-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ξεκινάμε 'κόντρα' με ασφαλίτικο Octavia, πάλι από Μικρολίμανο και φτάνουμε μέχρι Λ. Βουλιαγμένης που αυτός έστριψε αριστερά. Μπροστά αυτός με τον φάρο, πίσω εγώ. Παρασκευή βράδυ (φαντάσου κίνηση), ούτε 15 min για Γλυφάδα.** Το γιατί το έκανα ήταν απλό.** Μου έκανε σφήνα στο Μικρολίμανο και κοντέψαμε να τρακάρουμε και γι' αυτό του χώθηκα. -
Εδώ με το Astra που είναι 1.4 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αν πας γρήγορα (όχι απολύτως όριακα όμως), θες γέμισμα στον Κορινό. Να δω πότε θα ανεβάσω το βίντεο με το ταξίδι των 3:35 από Κερατσίνι σε Τριανδρία....Ευχαριστώ.
Φίλε pipinos1976 ,εκτιμώ ότι ο χρόνος που δίνεις είναι εφικτός ή μάλλον ήταν εφικτός μέχρι και πριν κανένα χρόνο, γιατί με 10 σταμάτα ξεκίνα σε αντίστοιχους σταθμούς διοδίων οποιαδήποτε προσπάθεια για υψηλή μέση ταχύτητα είναι καταδικασμένη πλέον .
Το δικό μου προσωπικό ρεκόρ στην διαδρομή (Ηλιούπολη - Τριανδρία) είναι 03:53 το μακρινό 1991 ,δεν υπήρχε Αττική οδός (+ στον χρόνο) , η ΕΟ ήταν χωρίς διάζωμα στην μέση στο 90% οπότε δεν έπεφτε στα φρένα όταν φορτηγό προσπερνούσε φορτηγό αλλά μπορούσες να βγείς στο αντίθετο ρεύμα (-), τα radar ελάχιστα(-), ημέρα αργίας Πάσχα τα κρατικά τότε διόδια περάστε ελεύθερα(-) , με ψιλοφτιαγμένο swift gti (+ λόγω μικρού ντεπόζιτου 2 ανεφοδιασμοί, - λόγω μικρού πλάτους προσπερνούσε σα μοτοσυκλέτα).
Σήμερα πιστεύω πως δύσκολα παρότι έχω σχεδόν 120 άλογα παραπάνω θα ξανακάνω τέτοιο χρόνο γιατί- Διόδια περισσότερα όπως είπα παραπάνω
- Τροχαία περισσότερη και με εντολές να γεμίσει τα ταμεία
- Χωριστά ρεύματα με διάζωμα , βγαίνουν να προσπεράσουν με 101 τον άλλο που πάει με 99 , είναι και πανάκριβη η βενζίνη κατεβάσματα σε 4η κανένας , φορτωμένοι ψυχολογικά όλοι λόγω εποχής, ούτε φώτα παίζω ούτε κόρνες μόνο φλας, δεν είναι καιροί να προκαλείς γιατί
- Υπάρχουν τα ΚΙΝΗΤΑ ,εκτός του ότι τείνουν να γίνουν πρώτη αιτία πρόκλησης ατυχημάτων, αν προκαλείς πηγαίνοντας πολύ πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους κάνοντας προσπεράσεις από δεξιά και λοιπά όλο και κάποιος θα ειδοποιήσει το Νο2
-
Na γραψω κι εγω γιατι ...ζήλεψα
Μονοκοματη διαδρομη Θεσσαλονικη Αθηνα δεν εχω κατω απο 4:10, αλλά:
το 1998 (ηταν ακομα η εποχη της για μενα) έκανα:
Θεσσαλονίκη (βαρδάρη) μεχρι Λάρισα (μεσα) 1:05
σταση, φορτωμα κλπ χαζεματα και μετα,
Λάρισα Αεροδρόμιο (Ελληνικο τοτε) 2:45 (και περιμενα σαν τον μ@κ@κ@ αλλη μια ωρα αφου πηγα ...νωρις)Αυτοκίνητο ηταν ενα Σαξο 1,4
Ειδικα τη Διαδρομη Λάρισα Θεσσαλονικη ή Θεσσαλονίκη Λάρισα την εχω κανει άπειρες φορες.
Την εχω κανει και με πολυ πιο γρηγορα αυτοκινητα απο το Σαξακι ( ), αλλα ποτε δεν επεσα κατω απο 1:10.κι η πλακα ειναι οτι τοτε ΔΕΝ βιαζομουνα.
Ημουν χαλαρος, το απολαμβανα και σίγουρα ειναι πως θα πετυχεις τον δρόμο.
Τα Τεμπη τα περνας ανετα με 90-120 αν δεν εχεις αυτοκίνητα μπροστα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ετρεχα γιατι ηθελα να προλαβω γενικη συνελευση στη σχολη..
ετρεχες του σκοτωμου για μια παραταξη?
Οχι ακριβως.. Απλως εκεινη την ημερα ημουν Αλεξ/πολη και ξαφνικα με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν οτι κοβεται η δωρεαν σιτηση.. Επειδη με αφορουσε αμεσα το θεμα γι'αυτο γυρισα καπως γρηγορα..
Δεν ειμαι μελος σε καποια παραταξη... -
Aγρίνιο Λευκάδα,5 ξημερώματα σε 45 λεπτά με φιατ punto sporting '98 113ps.βελτιωμένο φυσικά.Για βενζινα δεν θυμάμαι πόσο έκαψα.
Διευκρινηση.Βρήκα μονο δύο αυτοκίνητα και ο δρόμος ηταν πολύ καλύτερος σε λακούβες απ'οτι ειναι τώρα.Ανοιχτες αντιθετο με 150,160 εως 180 και οριακά φρεναρίσματα.Κατι σαν ειδική θα έλεγα.Τότε θυμαμαι δεν ηθελε να μπει κανένας μέσα μαζί μου.
Γιατί άραγε? -
Γενικά αποφεύγω τις υπερβολικές διακυμάνσεις ταχύτητας, υποστηρίζω την σταθερή ταχύτητα και με λίγη τύχη βγαίνουν αξιοπρεπείς μέσες. Η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο κυρίως στο πόσο κίνηση θα έχει ή αν θα σε πιάσουν μπλόκα ή τα φανάρια ή αν θα έχει κλειστές λωρίδες ή ουρά στα διόδια... Όταν λείπουν οι νταλίκες είναι θαύμα! Η ικανότητα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της ταχύτητας ώστε να μην χρειαστεί να φρενάρεις πολύ και να επιταχύνεις ξανά. Και τέλος ο παράγοντας ανεφοδιασμός. Γενικά λόγω μεγάλου ρεζερβουάρ, μακριών σχέσεων και αποφυγή υπερβολών δεν έχω πρόβλημα παρά μόνον στη διαδρομή Αθήνα Αλεξανδρούπολη(~800χλμ) η οποία (νόμος του Μέρφυ) ήταν ακριβώς αυτή που με ενδιέφερε και που έκανα συχνά. Πόρτα πόρτα το έβγαζα συστηματικά κάτω από 7 (6:30-6:45) ώρες αλλά νύχτα με μία στάση. Αυτή η διαδρομή δοκίμαζε το όριο του ρεζερβουάρ μου. Μόνο μία φορά έφτασα πόρτα πόρτα χωρίς ανεφοδιασμό και άλλη μία πόρτα-Κηφισσό όπου κόλλησα σε κίνηση. Αν όμως πήγαινα αντί για με +20 με +10 με έβγαζε άνετα! Επειδή έτσι κι αλλιώς συνήθως έκανα μια στάση για κατούρημα το συνδύαζα με ανεφοδιασμό 5 λίτρων από μπιτονάκι και έτσι με έβγαζε σίγουρα και χωρίς άγχος αν δεν τύχαιναν υπερβολές. Στο μπιτονάκι κατέληξα ώστε να μην αναγκάζομαι να σκέφτομαι να κόψω λίγο για να με βγάλει ή να σταματήσω για βενζίνη χάνοντας χρόνο και χρήμα και ρισκάροντας σε άγνωστο βενζινάδικο. Το συστήνω γενικά σε όλους να υπάρχει, δεν ξέρεις ποτέ.
Το καλύτερο που θυμάμαι σε Θεσ/κη-Αθήνα από την έξοδο της Λητής πριν την ανηφόρα Δερβένι μέχρι την έξοδο για Κηφισιά έγινε νύχτα σε 3:45 χωρίς καν να προσπαθήσω. Απλά ήταν πολύ άδεια όλα και ίσως ήταν και κάποιοι άλλοι ζωηροί και πήγα με έναν ρυθμό μέχρι 160 και χωρίς υπερβολές. Όταν είδα την ώρα δεν το πίστευα, έκανα και ξαναέκανα τις αφαιρέσεις μου! -
είναι σχεδόν κανόνας ότι τους καλύτερους χρόνους τους κάνεις όταν δεν 'προσπαθείς' και οδηγας στρωτά, νομίζοντας μάλιστα ότι δεν οδηγάς γρήγορα
-
Το πιο γρηγορο ταξιδι μου ειναι το Καλαματα (ΚΤΕΛ), Κατω Πεταλωνα 2,5 ωρες , χωρις να βρω κινηση πουθενα.
Περισσος (Αθηνα) Περαια (Θεσ/νικη) συνηθως σε 6 ωρες με 2 στασεις για καφε, τσιγαρο,ανεφοδιασμο, καθαρος χρονος 5 ωρες.
Εχω κανει ομως 8 ωρες για την ιδια διαδρομη αλλα τοτε ειχαν παει ολα στραβα. Σταση στο σειριο για αγορα μπιμπερο, λαστιχο στην ευθεια της Θηβας( εψαχνα παρκιν , δεν ειχε, αλλαξα τελικα στη ΛΕΑ ), παρακαμψη Τεμπων , σταση για ταισμα μωρου....
Εφτασα στις 12μιση την νυχτα και επειδη το μωρο κοιμοταν σε ολο το ταξιδι σχεδον, επρεπε να 'παιξουμε' ως τις 2.30 .... -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το πιο γρηγορο ταξιδι μου ειναι το Καλαματα (ΚΤΕΛ), Κατω Πεταλωνα 2,5 ωρες , χωρις να βρω κινηση πουθενα.
Περισσος (Αθηνα) Περαια (Θεσ/νικη) συνηθως σε 6 ωρες με 2 στασεις για καφε, τσιγαρο,ανεφοδιασμο, καθαρος χρονος 5 ωρες.
Εχω κανει ομως 8 ωρες για την ιδια διαδρομη αλλα τοτε ειχαν παει ολα στραβα. Σταση στο σειριο για αγορα μπιμπερο, λαστιχο στην ευθεια της Θηβας( εψαχνα παρκιν , δεν ειχε, αλλαξα τελικα στη ΛΕΑ ), παρακαμψη Τεμπων , σταση για ταισμα μωρου....
Εφτασα στις 12μιση την νυχτα και επειδη το μωρο κοιμοταν σε ολο το ταξιδι σχεδον, επρεπε να 'παιξουμε' ως τις 2.30 ....ποια ειναι η μεση ταχυτητα σου στο καλαματα - αθηνα?
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Εφτασα στις 12μιση την νυχτα και επειδη το μωρο κοιμοταν σε ολο το ταξιδι σχεδον, επρεπε να 'παιξουμε' ως τις 2.30 ....ποια ειναι η μεση ταχυτητα σου στο καλαματα - αθηνα?
Οσο ειμαι στον αυτοκινητοδρομο 130- 150 .
Απο Καλαματα ,εξαρταται απο την κινηση, συνηθως 70-100. Εκεινη την μερα παντως ειχα την αισθηση οτι ταξιδευα μονος , ουτε νταλικες, ουτε πουλμαν μονο λιγα ΙΧ. -
Γενικά έχω καταλάβει ότι η ύπαρξη μωρών και παιδιών σε μεγάλες διαδρομές είναι καταστροφική για την μωτ...!
Εκτός από τις διαμάχες αν είναι 2 ή περισσότερα και γενικά έναν εκνευρισμό έχεις στάσεις πολύ συχνές για τουαλέτα, πάνες, φαί, εμετό κλπ. Και η κάθε στάση κρατάει πιο πολύ....
Βέβαια πρέπει να είναι και πως θα τα μάθεις.... -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Ετρεχα γιατι ηθελα να προλαβω γενικη συνελευση στη σχολη..
ετρεχες του σκοτωμου για μια παραταξη?
Οχι ακριβως.. Απλως εκεινη την ημερα ημουν Αλεξ/πολη και ξαφνικα με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν οτι κοβεται η δωρεαν σιτηση.. Επειδη με αφορουσε αμεσα το θεμα γι'αυτο γυρισα καπως γρηγορα..
Δεν ειμαι μελος σε καποια παραταξη...Γραψε λαθος τοτε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είναι σχεδόν κανόνας ότι τους καλύτερους χρόνους τους κάνεις όταν δεν 'προσπαθείς' και οδηγας στρωτά, νομίζοντας μάλιστα ότι δεν οδηγάς γρήγοραEγώ τότε κάνω τις καλύτερες καταναλώσεις
-
Αν είσαι τυχερός, σε λίγο θα δεις και την απόδειξη σε βίντεο. Μετά, θα έχει ο κόσμος πολλά να πει. Ξαφνικά θα γεμίσει το youtube με υβριστικά σχόλια κτλ, αλλά εγώ θα γελάω με τα ψυχολογικά που κουβαλάει ο κόσμος..Ο κόσμος να δεις πώς γελάει με τα ψυχολογικά που κουβαλάει ο papatzas11888...
E βέβαια μόνο αλήθειες..... και με αποδείξεις φυσικά! Πλέον τώρα που φυλάμε και τα διόδια για την εφορία είναι πιο εύκολο!
O Chuck Norris περνάει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει και χωρίς να σπρώξει τη μπάρα, ο pipinos1976 όμως από τα διόδια παίρνει χαρτάκια χρονομέτρησης ΕΔ
Με λίγη προσπάθεια το Αθήνα-Θεσ/νίκη γίνεται και σε 2:30 ώρες.
Και σε 50 λεπτά να πούμε!
Με τους μηχανικους γιατι εχεις τοσο προβλημα? Κομπλεξ μαθητη που ηθελε πολυτεχνειο αλλα μπηκε στο φυσικο μου θυμιζει..
Truth be told, στο Φυσικό πάει πολύς κόσμος που δεν έβγαλε αρκετά μόρια για Πολυτεχνείο...
Μοσχοχώρι - Τέμπη περί τα 41 km σε 16:30 ήτοι μέση ταχύτητα ~149km/h (στα ΤΕΜΠΗ )
Τα παλιά διόδια των Τεμπών είναι στη νότια πλευρά του φαραγγιού, οπότε αυτός ο χρόνος είναι εφικτός. Το επόμενο τμήμα είναι που έχει μέσα και τα Τέμπη και Πλαταμώνα..!
Το βίντεο δεν είναι ανώριμο υπό την έννοια της 'μαγκιάς' γιατί όπως όλοι γνωρίζουν, δεν κάνω τέτοια πράγματα.
No comment.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Θυμάμαι την δεκαετία του 60 Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσω Μπράλου σε 14 ώρες........O μπαμπάς μου μετά την κατοχή κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να πάει στο ΕΜΠ.
Δεν είχε λεωφορεία αλλά φορτηγά που στη καρότσα είχαν ξύλινους πάγκους και δεν υπήρχαν δρόμοι.
Όταν τον ρώτησα πόσες ώρες έκανε, μου είπε γελώντας: πρώτη διανυκτέρευση Λάρισα, δεύτερη διανυκτέρευση Λαμία. -
Ξεκινάω ένα ωραίο καλοκαιρινό πρωί να πάω στα Γιάννενα να δώσω μάθημα. Έχω υπολογίσει πως με την Εγνατία είναι λίγότερο από 2 ώρες πηγαίνοντας χαλαράααα . Φτάνω Γρεβενά και τρώω ήττα γιατί η Εγνατία ήταν κλειστή. Γρεβενά-Γιάννενα σε μία ώρα και κάτι ... Φυσικά τον δρόμο τον ξέρω σαν την τσέπη μου και ζήτημα να συνάντησα 3 αυτοκίνητα σε όλο το δρόμο ,μιας και ήταν πριν τις 7 το πρωί.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Αναρωτιέμαι γιατί ασχολείστε με τις φαντασιώσεις του pipinos1976...
Είναι φανερό ότι το άτομο είναι μέγας φιδέμπορας !Ο μεγαλύτερος. Ευτυχώς που η αλήθεια υπάρχει γραμμένη και αυτή δεν αλλάζει. Εσύ, δέχεσαι, ΔΗΜΟΣΙΑ να ελέγξεις με τα χέρια σου τα διόδια; Θα τραβάω και βίντεο για σιγουριά. Αν είναι πλαστά, σου χαρίζω το αμάξι, 3000€ τα αξίζει. Αν είναι όμως αυθεντικά, θα βγεις ΔΗΜΟΣΙΑ και θα πεις ότι έκανες λάθος. Δε ζητάω τίποτε άλλο.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Φίλε pipinos1976 ,εκτιμώ ότι ο χρόνος που δίνεις είναι εφικτός ή μάλλον ήταν εφικτός μέχρι και πριν κανένα χρόνο, γιατί με 10 σταμάτα ξεκίνα σε αντίστοιχους σταθμούς διοδίων οποιαδήποτε προσπάθεια για υψηλή μέση ταχύτητα είναι καταδικασμένη πλέον .Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Με τόσα διόδια, χάνεις 15 min, τουλάχιστον, στα σταμάτα - ξεκίνα. Βασικό είναι και η ύπαρξη περισσότερων μπλόκων τις ώρες αιχμής και φυσικά η αύξηση βενζίνης που τους κάνει όλους να πηγαίνουν πιο σιγά = να κόβεις συνεχώς.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είναι σχεδόν κανόνας ότι τους καλύτερους χρόνους τους κάνεις όταν δεν 'προσπαθείς' και οδηγας στρωτά, νομίζοντας μάλιστα ότι δεν οδηγάς γρήγοραΆλλη μια πραγματικότητα. Αν δεις, ανέφερα ότι κατάλαβα τι χρόνο θα κάνω όταν ήμουν στο 334 Km. Μέχρι τότε πήγαινα χαλαρά, αν και πολύ γρήγορα, χωρίς να καταλαβαίνω ότι κινούμαι με αυτό το ρυθμό. Δεν το προσπάθησα δηλαδή να πιέσω την κατάσταση και το ταξίδι, κυρίως λόγω ελάχιστης κίνησης, ήταν πολύ εύκολο και ευχάριστο.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ο κόσμος να δεις πώς γελάει με τα ψυχολογικά που κουβαλάει ο papatzas11888...Δεν είχα εγώ το πρόβλημα δυσπιστίας. Οι περισσότεροι 'έξυπνάκηδες' εδώ έλεγαν ότι δε γίνεται. Τώρα, απλά σώπασαν.
O Chuck Norris περνάει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει και χωρίς να σπρώξει τη μπάρα, ο pipinos1976 όμως από τα διόδια παίρνει χαρτάκια χρονομέτρησης ΕΔ
Ο πιο εύκολος και επίσημος τρόπος για πιστοποίηση του χρόνου. Θέλεις να τα δεις στην πραγματικότητα; Είσαι ο 3ος που το προτείνω. Με συνοδεία ΕΛΑΣ για να μην τα σκίσεις ή επιτεθείς ή δεχθείς επίθεση. Τι λες;
Και σε 50 λεπτά να πούμε!
45 min είναι νομίζω με αεροπλάνο.
Truth be told, στο Φυσικό πάει πολύς κόσμος που δεν έβγαλε αρκετά μόρια για Πολυτεχνείο...
Αν εξαιρέσεις τις στρατιωτικές που ήθελαν 10/10 ή 20/20 όραση, που δεν έχω, έμπαινα παντού με τους βαθμούς που είχα. Διάλεξα Φυσική για να μπορώ να εξηγώ τη φύση τριγύρω μου. Με ενδιαφέρει να γνωρίζω το πώς δουλεύουν τα πράγματα τριγύρω μου από το σύννεφα, μέχρι τους Η/Υ και αυτό το έδινε και το δίνει μόνο αυτή η σχολή.
Η αντιπάθεια που έχω προς τους 'μηχανικούς' και ο λόγος που το βάζω σε εισαγωγικά είναι ο τρόπος συμπεριφοράς τους. Μηχανικοί είναι μόνο οι Πολιτικοί Μηχανικοί και όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι ή απομιμήσεις. Αυτοί φτιάχνουν τα έργα, οπότε έχουν γνώση επί παντώς επιστητού, όπως και οι γιατροί και οι δικηγόροι*. Ο Φυσικός ξέρει χειρότερη φυσική από τον 'μηχανικό', ο Μαθηματικός σιγά μην καταλαβαίνει τα μαθηματικά όπως ένας γιατρός και ο Φιλόλογος, σαφώς και είναι άσχετος μπροστά σε ένα δικηγόρο. Να μην αναφέρουμε τις υπερτιμολογήσεις έργων, τις απάτες στην κατασκευή, τα μαύρα χρήματα ακόμα και στην πιο απλή κατασκευή κτλ κτλ που κάνουν κατά καιρούς.
Κατάλαβες γιατί τα έχω με τους 'μηχανικούς'; Κατάλαβες γιατί τα χώνω στους 'μηχανικούς' = Πολιτικούς Μηχανικούς; Τόσο καιρό δεν είχατε καταλάβει σε ποιούς τα χώνω; Τι να πω γι' αυτό πάλι; Με είδες να τα χώνω σε ΗΜΜΥ; Μα σε αυτούς, είναι ο 1 / 100 που θα κάνει απάτη (όπως και στις περισσότερες ειδικότητες), τι να τους τα χώσω; Λες να μην βλέπω τι τραβάνε και αυτοί στις εταιρείες; Βρες μου όμως εσύ έναν Πολ. Μηχανικό που σε δημόσιο έργο να μην έχει κάνει υπερτιμολόγηση ή απάτη (με υλικά, προθεσμίες, τρόπο κατασκευής κτλ) να του βγάλω το καπέλο.
No comment.
Κι όμως γυρίζει, έτσι δεν είναι; Οι 'μηχανικοί' μετρούσαν χρόνους από τα διόδια, έλεγαν ότι δε γίνεται, ότι είναι φίδια. Έρχεται το βίντεο και τα αποδεικνύει όλα. Μαγκιά το λες εσύ, 100% αξιοπιστία και ακριβολογία το λέω εγώ.
Ευχαριστώ.
- Επί Μακάρθι, καταδικάστηκε Φυσικός-Ηλεκτρονικός γιατί η κεραία ραδιοφώνου που έστησε στην Αλάσκα (omni-directional υπήρχαν τότε), έστελνε σήμα και στην ΕΣΣΔ. Η ερώτηση του δικηγόρου ήταν:
- Πηγαίνει σήμα στην ΕΣΣΔ;
- Ναι, αλλά ξέρετε, δεν υπάρχει τρόπος να μην πηγαίνει και να καλύψω αυτή την περιοχή.
- Σας ρώτησα αν πηγαίνει σήμα
- Ναι
- Είστε κομμούνιστής...
Το πιο γρηγορο ταξιδι σας και αλλες ιστοριες