-
Η ιστορία με τους ecoboost που έπιαναν φωτιά δεν είναι μακρινή εκεί γιατί τα πλήρωσαν από τη τσέπη τους οι ιδιοκτήτες; Χρειάστηκε ολόκληρο ρεπορτάζ-έρευνα του bbc για να υποχρεωθεί η Ford να αποζημιώσει τους παθόντες. Συν την τεράστια αποτυχία με τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη που χρειάστηκε μαζική αγωγή από τους παθοντες και είναι ακόμα στα δικαστήρια. Εκεί η οκταετης κάλυψε ή όχι τους παθόντες
Ο ecoboost που είχε αυτό το θέμα που αναφέρεις ήταν ο προηγούμενος. Σε πετρελαιοκίνητο ecoblue δεν υπήρχε θέμα ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω διαβάσει κάτι. Επίσης τα Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο ΔΕΝ έχουν την 8ετή εγγύηση που έχουμε εμείς. Τα περισσότερα έχουν 2-3 χρόνια εκτός αν αγοράσεις πρόγραμμα επέκτασης.
Όσο για τα powershift, αυτοί που ήταν εντός της εγγύησης εκεί, καλύφθηκαν. Το πρόβλημα όμως με αυτό το κιβώτιο ήταν κατασκευαστικό/σχεδιαστικό και δεν γινόταν να επιδιορθωθεί πλήρως. Όπως όλα τα διπλοσύμπλεκτα δεν άντεχε στον χρόνο και μάλιστα ήταν από τις χειρότερες υλοποιήσεις διπλού συμπλέκτη οπότε ακόμα χειρότερο. Πλέον η Ford σταμάτησε να χρησιμοποιεί το powershift εξ αιτίας όλης αυτής της ιστορίας.
Ναι έκαναν λάθη, κάποια μεγάλα μάλιστα, αλλά πλέον μετά από όλη αυτή την ιστορία, κερδισμένοι είναι οι νέοι αγοραστές αφού και τα προϊόντα βελτιώθηκαν, και οι παροχές/υπηρεσίες έγιναν καλύτερες.
Τώρα σε σχέση με την Hyundai, για να γυρίσουμε στην αρχική σύγκριση, και οι 2 εγγυήσεις ουσιαστικά καλύπτουν τα ίδια πράγματα όπως σου εξήγησα και πριν. Της Ford είναι για 3 χρόνια περισσότερο και της Hyundai είναι για απεριόριστα χιλιόμετρα. Κοιτάζει ο καθένας τι από αυτά του είναι πιο χρήσιμο και επιλέγει.
-
Ποιο μέρος θεωρεί αναλώσιμο (ενώ δεν είναι) και η Hyundai το καλύπτει για όλη την 5ετία; Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα;
Μπορείς πχ σε Hyundai να πεις στον 4ο χρόνο πως έχει ελάττωμα το ύφασμα του καθίσματος και θα στο αλλάξουν δωρεάν; 'Η πως πχ το ταμπλό έχει ένα σημάδι; Πιστεύω πως η απάντησή τους θα είναι καλά τόσα χρόνια δεν το είχες δει;
Δωρεάν οδική δίνει και η Ford για ένα χρόνο κάθε φορά που κάνεις σέρβις σε αυτούς. Οπότε αν κάνεις σέρβις εκεί την έχεις συνέχεια.
Το μόνο πλεονέκτημα που έχει η εγγύηση της Hyundai είναι τα απεριόριστα χιλιόμετρα και αυτό έχει αξία μόνο για κάποιον που κάνει 20χιλ+ χμ τον χρόνο.
Τέλος, ακόμα και λιγότερα χρόνια να το κρατήσεις, είναι άλλο να πουλάς κάτι χωρίς εγγύηση και άλλο να μπορείς να πεις έχει άλλα 4 χρόνια!
Αυτό με την δωρεάν οδική άμα κάνεις σέρβις στην αντιπροσωπεία ισχύει? Εμένα στο πρώτο περσυ6 δεν μου ανέφεραν τίποτα (Σφακιανάκης Βουλιαγμένης)
-
ALEX19 wrote:
Η ιστορία με τους ecoboost που έπιαναν φωτιά δεν είναι μακρινή εκεί γιατί τα πλήρωσαν από τη τσέπη τους οι ιδιοκτήτες; Χρειάστηκε ολόκληρο ρεπορτάζ-έρευνα του bbc για να υποχρεωθεί η Ford να αποζημιώσει τους παθόντες. Συν την τεράστια αποτυχία με τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη που χρειάστηκε μαζική αγωγή από τους παθοντες και είναι ακόμα στα δικαστήρια. Εκεί η οκταετης κάλυψε ή όχι τους παθόντες
Ο ecoboost που είχε αυτό το θέμα που αναφέρεις ήταν ο προηγούμενος. Σε πετρελαιοκίνητο ecoblue δεν υπήρχε θέμα ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω διαβάσει κάτι. Επίσης τα Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο ΔΕΝ έχουν την 8ετή εγγύηση που έχουμε εμείς. Τα περισσότερα έχουν 2-3 χρόνια εκτός αν αγοράσεις πρόγραμμα επέκτασης.
Όσο για τα powershift, αυτοί που ήταν εντός της εγγύησης εκεί, καλύφθηκαν. Το πρόβλημα όμως με αυτό το κιβώτιο ήταν κατασκευαστικό/σχεδιαστικό και δεν γινόταν να επιδιορθωθεί πλήρως. Όπως όλα τα διπλοσύμπλεκτα δεν άντεχε στον χρόνο και μάλιστα ήταν από τις χειρότερες υλοποιήσεις διπλού συμπλέκτη οπότε ακόμα χειρότερο. Πλέον η Ford σταμάτησε να χρησιμοποιεί το powershift εξ αιτίας όλης αυτής της ιστορίας.
Ναι έκαναν λάθη, κάποια μεγάλα μάλιστα, αλλά πλέον μετά από όλη αυτή την ιστορία, κερδισμένοι είναι οι νέοι αγοραστές αφού και τα προϊόντα βελτιώθηκαν, και οι παροχές/υπηρεσίες έγιναν καλύτερες.
Τώρα σε σχέση με την Hyundai, για να γυρίσουμε στην αρχική σύγκριση, και οι 2 εγγυήσεις ουσιαστικά καλύπτουν τα ίδια πράγματα όπως σου εξήγησα και πριν. Της Ford είναι για 3 χρόνια περισσότερο και της Hyundai είναι για απεριόριστα χιλιόμετρα. Κοιτάζει ο καθένας τι από αυτά του είναι πιο χρήσιμο και επιλέγει.
Τα αυτοκίνητα που πήραν φωτιά ήταν εντός της βασικης εργοστασιακής εγγύησης. Οι κάτοχοι αποζημιωθηκαν από τις ασφαλιστικές και όχι από τη Φορντ. Χρειάστηκε η μαζική προσφυγή των παθοντων και το ρεπορτάζ του bbc για να πληρώσει η Φορντ το 2018 για κάτι που στην Αμερική ειχε δώσει οδηγία ανάκλησης από το 2014. Σκοτώθηκε οδηγός στη νότιο Αφρική γιατί δε πρόλαβε να βγει έξω από το αυτοκίνητο. Στο ρεπορτάζ ένας φουκαράς με φιέστα στ στο τσακ πρόλαβε να βγει από το αμάξι πριν αυτό λαμπαδιασει και καταστραφεί ολοσχερώς μέσα σε 6λεπτα. Το αν η Φορντ έχει διορθώσει το πρόβλημα θα το δείξει το μέλλον. Το powershift δεν έχει διορθωθεί απλά τα έχει βελτιώσει και συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί στα φιέστα και πουμα μέχρι και σήμερα.
Εγώ σου εύχομαι να μη σου χρειαστεί η περίφημη οκταετης εγγύηση. Γιατί είδαμε στην πράξη τι συνέβη σε πιο σοβαρές χώρες από την Ελλάδα και το αν κάλυψε τους παθόντες η εγγύηση. Το κείμενο της επέκτασης είναι έτσι διαμορφωμένο νομικά που είναι καθαρά θέμα διακριτικής ευχέρειας του κατασκευαστή αν θα σε καλύψει ή όχι σε μια βαριά βλάβη. Μιλάμε για πολυεθνικές εταιρείες με σκοπό το κέρδος και το αυτοκίνητο είναι πλέον ένα αναλώσιμο προϊόν. Δε διαφέρει σε τίποτα η Φορντ από τους υπόλοιπους τις ίδιες κουτό πονηριές έκαναν και αυτοί.
Στο προκείμενο πάντως εγώ δεν ανέφερα ότι το κουγκα είναι κακό αυτοκίνητο αλλά το μοτέρ αυτό το 1,5 120 πετρέλαιο είναι ακατάλληλο για το αμάξωμα και είναι κρίμα να δώσει ο άνθρωπος τόσα χρήματα και να πάρει ένα αυτοκίνητο ψόφιο. Το τουσον είναι ξεκάθαρη επιλογή αυτή τη στιγμή.
-
dimitriscsd wrote:
Ποιο μέρος θεωρεί αναλώσιμο (ενώ δεν είναι) και η Hyundai το καλύπτει για όλη την 5ετία; Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα;
Μπορείς πχ σε Hyundai να πεις στον 4ο χρόνο πως έχει ελάττωμα το ύφασμα του καθίσματος και θα στο αλλάξουν δωρεάν; 'Η πως πχ το ταμπλό έχει ένα σημάδι; Πιστεύω πως η απάντησή τους θα είναι καλά τόσα χρόνια δεν το είχες δει;
Δωρεάν οδική δίνει και η Ford για ένα χρόνο κάθε φορά που κάνεις σέρβις σε αυτούς. Οπότε αν κάνεις σέρβις εκεί την έχεις συνέχεια.
Το μόνο πλεονέκτημα που έχει η εγγύηση της Hyundai είναι τα απεριόριστα χιλιόμετρα και αυτό έχει αξία μόνο για κάποιον που κάνει 20χιλ+ χμ τον χρόνο.
Τέλος, ακόμα και λιγότερα χρόνια να το κρατήσεις, είναι άλλο να πουλάς κάτι χωρίς εγγύηση και άλλο να μπορείς να πεις έχει άλλα 4 χρόνια!
Αυτό με την δωρεάν οδική άμα κάνεις σέρβις στην αντιπροσωπεία ισχύει? Εμένα στο πρώτο περσυ6 δεν μου ανέφεραν τίποτα (Σφακιανάκης Βουλιαγμένης)
Ισχύει , το αναγράφει και το site 'Η οδική βοήθεια Ford είναι διαθέσιμη για όλα τα νέα οχήματα Ford από την ημερομηνία της πρώτης κυκλοφορίας έως το επόμενο προγραμματισμένο σέρβις.'
-
ΓΕΩΡΓΙΟΣ33 wrote:
Μέσα στην εβδομάδα θα το κλείσω. 3 μήνες παράδοση ανέφεραν.
Η τιμή του κουγκα που επέλεξες είναι 33000€ χωρίς μεταλλικό και χωρίς να επιλέξω τίποτα από τον προαιρετικό εξοπλισμό με βάση το διαμορφωτη. Στα ίδια χρήματα το τουσον το παίρνεις με τετρακίνηση περισσότερο εξοπλισμό και το κυριότερο με ένα αξιοπρεπές μοτέρ. Το κουγκα 1,5 120 άλογα το έκανες test drive και τράβαγε στο δρόμο; Ένα σουβ με τέτοιο όγκο και βάρος εγώ προσωπικά δε θα το έπαιρνα με μοτέρ μικρότερο από 2000κ.εκ.Προσωπικα ανάμεσα στα δύο τουσον με κλειστά μάτια.
Επειδή είναι αποπροσανατολιστικό αυτό που λες και πιθανόν να μην έχεις δει το διαμορφωτή , η τετρακίνηση δίνεται μόνο στον κινητήρα 1.6 48V. Επομένως δεν γίνεται να λες ότι παίρνεις το Tucson στα ίδια χρήματα με τετρακίνηση 180 άλογα και περισσότερο εξοπλισμό. Τετρακίνηση παίρνεις μόνο στο κινητήρα 1.6D 48V 136PS (δεν βάζω στη στη σύγκριση καθόλου τους δίλιτρους γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που τους προτιμούν λόγω φορολογικής επιβάρυνσης). Παίρνεις τετρακίνηση με 136 άλογα και 1700 κιλά βάρος. Επομένως ξαναρωτάω και περιμένω απάντηση από κάποιον που έχει γνώσεις (που είσαι ρε Lap :)). Οι δύο κινητήρες 1.5 Ecoblue 120PS με ροπή 300Νm(1750στροφές) και βάρος αμαξιού 1500Kg έναντι 1.6D 136PS με ροπή 320Νm(2000 στροφές) και βάρος 1700Κg έχουν τόσο μεγάλη διαφορά ;
ΥΓ 1. Δεν γίνεται να λες παίρνεις τετρακίνηση και 180PS γιατί δεν υπάρχει πουθενά, μπαίνεις στα μονοπάτια των δίλιτρων όπου εκεί το Kuga έχει τον 2.0 Ecoblue 190PS και ανεβαίνουν τα ποσά.
ΥΓ 2. Διάβασα προηγούμενα post , έχεις ερωτευτεί το Tucson ή κάνω λάθος ;
-
Alex το puma δεν έχει powershift. Είναι καινούριο κιβώτιο... Επίσης το πρόβλημα με τις φωτιές δεν έχει να κάνει με τα κιβώτια. Ούτε τα μοτέρ είναι ίδια ποσό μάλλον με το diesel του Kuga.
Δεν αμφισβητεί κανείς τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν ούτε τα λάθη που έκανε η ford. Το θέμα είναι τι κινήσεις έκανε για να τα σταματήσει.
Δεν μπορούμε να λέμε ανακρίβειες σχετικά με την εγγύηση. Σου ζήτησα ένα παράδειγμα σχετικά με αυτά που υποστηρίζεις γιατί εγώ δεν βλέπω τα ίδια στο κείμενο της δικής μου εγγύησης. Πρόκειται για εργοστασιακή εγγύηση που καλύπτει τα πάντα πέρα από τα αναλώσιμα. Πραγματα που εκτίθενται σε φυσιολογική φθορά καλύπτονται από τις περισσότερες εταιρίες μόνο για 2 χρόνια. Επίσης αλλά πράγματα όπως η προστασία του χρώματος από την σκουριά αν δε κάνω λάθος καλύπτονται για 12! Αυτά είναι δεδομένα στους περισσότερους κατασκευαστές και δεν είναι μπαγαποντια της ford... Σε ρωτάω ξανά: στην hyundai διάβασες πως ισχύει κάτι διαφορετικό;
Εννοείται πως κανείς μας δεν θέλει να χρειαστεί καμία εγγύηση ποτέ. Όμως επειδή τα αυτοκίνητα έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα και σύνθετα, έχεις μια σιγουριά όταν ξέρεις πως ακόμα και κάτι να τύχει δε θα χρειαστεί να πληρώνεις τιμές VAG.
Και για να σε προλάβω, δεν είναι μαγαζί μας η Ford ούτε την υποστηρίζουμε χωρίς λόγο. Για τις πατάτες που κάνει θα τα ακούει από όλους. Παρ όλα αυτά, το κομμάτι που έγραψες και παραθέτω παρακάτω είναι εντελώς άκυρο και άστοχο:
H εγγύηση της hyundai είναι καλύτερη γιατί είναι ενιαία για 5χρόνια συν 5 χρόνια οδική συν 5 χρόνια δωρεάν τεχνικό έλεγχο χωρίς όριο χιλιομέτρων είναι σαφώς προτιμότερη από την αντίστοιχη της φορντ. Την εγγύηση της φορντ τη διάβασα πολύ καλά, μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων τον θεωρεί αναλώσιμο μετά το πέρας της διετίας επίσης είναι πολύ εύκολο να ρίξει την ευθύνη στον χρήστη σε περίπτωση αστοχίας με την αιτιολογία της κακής χρήσης.
Σχετικά με την οδική, εμένα μετά από το σέρβις 2 φορές μου έχουν δώσει και ανανεωμένο συμβόλαιο της οδικής με διάρκεια 1 χρόνο.
-
Alex το puma δεν έχει powershift. Είναι καινούριο κιβώτιο... Επίσης το πρόβλημα με τις φωτιές δεν έχει να κάνει με τα κιβώτια. Ούτε τα μοτέρ είναι ίδια ποσό μάλλον με το diesel του Kuga.
Δεν αμφισβητεί κανείς τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν ούτε τα λάθη που έκανε η ford. Το θέμα είναι τι κινήσεις έκανε για να τα σταματήσει.
Δεν μπορούμε να λέμε ανακρίβειες σχετικά με την εγγύηση. Σου ζήτησα ένα παράδειγμα σχετικά με αυτά που υποστηρίζεις γιατί εγώ δεν βλέπω τα ίδια στο κείμενο της δικής μου εγγύησης. Πρόκειται για εργοστασιακή εγγύηση που καλύπτει τα πάντα πέρα από τα αναλώσιμα. Πραγματα που εκτίθενται σε φυσιολογική φθορά καλύπτονται από τις περισσότερες εταιρίες μόνο για 2 χρόνια. Επίσης αλλά πράγματα όπως η προστασία του χρώματος από την σκουριά αν δε κάνω λάθος καλύπτονται για 12! Αυτά είναι δεδομένα στους περισσότερους κατασκευαστές και δεν είναι μπαγαποντια της ford... Σε ρωτάω ξανά: στην hyundai διάβασες πως ισχύει κάτι διαφορετικό;
Εννοείται πως κανείς μας δεν θέλει να χρειαστεί καμία εγγύηση ποτέ. Όμως επειδή τα αυτοκίνητα έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα και σύνθετα, έχεις μια σιγουριά όταν ξέρεις πως ακόμα και κάτι να τύχει δε θα χρειαστεί να πληρώνεις τιμές VAG.
Σχετικά με την οδική, εμένα μετά από το σέρβις 2 φορές μου έχουν δώσει και ανανεωμένο συμβόλαιο της οδικής με διάρκεια 1 χρόνο.
Δεν έγραψα ότι το πρόβλημα με τη φωτιά ήταν στο κιβώτιο θέμα ψύξης στο κινητήρα ήταν. Τα προβληματικά μοτέρ ήταν τα χιλιάρια και ο 1,6 ενώ προβλήματα έβγαλε και ο 1,5 στα escape που πουλάει στην αμερικη. Απλά σου έγραψα ότι ο κατασκευαστής σε μια τόσο σοβαρή ζημιά δε τίμησε την εγγύηση και μάλιστα σε χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία που τέτοιες πρακτικές δε γίνονται εύκολα αποδέκτες. Η εγγύηση της Hyundai δεν είναι αναλυτική στο σαιτ μόνο κάποιος που έχει αγοράσει μπορεί να γράψει πάντως προσφέρουν απεριόριστα χιλιόμετρα και έναν επιπλέον δωρεάν τεχνικό έλεγχο το χρόνο. Πάντως όλα αυτά που θεωρούν οι εταιρείες αναλωσιμα είναι και αυτά που παρουσιάζουν βλάβη συνήθως άρα δεν υπάρχει ουσιαστική καλυψη.
Το σημαντικό όμως εδώ είναι γιατί να πάρει ο άνθρωπος αυτός το κουγκα με αυτό το μοτέρ, ενώ μπορεί να πάρει το τουσον που είναι καλύτερο σε όλα τα σημαντικά για ένα σουβ θέματα.
-
Ξαφνικά ένα Κούγκα 1,5 d στα 120 άλογα με 33000 είναι καλή τιμή και οι τιμές στα σέρβις είναι πιο χαμηλές από vag. Χαχαχα...
Όταν έλεγα εγώ εδώ και 4 χρόνια για 35.000 με τιγκουαν 2λιτρο, 190 άλογα αυτόματο 4x4 και την καλύτερη παθητική ασφάλεια το 2016 δεν άρεσε σε κανένα γιατί ήταν αντιvag 2 3 άτομα εδώ.
Μάλιστα ο Φάνης @fanis75 έλεγε: σιγά μη πάρει κάποιος αμάξι με πειραγμενο λογισμικό.
Ξέχασε όμως ότι το τιγκ ήταν το πρώτο αμάξι που βγήκε μετά το dieselgate και πιο καθαρο από αυτό δε γίνονταν να βγει.
Βέβαια ακόμα και αυτός που τόσο σχιζονταν για το πόσο καλό καλό ήταν το Κούγκα το πούλησε άρον άρον λόγω κατανάλωσης κάτι που το φώναζα τόσο καιρό αλλά σιγά μη το παραδέχονταν οι κατοχοι
-
dimitriscsd wrote:
Δεν έγραψα ότι το πρόβλημα με τη φωτιά ήταν στο κιβώτιο θέμα ψύξης στο κινητήρα ήταν. Τα προβληματικά μοτέρ ήταν τα χιλιάρια και ο 1,6 ενώ προβλήματα έβγαλε και ο 1,5 στα escape που πουλάει στην αμερικη. Απλά σου έγραψα ότι ο κατασκευαστής σε μια τόσο σοβαρή ζημιά δε τίμησε την εγγύηση και μάλιστα σε χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία που τέτοιες πρακτικές δε γίνονται εύκολα αποδέκτες. Η εγγύηση της Hyundai δεν είναι αναλυτική στο σαιτ μόνο κάποιος που έχει αγοράσει μπορεί να γράψει πάντως προσφέρουν απεριόριστα χιλιόμετρα και έναν επιπλέον δωρεάν τεχνικό έλεγχο το χρόνο. Πάντως όλα αυτά που θεωρούν οι εταιρείες αναλωσιμα είναι και αυτά που παρουσιάζουν βλάβη συνήθως άρα δεν υπάρχει ουσιαστική καλυψη.
Το σημαντικό όμως εδώ είναι γιατί να πάρει ο άνθρωπος αυτός το κουγκα με αυτό το μοτέρ, ενώ μπορεί να πάρει το τουσον που είναι καλύτερο σε όλα τα σημαντικά για ένα σουβ θέματα.
Αυτό ακριβώς θέλω και εγώ να μάθω. Λαμβάνοντας ως βασική προϋπόθεση να είναι **αυτόματο **για να εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης και σε τιμές 33-35k που ακριβώς είναι καλύτερο ;
-
Ξαφνικά ένα Κούγκα 1,5 d στα 120 άλογα με 33000 είναι καλή τιμή και οι τιμές στα σέρβις είναι πιο χαμηλές από vag. Χαχαχα...
Όταν έλεγα εγώ εδώ και 4 χρόνια για 35.000 με τιγκουαν 2λιτρο, 190 άλογα αυτόματο 4x4 και την καλύτερη παθητική ασφάλεια το 2016 δεν άρεσε σε κανένα γιατί ήταν αντιvag 2 3 άτομα εδώ.
Μάλιστα ο Φάνης @fanis75 έλεγε: σιγά μη πάρει κάποιος αμάξι με πειραγμενο λογισμικό.
Ξέχασε όμως ότι το τιγκ ήταν το πρώτο αμάξι που βγήκε μετά το dieselgate και πιο καθαρο από αυτό δε γίνονταν να βγει.
Βέβαια ακόμα και αυτός που τόσο σχιζονταν για το πόσο καλό καλό ήταν το Κούγκα το πούλησε άρον άρον λόγω κατανάλωσης κάτι που το φώναζα τόσο καιρό αλλά σιγά μη το παραδέχονταν οι κατοχοι
Οι δίλιτροι δεν μπορούν να υποστηριχτούν από όλους λόγω τεκμηρίου , φόρου πολυτελείας και κατανάλωσης. Η τιμή στο Kuga όπως και στο Tucson έχει ανέβει γιατί υπάρχουν όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας , τα οποία θα είναι υποχρεωτικά σε όλα τα αυτοκίνητα στην ΕΕ λόγω αντίστοιχης οδηγίας από το 2022. Πλέον εκεί θα πάνε οι τιμές όλων των καινούριων C - SUV 30k-35k, δεν πληρώνεις μόνο κινητήρα αλλά συστήματα ασφαλείας και εξοπλισμούς άνεσης. Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα κάποιος που αγοράζει suv και μεταφέρει την οικογένεια του γιατί να χρειάζεται επιδόσεις ; Με πόσο τρέχετε δηλαδή άμα είστε οικογενειακώς και πάτε ένα ταξίδι ; 130-150 χλμ δεν είναι ικανοποιητική ταχύτητα ;
-
Μα τα καινούρια συστήματα ασφαλείας που λες τα είχε το τιγκ από τότε που παρουσιάστηκε το 16 και μάλιστα είχε βγει το ασφαλεστερο στο κόσμο με τις νέες μετρήσεις.
Μέχρι και καπό με προστασία πεζών είχε με αμορτισέρ που σήκωναν το καπό για λιγότερους τραυματισμούς
-
To τουσόν βγαίνει σε τετρακίνητη έκδοση τόσο στο 1,6 βενζίνη με 180hp όσο και στο 1,6 πετρέλαιο με 136hp και οι δύο με ήπια υβριδικό σύστημα. Είναι ξεκάθαρα καλύτερα μοτέρ συν την τετρακίνηση. Το πετρέλαιο είναι ακριβότερο από το κούγκα stline ενώ η βενζίνη φθηνότερη.Οι διαφορές στους εξοπλισμούς είναι αμελητέες, το εσωτερικό όμως του τουσόν είναι σίγουρα πιο μοντέρνο συν το πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων. Για εμένα είναι ξεκάθαρη επιλογή η έκδοση distinctive σε βενζίνη για όποιον μπορεί να διαθέσει μέχρι 35000€ και θέλει ένα κανονικό σουβ
-
Μα τα καινούρια συστήματα ασφαλείας που λες τα είχε το τιγκ από τότε που παρουσιάστηκε το 16 και μάλιστα είχε βγει το ασφαλέστερο στο κόσμο με τις νέες μετρήσεις.
Μέχρι και καπό με προστασία πεζών είχε με αμορτισέρ που σήκωναν το καπό για λιγότερους τραυματισμούς
Νομίζω υπάρχουν καινούρια συστήματα που δεν υπήρχαν τότε (διόρθωσε με). Είχε σύστημα διατήρησης λωρίδας, επιτήρησης τυφλών σημείων, front assist, acc με start stop, αναγνώριση σημάτων,adaptive προβολείς, αυτόματο παρκάρισμα, επαγωγική φόρτιση, ενσωματωμένο modem, άνοιγμα πίσω θύρας με αισθητήρα κίνησης, απομακρυσμένη εκκίνηση κινητήρα μέσω κινητού και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν; Δεν λέω ότι είναι όλα απαραίτητα αλλά πλέον αυτά πληρώνεις. Το εάν είναι ακριβό ή όχι είναι στη τσέπη του καθενός. To tiguan όπως και το 3008 είναι ελαφρώς πιο τσιμπημένα στην τιμή από Kuga,Tucson,QQ. Εξάλλου δεν αγοράζουμε πάντα αυτό που είναι φτηνό ή value for money, υπάρχουν και προσωπικά κριτήρια. Τα Tiguan, Kuga, 3008 τα θεωρώ από τις πιό top επιλογές πάντως και αγγίζουν τα όρια των premium αμαξιών.
-
Αναρωτιεμαι... Καποιος μπορει να δωσει 35000 για ενα αυτοκινητο αλλα δεν το κανει λογω τεκμηριων. Ποιος ειναι? Ο Παλαιοκωστας? Το κουγκα εξαρχηςηταν μια κακη επιλογη. Γιατι? Μα γιατι πολυ απλα ζητουσε πολλα για αυτα που εδινε. Τιγκουαν 3008 qq βιταρα Χ1 ειχαν ξεκαθαρα ταρκετ γκρουπ καταναλωτων και για αυτο τα πηγαν πολυ καλυτερα στην πιατσα. Να λεμε και καμια αληθεια εδω μεσα. Δεν ειναι κακο. Δοκιμαστε το μερικοι.
-
Ώπα τι έγινε εμφανίστηκες να θάψεις το Κούγκα πάλι???
Βέβαια πολύ καθαρό το Τιγκ...σαν νεράκι!
Όσο για εμένα, επειδή δεν γνωρίζεις τους λόγους που το πούλησα (2-3 εδώ μέσα τους γνωρίζουν) καλό είναι να μην μιλάς και λές ανακρίβειες και αναλήθειες. Οι λόγοι ήταν προσωπικοί, δεν ήταν για €300-400 τον χρόνο, δεν μου λείπουν, ούτε σώζομαι με τόσα.
ΥΓ: Ξεχνάς φυσικά ότι είχα γράψει ότι το 190αρι Τιγκ είναι πολύ καλή αγορά, άσχετα εαν εμένα δεν μου άρεσε και βρήκα χάλια και την ανάρτηση.
-
To τουσόν βγαίνει σε τετρακίνητη έκδοση τόσο στο 1,6 βενζίνη με 180hp όσο και στο 1,6 πετρέλαιο με 136hp και οι δύο με ήπια υβριδικό σύστημα. Είναι ξεκάθαρα καλύτερα μοτέρ συν την τετρακίνηση. Το πετρέλαιο είναι ακριβότερο από το κούγκα stline ενώ η βενζίνη φθηνότερη.Οι διαφορές στους εξοπλισμούς είναι αμελητέες, το εσωτερικό όμως του τουσόν είναι σίγουρα πιο μοντέρνο συν το πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων. Για εμένα είναι ξεκάθαρη επιλογή η έκδοση distinctive σε βενζίνη για όποιον μπορεί να διαθέσει μέχρι 35000€ και θέλει ένα κανονικό σουβ
Εγώ βλέπω στο διαμορφωτή βενζίνη 1.6Τ 177PS μόνο μηχανικό κιβώτιο χωρίς υβριδικό σύστημα και χωρίς τετρακίνηση (30k Distinctive) και 1.6D 48V 136PS 4X4 Auto (35k Distinctive + 1K για το acc). Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα αγοράσω C - SUV χωρίς αυτόματο κιβώτιο και acc και τα θεωρώ απαραίτητη προυπόθεση για να συγκρίνω τιμές. Επομένως ένα full extra Tucson έχει 36k και το Kuga ST LINE X 1.5 Ecoblue Auto (36k - 1k το test drive bonus= 35k). Δηλαδή και περισσότερα χρήματα έχει εν τέλει το Tucson και ακόμα περιμένω να μου πεις που είναι ο περισσότερος εξοπλισμός έναντι του Kuga.
ΥΓ 1. Συγκρίνω τις ακριβές εκδόσεις που είναι πληρέστερες και τιμολογιακά κοντά.
ΥΓ. 2. Εσύ επιμένεις ότι δίνει υβριδικό σύστημα με βενζίνη, τετρακίνηση και 180PS στα 30k και προτρέπεις να το αγοράσουμε με κλειστά μάτια γιατί είναι ευκαιρία. Δεν υπάρχει αυτός ο κινητήρας που μας λες. Υπάρχει ο 2.0D 48V 185PS 8AT 4X4 ο οποίος είναι δίλιτρος ήπια υβριδικός πετρέλαιο και κάνει κοντά στα 38k αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρέσει τους δίλιτρους από τη σύγκριση για τους λόγους που προανέφερα.
-
Nikos Golf wrote:
Ώπα τι έγινε εμφανίστηκες να θάψεις το Κούγκα πάλι???
Βέβαια πολύ καθαρό το Τιγκ...σαν νεράκι!
Όσο για εμένα, επειδή δεν γνωρίζεις τους λόγους που το πούλησα (2-3 εδώ μέσα τους γνωρίζουν) καλό είναι να μην μιλάς και λές ανακρίβειες και αναλήθειες. Οι λόγοι ήταν προσωπικοί, δεν ήταν για €300-400 τον χρόνο, δεν μου λείπουν, ούτε σώζομαι με τόσα.
ΥΓ: Ξεχνάς φυσικά ότι είχα γράψει ότι το 190αρι Τιγκ είναι πολύ καλή αγορά, άσχετα εαν εμένα δεν μου άρεσε και βρήκα χάλια και την ανάρτηση.
-
Δε νομίζω ότι χρειάζομαι την άδεια κανενός και προφανώς ούτε τη δικιά σου για να εμφανιστω.
-
Το θαμενο δε χρειάζεται θαψιμο από μένα. Το έχουν θάψει οι πωλήσεις οι αγοραστές του και η ιστορία αντίθετα με το τιγκ που κυριαρχεί στις πωλήσεις πανευρωπαϊκά.
-
Αμ δεν ήταν 300 ευρώ μόνο το χρόνο φανάκη αλλά που να παραδεχτείς τα λαθη σου. Εδώ έψαχνες φυσικό αέριο κάποια στιγμή. Κουτοχορτο μασαμε? Σε ετσουζε αυτό που έλεγα τόσα χρόνια (κατανάλωση)
-
Δε ξεχνώ τι είχες πει για αυτό σου υπενθυμίζω πως έλεγες 'το τιγκ έχει κινητήρα που προέρχεται από μια εταιρία που έκανε το dieselgate' και όταν σου είπα πως είναι το πρώτο αμάξι που έβγαλε μετά το dieselgate και δε παίζει να είναι κακό μασουσες τα λόγια σου και μιλούσες γενικά.
Βρήκες λέει χαλιά την ανάρτηση....χαχα γελάνε και οι αναρτήσεις. Είσαι ο τύπος που θέλει σπορ αμάξι αλλά θέλει suv για να μεταφέρει την οικογένεια
-
-
Αναρωτιεμαι... Καποιος μπορει να δωσει 35000 για ενα αυτοκινητο αλλα δεν το κανει λογω τεκμηριων. Ποιος ειναι? Ο Παλαιοκωστας? Το κουγκα εξαρχηςηταν μια κακη επιλογη. Γιατι? Μα γιατι πολυ απλα ζητουσε πολλα για αυτα που εδινε. Τιγκουαν 3008 qq βιταρα Χ1 ειχαν ξεκαθαρα ταρκετ γκρουπ καταναλωτων και για αυτο τα πηγαν πολυ καλυτερα στην πιατσα. Να λεμε και καμια αληθεια εδω μεσα. Δεν ειναι κακο. Δοκιμαστε το μερικοι.
Ναι μπορεί , γιατί το τεκμήριο είναι κοντά στα 10k , συν το ποσό που θα δώσεις μετρητά, συν το τεκμήριο διαβίωσης των έγγαμων 5k , συν τεκμήριο πρώτης κατοικίας κοντά στα 7k για σπίτι 90-100 τ.μ. συν 3k τυχόν δεύτερο μικρό αυτοκίνητο. Αυτά τα τεκμήρια σε ακολουθούν σε κάθε φορολογική δήλωση, επομένως άμα χρειαστείς ποτέ να κάνεις οποιαδήποτε αγορά φορολογικά δεν θα μπορείς να την καλύψεις. Επίσης είναι και ο τιμωρητικός φόρος πολυτελείας που ισχύει στην Ελλάδα. Υπολογίσε δηλαδή κανά 500 άρικο κάθε χρόνο. Υπολόγισε επίσης τα μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας και τη μεγαλύτερη κατανάλωση , (δεν ξέρω εαν έχουν και μεγαλύτερα ασφάλιστρα) και καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τόσο απλή η αγορά ενός δίλιτρου.
-
- Αμ δεν ήταν 300 ευρώ μόνο το χρόνο φανάκη αλλά που να παραδεχτείς τα λαθη σου. Εδώ έψαχνες φυσικό αέριο κάποια στιγμή. Κουτοχορτο μασαμε? Σε ετσουζε αυτό που έλεγα τόσα χρόνια (κατανάλωση)
-
To 'Φανάκη' κομμένο....δεν σου έχω δώσει δικαίωμα.
-
Εγώ Φ.Α!?!?! Πάς καλά???
-
Ποτέ δεν με έτσουξε η κατανάλωση, 2 πράγματα δεν με ενδιαφέρουν σε ένα αυτοκίνητο, η κατανάλωση και οι χώροι.
-
Τ κάνεις προσωπικό....σταμάτα το, δεν έχεις λόγο. Ειπαμε πήρες το καλύτερο...
-
Δεν έχω μετοχές στην Φορντ, χέστηκα εαν πουλάει η όχι.
-
ALEX19 wrote:
Εγώ βλέπω στο διαμορφωτή βενζίνη 1.6Τ 177PS μόνο μηχανικό κιβώτιο χωρίς υβριδικό σύστημα και χωρίς τετρακίνηση (30k Distinctive) και 1.6D 48V 136PS 4X4 Auto (35k Distinctive + 1K για το acc). Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα αγοράσω C - SUV χωρίς αυτόματο κιβώτιο και acc και τα θεωρώ απαραίτητη προυπόθεση για να συγκρίνω τιμές. Επομένως ένα full extra Tucson έχει 36k και το Kuga ST LINE X 1.5 Ecoblue Auto (36k - 1k το test drive bonus= 35k). Δηλαδή και περισσότερα χρήματα έχει εν τέλει το Tucson και ακόμα περιμένω να μου πεις που είναι ο περισσότερος εξοπλισμός έναντι του Kuga.
ΥΓ 1. Συγκρίνω τις ακριβές εκδόσεις που είναι πληρέστερες και τιμολογιακά κοντά.
ΥΓ. 2. Εσύ επιμένεις ότι δίνει υβριδικό σύστημα με βενζίνη, τετρακίνηση και 180PS στα 30k και προτρέπεις να το αγοράσουμε με κλειστά μάτια γιατί είναι ευκαιρία. Δεν υπάρχει αυτός ο κινητήρας που μας λες. Υπάρχει ο 2.0D 48V 185PS 8AT 4X4 ο οποίος είναι δίλιτρος ήπια υβριδικός πετρέλαιο και κάνει κοντά στα 38k αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρέσει τους δίλιτρους από τη σύγκριση για τους λόγους που προανέφερα.
Eγώ αναφέρομαι στο καινούργιο τουσόν https://www.youtube.com/watch?v=7fBa0qIT20Y. Τα στοιχεία που αναφέρεις αφορούν το παλιό μοντέλο. Υπάρχει κανονικά έκδοση βενζίνης με 1,6 180 ήπια υβριδική με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο με τιμή με βάση το τιμοκατάλογο λίγο κάτω από 33000€ χωρίς μεταλλικό. Το μόνο που λείπει από το βασικό εξοπλισμό είναι το acc, όλα τα άλλα τα έχει.
Ford Kuga