-
Εφτασε η στιγμη για αγορα νεου αυτοκινητου, βλεπετε ειναι και η αποσυρση που κανουν αυτη την σκεψη πιο ελκυστικη. Το αυτοκινητο της οικογενειας μου εφτασε αισιως τα 34 χρονια και ετοιμαζετε να παραδωσει το πνευμα του. Μιας και ειμαστε μια πολυμελης οικογενεια, που ταξιδευουμε τακτικα, ειπαμε να αφησουμε στην ακρη τα Saloon και να επικεντρωθουμε στα Sportswagon. Το ποσο που ειμαι διαθετειμενος να ξοδεψω δεν υπερβαινει τις 30.000 ευρω, αλλα αναζητω ενα πολυ καλο αμαξι γιατι δεν εχω τις δυνατοτητες να το αλλαζω ανα 10ετια. Ενα αλλο θεμα που με προβληματιζει, ειναι τι ειδους κινητηρα να παρω? Πετρελαιου η βενζινης? Κατοικω στο Σουνιο αλλα κατεβαινω λογω εργασιας καθημερινα στον πειραια, και αυτο ειναι κατι που με προβληματιζει αρκετα. Για να μην πολυλογω, εχω καταληξει στα:
- Skoda Superb 1,8t
- Opel Sportswagon Tourer 2.0 ecoflex(πετρελαιο)
- VW Passat variant 1,8t (Νεο)
Εχετε να προτεινετε κατι αλλα? Οι ρυποι CO2, παιζουν μεγαλο ρολο στην επιλογη του νεου αυτοκινητου.
Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα -
Εφτασε η στιγμη για αγορα νεου αυτοκινητου, βλεπετε ειναι και η αποσυρση που κανουν αυτη την σκεψη πιο ελκυστικη. Το αυτοκινητο της οικογενειας μου εφτασε αισιως τα 34 χρονια και ετοιμαζετε να παραδωσει το πνευμα του. Μιας και ειμαστε μια πολυμελης οικογενεια, που ταξιδευουμε τακτικα, ειπαμε να αφησουμε στην ακρη τα Saloon και να επικεντρωθουμε στα Sportswagon. Το ποσο που ειμαι διαθετειμενος να ξοδεψω δεν υπερβαινει τις 30.000 ευρω, αλλα αναζητω ενα πολυ καλο αμαξι γιατι δεν εχω τις δυνατοτητες να το αλλαζω ανα 10ετια. Ενα αλλο θεμα που με προβληματιζει, ειναι τι ειδους κινητηρα να παρω? Πετρελαιου η βενζινης? Κατοικω στο Σουνιο αλλα κατεβαινω λογω εργασιας καθημερινα στον πειραια, και αυτο ειναι κατι που με προβληματιζει αρκετα. Για να μην πολυλογω, εχω καταληξει στα:
- Skoda Superb 1,8t
- Opel Sportswagon Tourer 2.0 ecoflex(πετρελαιο)
- VW Passat variant 1,8t (Νεο)
Εχετε να προτεινετε κατι αλλα? Οι ρυποι CO2, παιζουν μεγαλο ρολο στην επιλογη του νεου αυτοκινητου.
Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
.... ενώ το Οπελ είναι και το πιο καλοπουλημένο (και το πιο όμορφο :i....
Καλά από πότε???
Στην κατηγορία των μεσαίων το Insignia είναι #1 και για το '09 και για το '10. Οπότε νομίζω ότι η απάντηση στην ερώτηση σου είναι 'από τότε που βγήκε τους έχει πάρει τα σώβρακα'!
Opel Insignia
Συλλογή βραβείων: Top model με 24 βραβεία από 11 χώρες – και συνεχίζει
-European Car of the Year Ευρώπη AutoCar 2009
-DESIGNBEST 2009 (Mark Adams) Ευρώπη AUTOBEST 2009
-Red dot design award Γερμανία red dot 2009
-Auto der Vernunft Γερμανία Super Illu/ Guter Rat 2009
-Auto Bild Design Award Γερμανία Auto Bild 2009
-Gelber Engel Γερμανία ADAC 2009
-Fleet Car of the Year Αυστρία Der Firmenwagen 2009
-Klaxon Award Ρωσία Klaxon 2009
-CROAUTO Croatian Car of the Year Κροατία Auto Klub 2009
-Auto Vot Ρουμανία Automarket 2009
-Best Car Ρουμανία Auto Motor si Sport 2009
-Aurel Persu Ρουμανία Auto Mondial 2009
-Business Car of the Year 2009 Σλοβενία Finance 2009
-Best Safety Choice Award Ισπανία Centro Zaragoza 2009
-Fleet Car of the Year 2009 Πορτογαλία LeasePlan 2009
-Family Car of the Year Ιρλανδία Car Buyers Guide 2009
-Family Car of the Year Ιρλανδία Car Buyers Guide 2010
-Executive Car of the Year Βρετανία Topgear.com 2008
-Editor´s Choice Award Βρετανία Fleet World 2008
-Executive Car of the Year Βρετανία Fleet Magazine 2009
-Best Company Car of the Year Δανία Bilavisen and Business Denmark 2009
-Auto Bild Design Award Πολωνία Auto Swiat 2009
-Testcar of the Year Ουγγαρία Az Auto and Inforadio 2009
-Eurostar 2009 (Andreas Haefele) Ευρώπη Automotive News 2009-Το Opel Insignia κερδίζει το διάσημο βραβείο σχεδίασης red dot
Το πολυπόθητο βραβείο σχεδίασης είναι η 14η διάκριση που απονέμεται μέχρι τώρα στη νέα ναυαρχίδα της Opel
http://media.opel.gr/content/media/g...9_opel_red_dot
-Έκθεση Βλαβών DEKRA 2011: Το Opel Insignia Παίρνει Άριστα στην Ποιότητα
http://media.opel.gr/content/media/g..._15_DEKRA_2011
-Το Opel Insignia Απογειώνεται στην Κορυφή της Μεσαίας Κατηγορίας στην Ευρώπη
http://media.opel.gr/content/media/g...nsignia_100000
-Το Opel Insignia κερδίζει το βραβείο σχεδίασης από το περιοδικό AUTO BILD
http://media.opel.gr/content/media/g...gnia_auto_bild
-Opel Insignia – Διάττων Αστέρας της Ευρώπης το 2009
http://media.opel.gr/content/media/g..._insignia_2009
-Το Δημοφιλέστερο Ευρωπαϊκό Μεσαίο Sedan
http://media.opel.gr/content/media/g..._opel_insignia -
Γιατί δεν βλέπεις και το απόλυτο station, το Subaru outlander;
-
Ο χρήστης dim001 έγραψε:
Καλά από πότε???
Στην κατηγορία των μεσαίων το Insignia είναι #1 και για το '09 και για το '10. Οπότε νομίζω ότι η απάντηση στην ερώτηση σου είναι 'από τότε που βγήκε τους έχει πάρει τα σώβρακα'!
μπλα μπλα μπλα
Αλλος ενας του insigniaclub που γραφτηκε να μας πει τι τελειο αμαξι πηρε?? οπως τοτε που γραφτηκατε οι μισοι για να το ψηφισετε το πιο ομορφο μεσαιο..
Βαλε και το βραβειο 'φδσλκαηγφτν' που του δινω εγω..Βραβεια και λαλακιες..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλά από πότε???
μπλα μπλα μπλα
Αλλος ενας του insigniaclub που γραφτηκε να μας πει τι τελειο αμαξι πηρε?? οπως τοτε που γραφτηκατε οι μισοι για να το ψηφισετε το πιο ομορφο μεσαιο..
Βαλε και το βραβειο 'φδσλκαηγφτν' που του δινω εγω..Βραβεια και λαλακιες..
none Με προλαβες
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
Γιατί δεν βλέπεις και το απόλυτο station, το Subaru outlander;Νομιζω , ειναι Subaru Outback.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Γιατί δεν βλέπεις και το απόλυτο station, το Subaru outlander;
Νομιζω , ειναι Subaru Outback.
Οντως αυτο ειναι το απολυτο..
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
θεωρω ουτοπικο να ψαχνουμε σημερα αυτοκινητο να αντεξει για 34 χρονια. πλεον δεν υπαρχει τετοιο αυτοκινητο
Σε αυτό διαφωνώ κάθετα. Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι ΠΟΛΥ πιο αξιόπιστα μηχανικά από ότι ήταν πριν 34 χρόνια. Τώρα θεωρούμε φυσικό ένα μοτέρ να αντέξει άνετα 250.000 χλμ. Παλιά στα 100.000 συνήθως ήθελες ρεκτιφιέ. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η πολυπλοκότητα των περιφερειακών. Όλο και κάποιο ηλεκτρικό παράθυρο θα χαλάσει, όλο και καμιά ηλιοροφή θα κολλήσει, όλο και κάποιο ηλεκτρονικό πάνελ θα πάθει εγκεφαλικό. Τα παλιά αυτοκίνητα δεν είχαν τέτοια συστήματα οπότε το μόνο που θα χαλούσε ήταν ο (πρωτόλειος συγκριτικά με σήμερα - εξαιρούνται κάποια διαμάντια του παρελθόντος όπως οι γρήγορες Alfa, Honda κλπ) κινητήρας, τα φρένα (πονεμένη ιστορία στις σακαράκες... φρένα που υπερθερμαίνονταν, κολλούσαν, εχαναν υγρά κλπ) και το αμάξωμα που θα σάπιζε (άγνωστη έννοια σήμερα). Οπότε το να αναπολούμε το παρελθόν είναι σαν να λέμε πόσο αξιόπιστα ήταν τα κάρα σε σχέση με τα αυτοκίνητα. Όσο πιο απλό κάτι, τόσο λιγότερα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Όμως στα βασικά (κινητήρας, κιβώτιο, φρένα, αναρτήσεις, πλάσιο-αμάξωμα), τα σημερινά αυτοκίνητα είναι ασύγκριτα πιο αξιόπιστα και ποιοτικά.
+1000 πολύ καλή ανάλυση
δεν διαφωνω σε οσα λες αλλα η ενσταση μου εγκειται στο οτι οι συγχρονες βλαβες ειναι πολλυ πιο ακριβες και εξειδικευμενες σε σχεση με τα αυτοκινητα προ 30 χρονων. και αυτο τα καθιστα ασυμφορα. βεβαια εχουν αλλα επιπεδα ασφαλειας κλπ αλλα πλεον μπλέκονται τοσα ηλεκτρονικα που για εναν εγκεφαλο δινεις 2000 ευρω αν χαλασει. αυτα τα χρηματα ειναι υπερβολικα για παλιο αυτοκινητο.γι αυτο θεωρω ουτοπικο να κρατησει καποιος συγχρονο αυτοκινητο τοσα χρονια.
-
Έτσι πως το θέτεις έχεις δίκιο. Αν και πάντα θα μπορείς να βρεις λύση σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικα, από τρακαρισμένα κλπ...
-
Και στο παλιο τι κανεις αν δεν μπορεις να βρεις το ανταλλακτικο;Ή αν δεν μπορεις να βρεις μεταχειρισμενο σε ανεκτη κατασταση;
Ή αν ο παλιατζης ζηταει το βαρος του σε € για να στο πουλησει; -
Ή το κυκλοφορείς έτσι (με παράθυρα που δεν ανοίγουν, χαλασμένο καντράν κλπ), ή το δίνεις για ανταλλακτικά και παίρνεις καινούριο Μπιλλ...
Πάντως σε τέτοιες καταστάσεις δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν τα εμπορικά μοντέλα με φτηνά ανταλλακτικά (Fiat, Ford κλπ) έναντι των θεωρητικώς πιο αξιόπιστων (κυρίως Ιαπώνων) που όμως αν χαλάσει κάτι και άλλα ανταλλακτικά δεν υπάρχουν εκτός από καινούρια original και κοστίζουν μισή περιουσία αυτά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έτσι πως το θέτεις έχεις δίκιο. Αν και πάντα θα μπορείς να βρεις λύση σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικα, από τρακαρισμένα κλπ...time is money
-
Νομίζω ότι αξίζει μία βόλτα στη Θεσ/νίκη. Μιλάμε για το απόλυτο S/W σε αξεπέραστη προσφορά
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1001343/ -
προσωπικά θα κατέληγα στο scoda Scout 1.8 Tsi Elegance....
Για τα λεφτά που έχει , νομίζω το πιο τίμιο από όλα τα προαναφερθέντα.. -
alfa romeo 159 sw tb/ c200 sw auto...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
alfa romeo 159 sw tb/ c200 sw auto...Με προλαβες και τωρα πηγα να γραψω για 159 s/w και η δευτερη επιλογη ειναι
-
Αν το μέγεθος δεν είναι πρόβλημα τότε το Skoda Suberb Combi (ή κάπως έτσι) είναι μια άριστη επιλογή.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Αν το μέγεθος δεν είναι πρόβλημα τότε το Skoda Suberb Combi (ή κάπως έτσι) είναι μια άριστη επιλογή.Ακομα πιο ομορφο απο το sedan... Καπου διαβασα οτι αναμενεται και σε εκδοση scout
-
Βασικα ας περιμενει για το πασσατε του 2012.Βγει πριν ερθουν οι Ελ ,θα φοραει goodyear και θα εχει κατω απο 80.000 ευρω.Τι αλλο μπορει να ζητησει κανεις;Ε φανταστικη vw???
Αγορα νεου αυτοκινητου Station Wagon