-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Καλημερα παιδες , ποσο καιρο κανατε να παραλαβετε τα κουγκα σας? Του αδερφου μου του ειπαν απο βελμαρ παραδοση μεσα Μαρτιου...
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Αν είναι παραγγελία, μου είχαν πει Οκτώβρη ότι είναι περίπου στους 3-3,5 μήνες. Οπότε μου ακούγεται λογικό και σωστό αυτό που του είπαν. Πάντα όμως να έχετε κατά νου ότι αυτή η εκτίμηση είναι πάντα worst-case scenario, δηλαδή το αργότερο που μπορεί να παραλάβετε, συνήθως μπορεί να έρθει και πιο νωρίς.
Οοοκ μαλλον επειδη εβαλε και την πανοραμικη υποθετω οτι ειναι καστομ παραγγελια... λογικο διαστημα νομιζω
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
Αν έβαλε οποιοδήποτε extra, σίγουρα είναι παραγγελία, προφανώς θα του το έχουν πει Επειδή και εγώ το σκεφτόμουν, όταν αποφάσισα να πάω στο ST-Line, μπας και βάλω πανοραμική, ηλεκτρικά καθίσματα και πίσω πόρτα, μου είπαν αυτό που σου έγραψα, περί 3-3,5 μηνών. Επειδή όμως δεν θα είχαμε δεύτερο αυτοκίνητο όλο αυτό το καιρό, δεν μπορούσα να περιμένω, οπότε πήρα ετοιμοπαράδοτο (συν κάποια επιπλέον έκπτωση).
-
13/04 το παρήγγειλα και 27/06 το παρέλαβα.
-
Και με τη παραλαβή κατευθείαν για κεραμικό....
-
Κεραμικό;;;
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης makisST έγραψε:
Και με τη παραλαβή κατευθείαν για κεραμικό....To έκανες εσύ, ε ? Εγώ δεν το έχω αποφασίσει ακόμα....
-
Ο χρήστης makisST έγραψε:
Και με τη παραλαβή κατευθείαν για κεραμικό....Είχα κάνει στην BMW....πεταμένα λεφτά ήταν. Στο Ford με την καμία...δεν την ξαναπατάω!!
-
Μεχρι 100ευρω οκ ειναι...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μεχρι 100ευρω οκ ειναι...Δυστυχώς Άγη, τα χρήματα είναι πολύ παραπάνω. Μιλάμε για €500+ για το Williams και €800+ για το 9Η. Και συνήθως απαιτείται και κάποια 'διόρθωση' στην επιφάνεια, οπότε μιλάμε για κόστη πάνω από €1.000, τα οποία κατά την ταπεινή μου άποψη είναι τελείως πεταμένα λεφτά (εκτός εάν μιλάμε για Supercars τα οποία είναι κλεισμένα σε γκαράζ με ελεγχόμενες συνθήκες και βγαίνουν βόλτα μια στο τόσο).
-
Παίδες κανένα μαγαζάκι καλό για γυάλισμα έχουμε; Θέλω να διώξω τις γνωστές αράχνες από τη πολύ λεπτομερή δουλειά του ανθρώπου της shell.
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Παίδες κανένα μαγαζάκι καλό για γυάλισμα έχουμε; Θέλω να διώξω τις γνωστές αράχνες από τη πολύ λεπτομερή δουλειά του ανθρώπου της shell.Ο Πλάτωνας (auto-star) στην Πεύκη και Κηφισιά πλέον. Άριστος στην δουλειά του, δεν είναι φτηνός και επίσης μπορεί να έχει αρκετή αναμονή (δηλαδή να σου κλείσει ραντεβού σε κανένα μήνα!).
-
Το 'χρωστάω' εδώ και αρκετό καιρό, οπότε σήμερα βρήκα τον χρόνο να το γράψω!
Λοιπόν, ήρθε ο καιρός μετά από 9 μήνες και 13.500χλμ να γράψω λίγες περισσότερες εντυπώσεις, τώρα που το έχω γνωρίσει καλύτερα το αυτοκίνητο. Καταρχήν να θυμίσω: Kuga 1.5 Ecoboost 2WD χειροκίνητο, έκδοση Business με μοναδικά έξτρα το λευκό χρώμα (ναι η Ford το χρεώνει!) και το σύστημα Park Assist με περιμετρικούς αισθητήρες.
Επίσης να σημειώσω ότι προφανώς ότι γράφω είναι προσωπική άποψη και αναπόφευκτα γίνεται και η σύγκριση (έστω και υποσυνείδητα) με τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου, οπότε ως επι το πλείστων έχω στο μυαλό μου την BMW.Στα θετικά του αυτοκινήτου
-
Εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεση. Πραγματικά σιδερώνει ό,τι ανωμαλία ή κακοτεχνία βρεί μπροστά του. Και σε χωματόδρομο δεν περνάει κανένας κραδασμός ή κοπάνημα στην καμπίνα. Έχω πάει και σε σχετικά δύσκολους χωματόδρομους (όπου περιορισμός είναι η έλλειψη 4κίνησης και τα ελαστικά και όχι η ανάρτηση ή η απόσταση από το έδαφος) και το αυτοκίνητο περνάει άνετα.
-
Πάρα πολύ καλό κράτημα, για το βάρος του και το ύψος του. Δεν είναι σπορ σεντάν, αλλά πραγματικά σε στροφές νοιώθεις ότι οδηγείς πιο μικρό αυτοκίνητο με μικρές κλίσεις και χωρίς να φοβίζει.
-
Πολύ άνετο ταξίδι.
-
Καλό κιβώτιο, θετικό και με μικρές διαδρομές. Ελαφρύς συμπλέκτης.
-
Πολύ καλά φρένα, δεν τα ένιωσα ποτέ ότι τελειώσανε (άσχετα εάν μύρισαν), ακόμα και σε μια κατάβαση που κάναμε στο νησί. Εννοείται με ήπιο ρυθμό, αλλά τα 1.800 κιλά (με καύσιμα και επιβάτες) είναι αμείλικτα!
-
Πολύ πλούσιος εξοπλισμός, πολύ χρηστικός για εμένα (όπως το Navi, ο ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης, οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες κλπ.) και πολύ καλή σύνδεση με το κινητό (iPhone).
-
Πολύ ωραία καμπίνα, ευχάριστη να περνάω τον χρόνο μου. Δεν διεκδικεί δάφνες σχεδιασμού, αλλά έχει καλή εργονομία και εμένα μου αρέσει και ως σχεδίαση και την βρίσκω και αρκετά ποιοτική.
-
Άνετα καθίσματα.
-
Καλός χώρος αποσκευών και αν και υστερεί ελαφρώς σε μέγεθος είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος. Στις οικογενειακές διακοπές των 15 ημερών ήμασταν υπερ-άνετοι από χώρους (έβαλα και στην καμπίνα πράγματα, όπως το καρότσι και κάτι παιχνίδια). Αχανής χώρος πίσω επιβατών, πραγματικά κάθομαι σταυροπόδι (1.82) με εμένα οδηγό.
-
Καλή ποιότητα κατασκευής (από όσο μπορώ να καταλάβω), χωρίς τριγμούς. Επίσης, η αίσθηση από τα διάφορα χειριστήρια, μοχλούς και κουμπιά είναι πολύ καλή και σχεδόν εφάμιλλη των BMW που είχα (από την Ζ4 που ήταν γνωστή για την χάλια απτή ποιότητά της είναι φυσικά καλύτερα!).
-
Πάρα πολύ χώροι για αντικείμενα, μπουκάλια με νερό κλπ.
Στα αρνητικά του αυτοκινήτου
-
Υψηλή κατανάλωση. Μέσο όρο σε όλο αυτό το διάστημα έχω 10.6λ/100χλμ με κίνηση 80/20 σε πόλη και Ε.Ο. Στην πόλη με αρκετά οικονομική οδήγηση έχω καταφέρει να ρίξω την μέση κατανάλωση στα 10λτ/100χλμ (μετρημένη σε διάφορες διαδρομές σε συνολική απόσταση 1.300χλμ περίπου). Στο ταξίδι εγώ είμαι στα 8-8.5λτ/100χλμ με ταχύτητες 120-150 χαω και έχω δει και 7.5 όταν πήγαινα σιγά και οικονομικά (ταχύτητα 100-120 χαω). Εννοείται σε μεγαλύτερες ταχύτητες, η κατανάλωση ξεπερνάει τα 9λτ/100χλμ. Συγκριτικά με την αυτόματη 116i που είχα, είναι περί το 1-2λτ/100χλμ επάνω.
-
Αεροδυναμικός θόρυβος από τους καθρέπτες μετά τα 130 χ.α.ω.
-
Torque Steer, δηλαδή με πρώτη ταχύτητα και απότομη επιτάχυνση (ειδικά εάν το τιμόνι είναι στριμμένο) το εμπρός μέρος «ψαρεύει». Δεν ξέρω εάν είναι αρκετά δυνατός το Ecoboost, εάν φταίει η γεωμετρία της ανάρτησης ή φταίνε τα ελαστικά (Michelin Latitude Tour HP), τα οποία για εμένα είναι πολύ μέτρια (προς χάλια!) και σίγουρα όταν έρθει η ώρα για αλλαγή, θα κοιτάξω κάποια άλλα.
-
Συντονισμός καθρέπτη οπισθοπορείας. Ακούγεται περίεργο, αλλά εγώ δεν το έχω συναντήσει σε άλλο αυτοκίνητο! Όταν το οδόστρωμα έχει ατέλειες και κινούμε με ταχύτητες άνω των 120 χ.α.ω, ενώ στο εσωτερικό δεν περνάει ο παραμικρός κραδασμός, ο εσωτερικό καθρέπτης «τρέμει». Απλά είναι ενοχλητικό.
**Μερικές παρατηρήσεις / σημειώσεις / συγκρίσεις **σε σχέση με τα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα, όχι απαραίτητα αρνητικές ή θετικές, απλά τις καταγράφω γιατί τις έχω παρατηρήσει:
- Με ενοχλεί που δεν μπορώ να ορίσω (χωρίς να καταφύγω σε λύσεις OBD reader κλπ) να κλειδώνουν αυτόματα οι πόρτες όταν ξεκινάω.
- Με ενοχλεί που δεν έχει αμορτισέρ το καπό, το θεωρώ «γυφτιά» να έχει ακόμα το μεταλλικό στήριγμα.
- Φαίνεται η οικονομία στα «κρυφά» σημεία, π.χ. κάτω από τα καθίσματα, όπου τα καλώδια είναι «χύμα» και όχι σε κανάλια (σε σχέση με την bmw για παράδειγμα).
- Με παραξένεψε που οι λάμπες για τα διάφορα βοηθητικά φώτα (πινακίδας, φωτισμός εδάφους στου καθρέπτες, σκιάδια κλπ.) δεν είναι LED.
- Πολύ βολική η θήκη γυαλιών στην οροφή.
- Εξαιρετικά χρήσιμη η λειτουργία ξεθαμπώματος εμπρός παρμπρίζ με αντιστάσεις
- Το antispin αργεί να επέμβει και δεν είναι ιδιαίτερα παρεμβατικό
- Το σύστημα auto start&stop δεν έχει τόσες παραμέτρους όσες στις bmw. Για παράδειγμα, στην bmw όταν προσπαθείς να στρίψει το τιμόνι, το κινητήρας παίρνει μπροστά, στο Ford όχι. Το Ford λειτουργεί μόνο με τον συμπλέκτη ή εάν αφήσεις το φρένο και τσουλήσει το αυτοκίνητο πάνω από κάποια ταχύτητα.
- Πολύ ωραίο και μαλακό δέρμα στο τιμόνι, κλάσεις ανώτερο από το σκληρό (και φτηνό) δέρμα που βάζει η BMW και που εάν θές το μαλακό (σαν του Ford) πρέπει να το πληρώσεις έξτρα!
Ό,τι άλλο θυμηθώ ή προκύψει, θα το γράψω και εννοείται θα ξαναγράψω μόλις πάω και στο service. Εάν θέλει κάποιος κάτι, εννοείται ρωτάει!
-
-
Εξαιρετικο review' Να είστε πάντα γεροί και να έχετε απροβλημάτιστα χιλιόμετρα! Εκεί στη Φορντ κάτι πρέπει να έχουν με τους καθρέπτες. Και στα τρία που είχα έτρεμε σε τραχύ οδόστρωμα.
-
Συμφωνώ με όλα τα θετικά, ενώ για τα αρνητικά δεν έχω να πω κάτι, καθότι όλα αυτά απαιτούν χιλιόμετρα που δεν έχω κάνει ακόμα. Μια σημείωση για το πορτμπαγκάζ, το οποίο είναι μεν αρκετούτσικο, αλλά όχι μεγάλο, εγώ θεωρώ δεδομένο ότι θα χρειαστώ μπαγκαζιέρα για οτιδήποτε πέραν ΣΚ ή ημερήσιων εξορμήσεων.
Για τα αμορτισέρ, σας έχω ήδη δώσει τη λύση, εγώ θα τα τσιμπήσω με το νέο έτος. Παρομοίως, έχω ήδη αλλάξει όλα τα απλά W5W λαμπάκια με CREE LED, δίνουν σαφέστατα πιο 'ολοκληρωμένη' εικόνα στο αυτοκίνητο (με μηδέν σφάλματα, λόγω CANBus). Ερώτηση: νομίζω ότι οι πλαφονιέρες στο δικό μου έχουν LED, είσαι σίγουρος ότι είναι απλά W5W ?
-
Για τα αμορτισέρ, σας έχω ήδη δώσει τη λύση, εγώ θα τα τσιμπήσω με το νέο έτος. Παρομοίως, έχω ήδη αλλάξει όλα τα απλά W5W λαμπάκια με CREE LED, δίνουν σαφέστατα πιο 'ολοκληρωμένη' εικόνα στο αυτοκίνητο (με μηδέν σφάλματα, λόγω CANBus). Ερώτηση: νομίζω ότι οι πλαφονιέρες στο δικό μου έχουν LED, είσαι σίγουρος ότι είναι απλά W5W ?-
Ναι το θυμάμαι για τα αμορτισέρ (περιμένω να τα βάλεις να μας πείς!!), αλλά θα ήθελα να είναι έτσι από το εργοστάσιο και όχι να πρέπει να το κάνω εγώ.
-
Το σκέφτομαι και εγώ να βάλω LED λάμπες, από που τις πήρες?
-
Σωστά, η πλαφονιέρα είναι LED (για αυτό και δεν το έγραψα στην παρένθεση με την ανάλυση) και σε εμένα.
-
-
Για τα αμορτισεράκια, προφανώς καλό θα ήταν, αλλά είναι μικρού κόστους και μηδενικής προσπάθειας για εγκατάσταση, προσωπικά το προτιμώ να κάνω μόνος μου τέτοιες μικροπροσθήκες
Για LED πήρα μια χύμα 10αδα από Ali, εντελώς τυπικά LEDάκια, απλώς πήρα κοντά για να χωράνε σίγουρα. Πάνε σε θέσεως, πινακίδας, puddle (στους καθρέπτες), και ντουλαπάκι. Κρίμα είναι να έχει όλο το αυτοκίνητο άσπρα φώτα, και να υπάρχουν τέτοιες 'κιτρινίλες' ξεκάρφωτες και άσχετες....
Έβαλα και δίχτυ αποσκευών (υπερ-χρήσιμο) και αλουμινένιο foot-rest (βγάζει μάτι το να έχει αλουμινένια πεντάλ και να μην έχει καν foot-rest), και έρχονται 2-3 μικροπραγματάκια ακόμα.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Εξαιρετικο review' Να είστε πάντα γεροί και να έχετε απροβλημάτιστα χιλιόμετρα! Εκεί στη Φορντ κάτι πρέπει να έχουν με τους καθρέπτες. Και στα τρία που είχα έτρεμε σε τραχύ οδόστρωμα.Σε ευχαριστώ πολύ!!
Δεν το ήξερα για τους καθρέπτες της Ford....φαίνεται είναι γνώρισμα τους.Έβαλα και δίχτυ αποσκευών (υπερ-χρήσιμο)
Και αυτό από τον Αλί, ή από την Ford?
-
Έτσι και αλλιώς όλα αυτά Made In China είναι, οπότε πήγα κατευθείαν στην πηγή
Πήρα το 'μεγάλο' μέγεθος, που μπορεί να μπει και ως 'σεντόνι' αλλά και ως 'φάκελλος' (να διπλώνει), πολύ βολικότερο από το 'απλό' της Ford....
-
... και αλουμινένιο foot-rest (βγάζει μάτι το να έχει αλουμινένια πεντάλ και να μην έχει καν foot-rest), και έρχονται 2-3 μικροπραγματάκια ακόμα.Αντωνη το footrest απο ebay-ali και αυτο??
Στο Fiesta εχεις βαλει? Θελω να βαλω και εγω αλλα δεν ξερω αν το footrest του mk7-7,5 ταιριαζει απολυτα με του mk8..
Δεν το εχω ψαξει ακομα..
Στα γρηγορα που εψαξα βρηκα αυτο που μου αρεσει αλλα δεν ξερω αν κανει...
https://www.ebay.com/itm/Good-Aluminum- ... Be&vxp=mtrΤα 2-3 μικροπραγματακια ετσι χρησιμα και ωραια και αυτα?? Πολυ γουσταρω αυτες τις μικροπινελιες στα αυτοκινητα... Ψαχνω ψαχνω και εγω αλλα δεν εχω βρε κατι ουαου...
-
Ειδικά για footrest, μόνο στο Ali υπάρχουν, και πάλι για το Kuga μόνο 2-3 διαφορετικά 'μοντέλα' παίζουν. Αυτό που πόσταρες έβαλα, επειδή έχει -σχεδόν- το σχήμα του footrest που έχει η μοκέτα του Kuga, οπότε φαίνεται να ταιριάζει ως -σχεδόν- εργοστασιακό. Μόνο που εγώ το παρήγγειλα με τρύπες για βίδες, γιατί μόνο με το αυτοκόλλητο δεν κάθεται, θέλει βίδωμα κανονικά στο πάτωμα για να στηριχθεί σωστά.
Για το Fiesta θα σε μαλώσω, έχω ποστάρει και φωτογραφίες στο αντίστοιχο thread αλλά και στο gallery μου, πέρνα να ρίξεις μια ματιά
Όταν λέω μικροπράγματα, εννοώ τέτοιου τύπου, δηλαδή αμορτισεράκια, LED αντί για απλές W5W, αλουμινένια πεντάλ ή scuff plates, δίχτυ αποσκευών ή ιμάντες κλπ. Περιμένω προστατευτικά θυρών που μπαίνουν σε όλο το μήκος της πόρτας (σε άσπρο χρώμα), μερικά Type-C καλώδια (καθότι μόλις τσίμπησα το S8), σίγουρα θα πάρω τα αμορτισεράκια, και το σκέφτομαι αν θα πάρω το εργοστασιακό μαύρο bumper protector (μου αρέσει πολύ η κόκκινη λεπτομέρεια 'Kuga' που έχει) ή κάποιο 'κοινό' από Ali.
Για πιο μεγάλες αλλαγές, όπως K&N χοάνη ή 57i, remap, ενισχυτή+ηχεία, ηλεκτρική πίσω πόρτα κλπ, αργότερα...
Ford Kuga