-
Το τρίξιμο των χερουλιών ισχύει. Το διαπίστωσα σε 3 διαφορετικά οχήματα. Το θέμα είναι αν τρίζει κατά την οδήγηση. Το χερούλι τρίζει όταν κλίνης την πόρτα. Μάλλον φταίει το σχήμα φτερού που δώσανε, αλλά δεν το στήριξαν καλά. Το θέμα είναι αν ακούγεται κάτι κατά την οδήγηση.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
¨ολα αυτά τα AFl και DGS κ.λ.π κ.λ.π συστήματα που έχουν τα καινούρια αυτ/τα , απορώ εάν χαλάσουν πόσο κοστίζει η επισκευή ή στην χειρότερη η αντικ/ση τους..
Θα το δούμε σε λίγα χρόνια που θα έχουν στην πλάτη τους αρκετα χλμ...Στα τωρινά αυτοκίνητα το AFL κοστίζει , σε Astra αλλά υποθέτω και στο Vectra τόσο πάνω κάτω θα κάνουν , σημειώστε ότι το Corsa με AFL δεν φοράει χenon :
Ο εγκέφαλος του AFL : 280
Το κάθε φανάρι ως ανταλλακτικό καινούριο και ολόκληρο : ~2.000. Μπορείς όμως να αγοράσεις μόνο το ballast ή μόνο την πλακέτα ελέγχου κίνησης ή μόνο την λάμπα κτλ.
Ο αισθητήρας στον πίσω άξονα κοστίζει περίπου 80 ευρώ και περίπου 30 η οπτική ίνα που χρησιμοποιεί για την σύνδεσή του με την κυρίως καλωδίωση.Υποθέτω ότι το νεώτερο AFL θα έχει επιπλέον κόστος σε όλα αυτά αλλά δεν πιστεύω ότι κανείς θα χρειαστεί ποτέ να αλλάξει όλα αυτά τα ανταλλακτικά εκτός εγγύησης και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και τα καταστήματα που πουλάνε μεταχειρισμένα ή καινούρια ολόκληρα κομμάτια.
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Το τρίξιμο των χερουλιών ισχύει. Το διαπίστωσα σε 3 διαφορετικά οχήματα. Το θέμα είναι αν τρίζει κατά την οδήγηση. Το χερούλι τρίζει όταν κλίνης την πόρτα. Μάλλον φταίει το σχήμα φτερού που δώσανε, αλλά δεν το στήριξαν καλά. Το θέμα είναι αν ακούγεται κάτι κατά την οδήγηση.Λογικά ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα ( δεν το λέω ειρωνικά , θεωρώ ότι πλήττει την εικόνα που προσπαθεί να περάσει η φίρμα ) θα λυθεί στην αμέσως επόμενη ή στην τωρινή γραμμή παραγωγής. επειδή έχω μιλήσει με κάποιους ιδιοκτήτες θεωρώ πως αυτά τα προβλήματα υφίστανται κυρίως στα αυτοκίνητα που παρήχθησαν για να στηρίξουν την παρουσία του insignia στις εκθέσεις. Δηλαδή έβγαλαν εκτός παραγωγής και δοκιμάζοντάς την μάλλον , 1.000 ή 2.000 οχήματα με συγκεκριμένο εξοπλισμό ή με μικρές παραλλαγές για τις εκθέσεις.
-
Χθές είδα ενα παρκαρισμένο στο ΣΕΦ.Ήταν πολύ όμορφο, με άλλο σήμα άνετα θα μπορούσε να είναι μοντέλο Mercedes ή BMW.
-
Εγενετο παραγγελια: 1,6/180 κοσμο + ρυθμιση αναρτησης (οπως του sport) + ναβι (χωρις διπλο χειριστηριο και δυνατοτητα προβολης dvd)+ μεταλλικο πανακοτα γκρι +++=27940€. Παραδοση, ζησε Μαη μου κλπ!
-
Άντε, υπομονή τώρα!! Πολύ καλή επιλογή.
-
Ωραίος!!! Αντε με το καλο
-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Εγενετο παραγγελια: 1,6/180 κοσμο + ρυθμιση αναρτησης (οπως του sport) + ναβι (χωρις διπλο χειριστηριο και δυνατοτητα προβολης dvd)+ μεταλλικο πανακοτα γκρι +++=27940€. Παραδοση, ζησε Μαη μου κλπ!Υπομονή και με το καλό.
Πολύ καλή επιλογή.
τι εννοείς σε ότι αφορά στο DVD χωρίς 2πλό χειριστήριο και χωρίς δυνατότητα προβολής DVD ; Πήρες το CD500 ή το DVD800 ; Το cosmo απ' όσο ξέρω έχει το ηλεκτρικό χειρόφρενο και το δεύτερο χειριστήριο δίπλα στο χειρόφρενο. Δυνατότητα προβολής DVD , ταινίας δηλαδή , δεν νομίζω να έχει κάποια έκδοση. εννοείς κάτι άλλο ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
τι εννοείς σε ότι αφορά στο DVD χωρίς 2πλό χειριστήριο και χωρίς δυνατότητα προβολής DVD ; Πήρες το CD500 ή το DVD800 ; Το cosmo απ' όσο ξέρω έχει το ηλεκτρικό χειρόφρενο και το δεύτερο χειριστήριο δίπλα στο χειρόφρενο. Δυνατότητα προβολής DVD , ταινίας δηλαδή , δεν νομίζω να έχει κάποια έκδοση. εννοείς κάτι άλλο ;
To CD500, χωρις β΄χειριστηριο διπλα στο χειροφρενο. Για προβολη ταινιας ο πωλητης ειπε οτι εχει το ακριβο Ναβι.αυτο που εβαλα παει 590€+750€ η ρυθμιση αναρτησης sport+50€ κανονικη ρεζερβα (οχι η στενη δηλ) με 18΄΄ ζαντα αλουμινιου και δωρο συναγερμο (+ πατακια, φαρμακειο κλπ)+550€ μεταλλικο + 25200 τιμη αυτοκινητου = 27140€
-
Κούκλα είναι. Με το καλό φίλε.
-
750€ η ρυθμιση αναρτησης sport
Με το καλό να έρθει και καλοτάξιδο..
μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο παραπάνω σχετικά με την ρύθμιση ανάρτησης σπορ? δλδ είναι η ίδια ανάρτηση και σου ρυθμίζουν την απόσβεση πιο σκληρή? και το χρεώνουν αυτό 750€?
-
Με γειές ...............................
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο παραπάνω σχετικά με την ρύθμιση ανάρτησης σπορ? δλδ είναι η ίδια ανάρτηση και σου ρυθμίζουν την απόσβεση πιο σκληρή? και το χρεώνουν αυτό 750€?
Ναι, ειναι η ρυθμιση αναρτησης FlexRIDE που εχει η σπορ εκδοση, χωρις τα αλλα καλουδια αυτης - δηλ ενας συνδυασμος εκδοσεων Sport+Cosmo - και χρεωνεται 750€. Ο λογος που δεν πηρα απ' αυθειας την sport ειναι η ταπετσαρια οπου επελεξα μια της cosmo με το ψευτο-ξυλο φιλετο (σε σχετικα σκουρα αποχρωση) - πολυ ομορφη αν τη δεις σε φωτο στο site της opel.gr.Αλλα εχω ακομη το περιθωριο να ...αλλαξω γνωμη, αφου αναμενεται εδω προς τεστ η 2,0Τ cosmo με δερμα!
Ευχαριστω ολους για τις ευχες...
-
Πολυ καλη επιλογη!
Πρεπει να ειναι απο τα καλυτερα
value for money της αγορας αυτην
την στιγμη.
Ευχομαι η αναμονη να σου φανει
οσο το δυνατον συντομοτερη! -
Ναι, ειναι η ρυθμιση αναρτησης FlexRIDE που εχει η σπορ εκδοση, χωρις τα αλλα καλουδια αυτης - δηλ ενας συνδυασμος εκδοσεων Sport+Cosmo - και χρεωνεται 750€. Ο λογος που δεν πηρα απ' αυθειας την sport ειναι η ταπετσαρια οπου επελεξα μια της cosmo με το ψευτο-ξυλο φιλετο (σε σχετικα σκουρα αποχρωση) - πολυ ομορφη αν τη δεις σε φωτο στο site της opel.gr.Αλλα εχω ακομη το περιθωριο να ...αλλαξω γνωμη, αφου αναμενεται εδω προς τεστ η 2,0Τ cosmo με δερμα!
Ευχαριστω ολους για τις ευχες...
Φίλε μου, διαβάζω ότι πλήρωσες 590 (CD500) + 750 (Flexride) = 1.340 ευρώ, σαν έξτρα χωριστά το ένα από το άλλο, ενω υπάρχει η επιλογή (στον τιμοκατάλογο της OPEL για το Insignia) του Navi Pack 4 (CD500 + Flexride) με συνολικό κόστος 1.100 ευρώ! Τα δίνει η OPEL σετ δηλαδή με μειωμένη τιμή. Για ξαναδες το! (έχω τον κτάλογο των έξτρα σε ψηφιακή μορφή).
Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω αν σε χρέωσαν έξοδα μεταφοράς/πινακίδων/τελών/προετοιμασίας. Κάποια OPEL μου τα ανέφερε σαν επιπρόσθετο κόστος 649 ευρώ και βλέπω ότι στην ανάλυση της τιμής του αυτοκινήτου σου δεν υπάρχει...
Βέβαια ξαναδιαβάζοντας τα post σου, παρατηρώ ότι στο πρώτο αναφέρεις 27.940 και στην ανάλυση βγάζεις σύνολο 27.140 οπότε κάπου στα 'χαμένα' 800 ευρώ, υπάρχουν και αυτά.Σε κάθε περίπτωση, καλοτάξιδο και από μένα, πιστεύω πήρες άριστο αυτοκίνητο (εγώ θα επέλεγα σαν έξτρα και τα bi-xenon φώτα, afl, με τα 9 προγράμματα λειτουργίας).
Για κάποιον που ρώτησε τι είναι το flexride (δυναμική ρύθμιση ανάρτησης), αντιγράφω από το aytotriti:
Ο οδηγός έχει, λοιπόν, στη διάθεσή του τρεις επιλογές, που ρυθμίζουν την οδική συμπεριφορά του οχήματος (Normal για κανονικές συνθήκες, Sport για πιο δυναμικά χαρακτηριστικά και Tour για περισσότερη άνεση), επεμβαίνοντας στην απόσβεση της ανάρτησης, στο τιμόνι, στο **ESP **και στην απόκριση του κινητήρα στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού. Η Normal επιλογή έδειξε και η καλύτερη στους δρόμους γύρω από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου κινηθήκαμε, αφού το αυτοκίνητο εμφανίστηκε εξαιρετικά ισορροπημένο μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Στην ευθεία η σταθερότητα και η αίσθηση ασφάλειας που δίνει το Insignia στους επιβάτες του είναι πολύ καλή, ενώ στις στροφές τα περιθώρια πρόσφυσης έδειξαν υψηλά, αν και δεν έλειψαν κάποιες κλίσεις από το αμάξωμα. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Φίλε μου, διαβάζω ότι πλήρωσες 590 (CD500) + 750 (Flexride) = 1.340 ευρώ, σαν έξτρα χωριστά το ένα από το άλλο, ενω υπάρχει η επιλογή (στον τιμοκατάλογο της OPEL για το Insignia) του Navi Pack 4 (CD500 + Flexride) με συνολικό κόστος 1.100 ευρώ! Τα δίνει η OPEL σετ δηλαδή με μειωμένη τιμή. Για ξαναδες το!
Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω αν σε χρέωσαν έξοδα μεταφοράς/πινακίδων/τελών/προετοιμασίας. Κάποια OPEL μου τα ανέφερε σαν επιπρόσθετο κόστος 649 ευρώ και βλέπω ότι στην ανάλυση της τιμής του αυτοκινήτου σου δεν υπάρχει...
Σε κάθε περίπτωση, καλοτάξιδο και από μένα, πιστεύω πήρες άριστο αυτοκίνητο (εγώ θα επέλεγα σαν έξτρα και τα bi-xenon φώτα, afl, με τα 9 προγράμματα λειτουργίας).
.Φιλε μου γι΄αυτο που λες για τις τιμες θα το δω αυριο - σε ευχαριστω.Τα εξοδα πινακιδων κλπ συμπεριλαμβανονται στην τιμη του αυτ/του των 25200€. Για τα xenon θα το σκεφτω σοβαρα - ποσο τα χρεωνει;
-
Το σύστημα flexride τουλάχιστον αυτό που είναι στο astra, στην επιλογή spor, κρατάει ψηλά τις στροφές του κινητήρα(αυτό κάνουν και πολλά Ιαπωνικά-μόνιμα) και έχει καλύτερες αλλαγές ταχυτήτων. Στις αναρτήσεις, όντως τις κάνει πιο σκληρές. Και το τιμόνι σφίγγει.
Από την άλλη για διάκοσμο ψηφίζω το piano black. Άλλη αίσθηση πολυτέλειας. Αν δεν το έχει κάποιο insignia(spor), ζητήστε να το δείτε σε astra και θα καταλάβετε πόσο το ανεβάζει το αμάξι. -
το πιανο μπλακ ειναι τραγικό ρε συ... τεσπα, προσωπική άποψη, αλλα σε ολα τα αμαξια που το εχω δει γρατζουνιεται πανευκολα και μαζευει τραγικες δαχτυλιές.
βαλτε τα afl, ειναι πολυ καλο έξτρα.
-
Φιλε μου γι΄αυτο που λες για τις τιμες θα το δω αυριο - σε ευχαριστω.Τα εξοδα πινακιδων κλπ συμπεριλαμβανονται στην τιμη του αυτ/του των 25200€. Για τα xenon θα το σκεφτω σοβαρα - ποσο τα χρεωνει;
Τι προσφέρει το afl (σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού (AFL Adaptive Forward Lighting)):
Στο Insignia, η Opel εγκαινιάζει τη νέα γενιά κατευθυνόμενων προβολέων AFL, η οποία προσφέρει ακόμη καλύτερη ορατότητα σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού. Το σύστημα διαθέτει πλέον 9 διαφορετικές αυτόματες λειτουργίες, ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, την περιοχή όπου κινείται και τις καιρικές συνθήκες.
Ένα ακόμα νέο στοιχείο του συστήματος AFL είναι τα φώτα ημέρας LED, που καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια από ένα συμβατικό σύστημα με λάμπες αλογόνου, μειώνοντας, επομένως, τις εκπομπές CO2 από 6 g/km, σχεδόν στο μηδέν.Τιμή σαν έξτρα: 1.250
Τιμή πακέτο με το CD 500 -> Navi Pack 1: 1.500 -
Βρε Soch τι φωτιες μου αναβεις τωρα; αντε παλι αλλαγες. Τα xenon ποσο πανε;
Opel Insignia