-
Αν το vitara με τα 1200 κιλά είναι σταθερό και δε μασάει σε πλευρικούς ανέμους, τότε το kuga με τα 1590 θα πρέπει να μην τους αισθάνεται καν.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Υπό ποια έννοια το γράφεις αυτό Φάνη;
Εδώ μέσα διαβάσαμε ότι έχει θέμα με τους πλευρικούς ανέμους το vitara λόγω μικρού βάρους....Έχει αναφερθεί για το Vitara?Για το sx4 scross το είχε γράψει ένας κάτοχος αλλά δεν επιβεβαιώθηκε από τους υπόλοιπους.
Ίσως απλά μπέρδεψα τα σουζουκια. Το scross ποσο ζυγίζει ;
-
Κατανάλωση 15 σε εθνική δύσκολα πετυχαίνεις. Εγω πάλι 8 δύσκολα εχω γιατί δεν μπορω να πηγαίνω με τέτοιο αμαξι με 110. Πθο κοντα στα 9-10 ειμαι στα ταξιδια με σχετικα γρηγορη οδηγηση όμως.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ίσως απλά μπέρδεψα τα σουζουκια. Το scross ποσο ζυγίζει ;
1250kg
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Υπό ποια έννοια το γράφεις αυτό Φάνη;
Εδώ μέσα διαβάσαμε ότι έχει θέμα με τους πλευρικούς ανέμους το vitara λόγω μικρού βάρους....Υπό την έννοια (γιατί δεν το έχω οδηγήσει) ότι:
- Είναι ελαφρύ και ως γνωστόν το χαμηλό βάρος είναι θετικό για την οδική συμπεριφορά.
- Είναι μικρό και ευέλικτο
- Έχει 4κίνηση.
- Διαβάζω θετικά σχόλια για την οδική του συμπεριφορά.
-
Οδήγησα το πιθανό μελλοντικό αυτοκίνητό μου άσπρο 1.5Τ ST-Line. Πέρα από το γνωστό εξωτερικό πακέτο, εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται και στο σαλόνι αναβαθμισμένο σε σχέση με το Business (λόγω διακόσμου ? λόγω δέρματος ? λόγω μαύρης οροφής ? λόγω φωτισμού ?), αλλά φυσικά έχουμε το γνωστό θέμα με την ανάρτηση, την άνεση (και λόγω 18' ζάντας) και την απόσταση από το έδαφος.
Το βασικό που ήθελα να δω είναι πως πάει ο 1.5Τ, δυστυχώς δεν μπόρεσα να το ζορίσω αρκετά (το αυτοκίνητο είχε μόλις 24χλμ στο οδόμετρο), αλλά μπόρεσα να δω πως επιταχύνει με 2α-3η-4η στις μεσαίες, 2Κ με 3.5Κ σαλ. Έχει σίγουρα ηπιότερη χαρτογράφηση από τον 1.4ACT του Kodiaq (που τον είδα χθες και τον έχω πολύ πρόσφατο), οπότε γι'αυτό και οι επιδόσεις τους είναι παραπλήσιες. Και αν για το Fiesta είμαι ακόμα στο 'ίσως' για το πρόγραμμα, αφού και με τα 100 δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις επιδόσεις, έχω την εντύπωση ότι στο Kuga θα κοιτάξω προς την 'επίσημη' -όταν βγει- αναβάθμιση πολύ πιο γρήγορα.
-
Επίσημη αναβάθμιση; When? Για diesel?
-
Για βενζίνη μιλάει.
-
Α οκ
-
Ναι για τον 1.5ΕΒ μιλάω. Ο κινητήρας μηχανικά είναι ίδιος και στις δύο εκδόσεις, οπότε το 150αρι είναι 'detuned' -όπως λέγεται- έκδοση του 180αριου, δηλαδή μόνο οι χάρτες αλλάζουν. Ενώ λοιπόν κάλλιστα θα μπορούσε η ίδια η Ford να το δίνει ως 'αναβάθμιση' (επί πληρωμή φυσικά), δεν το κάνει, και το έχει αφήσει στην Mountune. Η οποία ακόμα δεν έχει βγάλει επίσημο προϊόν για τον 1.5ΕΒ. Λογικά δεν θα αργήσει, αφού ίδια ακριβώς φάση είναι και στο Focus. Βέβαια ήδη υπάρχει 'ΟΕΜ' αναβάθμιση από άλλον βελτιωτή, οπότε υπάρχει λύση
-
Αλήθεια θα υπάρξει επίσημη αναβάθμιση για το diesel;
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ναι για τον 1.5ΕΒ μιλάω. Ο κινητήρας μηχανικά είναι ίδιος και στις δύο εκδόσεις, οπότε το 150αρι είναι 'detuned' -όπως λέγεται- έκδοση του 180αριου, δηλαδή μόνο οι χάρτες αλλάζουν. Ενώ λοιπόν κάλλιστα θα μπορούσε η ίδια η Ford να το δίνει ως 'αναβάθμιση' (επί πληρωμή φυσικά), δεν το κάνει, και το έχει αφήσει στην Mountune. Η οποία ακόμα δεν έχει βγάλει επίσημο προϊόν για τον 1.5ΕΒ. Λογικά δεν θα αργήσει, αφού ίδια ακριβώς φάση είναι και στο Focus. Βέβαια ήδη υπάρχει 'ΟΕΜ' αναβάθμιση από άλλον βελτιωτή, οπότε υπάρχει λύσηΤι τιμές παίζουν για αναβάθμιση; το σκεφτομαι κι εγω αλλα δε το χω ψάξει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δες εδώ https://www.rica.nl/chiptuning.php?v=11-93-2729&tabblad=0
Και για τα δύο upgrades πάει ένα στρογγυλό 600αρι
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Δες εδώ https://www.rica.nl/chiptuning.php?v=11-93-2729&tabblad=0Και για τα δύο upgrades πάει ένα στρογγυλό 600αρι
Μια χαρα μου φαινεται! Θα το σκεφτώ σοβαρά μήπως κανω την κινηση τους επόμενους μήνες... μου είχαν πει και απο car center για αναβάθμιση, αλλα δεν μιληςαμε εκτενέστερα για τιμές κλπ.
-
Bye bye εγγυηση μετά.
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Bye bye εγγυηση μετά.Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για Mountune απο όσο μου εχουν πει δεν εχεις θεμα με εγγύηση.. ειναι ο επίσημος οίκος βελτιώσεων για ford και η car center επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.
-
Εμένα στη car center μου μίλησαν μόνο για Rica. Και μάλιστα μου τα μασαγαν σχετικά με την εγγύηση.
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Bye bye εγγυηση μετά.
Για Mountune απο όσο μου εχουν πει δεν εχεις θεμα με εγγύηση.. ειναι ο επίσημος οίκος βελτιώσεων για ford και η car center επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.
Είναι λίγο πιο μπλεγμένα τα πράγματα. Ναι μεν η Mountune είναι ο επίσημος συνεργαζόμενος βελτιωτής της Ford, αλλά το θέμα της εγγύησης, ειδικά στην Ελλάδα, είναι 'ευαίσθητο' σε τέτοιες παρεμβάσεις, ανεξάρτητα ποιος τις έκανε. Αν μπλέξει το πράγμα, μπορεί τελικά να πρέπει να απευθυνθείς στην Ford, πιθανότατα στο UK, να σου πουν-να τους πεις, και μετά άντε βρες άκρη. Χώρια που η Mountune για το Kuga αλλά και γενικά για τον 1.5ΕΒ δεν έχει βγάλει τίποτα ακόμα.
Οπότε πάμε στη Rica, η οποία είναι ένας ακόμα 'τυπικός' βελτιωτής, αλλά επειδή έχει επίσημο dealer στην Ελλάδα, που τυγχάνει να είναι επίσημος Ford, θεωρητικά σου καλύπτει το θέμα της εγγύησης, προφανώς όμως μόνο αν πηγαίνεις σε αυτόν. Επίσης από τη Rica λένε ότι το remap είναι μη ανιχνεύσιμο, καθώς ακόμα και σε έλεγχο σε επίσημο απλώς θα δει το μηχάνημα ότι πρέπει να κάνει update -στην οποία περίπτωση μετά θα πρέπει να ξανακάνεις το remap για να έχεις το βελτιωμένο πρόγραμμα. Να πω την αλήθεια, μέχρι και σήμερα δεν έχω ακούσει ούτε μία περίπτωση βελτιωμένου Ford με Rica, που να είχε θέμα εγγύησης και να μην καλύφθηκε πλήρως.
-
Ποιος είναι ο επίσημος dealer της rica?
-
Νόμιζα ότι το είχα βάλει πιο πριν, αλλά ίσως είναι σε άλλο thread
https://www.rica.nl/contact.php?lang=gr&lang2=en
KARANIKOLA BROS AND CO
Pentelis 46
17564 Palaio Farilo, Athens Greece
210 942 8157
vkaranikola@carcenter.gr
www.carcenter.gr