-
Φυσικα και αξιζει να περιμενεις το Karoq.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δε χανεις τιποτα για ενα μηνα
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία σε όλους.Το kuga ST-Line 1.5 150 ίππων σύμφωνα με τις τελευταίες αυξήσεις στην τιμή του από την Ford πλέον ξεπερνάει τα 26.000 ευρώ (από τα 25.000 και κάτι τον Νοέμβριο, έχει πάρει μια αύξηση των 700 ευρώ στις αρχές Δεκέμβρη και άλλη μία των 300 ευρώ λίγο πριν φύγει ο Δεκέμβρης). Πιστεύετε ότι ακόμα και με αυτή την αύξηση των 1000 περίπου ευρώ παραμένει VFM στην κατηγορία; Αξίζει μήπως να περιμένω να δω από κοντα το Karoq που έρχεται τέλη Ιανουαρίου; (Το 3008 είναι ακόμα στα υπόψιν αλλά λόγω τιμής το χέρι δεν μπαίνει εύκολα στην τσέπη)
Πάντως η τιμή του στον επίσημο τιμοκατάλογο που έχω κρατήσει με ημερομηνία 3/1/2017 ήταν € 25 230
και τώρα που κατέβασα τον τελευταίο είναι € 25,504
Άρα μιλάμε για 300 ευρώ από την αρχή του έτους. Αν κάνουν και καμιά έκπτωση είσαι στα 25.000 ακόμα -
Έχουν αλλάξει οι τιμές, η τελευταία αλλαγή μάλλον δεν έχει προλάβει να περάσει στους τιμοκαταλόγους καθώς τους ήρθε κυριολεκτικά πριν αλλάξει το έτος. Λογικά αυτή τη βδομάδα θα αλλάξουν. Πάντως τον Νοέμβριο είχα προσφορά με το κλειδί στο χέρι στα 25300, τον Δεκέμβριο στα 25900 και λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος η τελευταία τιμή ανέβηκε άλλα 300 ευρώ (πήγα να το κλείσω αλλά τσατίστικα γιατί μέσα σε 1 μέρα μου ανέβασαν 300 ευρώ και δεν το έκανα). Αυτά τα γνωρίζω από προσωπική εμπειρία σε πραγματικές προσφορές που έχω πάρει όχι από τιμές online και τιμοκαταλόγους.
-
Οι τιμές που δίνεις είναι με μεταλλικό χρώμα; ή απλό;
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Φυσικα και αξιζει να περιμενεις το Karoq.Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φιλε μου αν δεν εχεις προβλημα παρκαρισματος παρε το kodiaq 1.4 tsi με 22χλρ.
Αλλιως tiguan 1.4 tsi advance με σουπερ εξοπλισμο στα 25700.
Εγω σε αυτα ειχα καταληξει, αλλα επειδη τελικα ηθελα αυτοματο και diesel πηρα το kodiaq 2.0 TDI dsg -
Οι τιμές είναι με μεταλλικό χρώμα.
Το kodiaq το είδα είναι τεράστιο θα έχω πρόβλημα στο γκαράζ μου αλλά και στη καθημερινή μου μετακίνηση δυστυχώς.
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία σε όλους.Το kuga ST-Line 1.5 150 ίππων σύμφωνα με τις τελευταίες αυξήσεις στην τιμή του από την Ford πλέον ξεπερνάει τα 26.000 ευρώ (από τα 25.000 και κάτι τον Νοέμβριο, έχει πάρει μια αύξηση των 700 ευρώ στις αρχές Δεκέμβρη και άλλη μία των 300 ευρώ λίγο πριν φύγει ο Δεκέμβρης). Πιστεύετε ότι ακόμα και με αυτή την αύξηση των 1000 περίπου ευρώ παραμένει VFM στην κατηγορία; Αξίζει μήπως να περιμένω να δω από κοντα το Karoq που έρχεται τέλη Ιανουαρίου; (Το 3008 είναι ακόμα στα υπόψιν αλλά λόγω τιμής το χέρι δεν μπαίνει εύκολα στην τσέπη)
Αν δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο αυτά που σου προσφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, εκεί μεταξύ 25 και 30Κ€ υπάρχουν και άλλες 3-4 προτάσεις. Έχε υπόψη σου όμως ότι, για οτιδήποτε αντίστοιχο σε εξοπλισμό και εμφάνιση, για Skoda θες τουλάχιστον 26.800€ για Karoq ή 32.900€ για Kodiaq, και αντίστοιχα 27.900€ ή 31.600€ για Tiguan R-Line. Ως εκ τούτου, το Kuga παραμένει η απόλυτη VFM πρόταση, χώρια που είναι επίσης το πιο καλοεξοπλισμένο και το πιο driver's car που υπάρχει στην κατηγορία.
Αντιθέτως, αν θες απλά το φθηνότερο μεσαίο, τότε στα 22Κ έχεις και Kuga και Karoq και Kodiaq και S-Cross, για μένα το Suzuki είναι ίσως η πιο λογική πρόταση, το Kuga παραμένει top VFM πρόταση, αλλά και το Karoq με τον 1.5EVO είναι δελεαστικό, αν δεν σε πειράζει ο εξοπλισμός της Ambition.
Γενικώς όμως, αν δεν βιάζεσαι, όντως γιατί να μην περιμένεις να τα δεις όλα από κοντά ?
-
Το st line δεν εχει τριζωνικο κλιματισμο, adaptive cruise control, lane assist, light assist που εχει η advance του tiguan. Για μενα αυτα ειναι πιο σημαντικα απο τις μεγαλες ζαντες, και τις σπορτιφ λεπτομερειες, οποτε δεν θεωρω πως το st line ειναι καλυτερα εξοπλισμενο, αλλα τελικα χειροτερα! Προσωπικη γνωμη με βαση τις δικες μου αναγκες
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Το st line δεν εχει τριζωνικο κλιματισμο, adaptive cruise control, lane assist, light assist που εχει η advance του tiguan. Για μενα αυτα ειναι πιο σημαντικα απο τις μεγαλες ζαντες, και τις σπορτιφ λεπτομερειες, οποτε δεν θεωρω πως το st line ειναι καλυτερα εξοπλισμενο, αλλα τελικα χειροτερα! Προσωπικη γνωμη με βαση τις δικες μου αναγκεςXenon, δερμάτινα, navi, active park assist με σένσορες και κάμερες μπρος-πίσω, όλο το πακέτο ST-Line μέσα-έξω....'χειρότερα εξοπλισμένο', έχεις δίκιο
Αλλά ξέρεις τι, το Tiguan θα μπορούσε να έχει μόνο 'αναπτήρα και τέσσερις ρόδες', αλλά έχει το ΥΠΕΡΤΑΤΟ στοιχείο εξοπλισμού: το σηματάκι, που με βάση τις δικές σου ανάγκες, είναι πιο χρήσιμο και από τη μηχανή ή τις ρόδες
-
Xenon μου ειναι αδιαφορα και ειναι και μια γενια πισω. Τα συγχρονα μοντελα εχουν led. Οπως και να εχει, προτιμω το light assist. Τρομερη εφευρεση!
Δερματινα ειχα στην a class. Μεγαλη κοτσανα για την ελλαδα, οπου τσουρουφλανε το καλοκαιρι. Ολο πετσετες εβαζα/ εβγαζα. Μετα ψιλομυριζουν κ ολας, ενω στις στροφες γλυστρας και λιγο πιο πολυ! Το χειμωνα παγωνεις απο την αλλη.
Navi... Αλλο περιττο εως κοτσανα. Πρεπει να πληρωνεις αναβαθμισεις χαρτων. Συνδεεις το κινητο και τελος.
Parking assist ποτε δεν ειχα. Μαλλον ομως δε το χρειαζομαι.
Οποτε ναι θεωρω περιττα τα εξτρα που λες και ανουσια. Το acc ομως, το traffic jam assist στα dsg της vw και το lane assist ειναι ουσιαστικα. Και θα δεις οως θα τα εχει στανταρ το καινιυργιο kuga οταν βγει.
Τωρα παρλαπιπες για σηματακια κτλ να τις πεις αλλου και οχι σε εμενα.οκ; θα μου μιλας οπως σου μιλαω, χωρις ειρωνιες και χαζογελακια -
Σιγουρα το δερμα θα κανει τη διαφορα απο το lane assist οταν θα φευγεις απο το δρομο προς το θανατο. Με το android auto εχεις τους πιο ενημερωμενους χαρτες της google. Σιγα το navi που υποστηριζεις κιολας που σε λιγο θα θελει αναβαθμιση. Μια γενια πισω ειναι σε ασφαλεια το kuga αλλα αυτο ειναι ψιλα γραμματα μπροστα στην απολυτη εμπειρια οδηγησης. Α ρε Αντωνη στη προσπαθεια σου να δικαιολογησεις την αγορα σου καταφευγεις στις γνωστες επιθεσεις περι σηματος, τασακι κ.λ.π.
-
Σιγά το σηματάκι καταξίωσης που έχει το Tiguan, στα ίδια επίπεδα με του ford είναι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Σιγά το σηματάκι καταξίωσης που έχει το Tiguan, στα ίδια επίπεδα με του ford είναι.Sent from my iPhone using Tapatalk
Ουτε καν αλλα δεν εχει και καμια σημασια γιατι το επιχειρημα αυτο ειναι για παιδια δημοτικου.
Δε μ ενδιαφερει το ολο vs αλλα θα συμφωνησω κυριως στο navi που βλεπω να γραφεται συνεχως ως μεγαλο + ενω με την υποστηριξη της συνδεσης με το κινητο ειναι αχρειαστο. Ειδικα οταν πρεπει να πληρωσεις για χαρτες.
Επισης συμφωνω με τα 1000 για το δερμα , θεμα που ειχε συζητηθει και πριν λιγο καιρο. Με δερμα ερχοταν το v40 ocean race κι ηταν ενας απο τους λογους απορριψης.
Τα xenon τωρα ναι για μενα ειναι + , οδηγωντας αμαξι με xenon δυσκολα θα γυριζα καποια στιγμη ακομα και στα led.
Παντως δεν εχει νοημα η κοντρα οπως εχει εξελιχθει.......
-
Νομίζω οτι είναι εντελώς ανώφελο να δημιουργειται τεχνηέντως μια κοντρα οταν εδω ειμαστε για να πληροφορουμαστε για το kuga και οχι για να βγαλουμε το καλυτερο αυτοκινητο. Τοσο καιρο το topic του kuga ηταν απο τα πιο αξιοπρεπη, και δεν ξεφευγε η κατασταση οπως με το 3008, και αυτο διοτι (εχω την αισθηση) οτι οι υποψηφιοι αγοραστες και τελικοι αγοραστες ηταν απο τους πιο συνειδητοποιημενους για το τι θελουν και το τι αγοραζουν, ναι υπηρξαν θετικα σχολια απο ιδιοκτητες ακριβοτερων αυτοκινητων, που ομως σε καμμια περιπτωση δεν διεγραφε τα οποια μελανα σημεια εχει το αυτοκινητο. Τα μελη τα οποια εχουν το Tiguan καλως εχουν την αποψη τους και την εκφραζουν, οπως και οι κατοχοι του 3008 Χ1 και αλλων για αυτο υπαρχουν και τα αντιστοιχα θεματα. Αν θελετε να διαφωνησετε να συγκρινετε και τελος να επιβαλετε την αποψη σας ανετα ξεκινατε ενα θεμα με vs με τα αυτοκινητα που θελετε και ολα ωραια. Και θα παρακαλουσα οι κυριοι με τα Kuga ας αποφυγουν τις διενεξεις ωστε να προφυλαξουμε το θεμα μας και να το κανουμε χρησιμο για οποιονδηποτε ενδιαφερεται για το αυτοκινητο αγοραστη ή μη.
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Σιγά το σηματάκι καταξίωσης που έχει το Tiguan, στα ίδια επίπεδα με του ford είναι.Sent from my iPhone using Tapatalk
Συμφωνω και αδιαφορω! Απο Mercedes πηγα σε Skoda.
Καμια κοντρα απο εμενα. Λεω τη γνωμη μου με επιχειρηματα και δε κατηγορω την επιλογη κανενος. Απλα δε μπορω να ακουω ξανα και ξανα value for money το st line και γυμνο το advance tiguan και να μην πω τη γνωμη μου για να μην θιχτει καποιος που πηρε το ενα ή το αλλο. Για εμενα το τιγκουαν εχει τα παντα που θα ηθελα (δεν εχει keyless entry), το st line δε τα εχει, αλλα εχει αλλα πραγματα που δεν με συγκινουν ή δεν ξαναθελω (δερματινα)
-
Εγραψα :
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εγώ το έχω πει . Τους βαγκέληδες και τους κλειδολάγνους πρέπει να τους ταπώνεις νωρίς , γιατί αν τους αφήσεις ξεσαλώνουν και χαλάνε τα θέματα των άλλων...Το θέμα είναι πολύ απλό . Εχουν εσωτερική αμφιβολία για την αγορά τους και προσπαθώντας να το παρουσιάσουν σαν υπεραμάξι και να πείσουν τους άλλους για αυτό , στην ουσία προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους για την επιλογή τους .
Καθότι ο φόβος του Μηλιώκα είναι πάντα ενεργός...
Δεν με ακούσατε και το θέμα συνεχίζει να χαλάει , όπως χάλασαν οι ίδιοι το θέμα του 3008 ...
Αρχικά άλλο το δέρμα και άλλο η φτηνή δερματίνη που βάζουν οι γερμανοί στους φτωχούς αγοραστές σήματος που έχουμε πολλούς στην ψωροκώσταινα...
Για αυτό το κοστολογούν 3-4 κατοστάρικα και όχι 3-4 χιλιάρικα που κάνει το κανονικό δέρμα . Επειδή ήταν δερματίνες κρύωνε και καιγόταν , αλλά και ίδρωνε ο κ... σας ....
Ο άλλος έχει αλογόνου φώτα στο αμάξι του , αλλά λέει τα ξένον είναι ξεπερασμένα...
Τι άλλο θα διαβάσουμε από τους κλειδοδείχτες...
Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας είχε το C4 από το 2004 . Αλλά τότε επειδή δεν το είχαν οι γερμανοί , οι 40άρηδες του ειδικού ρύπου συγνώμη τύπου ήθελα να πω , το έλεγαν ανούσια γκατζετιά ..
Οπως και τα περιστρεφόμενα ξένον .Φώτα στροφής πραγματικά έχουν πολλά αυτοκίνητα , αλλά οι γερμανοί ανάβουν το ένα φως ομίχλης ... Ισως ήταν καλύτερα να άναβαν το φλας . Θα είχαν 2 σε ένα...
Το νάβι είναι μια καλή λύση , αλλά μπορεί να αντικατασταθεί με το κινητό . Δεν θα το έλεγα πάντως αρνητικό για το αμάξι αν το είχε . Το άνοιγμα χωρίς κλειδί που προσφέρεται πλέον σε όλα τα αμάξια δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα , αφού πάντα κάτι κουβαλάς .
Την αυτόματη εναλλαγή φώτων την έχουν και πολύ φτηνότερα αμάξια από το Τιγκουάν και γενικά αυτά που έχει δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό .
Σίγουρα το Κούγκα επειδή είναι παλιότερο μοντέλο κάποια από αυτά δεν τα έχει και θα τα έχει το επόμενο μοντέλο .
Αλλά η διαφορά τιμής σύμφωνα με αυτά που λέει ο Μαρίνος είναι μεγάλη αφού μιλάμε για διαφορές γύρω στο 20 % .
Το Κόντιακ όμως προσφέρει μεγαλύτερους χώρους οπότε δικαιολογείται για κάποια πράγματα .
-
Ο χρήστης ikos έγραψε:
Νομίζω οτι είναι εντελώς ανώφελο να δημιουργειται τεχνηέντως μια κοντρα οταν εδω ειμαστε για να πληροφορουμαστε για το kuga και οχι για να βγαλουμε το καλυτερο αυτοκινητο. Τοσο καιρο το topic του kuga ηταν απο τα πιο αξιοπρεπη, και δεν ξεφευγε η κατασταση οπως με το 3008, και αυτο διοτι (εχω την αισθηση) οτι οι υποψηφιοι αγοραστες και τελικοι αγοραστες ηταν απο τους πιο συνειδητοποιημενους για το τι θελουν και το τι αγοραζουν, ναι υπηρξαν θετικα σχολια απο ιδιοκτητες ακριβοτερων αυτοκινητων, που ομως σε καμμια περιπτωση δεν διεγραφε τα οποια μελανα σημεια εχει το αυτοκινητο. Τα μελη τα οποια εχουν το Tiguan καλως εχουν την αποψη τους και την εκφραζουν, οπως και οι κατοχοι του 3008 Χ1 και αλλων για αυτο υπαρχουν και τα αντιστοιχα θεματα. Αν θελετε να διαφωνησετε να συγκρινετε και τελος να επιβαλετε την αποψη σας ανετα ξεκινατε ενα θεμα με vs με τα αυτοκινητα που θελετε και ολα ωραια. Και θα παρακαλουσα οι κυριοι με τα Kuga ας αποφυγουν τις διενεξεις ωστε να προφυλαξουμε το θεμα μας και να το κανουμε χρησιμο για οποιονδηποτε ενδιαφερεται για το αυτοκινητο αγοραστη ή μη.Δυστυχώς όπως λέει και ο cruiser, οι ίδιοι κολλημένοι ήρθαν και εδώ μέσα για να (επι)δείξουν τα κολλήματά τους, χωρίς να έχουν καμία διάθεση να -προσπαθήσουν να- καταλάβουν ότι είναι κολλημένοι και -να προσπαθήσουν- να καταλάβουν τα επιχειρήματα των άλλων, εν προκειμένω των αγοραστών του Kuga. Όπως λες, μια χαρά τα συζητάγαμε εδώ πέρα, καθότι όλοι μας συνειδητοποιημένοι και λογικοί αυτοκινητιστές, και ξέραμε ακριβώς τι και γιατί και πως αγοράσαμε.
Αλλά έρχεται ο γερμανόφιλος και σου λέει άχρηστα τα xenon, μειονέκτημα τα δέρματα, σιγά το χρήσιμο navi, και τι να το κάνω το park assist, αλλά είναι super duper υπερχρήσιμο-που δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό-δόξα το γιαραμπί και τη VW που το έβαλε- την αυτόματη εναλλαγή φώτων (ένα extra δηλαδή των 100€). Για να βγάλει το, κατά παγκόσμια ομοφωνία, καλύτερα εξοπλισμένο Kuga, ως χειρότερο από το μεσαίο Tiguan, που δεν έχει κανένα σοβαρό στοιχείο εξοπλισμού
Αυτούς τους ανθρώπους αξίζει να τους τρολάρεις μέχρι να βαρεθούν, και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, ώσπου να αποφασίσουν να κάνουν μια ενήλικη συζήτηση. Σε λίγο θα μας πουν ότι όντως οι '4 ρόδες και δώρο οι αναπτήρας' που γελοιοποιούσε τον εξοπλισμό των γερμανικών παλιά, σήμαινε ότι τα VW είναι super εξοπλισμένα
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Φυσικα και αξιζει να περιμενεις το Karoq.
Φιλε μου αν δεν εχεις προβλημα παρκαρισματος παρε το kodiaq 1.4 tsi με 22χλρ.
Αλλιως tiguan 1.4 tsi advance με σουπερ εξοπλισμο στα 25700.
Εγω σε αυτα ειχα καταληξει, αλλα επειδη τελικα ηθελα αυτοματο και diesel πηρα το kodiaq 2.0 TDI dsgειστε δυο ατομα που προσπαθειτε να πεισετε τους παντες και ποιο πολυ τον ευατο σας οτι εχετε κανει την καλυτερη επιλογη...λεει ο αλλος για kuga και karoq και εσυ του γραφεις τα δικα σου...tiguan!!και επειδη εσυ πηρες kodiaq πρεπει να το παρει ολος ο κοσμος γιατι?? αν δεν εχει αναγκη τους χωρους του?? μηπως για τον εξοπλισμο του?που για να το παρεις στην εκδοση style πρεπει να βαλεις γερα το χερι στην τσεπη !!!γιατι η εκδοση Ambition φιλε μου ειναι για εμενα πολυ φτωχη στον εξοπλισμο της για αυτα που προσφερει....και μην μου πεις οχι!!γιατι πηγα και το ειδα...και οταν ειδα τις ταπετσαριες στα καθισματα απο υφασμα την ασπρομαυρη οθονη στον για τον υπολογιστη ταξιδιου η τα φωτα αλογονου οκ ....! και σας χαλανε τα δερματινα καθισματα(που το foρντ εχει και συνδιασμο με αλκανταρα) και τα ξενον λογικο μια παροιμια λεει οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια....!!! και οπως ειπαν και ποιο πανω το θεμα ειναι συγκεκριμενο δεν ειναι φορντ vs ... υπαρχει και θεμα με ολα τα suv crossover που μπορειτε να πεισετε τους και αλλους να παρουν αυτα τα 2 supersuv
-
Δεν ξεχνάμε ότι τα πρώτα 2 GOLF είχαν εκδόσεις lux με το χαρακτηριστικό GOLF L . Η διαφορά εξοπλισμού ήταν ότι είχαν δεξιό καθρέπτη . ...
Ρυθμιζόμενο απ΄ έξω βέβαια....
Ford Kuga