Attica'...
Και ξαναρωτάω, ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;
-
Καποτε, η παλια back yard, aka Δυτικη Αττικη, ηταν οπως λες και εσυ ενα πολυ ομορφο και καθαρο μελος, στολιδι και καμαρι για τους ντοπιους
Καπου εκει στο 1930 η Αθηνα ειχε εναν σχετικα υποφερτες αναγκες. Καπου εκει ομως αρχισε η καθοδος των χωριατων. Ολοι αυτοι βεβαια, αφου παρατησαν τα χωρια τους, επρεπε να δουλεψουν και αυτοι καπου, και αρχισαν να δημιουργουνται τα πρωτα εργοστασια, κυριως σε δυτικες περιοχες, οπου ζουσαν και οι πιο φτωχοι πλην τιμιοι μεροκαματιαριδες. Το αποτελεσμα;εργοστάσια, χημικά απόβλητα, χαλυβουρική, παλιά βυρσοδεψία, διυλιστήρια, τιτάν, χημικά στο λιμάνι της ελευσίνας
Μετα οι πρωην χωριατες - νυν Αθηναιοι επρεπε να βρουν και ενα μερος για να πετουν τα σκουπιδια τους. Διαθεσιμοι ηταν οι ομορφοι λοφοι της φυλης. Το αποτελεσμα;
Και ετσι, πολλες ωραιες περιοχες καταστραφηκαν και υποβαθμιστηκαν, οι παραλιες εγιναν χημικες χαβουζες και οι κατοικοι (οσοι εχουν μεινει να παλευουν) πηξανε στην αφορητη βρωμα, τις αρρωστιες, στους γυφτους και τους λαθρομεταναστες. Και δυστυχως, ολα αυτα (κυριως η μολυνση) ειναι σχεδον αδυνατον να αναστραφουν
Πολλα χρονια μετα απο τοτε που ξεκινησανε αυτες οι ιστοριες, ερχεται η ξεπουλημενη κυβερνηση του μνημονιου μαζι με τον πραγματικο μας πρωθυπουργο και μεγαλοεργολαβο Μπομπολα, και βαζουν για 3η φορα στοχο τα μεσογεια. Μια το αεροδρομιο, μια το Mall που ηθελαν να κανουν στο κτημα Καμπα (παλι μπομπολας) και ή 3η και φαρμακερη, η κωλοχωματερη που θα ηθελαν γινει στην Κερατεα
ΟΧΙ φιλαρακια και λοιποι υποστηρικτες, αυτη η απολυτη καταστροφη που εζησαν οι κατοικοι της ΔΑ δεν θα γινει και εδω. ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ. Ειναι θεμα καθαρα του κρατους, αμα θελει το κρατος χτιζει ενα εξευρωπαισμενο οικολογικο εργοστασιο επεξεργασιας, αλλα οσοι τρωνε απο τετοιου ειδους μπαχαλα, δεν τους συμφερει
μας λετε (οσοι πιστευετε πως το κρατος εχει δικιο - και ευτυχως ειστε λιγοι) οτι εμεις οι μεσογειτες εχουμε νοοτροπια 'Not in my back yard' για τα σκουπιδια. Ελα ντε που στην πραγματικοτητα δεν ειναι back yard, αλλα **front door **, και θα επηρεάσει παρα πολλους, μαζι και οσους αθηναιους ηρθαν να ζησουν μακρια απο την τρελα της πρωτευουσας..
Γι'αυτο αγαπητη μου κυβερνηση που 'αγαπας' αυτην την χωρα και αγαπητε μου Αθηναιε που σε εκαναν να νομιζεις οτι στην κερατεα ζουν αγριανθρωπο και βαμπιρ, αφηστε με να ζησω στον τοπο μου ησυχος και χωρις να τον μολυνει κανεις
** ενας φιλος προτεινε λεει να τους τρεξουμε στα δικαστηρια για ενα δις. ευρω. Στην ευρωπη ετσι θα αποδιδοταν η δικαιοσυνη, αλλα στην Ελλαδα 'ο νομος ειναι υπερ των παρανομων' (οπως μου εχει πει και μια γνωστη μου, δικαστικη επιμελλητρια στο επαγγελμα). Ετσι και η χωματερη θα λειτουργει, και τα δικαστηρια δεν θα τελειωνουν ποτε
-
Ολα καλα τα λες ,το μονο ομως που δεν λες ειναι ΠΟΥ να γινει αυτο το εργοστασιο που προτεινεις.
Και ποιος θα πεισει τους 'τυχερους ' γειτονες του εργοστασιου οτι αναβαθμιζεται η περιοχη τους.
-
Βασικα να μη γινει αυτο το εργοστασιο..Το χουμε πει τοσες φορες..Ας αρχισουν να φτιαχνουν ΧΥΤΥ επιτελους..Βεβαια τωρα εχουν πεσει υπογραφες με το φιλαρακι μας το Μπομπολα και θα εχουμε προστιμα μετα
-
Αν και δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη η είδηση το βάζω για να κράξουμε λίγο.
Αιφνιδιαστική επιχείρηση στην φρουρούμενη βάση των μηχανημάτων στην κορυφή του Ορβριόκαστρου, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα κάτοικοι της Λαυρεωτικής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πυρπολήθηκαν δύο από τα τρία χωματουργικά μηχανήματα του εργολάβου, ο οποίος έχει αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή της Κερατέας. Η καταδρομική επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε εν μέσω ισχυρής χιονοθύελλας. Οι κάτοικοι αιφνιδίασαν τους περίπου 20 αστυνομικούς που με τέσσερα τζιπ φρουρούσαν τα μηχανήματα, τους ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν στόχος οι ίδιοι και στη συνέχεια, αφού έσπασαν με τσεκούρια τα τζάμια του φορτηγού και ενός σκαπτικού μηχανήματος, τα περιέλουσαν με βενζίνη και τα έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς.
Οι περίπου 25 κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, αμέσως μετά αποχώρησαν χωρίς να συγκρουστούν με την αστυνομία.Μου μυριζει τρολλιά, αλλά το έβαλαν στο blog και οι δεν πληρώνω. Βέβαια ακριβώς επειδή έχουν ανεβάσει και δική μου δεν τους εμπιστεύομαι.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
....
Μου μυριζει τρολλιά, αλλά το έβαλαν στο blog και οι δεν πληρώνω. Βέβαια ακριβώς επειδή έχουν ανεβάσει και δική μου δεν τους εμπιστεύομαι.Σόρυ φίλος αλλά... αν δεν το είδες στο indymedia τότε it never happened.
ΠΗΓΗ; -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
....
Μου μυριζει τρολλιά, αλλά το έβαλαν στο blog και οι δεν πληρώνω. Βέβαια ακριβώς επειδή έχουν ανεβάσει και δική μου δεν τους εμπιστεύομαι.Σόρυ φίλος αλλά... αν δεν το είδες στο indymedia τότε it never happened.
ΠΗΓΗ;http://epitropesdiodiastop.blogspot.com ... _2951.html
Εδώ το είδα, αλλά η πηγή που έχει είναι πιο αναξιόπιστη και απο το indymedia. (ή μήπως όχι; )
-
Τελικά είμασταν άδικοι μαζί τους.
Τα παιδιά της Κερατέας έχουν τη λύση για το που θα γίνει ο νέος ΧΥΤΑ.
Στο Ελληνικό!
http://soundcloud.com/infinity_jn/xyta_elliniko -
Πράσινο φως» από το ΣτΕ στους ΧΥΤΑ σε Κερατέα, Γραμματικό και Φυλή
Κανονικά συνεχίζεται η προγραμματισμένη κατασκευή των χωματερών στην Αττική, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την Τετάρτη τις τέσσερις προσφυγές για ακύρωση των αποφάσεων το 2006 του περιφερειάρχη Αττικής που ενέκριναν το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Αττικής κατά το σκέλος που προβλέπει τη χωροθέτηση εγκατάστασης ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ).
Οι τέσσερις αποφάσεις του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι «συνέχεια» προγενέστερων αποφάσεων του 2007, που απέρριπταν προσφυγές κατά της προέγκρισης κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα, το Γραμματικό και τη Φυλή.
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Δήμος Κερατέας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και ένας ιδιώτης.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων περί αντισυνταγματικότητας κατασκευής των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, όπως ότι πρόκειται να κατασκευαστούν σε δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, σε περιοχές φυσικού κάλλους, κ.λπ.
Ειδικά ως προς την προσφυγή του Δήμου Κερατέας, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη απορριφθεί με τις προγενέστερες αποφάσεις του 2007, χωρίς ωστόσο να επικαλείται νεότερα δεδομένα ως προς το σκέλος της επιλογής των χώρων εγκατάστασης της μονάδας αποβλήτων.
Από τον ιδιώτη που προσέφυγε υποστηρίχθηκε, μεταξύ των άλλων, ότι η δημιουργία ΟΕΔΑ στην περιοχή της Κερατέας συνεπάγεται πρόκληση κινδύνων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, λόγω της επιλογής της λύσεως της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων σε περιοχή με οικοσυστήματα χρήζοντα προστασίας και αρχαιότητες.
Όμως, ο λόγος αυτός ακυρώσεως απορρίφθηκε, κυρίως γιατί, στην προσβαλλόμενη πράξη περιέχεται, η πρόβλεψη όχι απλής υγειονομικής ταφής των αποβλήτων αλλά, η διάθεση μετά προηγούμενη ειδική επεξεργασία τους.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231101030
Ποιός παρανομεί τώρα;
-
Αν ισχύουν έστω και τα μισά
Οι μυστικές αναφορές της ΕΛ.ΑΣ για την Κερατέα
Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2011 | 17:17
Πρώτη δημοσίευση: 24.03.2011 | 17:03Οι “αδημοσίευτες” αναφορές της αστυνομίας, που είναι πλήρως συντεταγμένες με όσα είπε ο κ. Πάγκαλος, κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για ευρείας χρήση δολοφονικών μολότοφ.
Για εξελιγμένης γενιάς μολότοφ με δραστικότερο αποτέλεσμα απ' ότι οι συνηθισμένες, για ηγετική κλίκα που χειραγωγεί τις οργανωμένες καταδρομικές ομάδες συγκροτημένες από κατοίκους της περιοχής ηλικίας μέχρι 35 χρόνων με προηγούμενη στρατιωτική θητεία στις ειδικές δυνάμεις, για εμπροσθοφυλακή στελεχωμένη από Αλβανούς μισθοφόρους και άλλα τινά, περιλαμβάνουν οι μυστικές αναφορές της αστυνομίας σχετικά με τη “ταυτότητα” των επεισοδίων στην Κερατέα.
Τα περισσότερα θεωρήματα της αστυνομίας, όπως διαπιστώνεται, έχουν υιοθετηθεί μέχρι κεραίας και στο έπακρο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος τις δημοσιοποίησε πάνω σε μια κρίση πανικού, αμέσως μετά τη ... “λευκή” επίθεση που δέχτηκε με γιαούρτι, την ώρα που γευμάτιζε σε γνωστή ταβέρνα στη γειτονική της Κερατέας περιοχή των Καλυβίων.
Οι “αδημοσίευτες” αναφορές της αστυνομίας, που είναι πλήρως συντεταγμένες με όσα είπε ο κ. Πάγκαλος, κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για ευρείας χρήση δολοφονικών μολότοφ, που περιέχουν μείγμα εμπρηστικής και καυστικής ύλης, ενισχυμένο με αμμωνία και στο οποίο περιλαμβάνονται και μπουλόνια.
Οι μολότοφ αυτές δεν εκρήγνυνται στο έδαφος όπως οι συνηθισμένες, αλλά σκάνε στον αέρα κι έτσι δημιουργούν ένα σύννεφο φωτιάς και εκτοξευόμενων πυρωμένων βλημάτων που εάν βρουν στόχο, είναι ικανές σύμφωνα πάντοτε με το περιεχόμενο των αναφορών, να επιφέρουν ακόμη και θανατηφόρο αποτέλεσμα.
Το επιτελείο της ΕΛΑΣ που συγκεντρώνει κι επεξεργάζεται τα σχετικά στοιχεία, αναφέρει την ύπαρξη μιας αξιόμαχης και ευάριθμης καταδρομικής ομάδας από παλιά στελέχη των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες “διοικούνται” από απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού, της Αστυνομίας και κυρίως της Αεροπορίας.
Τα μέλη των συγκεκριμένων ταγμάτων εφόδου είναι κατά πως λέγεται εφοδιασμένα με διόπτρες νυχτός, ενδεδυμένα με φόρμες παραλλαγής και κουκουλες full-face, ενώ έρπονται κατά την προσέγγιση του στόχου κι επιτίθενται σα φαντάσματα που ξεπηδούν μέσα από το σκοτάδι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πάντοτε αναφορές, οι “διοικητές”, οι “υπασπιστές” και οι “καταδρομείς” βρίσκονται σε διαρκή τηλεπικοινωνιακή … επισύνδεση κυρίως με sms, για να οργανώνουν και να υλοποιούν σε πράξη τις προγενέστερες ασκήσεις επί χάρτου, ή όπως στην περίπτωση της επίθεσης κατά Πάγκαλου, να οργανώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα στην περίπτωση ύπαρξης έκτακτου γεγονότος.
Πριν από κάθε επίθεση πάντως, σπεύδουν όπως σημειώνεται να εφοδιαστούν με απόδειξη εξέτασης στα εξωτερικά ιατρεία δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία όπως πιστεύει η αστυνομία εξασφαλίζουν από κατοίκους της περιοχής που είτε εργάζονται, είτε έχουν συγγενείς στις σχετικές γραμματείες που εκδίδουν τα απαραίτητα για την κάλυψη με πανίσχυρο άλλοθι πιστοποιητικά.Μάλιστα, κατά πως επίσης λέγεται, δεν είναι διόλου συγκυριακό ή τυχαίο το γεγονός της πυρπόλησης αυτοκινήτων ιδιοκτησίας κατοίκων της περιοχής, που κατέθεσαν για πρόσωπα και πράγματα στο πλαίσιο των τριών μεγάλων δικογραφιών που σχηματίζονται για τα επεισόδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα δύο αστυνομικών που υπηρετούν σε τμήματα των Μεσογείων και κατόνομασαν συγκεκριμένα άτομα ως δράστες κάποιων επιθέσεων, τα αυτοκίνητα τους που κάηκαν δεν ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές ή σε γκαράζ αλλά στο δρόμο και μάλιστα συγκαταλέγονταν μεταξύ συστοιχίας άνω των 5 σταθμευμένων οχημάτων. Κάηκαν όμως μόνο αυτά.
-
Ε Π Ο Σ
-
Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν !
Κάποιοι χαραμίζονται όντας αστυνομικοί ή δημοσιογράφοι: θα έπρεπε να γράφουν μυθιστορήματα!
-
-edit-
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ