-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Γενικά σε πολλά βενζινάδικα οι ενδείξεις πίεσης είναι ότι νά 'ναι...
Έχω φύγει από βενζινάδικο εθνικής οδού και στα πρώτα 100 μέτρα καταλαβαίνω ότι το αμάξι δε πατάει καλά. Μπαίνω στο αμέσως επόμενο βενζινάδικο και τσεκάρω πιέσεις. Αντί για 32 psi είμαι στα 48! Εγκληματικά επικίνδυνο...Από βενζινάδικο εθνικής αν έφυγες σημαίνει ότι ήδη οδηγούσες μαξ τα λάστιχα σου δεν ήταν κρύα άρα αν δεν ειχες κάποιο πρόβλημα κακως συμπληρωσες και εσυ στο πρώτο.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
να παίρνεις το νέο focus 1.5 diesel 120psΚαι μετά να μην θες να ξανανέβεις στο Kuga.
Πουλάς το δικό σου και κρατάς το εταιρικό και τα φράγκα.
Χάνεις την δουλειά σου και μένεις χωρίς αυτοκίνητο και με χασούρα από την πώληση του δικού σου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
να παίρνεις το νέο focus 1.5 diesel 120ps
Και μετά να μην θες να ξανανέβεις στο Kuga.
Πουλάς το δικό σου και κρατάς το εταιρικό και τα φράγκα.
Χάνεις την δουλειά σου και μένεις χωρίς αυτοκίνητο και με χασούρα από την πώληση του δικού σου.
Και γιατί να πληρώνεις 2 ίδια αμάξια ; Που θα τα βάζεις; Που θα τα κυκλοφορείς ;
-
Μα δεν είναι ίδια, το ένα είναι Focus, το άλλο Kuga. Τώρα ας μην πάμε στο φιλοσοφικό ερώτημα του γιατί να έχεις πάνω από ένα αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε 2-3.
-
Το focus ΔΕ-ΠΑ και το Kuga ΣΑ-ΚΥ και ταξιδια.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μα δεν είναι ίδια, το ένα είναι Focus, το άλλο Kuga. Τώρα ας μην πάμε στο φιλοσοφικό ερώτημα του γιατί να έχεις πάνω από ένα αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε 2-3.Δεν έχω θέμα με τα πολλά αμάξια. Άλλωστε 3 έχουμε. Αλλά γιατί να εχεις 2 ίδια. Και τα focus και kuga τα ίδια είναι απλά suv το δεύτερο.
-
Μην μεταπίπτεις στον πρότερο εαυτόν σου που δεν καταλάβαινες οδηγικές διαφορές ανάμεσα σε αυτοκίνητα. Καμία σχέση η συμπεριφορά των δύο και φυσικά η ευελιξία μέσα στην πόλη.
-
Ίδιος κινητήρας αλλά εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα. Βέβαια μετά το kuga, όταν μπαίνω στο focus αισθάνομαι σαν να μπαίνω σε καρτ.
-
Θα έπαιρνα το εταιρικό focus αυτόματο για πιο αγχολυτικές μετακινήσεις στην κόλαση της Αθήνας. Πάντως είναι ιδανικός συνδυασμός ένα fun to drive hatch και ένα suv για άνετα ταξίδια και εκδρομές.
Μέχρι την άλλη Παρασκευή θα είμαι και εγώ κάτοχος ενός kuga st line (diesel), στραβώθηκα 2 βράδια τώρα για να διαβάσω όλο το παρόν νήμα αλλά ξεστραβώθηκα στα του αυτοκινήτου . Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να μοιραστούν τις εμπειρίες/παρατηρήσεις/ανακαλύψεις τους
-
Θα το χαρείς φίλε. Είναι σίγουρο. Εγώ έχω 23.000 χλμ σε 1,5 χρόνο. Δε μετάνιωσα στιγμή.
-
Είμαι σίγουρος για αυτό. Άλλωστε είχα συμβιώσει με focus mk1 1.6 και mondeo 1.8 mk3. Αμφότερα εξαιρετικά στην οδήγηση και αξιόπιστα. Πολύ χαίρομαι που ξαναγυρίζω στην οικογένεια της ford
Εξίσου σημαντική είναι και η μεγάλη εργοστασιακή εγγύηση που δίνει extra σιγουριά αν προκύψει κανένα θέμα με το dpf σε βάθος χρόνου. Αν και μετά από 103.000 χλμ με την 116d δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα. Πετρέλαιο μόνο από τσεκαρισμένα πρατήρια και λίγο πλάκωμα εκτός πόλης μια στο τόσο.
-
Χαιρετώ την παρέα.
Μιας και το νέο μέλος μεγάλωσε και σε λίγο θα έχουμε το πρώτο μεγάλο ταξίδι οικογενειακώς έχει κάποιος να προτείνει καμιά καλή μπαγκαζιέρα οροφής μιας και με το καρότσι στο πορτ μπαγαζ μου μένει ελάχιστος χώρος;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μην μεταπίπτεις στον πρότερο εαυτόν σου που δεν καταλάβαινες οδηγικές διαφορές ανάμεσα σε αυτοκίνητα. Καμία σχέση η συμπεριφορά των δύο και φυσικά η ευελιξία μέσα στην πόλη.Ναι βρε συ το καταλαβαίνω αλλά πρακτικά για τον καθημερινό οδηγό δεν παύει να είναι αμάξια στην ίδια κατηγορία.
Μάλιστα αν το κριτήριο ήταν η οδηγική ευχαρίστηση θα έπρεπε η χρήση να είναι ανάποδα.
Τεσπα ευχάριστος πονοκέφαλος που λέει και η κλισέ έκφραση στα αθλητικά αλλά σε μια τέτοια περίπτωση θα ζητούσα καθηνερινο ένα μικρότερο (μέχρι κατηγορίας Β), ώστε να έχω και την ευελιξία (είναι και μεγάλο σχετικά για πολη το φοκους) και την οικονομία και τη μικρότερη επιβάρυνση φόρου εισοδήματος. -
Όπως είδες όμως Στέφανε, ο κάτοχος νιώθει σαν να μπαίνει σε καρτ όταν κατεβαίνει από το Kuga και κάθεται στο Focus.
Συμφωνώ μαζί σου πάντως ότι το Focus είναι μεγάλο για το κέντρο. Όταν οδήγησα το προηγούμενο Fiesta, ένιωσα περίπου όπως στο δικό μου Focus Mk1. Το δε νέο Focus είναι σαν παλιό Mondeo περίπου.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έχω φύγει από βενζινάδικο εθνικής οδού και στα πρώτα 100 μέτρα καταλαβαίνω ότι το αμάξι δε πατάει καλά. Μπαίνω στο αμέσως επόμενο βενζινάδικο και τσεκάρω πιέσεις. Αντί για 32 psi είμαι στα 48! Εγκληματικά επικίνδυνο...Από βενζινάδικο εθνικής αν έφυγες σημαίνει ότι ήδη οδηγούσες μαξ τα λάστιχα σου δεν ήταν κρύα άρα αν δεν ειχες κάποιο πρόβλημα κακως συμπληρωσες και εσυ στο πρώτο.
Μάλιστα... Mea culpa, λοιπόν! Πως δεν το σκέφτηκα; Δικηγόρος πρέπει να είσαι, ε;
Κατά τ' άλλα, το γιατί φουλάρισα, πόσα χιλιόμετρα είχα ήδη κάνει, πόσο ζεστά ήταν τα λάστιχα μου και αν σε αυτή την περίπτωση έκανα αντιστάθμιση, υπολογίζοντας 2-3 psi παραπάνω λόγω ζεστών ελαστικών, φαντάζομαι ότι δεν το ξέρεις...
Αλλά ξέρεις κάτι; ΔΕΝ αφορά και ΚΑΝΕΝΑ! Γιατί είναι εκτός θέματος! Το θέμα είναι ότι βενζινάδικο της εθνικής οδού είχε τόσο λάθος καλιμπραρισμένο το μπαρόμετρο, που ήταν πιθανώς ως και εγκληματικά επικίνδυνο.
-
Μάλιστα... Mea culpa, λοιπόν! Πως δεν το σκέφτηκα; Δικηγόρος πρέπει να είσαι, ε;
Κατά τ' άλλα, το γιατί φουλάρισα, πόσα χιλιόμετρα είχα ήδη κάνει, πόσο ζεστά ήταν τα λάστιχα μου και αν σε αυτή την περίπτωση έκανα αντιστάθμιση, υπολογίζοντας 2-3 psi παραπάνω λόγω ζεστών ελαστικών, φαντάζομαι ότι δεν το ξέρεις...
Αλλά ξέρεις κάτι; ΔΕΝ αφορά και ΚΑΝΕΝΑ! Γιατί είναι εκτός θέματος! Το θέμα είναι ότι βενζινάδικο της εθνικής οδού είχε τόσο λάθος καλιμπραρισμένο το μπαρόμετρο, που ήταν πιθανώς ως και εγκληματικά επικίνδυνο.
Απλά λέω το προφανές ότι αέρα βάζεις καλύτερα μολις ξεκινήσεις με κρύα λάστιχα.
Για να συμπληρώσεις με ζεστά πρέπει να έχει πρόβλημα αλλιώς δεν τα πειράζεις γιατί με αυτά και με εκείνα όπως και με λάθος όργανα στα βενζινάδικα καταλήγεις σε τέτοιες επικίνδυνες καταστασεις.
Αλήθεια εσυ τότε ήδη ζεστός γιατί μπήκες στη διαδικασία να συμπληρώσεις ; -
Γιατί κάποιες φορές, μπορεί να μπεις στο βενζινάδικο για ανεφοδιασμό, ενώ έχεις κάνει κάποια χιλιόμετρα. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου να μετρήσεις με ζεστά λάστιχα. Αν έχουν ζεσταθεί πλήρως, υπολογίζεις να βάλεις 2 psi παραπάνω και σίγουρα είσαι μέσα. Αντε να έχεις απόκλιση 1 psi πάνω ή κάτω από τη σωστή μέτρηση. Με μια τέτοια απόκλιση, κάνεις δεν έπαθε ποτέ τίποτα.
-
Γιατί κάποιες φορές, μπορεί να μπεις στο βενζινάδικο για ανεφοδιασμό, ενώ έχεις κάνει κάποια χιλιόμετρα. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου να μετρήσεις με ζεστά λάστιχα. Αν έχουν ζεσταθεί πλήρως, υπολογίζεις να βάλεις 2 psi παραπάνω και σίγουρα είσαι μέσα. Αντε να έχεις απόκλιση 1 psi πάνω ή κάτω από τη σωστή μέτρηση. Με μια τέτοια απόκλιση, κάνεις δεν έπαθε ποτέ τίποτα.Η πίεση είναι ήδη αυξημένη λόγω θερμοκρασίας όποτε και τα 1-2 psi που λες στην πράξη θα είναι παραπάνω.
Τελωσπαντων δεν σε ψεγω απλά μου έκανε εντύπωση ειδικά αν δεν είχες θέμα.
Εγώ θυμάμαι μολις μια φορα είχα μπει σε πρατήριο σε αυτοκινητόδρομο και κοίταξα αέρα γιατί το αμάξι έκοβε δεξιά και αρχικά θεώρησα ότι μπορεί να μην ήταν ο αέρας σωστός. Τελικά ήταν ένα από τα πολλά χαζά - μη μηχανικά - προβλήματα του QQ που κανεις δεν μας έχει λύσει ακόμα επισήμως. -
4 psi λένε οι κατασκευαστές...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι κατασκευαστές ως μέγιστη απόκλιση λόγω θερμοκρασίας. Μετά από 32 χρόνια οδήγησης θεωρώ ότι έχω την εμπειρία να εκτιμήσω πόσο ζεστά είναι τα λάστιχα τη δεδομένη στιγμή και ποια απόκλιση πρέπει να υπολογίσω, με το αποτέλεσμα να μην απέχει πάνω από 1 psi από τη σωστή πίεση.
Εννοείται βέβαια ότι στο 99% των περιπτώσεων μετράω με λάστιχα κρύα ή της όχι ζεστά.
Ford Kuga