-
Με το ριμαπ υπαρχει καποιο θεμα με το φιλτρο μικροσωματιδιων; Ποσο συχνα κανει αναγεννηση πριν και μετα την εγκατασταση; ειναι ευκολο να διαπιστωθει;
-
Ήταν μια από τις ερωτήσεις μου πριν το κάνω.Η απάντηση ήταν ότι σε κανένα απολύτως βαθμό δεν επηρεάζεται το φίλτρο από το remap.Οπως χαρακτηριστικά μου είπε από πολλά πράγματα μπορεί να επηρεαστεί το φίλτρο αλλά καθόλου από το remap....
-
Εχει μια λογικη αυτος οντως. Αλλο πραγμα το ρεμαπ. Το μελλον θα δειξει
-
και εγω περιμενω ηδη 10 μερες απο την ημερα που πληρωσα.Μαλλον γινετε κυκλος στο χρημα.
-
Νομίζω παίζει και λίγο από ποιά αντιπροσωπεία έχουμε αγοράσει...Νομίζω κάποιες τρέχουν πιο γρήγορα.Περιμένει άλλος από ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟ;
-
εγω
-
Εγώ δεν πλήρωσα τπτ ακόμη με την παραλαβή τους είπα.παρηγγειλα 12/3 Και μάλλον παρασκευή Δευτέρα θα ναι εδω
-
Καλησπέρα σε ολους
Ειμαι κάτοχος Mercedes gla αλλά λόγο αύξησης μελών οικογένειας θα ήθελα κατι πιο άνετο.
Μου αρέσει το ford Kuga 1.5 st line 182 ps 4wd. Καμία γνώμη?
Κάθε άποψη βοηθάει,ευχαριστώ -
Έχω παρατηρήσει σε πολύ χαμηλές ταχύτητες (π.χ. ψαξιμο πάρκινγκ στα στενά) ενα μεταλλικο τσιριχτο θόρυβο, κατι σαν να πατάς φρενο χωρίς τακάκια.
Το έχει κανείς άλλος ή φαντάζεστε τι μπορεί να είναι; -
To ΣΚ που μας πέρασε (βασικά Παρασκευή-Σάββατο) πήγα μια μίνι εκδρομή στην Αγόριανη, Παύλιανη και επιστροφή Αθήνα. Συνολικά έκανα 510χλμ και είχα μέση κατανάλωση 8.9λτ/100χλμ. Πολύ καλά με τόσες ορεινές διαδρομές και κίνηση στην Ε.Ο. με ταχύτητες 130-160χ.α.ω (το Kuga καίει αρκετά στην Εθνική μετά τα 130 χ.α.ω περίπου, μέχρι τα 120 είναι πολύ οικονομικό).
@Binary: Όχι εμένα δεν κάνει κανένα τέτοιο θόρυβο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
To ΣΚ που μας πέρασε (βασικά Παρασκευή-Σάββατο) πήγα μια μίνι εκδρομή στην Αγόριανη, Παύλιανη και επιστροφή Αθήνα. Συνολικά έκανα 510χλμ και είχα μέση κατανάλωση 8.9λτ/100χλμ. Πολύ καλά με τόσες ορεινές διαδρομές και κίνηση στην Ε.Ο. με ταχύτητες 130-160χ.α.ω (το Kuga καίει αρκετά στην Εθνική μετά τα 130 χ.α.ω περίπου, μέχρι τα 120 είναι πολύ οικονομικό).@Binary: Όχι εμένα δεν κάνει κανένα τέτοιο θόρυβο.
Για Ε.Ο. πρέπει να βρεις το λεγόμενο sweet-spot που μπορείς να πηγαίνεις πρακτικά με υποπίεση ή να μπορείς να καθορίσεις με το πόδι πόση υπερπίεση θα σηκώσει, αφού το Kuga στις 2200-2500σαλ είναι σε full boost, πρέπει να μείνεις κάτω από αυτές τις σαλ. Αυτές οι στροφές με 6η αντιστοιχούν σε περίπου 115-120χαω, οπότε αυτή είναι και η μέγιστη ταχύτητα που έχεις ταυτόχρονα και την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση.
Ελπίζω τώρα το Πάσχα να καταφέρω να κάνω κάποια μαζεμένα χλμ σε Ε.Ο. και να μετρήσω καθαρή εκτός πόλης μέση κατανάλωση....
-
Full boost αμα δωσεις τερμα γκαζι...
Δεν μπορεις να πηγαινεις με 2500 ατουρμπιστος? -
Ναι μπορείς, αλλά σε εκείνες τις σαλ πλέον ο κινητήρας παράγει αρκετά καυσαέρια για να επιτύχει full boost εντός ελαχίστων msec, δηλαδή πρέπει να μείνεις μέχρι το όριο στροφών που για να παράξει μέγιστη υπερπίεση η τουρμπίνα να θέλει αρκετό χρόνο, τον οποίο να μπορείς να αντιληφθείς και διαχειριστείς με το πόδι. Προφανώς αυτό γίνεται και με 1500σαλ, αλλά εκεί τόσο χαμηλά ο κινητήρας με 6η δεν μπορεί καν να παράξει πλήρη υπερπίεση, ούτε καν να επιταχύνει και να ανεβάσει σαλ καλά-καλά. Άρα κάπου μεταξύ 1500 και 2500σαλ είναι η επιθυμητή περιοχή για το συνδυασμό μεγαλύτερης δυνατής μαω με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση κατανάλωσης. Το άνω όριο είναι κάπου εκεί, 2200-2500σαλ, όπου μπορείς να καλιμπράρεις με το πόδι σου την ταχύτητα και την κατανάλωση ταυτόχρονα, και ταυτόχρονα ταξιδεύεις με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις για να κάνεις μια απλή προσπέραση.
-
Ψάχνω για νέο αυτοκίνητο. Ενα από τα υποψήφια είναι και το KUGA 1.5 diesel. Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή μου, σχετικά με τα παρακάτω:
-
Πόσο καίει εντός της πόλης και πόσο εκτός;
-
Υπάρχουν κάποια θέματα αξιοπιστίας , ιδιαίτερα με τον κινητήρα;
-
Ποια είναι τα θετικά του σημεία και ποια τα αρνητικά;
-
Όταν το αγοράσατε τι δώρο σας έκαναν;
-
Πόσο ικανό είναι σε ελαφρύ off road πχ σε ελαφρύ λασπωμένο δρόμο, σε δρόμο με γρασίδι, ή με σαθρό υπόστρωμα; Έχει δυνατότητα κατανομή της ροπής ανεξάρτητα σε κάθε τροχό;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
-
φανη το diesel εχεις?
-
Ο χρήστης Panos_p έγραψε:
Ψάχνω για νέο αυτοκίνητο. Ενα από τα υποψήφια είναι και το KUGA 1.5 diesel. Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή μου, σχετικά με τα παρακάτω:-
Πόσο καίει εντός της πόλης και πόσο εκτός; εντός 7,2 και ταξίδι με 130-150 χλμ φτάνει στο 7.Αν πας συμβατικά (μέχρι 120 θα δεις και +- 6
-
Υπάρχουν κάποια θέματα αξιοπιστίας , ιδιαίτερα με τον κινητήρα; Κανενα
-
Ποια είναι τα θετικά του σημεία και ποια τα αρνητικά; Θετικα: στιβαρότητα, κρατήματα. Αρνητικα: +20 αλογάκια θα το έκαναν σούπερ
-
Όταν το αγοράσατε τι δώρο σας έκαναν; έκπτωση περίπου 700, ανεμοθράυστες, φιμε μπροστά, πλαστικό δάπεδο αποσκευών
-
Πόσο ικανό είναι σε ελαφρύ off road πχ σε ελαφρύ λασπωμένο δρόμο, σε δρόμο με γρασίδι, ή με σαθρό υπόστρωμα; Έχει δυνατότητα κατανομή της ροπής ανεξάρτητα σε κάθε τροχό; Το λίγο off road που έχω πάει, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Ο χρήστης lefteris-g έγραψε:
φανη το diesel εχεις?Όχι Λευτέρη, το βενζίνης 1.5 2WD.
-
Ποια είναι τα θετικά του σημεία και ποια τα αρνητικά;
-
Όταν το αγοράσατε τι δώρο σας έκαναν;
-
Πόσο ικανό είναι σε ελαφρύ off road πχ σε ελαφρύ λασπωμένο δρόμο, σε δρόμο με γρασίδι, ή με σαθρό υπόστρωμα; Έχει δυνατότητα κατανομή της ροπής ανεξάρτητα σε κάθε τροχό;
Δεν απαντάω στα ερωτήματα που αφορούν το Diesel, γιατι δεν γνωρίζω, σου απαντώ στα υπόλοιπα που είναι κοινά με τον βενζίνης:
-
Θετικά: ποιότητα κύλισης, άνεση, κράτημα, οδική συμπεριφορά, vfm. Αρνητικά: Κατανάλωση, βάρος, προσοχή στην λεπτομέρεια.
-
Έκπτωση, προστατευτικό χώρου αποσκευών, προστατευτικό προφυλακτήρα.
-
Είναι πολύ ικανό για 2κίνητο, περιορίζεται από τα ελαστικά. Καταπίνει όλες τις λακούβες και δεν βρίσκει κάτω. Δεν έχει σύστημα κατανομής της ροπής, ένα κλασσικό ESP έχει.
-
-
Σημερα το πρωι πέτυχα στο δρομο ενα Kuga Vignale. Απο Ακαδημίας μέχρι τον Πύργο Αθηνων πηγαίναμε μαζι διπλα διπλα. Ήταν το πρώτο που έβλεπα και απο κοντα και εξω στο δρομο (ενώ business και st line πετυχαίνω πλεον αρκετά κάθε μερα).
Χρώμα σαμπανιζέ, το μόνο που ξεχώριζε εξωτερικά ήταν η μάσκα του μπροστά που ειναι διαφορετική και τα διακριτικά Vignale που εχει στο πλάι. Leasing hertz.
-
Αν θες να δεις Vignalle, πρέπει να πας σε αντιπροσωπεία που έχει τον κατάλληλο χώρο (μέρος της 'Εμπειρίας Vignalle' που αγοράζεις μαζί με το όχημα ). Ο Σφακιανάκης είναι μια από αυτές τις αντιπροσωπείες, και έχει ένα σε αυτό ακριβώς το χρώμα.
Μόλις διάβασα στο αγγλικό forum ότι το νέο Kuga πάει για 2020 από ότι φαίνεται, ενώ μέσα -προς το τέλος- στο 2019 θα βγει το νέο Focus, το οποίο θα έχει και μια έκδοση Active (αντίστοιχο με τα διάφορα Cross του VAG, τα CrossCountry της Volvo κλπ). Από ότι φαίνεται το νέο Kuga θα βασίζεται στο πάτωμα του νέου Focus, και θα έχουν την ίδια σχεδιαστική γραμμή.
Άρα το προφανές ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα διαχωριστεί το Focus Active με το νέο Kuga ? Πιθανές απαντήσεις είναι ότι το Focus δεν θα έχει 4κίνηση ή/και ότι το Kuga θα βγαίνει μόνο 4κίνητο, καθώς και το ότι το Kuga θα μεγαλώσει, ώστε να χτυπήσει πιο πολύ το πάνω όριο της κατηγορίας αλά-Kodiaq. Όλα τα άλλα, κινητήρες, εξοπλισμοί, εκδόσεις, τιμές κλπ είναι ακόμα στο πολύ μακρυνό ορίζοντα...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
To ΣΚ που μας πέρασε (βασικά Παρασκευή-Σάββατο) πήγα μια μίνι εκδρομή στην Αγόριανη, Παύλιανη και επιστροφή Αθήνα. Συνολικά έκανα 510χλμ και είχα μέση κατανάλωση 8.9λτ/100χλμ. Πολύ καλά με τόσες ορεινές διαδρομές και κίνηση στην Ε.Ο. με ταχύτητες 130-160χ.α.ω (το Kuga καίει αρκετά στην Εθνική μετά τα 130 χ.α.ω περίπου, μέχρι τα 120 είναι πολύ οικονομικό).@Binary: Όχι εμένα δεν κάνει κανένα τέτοιο θόρυβο.
Φάνη επειδή έχεις μεγάλη εμπειρία από BMW οι καταναλώσεις που αναφέρεις μοιάζουν πολύ με το Χ3 που έχω (που είναι και 1,7 τόνους). Άρα μάλλον απογοητευτικά τα νούμερα του kuga
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ford Kuga