-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Kαλά, για να μη μιλούσουμε και για τους μεγάλους, πολύ μεγάλους ναυτικούς ντήζελ που βρίθουν από τεχνολογία.ΠΧ 108.000 ΗΡ στις 102 σαλ.
Δεν είναι κινητήρας αυτός, μα μια πολυκατοικία Sulzer
με 12 δωμάτια…….
Στα χέρια μου έχω ‘πιάσει’, μέχρι 18 μέτρα στρόφαλο για ρεκτιφιέ, και 80cm εσωτερική διάμετρο χιτώνιο στο ρεκτιφιέ μας…..διαφορά κινητήρα από αυτόν που μας παράθεσες, όσο το παπί και μια 1000αρα….. -
όσο το παπί με μια CAT.
-
Αυτές τις δίχρονες; Μικρές είναι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτές τις δίχρονες; Μικρές είναι.Mέχρι το 2007 είχαν πουληθεί 500, τσάμπα πράγμα.
-
Η αλήθεια είναι οτι και οι βενζινοκινητήρες βγάζουν πολλά χιλιόμετρα αλλά συνήθως δέν τους δίνεται η ευκαιρία.
Είναι άλλες οι φθορές που παθαίνει ένα αυτοκίνητο απο την πάροδο του χρόνου και άλλες αυτές που παθαίνει απο τα χιλιόμετρα. Πχ μετά απο μια 15ετια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων έχουν ξεραθεί όλα τα κολάρα, οι ιμάντες, οι φούσκες και ελαστικοί σύνδεσμοι όπου υπάρχουν, έχουν σκουριάσει οι επαφές των γειώσεων κτλ. Το αποτέλεσμα είναι το αμάξι να έχει ρημαδιάσει απο όλα τα περιφεριακά προβλήματα χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα στον κινητήρα. Το μάζεμα του αυτοκινήτου σε αυτή την περίπτωση είναι ασύμφορο (πολλά εργατικά η/και δυσεύρετα ανταλλακτικά) και γι αυτό το πετάμε και παίρνουμε άλλο.
Αν κάνει τα χιλιόμετρα σε μικρό χρονικό διάστημα δέν θα έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο.
-
«Η αλήθεια είναι οτι και οι βενζινοκινητήρες βγάζουν πολλά χιλιόμετρα αλλά συνήθως δέν τους δίνεται η ευκαιρία.»
Σγουρά φίλε μου είναι μια αλήθεια αυτό. Όταν δεν κάνουμε χιλιόμετρα να αγοράζουμε βενζίνα, που είναι και 30% φθηνότερα τα αυτοκίνητα.
Μα σφαιρικά και εκ του αποτελέσματος, τα diesel βγάζουν πολλά χιλιόμετρα. Εκ πείρας σου γράφω, ότι υπάρχουν μερικές βενζίνες που έβγαλαν αρκετά χιλιόμετρα. Τα πετρέλαια βγάζουν πολλά.
Την εποχή που ο Παπαδόπουλος για μερικές μέρες είχε αφήσει ελεύθερο τον εκτελωνισμό diesel για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και μετέπιπτα το έκανε σαν υπουργός ο Α. ΜΑΝΟΣ, κυκλοφόρησαν πολλά ΙΧ D στην Αθήνα. Έτσι πήραμε το θάρρος και με το θράσος μας, φτιάξαμε και πολλά άλλα μετατροπή. Έτσι δεν έχω μόνον τους ταξιτζήδες μου ως σημείο αναφοράς, μα και τους ΙΧηδες μου!!!!
φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Η αλήθεια είναι οτι και οι βενζινοκινητήρες βγάζουν πολλά χιλιόμετρα αλλά συνήθως δέν τους δίνεται η ευκαιρία.
Τι είναι εκείνο λοιπόν που θα κάνει έναν μάνατζερ σε μια αυτοκινητοβιομηχανία να ζητήσει από τους σχεδιαστές του να φτιάξουν έναν βενζινοκινητήρα που να αντέχει π.χ. ένα μύριο χλμ. από τη στιγμή που κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο εμπορικά, πανάκριβο και άνευ νοήματος, αφού τα ΙΧ συνήθως έχουν πολύ μικρό κύκλο ζωής?
To πιο πιθανό είναι να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ κάτι με πολύ μικρότερα περιθώρια ωφέλιμης ζωής , και εδώ είναι που ο βενζινοκινητήρας χάνει από τα αποδυτήρια σε σχέση με έναν πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος πιθανότατα εκτός από τα ΙΧ θα θητεύσει και σε μερικά επαγγελματικά όπου ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά.Στους 4Τ Δεκεμβρίου 2010 υπάρχει μια συνέντευξη του Δρ Βαφείδη, διευθυντή μηχανικού στη Φίατ στον τομέα υβριδικών μεταδόσεων,και πιο πριν αρμόδιος για το διαβόητο Multiair στο τμήμα κινητήρων, όπου εξηγώντας το νέο κιβώτιο TCT ανέφερε ότι ο συμπλέκτης του δεν χρειάζεται αντικατάσταση αφού έχει σχεδιαστεί να αντέχει όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου, η οποία εκτιμάται στα 250.000 χλμ.
Εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω επαγγελματικά που να σχεδιάζονται για 250.000 χλμ. μόνο. -
Ο κινητήρας της BMW 320D σε ποιά επαγγελματικά αυτοκίνητα χρησιμοποιείται? Είναι πιο ανθεκτικός από αυτόν της 325i?
-
Δεν έγραψα ότι πάντα θα χρησιμοποιείται και σε επαγγελματικά, αλλά πιθανότατα.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από αυτούς που τυγχάνει να έχουν ευρεία επαγγελματική χρήση κυρώς σε ταξί αλλά και σε στέισον.
Κάτι μικροντίζελ, π.χ. του Σμαρτ, μπορεί και ο 1.100 της Χιουντάι δεν πρέπει να έχουν τέτοια χρήση. -
«Τι είναι εκείνο λοιπόν που θα κάνει έναν μάνατζερ σε μια αυτοκινητοβιομηχανία να ζητήσει από τους σχεδιαστές του να φτιάξουν έναν βενζινοκινητήρα που να αντέχει π.χ. ένα μύριο χλμ. από τη στιγμή που κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο εμπορικά, πανάκριβο και άνευ νοήματος, αφού τα ΙΧ συνήθως έχουν πολύ μικρό κύκλο ζωής?»
Πολύ λογική παρατήρηση φίλε μου. ΚΑΝΕΝΑΣ!!!.
Και είναι λογικό στην εποχή της διεθνούς οικονομικής κρίσης, όπου οι αμοιβές των εργαζόμενων ψαλιδίζονται, να φορτώνει αυτός με ευροπουλα το αυτοκίνητο του!!.
Σκέψου πλάκα……σε 15 χρόνια, στα αυτοκίνητα αυτά, θα είχε μείνει μόνον η μηχανή, και ο οδηγός θα καθόταν επάνω σε καφάσια φρούτων!!!....«To πιο πιθανό είναι να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ κάτι με πολύ μικρότερα περιθώρια ωφέλιμης ζωής , και εδώ είναι που ο βενζινοκινητήρας χάνει από τα αποδυτήρια σε σχέση με έναν πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος πιθανότατα εκτός από τα ΙΧ θα θητεύσει και σε μερικά επαγγελματικά όπου ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά.»
Το πιο πιθανό και λογικό, είναι αυτό που γράφεις.
Αναμφίβολα και η τιμή και απόδοση του πετρελαίου, είναι ένας ακόμη λόγος που χάνει ο Otto από τα αποδυτήρια!!!!!.
Σίγουρα ο diesel, σχεδιάστηκε για επαγγελματική χρήση, με το 100%, είτε σε ΔΧ είτε σε ΙΧ.«Εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω επαγγελματικά που να σχεδιάζονται για 250.000 χλμ. μόνο. »
Ελέγχοντας τα στατιστικά μου στοιχεία, διαπίστωσα ότι, τα βενζινοκίνητα δύσκολα φτάνουν τα 150000, ενόσω τα diesel ξεπερνούν τα 350000κμ. Κατά συνέπια ο Βαφειδης, ίσως εννοούσε να βελτιώσει τα otto.
Και εδώ θα σου πω το εξής.
Opel Astra X16 βενζίνα, σετ συμπλέκτη 230ε . ο σφόνδυλος 210ε .
Opel Astra H17 diesel, σετ συμπλέκτη 700ε. Ο σφόνδυλος 800ε .
Και σου λέω, ότι και οπτικά δεν έχει καμία σχέση.
Κατά την γνώμη μου πάντοτε, μια ελαφρά ποιοτική βελτίωση, του σετ συμπλέκτη του Χ16, θα μπορούσε να ανεβάσει τον μέσο όρο ζωής, στα επίπεδα της απόσυρσης του.«Δεν έγραψα ότι πάντα θα χρησιμοποιείται και σε επαγγελματικά, αλλά πιθανότατα.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από αυτούς που τυγχάνει να έχουν ευρεία επαγγελματική χρήση κυρώς σε ταξί αλλά και σε στέισον.»
Για τα επαγγελματικά που κάνουν πολλά χιλιόμετρα, το βλέπω χλομό. Τώρα εάν είναι ΙΧΦ, που δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα είναι πιθανό.
Τώρα υπάρχουν αρκετά ταχι BMW 320D. 325i δεν έχω δει κανένα. Μπορεί να υπάρχουν, αν και αυτό το θεωρώ χλομό!!. Στατιστικά στοιχειά, για 325i έχω, για 320D δεν έχω άρα δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρη γνώμη. Εδώ λυπών αρκούμε στην γνώμη των ταξιτζήδων μου, που ψάχνονται πολλή, ερωτάνε και μαθαίνουν, και αγοράζουν ακριβότερα diesel αντί βενζίνες, λόγο του ότι είναι γνωστή η αντοχή τους, όπως αναλυτικά και τεκμηριωμένα, εξήγησε ο φίλος 21 Quadra, και το φθηνότερο καύσιμο.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Αντικατασταση κινητηρα βενζινης με πετρελαιου