-
Καλημερα σε ολους , μελλοντικος αγοραστης ford kuga οποτε θελω να παραθεσω μια ερωτηση... ford kuga st line 2.0 150ps diesel manual η ford 1.5 120 ps automatic diesel? και τα 2 ειναι στα 33.500 τελικη τιμη με το κλειδι στο χερι με ολα τα εξτρα που εχω βαλει. εχει κανει καποιος test drive και τα 2 να μου δωσει τα 'φωτα' του?
ευχαριστω πολυ
-
Ο χρήστης iron_maiden έγραψε:
Καλημερα σε ολους , μελλοντικος αγοραστης ford kuga οποτε θελω να παραθεσω μια ερωτηση... ford kuga st line 2.0 150ps diesel manual η ford 1.5 120 ps automatic diesel? και τα 2 ειναι στα 33.500 τελικη τιμη με το κλειδι στο χερι με ολα τα εξτρα που εχω βαλει. εχει κανει καποιος test drive και τα 2 να μου δωσει τα 'φωτα' του?ευχαριστω πολυ
καλημερα εγω εχω εδω και ενα 5μηνο το 1,5D με το powershift (sti line)καταρχην θα ηθελα να σου πω πω ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων γιατι μιλαμε για εντελως διαφορετικα οχηματα σε μοτερ και σασμαν ...το 2λιτρο χειροκινητο ειναι παντου ποιο δυνατο και με παραπανω ροπη που σημαινει πως αν φορτωνεις το αμαξι συχνα η ριμουλκεις κατι εχει πλεονεκτημα σε σχεση με το 1,5 και γενικα το 2λιτρο μοτερ κολαει καλυτερα στην καροτσα του kuga ,απο σαsμαν απο οτι ακουω το χειροκινητο ειναι καλο με θετικο κουμπωμα καθως και βολικη θεση μιας και βρισκεται ψηλα στο ταμπλο,τωρα σαν μειονεκτηματα σιγουρα καιει παραπανω απο το 1,5 και εχει αυξημενα εξοδα τελων και ασφαλειας(δεν ξερω για φορο πολυτελειας) απο την αλλη αν δεν εχεις τοσο αυξημενη αναγκη για τα παραπανω το 1,5 D κανει αψογα την δουλεια του ειδικα με το power shift που το υποστηριζει απλα υπεροχα!μιας κα εχει πολυ ομαλες αλλαγες ταχυτητων και οταν θες αλλαζει ταχυτητες πραγματικα πολυ γρηγορα ,ειδικα στο σπορ προγραμμα!
Με την ευκαιρια εχθες ημουν αθηνα και χρειαστηκε να γυρισω ευβοια γρηγορα,και ηταν η πρωτη φορα που του ηπια το αιμα!! το αμαξι ταξιδεψε ολη την εθνικη μεχρι την χαλκιδα με 170 180 χιλιομετρα σταθερα και μου εκαναν εντυπωση 3 πραγματα :μεχρι τα 165 170 χιλιομετρα τα μαζευε απιστευτα ευκολα ,η σταθεροτητα ειναι απλα υποδειγματικη!σου δημιουργει μια αισθηση ασφαλειας και κινησε και στις καμπες τερμα (και το λεω προερχομενος απο leon cupra) και το τριτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η ησυχια στην καμπινα ακομα και με αυτα τα χιλιομετρα!
η καταναλωση που βλεπω ειναι 5,8 με 6,0 και τωρα που το πατησα ανεβηκε στο 6,8
εγω παντως αν επερνα το 2λιτρο θα κοιταζα να το παρω 4χ4 για να μπορω να εκμεταλευτω ακομα καλυτερα το 2λιτρο μοτερ νομιζω αλλα 2χιλ παραπανω πας και αν κανεις παζαρια μπορει να πεσει και αλλο πιστευω οτι αξιζει γιατι θα εχεις ενα πραγματικα ολοκληρωμενο suv....βεβαια οπως ειπα και στην αρχη ολα ειναι θεμα αναγκων και πρoτεραιοτητων ! -
Περί κατανάλωσης ο λόγος, αφού μηδένισα τον υπολογιστή και έχω κάνει 1.100 χιλιόμετρα έκτοτε. Όλα στην πόλη, αλλά με αρκετή Α.Ο (περί τα 400χλμ) και το S&S ενεργοποιημένο μόνο όταν έπεφτα σε μποτιλιάρισμα.
Μέση κατανάλωση 10λτ/100χλμ.
-
Μολις εκλεισα το 2λιτρο ντιζελ 150 αλογα με πανοραμικη οροφη st line + την λειτουργια που ανοιγει το πορτ μπαγκαζ με το ποδι. Τελικη τιμη 32.700 χρωμα moondust silver. Υπαρχει καποιος που εχει το ιδιο να πει εντυπωσεις???
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
Με το καλό να παραλάβεις !
-
Εξαιρετικό πακέτο κινητήρα και εξοπλισμού. Ειδικά η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών (και με κερασάκι την κίνησh του ποδιού) είναι εξαιρετικά χρήσιμη εάν έχεις παιδιά και κουβαλάς συχνά πράγματα. Γιε εμένα θα έπρεπε να είναι στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα SUV!
Με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς! Αυτόματο? 4κίνητο? Πόση αναμονή?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εξαιρετικό πακέτο κινητήρα και εξοπλισμού. Ειδικά η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών (και με κερασάκι την κίνησh του ποδιού) είναι εξαιρετικά χρήσιμη εάν έχεις παιδιά και κουβαλάς συχνά πράγματα. Γιε εμένα θα έπρεπε να είναι στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα SUV!Με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς! Αυτόματο? 4κίνητο? Πόση αναμονή?
Σας ευχαριστω πολυ ολους...
Χειροκινητο μπροστα κινηση γιατι το 4κινητο πηγαινε 3500+Μιας και ειστε ηδη κατοχοι θελω να παραθεσω και ενα ερωτημα. Ο αδερφος μου θελει να παρει και αυτος κουγκα αλλα ειναι μεταξυ του 1.5 180 αλογα 4κινητο και του αντιστοθχου 2λιτρου με τα 150 ντιζελ... κανει καπου στα 1000 χλμ το μηνα πανω κατω αλλα εχει προβληματιστει πολυ με τα πετρελαια και ολα αυτα που ακουγονται αλλα και οτι το αμαξι ειναι πολυ βαρυ και θα εχει αυξημενη καταναλωση με την βενζινη... ακουω τις προτασεις σας... ευχαριστω και παλι.
-
Αν θέλει επιδόσεις, θα πάει στη βενζίνη ή στο 180αρι diesel, αν θέλει οικονομία στο μικρό diesel. Η διαφορά στην πραγματική μεικτή κατανάλωση είναι περίπου όσο και η θεωρητική, δηλαδή κάπου 2-2,5lt/100χλμ διαφορά. Το βάρος είναι παραπλήσιο σε βενζίνη και πετρέλαιο, άρα όσο 'επιβαρύνεται' στη μία έκδοση, 'επιβαρύνεται' και στην άλλη. Άρα υπολόγισε χοντρικά 4,5-5€/100χλμ κέρδος (με σημερινές τιμές). Βάλτε κάτω τα χιλιόμετρα που κάνει ανά έτος, τη διαφορά τιμής των δύο οχημάτων, και υπολογίστε πότε θα κάνει απόσβεση και θα ξεκινήσει να 'κερδίζει' από την διαφορά κατανάλωσης και τιμής.
-
Να προσθέσω στα πολύ σωστά σχόλια του Αντώνη, ότι το 1.5 180 4χ4 βγαίνει μόνο με αυτόματο κιβώτιο (το οποίο α) επιβαρύνει λίγο την κατανάλωση και β) δεν ξέρω εάν το θέλει) ενώ το diesel μπορεί να το πάρει και χειροκίνητο.
Ένα μέλος που έχει το pre-facelift βενζίνης αυτόματο 4χ4 (με τα 180 άλογα) είχε γράψει ότι μέσα στην πόλη έχει περί τα 12 λτ/100 χλμ μέση κατανάλωση (εγώ έχω 10 λτ/100χλμ συγκριτικά).
-
Η καταναλωση στο βενζινης δεν ειναι απλα μεγαλυτερη απο το πετρελαιο και τελος. Αν το πατησεις η διαφορα θα ανεβει κι αλλο γιατι στο πετρελαιο δε θα δεις ποτε τρελες καταναλωσεις ακομα και με τερμα γκαζι. Το κουγκα βενζινη το απλο με τα 150 αλογα εχει μεγαλη καταναλωση. Αν σε αυτα βαλεις το 180 με αυτοματο και τετρακινηση θα σκεφτεσαι να το βαλεις μπρος οχι να πας βολτα ή στη δουλεια.
Αν το κρατησεις χρονια θα κανεις αποσβεση εστω και αργα σε περιπτωση που παρει το diesel. Τωρα για τους φοβους που λες τι να πουνε οι ταξιτζηδες ή αλλοι επαγγελματιες. Εταιρικο πετρελαιο και εισαι μια χαρα. Στο μονο που εχω ενδοιασμους ειναι αν κανεις πολυ μικρες διαδρομες
Η διαφορα στη καταναλωση θα ειναι 6 ευρω με τη σκεψη να πηγαινεις κανονικα γιατι αν το πατησεις.....καηκες(στο βενζινης που θα καιει 10λ χ 1,50 με το πετρελαιο που θα καιει 7 χ 1,30).
Αρα το λιγοτερο ενα 600αρι το χρονο επιβαρυνση που πιστευω θα ειναι παραπανω
Οι τιμες στο περιπου, δε θα μαλωσουμε για 1 2 σεντς
Για να μη πω πιο καλη μεταπωληση και αξιοπιστια -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Η καταναλωση στο βενζινης δεν ειναι απλα μεγαλυτερη απο το πετρελαιο και τελος. Αν το πατησεις η διαφορα θα ανεβει κι αλλο γιατι στο πετρελαιο δε θα δεις ποτε τρελες καταναλωσεις ακομα και με τερμα γκαζι. Το κουγκα βενζινη το απλο με τα 150 αλογα εχει μεγαλη καταναλωση. Αν σε αυτα βαλεις το 180 με αυτοματο και τετρακινηση θα σκεφτεσαι να το βαλεις μπρος οχι να πας βολτα ή στη δουλεια.
Αν το κρατησεις χρονια θα κανεις αποσβεση εστω και αργα σε περιπτωση που παρει το diesel. Τωρα για τους φοβους που λες τι να πουνε οι ταξιτζηδες ή αλλοι επαγγελματιες. Εταιρικο πετρελαιο και εισαι μια χαρα. Στο μονο που εχω ενδοιασμους ειναι αν κανεις πολυ μικρες διαδρομεςΈχει πλάκα όταν κάποιοι που δεν έχουν καν το αυτοκίνητο, διαφωνούν με τις απόψεις και εμπειρίες αυτών που έχουν το αυτοκίνητο
Εδώ μέσα, δηλωμένες καταναλώσεις του μικρού diesel 7-7.5, και δηλωμένες καταναλώσεις του 150αριου βενζίνης 10-10.5 Άρα 2,5-3lt διαφορά. Αναλογικά, η ίδια διαφορά είναι και μεταξύ των δύο 180αριων εκδόσεων.
Δεν υπάρχει κάποιο 'μαγικό κουμπάκι' στη βενζίνη και αυξάνεται η κατανάλωση. Όσο περισσότερο πατάς το γκάζι, τόσο καίει. Και ναι, αυτό ισχύει και για το πετρέλαιο. Άρα ? Άρα ξαναγυρνάμε σε αυτό που έγραψα εγώ, και έτσι θα πρέπει να το δει ο -οποιοσδήποτε- υποψήφιος αγοραστής.
Edit: α βλέπω το διόρθωσες...άρα λοιπόν με τα 600€ εξοικονόμηση (που θα είναι η μέση και επιθυμητή, όχι η ελάχιστη), θέλεις τουλάχιστον 5 χρόνια για να κάνεις απόσβεση, και από και πέρα αρχίζεις και 'κερδίζεις'. Και καλά να έχεις την 8ετή εγγύηση, βάρδα μην σου κάτσει DPF, αντλία, ή μπεκ στο πετρέλαιο, γιατί σου έφαγε το κέρδος τσακ-μπαμ...
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Αν το κρατησεις χρονια θα κανεις αποσβεση εστω και αργα σε περιπτωση που παρει το diesel. Τωρα για τους φοβους που λες τι να πουνε οι ταξιτζηδες ή αλλοι επαγγελματιες. Εταιρικο πετρελαιο και εισαι μια χαρα. Στο μονο που εχω ενδοιασμους ειναι αν κανεις πολυ μικρες διαδρομεςΈχει πλάκα όταν κάποιοι που δεν έχουν καν το αυτοκίνητο, διαφωνούν με τις απόψεις και εμπειρίες αυτών που έχουν το αυτοκίνητο [emoji38]
Εδώ μέσα, δηλωμένες καταναλώσεις του μικρού diesel 7-7.5, και δηλωμένες καταναλώσεις του 150αριου βενζίνης 10-10.5 Άρα 2,5-3lt διαφορά. Αναλογικά, η ίδια διαφορά είναι και μεταξύ των δύο 180αριων εκδόσεων.
Δεν υπάρχει κάποιο 'μαγικό κουμπάκι' στη βενζίνη και αυξάνεται η κατανάλωση. Όσο περισσότερο πατάς το γκάζι, τόσο καίει. Και ναι, αυτό ισχύει και για το πετρέλαιο. Άρα ? Άρα ξαναγυρνάμε σε αυτό που έγραψα εγώ, και έτσι θα πρέπει να το δει ο -οποιοσδήποτε- υποψήφιος αγοραστής.
Τα ιδια δεν ειπα και γω? Εγραψα κατι λαθος?
7 το πετρελαιο και 10 η βενζινη.
Δε χρειαζεται να εχει κανεις το κουγκα ή το οποιοδηποτε τουρμποβενζινης για τα αυτονοητα:κυνηγας το αμαξι θα πας ακομα και με διπλη καταναλωση. Στο πετρελαιο αυτα δε γινονται γιατι ειναι λιγοτερη η αυξηση.
Ειδικα παντως το κουγκα ειναι βενζινοβορο σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Εδω ο αυτοκρατορας εχει το 190αρι πετρελαιο και εχει 7 μεση καταναλωση τι να λεμε[emoji38] -
To 2λιτρο 4κινητο 180αρι Kuga με αυτόματο κιβώτιο δύσκολα βλέπει τα 7λτ/100χλμ κατανάλωση, φλερτάρει με τα 8 και εάν το πατήσεις πλησιάζει και τα 10! Οπότε η διαφορά με την βενζίνη στις ίδιες συνθήκες είναι πάντα 2-3 λτ/100 χλμ. Θέλω να πώ ότι και το diesel εάν το πατήσεις ανεβαίνει αρκετά, δεν είναι μόνο η βενζίνη που ανεβαίνει σε κατανάλωση.
-
Ναι βρε ολα ανεβαινουν αλλα ειναι κοινος αποδεκτο οτι στη βενζινη ανεβαινει αναλογικα περισσοτερο κατι που δεν ισχυει στο πετρελαιο. Αυτο εχει εξηγηθει εδω μεσα παλιοτερα απο αλλους
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τα ιδια δεν ειπα και γω? Εγραψα κατι λαθος?
7 το πετρελαιο και 10 η βενζινη.
Δε χρειαζεται να εχει κανεις το κουγκα ή το οποιοδηποτε τουρμποβενζινης για τα αυτονοητα:κυνηγας το αμαξι θα πας ακομα και με διπλη καταναλωση. Στο πετρελαιο αυτα δε γινονται γιατι ειναι λιγοτερη η αυξηση.
Ειδικα παντως το κουγκα ειναι βενζινοβορο σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Εδω ο αυτοκρατορας εχει το 190αρι πετρελαιο και εχει 7 μεση καταναλωση τι να λεμε[emoji38]Γιατί δεν γίνονται αυτά στο πετρέλαιο ? ΜΕΚ η μία, ΜΕΚ η άλλη. Απλά επειδή οι αυξομειώσεις στις καταναλώσεις πάνε αναλογικά, ίσως εννοείς ότι σε απόλυτα νούμερα δεν είναι ίδιες οι αυξήσεις. Αλλά άντε το 10 για γίνει 11, οπότε άντε τα 600€/έτος να γίνουν 700€/έτος, άρα και πάλι θες 4,5 χρόνια για απόσβεση της διαφοράς τιμής αγοράς.
Χώρια που μετράει και ο τρόπος οδήγησης. Εγώ στο Kuga βλέπω 11, και είμαι 99,99% σίγουρος ότι, αν είχα το καλό diesel (για να έχω παραπλήσιες επιδόσεις), κάτω από 9 δεν θα έπεφτα με τίποτα. Όπως αντίστοιχα κάποιοι έχουν το Fiesta 1.0EB και βλέπουν 6 και 7 μέσες (με αστική χρήση, λένε), και εγώ δεν πέφτω κάτω από 9 ούτε με επικλήσεις σε όλο το 12-θεο.
-
Οι μετακινησεις που κανει ειναι καθημερινα πεντελη μαρουσι και ααααντε 1 φορα το μηνα μεχρι το αργος... δλδ μαξ 1000 χλμ το μηνα... εθνικη οδο με 130 χαλαρα και καμια βολτα που και που...
-
Καλησπέρα και απο μένα.
Το ονομά μου είναι Μάκης και είμαι απο Λάρισα.
Εχω το st line το 2λιτρο πετρέλαιο 4κίνητο.Ενα απο τα δύο που κυκλοφορούν αυτη τη στιγμη στην Ελλάδα.
Το παρέλαβα τον Ιούνιο.Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο έχει 6500 χιλιόμετρα και μέση κατανάλωση 7,1 λίτρα/100χλμ.
Σχεδόν όλα τα χιλιόμετρα είναι σε εθνική και με ταχύτητες 130-140χλμ. -
Καλώς ήρθες Μάκη!!
Φοβερό το εργαλείο....ίσως ο καλύτερος συνδυασμός για το Kuga!!
Αυτόματο ή χειροκίνητο?
Η κατανάλωση που λές επιβεβαιώνει και τα γραφόμενά μας. Σε τέτοιες ταχύτητες Εθνική εγώ είμαι στα 8-8.5λτ/100 χλμ. Λογικά το 7,1 σε αστική χρήση κατά 90% θα ανέβει γύρω στο 8,5.
-
Έπελεξα το χειροκίνητο κιβώτιο απο προσωπική επιλογή και οχι χρημάτων.
Είναι με τα 180 άλογα. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
To 2λιτρο 4κινητο 180αρι Kuga με αυτόματο κιβώτιο δύσκολα βλέπει τα 7λτ/100χλμ κατανάλωση, φλερτάρει με τα 8 και εάν το πατήσεις πλησιάζει και τα 10! Οπότε η διαφορά με την βενζίνη στις ίδιες συνθήκες είναι πάντα 2-3 λτ/100 χλμ. Θέλω να πώ ότι και το diesel εάν το πατήσεις ανεβαίνει αρκετά, δεν είναι μόνο η βενζίνη που ανεβαίνει σε κατανάλωση.Μιάς και ακούω συνεχώς αυτό το ενα Dpf να σου κάτσει, ενα μπέκ, πάει το κέρδος απο το πετρέλαιο. Οι βενζίνες δηλαδή είναι άθραυστες;
Και οι καταλύτες όταν είχαν πρωτοβγεί το 92 κόστιζαν αρκετά πλέον βάζεις και με 200 ευρώ.
Ας μας πεί κάποιος που πήρε πχ ενα C4 όταν απελευθερώθηκε το diesel μέχρι τώρα τι προβλήματα είχε λόγω diesel και εαν είχε ή οχι κέρδος αυτά τα 6-7 χρόνια. (η citroen είχε τότε το diesel now με ίδιες τιμές με τις βενζίνες).
Για εμένα πια δίλιτρο πετρέλαιο και τέλος. Τέλη κυκλοφορίας 100-150 ευρώ και άλλα 450 φόρος. Όταν για το ταπεινό Rallye μου ζητάνε 250 ευρώ.
O αδερφός μου αγόρασε προ διετίας Jag XF 3.0 V6 με 300 άλογα και 70 κιλά ροπή (φορτηγό). Την ανέβασα Γιάννενα το Πάσχα που πέρασε σε 4 ώρες (δεν είχε παραδοθεί ακόμη τότε το κομμάτι μετά την Αμφιλοχία μέχρι την Αρτα, το Μενίδι δηλ. με τις στροφές) με περίπου 9 λίτρα/100. 200χαω με λιγότερα απο 2000 στροφές και μόλις πατάς το γκάζι εξαφανίζεσαι.
Δεν ξέρω τι διαφορές έχει στην συμπεριφορά με την αντίστοιχη βενζίνη. Έχω οδηγήσει όμως δυο άλλα ίδια αυτοκίνητα και η διαφορά ήταν πραγματικά μεγάλη στον δρόμο όσο αφορά την συμπεριφορά, (ακόμη και η γυναίκα μου καταλαβαίνει την διαφορά βάρους μπροστά) αλλά πλέον και το Μενίδι έχει ισιώσει πλέον.
Διαφορά βενζίνης - ντίζελ είμαι διατεθειμένος να την πληρώσω μόνο σε αυτοκίνητα τύπου EVO X και παρόμοια για τα υπόλοιπα ΔΕΝ.
Ακόμη θυμάμαι τύπο με Golf να προσπαθεί να με πιάσει και να βάζει φωτιά στον οικογενειακό του προυπολογισμό, απο την κατάφωρη σπατάλη βενζίνης
Κάτι πήρε το αυτί μου για Dgf ή κάπως έτσι στις βενζίνες σύντομα, εκεί να δω τι θα γίνει.
Ford Kuga