-
Η Πατησίων αποκτά τραμ, πεζόδρομο και νέα ταυτότητα
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 31/12/2010Ομολογώ ότι, για πρώτη φορά, αρχίζω να βλέπω με καλό μάτι την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου... έστω και αν θα προκαλέσει με βεβαιότητα πολλά νέα προβλήματα.
-
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 31/12/2010Ομολογώ ότι, για πρώτη φορά, αρχίζω να βλέπω με καλό μάτι την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου... έστω και αν θα προκαλέσει με βεβαιότητα πολλά νέα προβλήματα.
-
-
απο τη στιγμή που θα κόψουν την Αχαρνών για κατέβασμα κέντρο και θα αφήσουν μόνο Πατησίων, θα γίνεται κάθε μέρα ΚΟΛΑΣΗ.
αντίστροφα έπρεπε να το κάνουν. να κατεβαίνεις απο Αχαρνών και να ανεβαίνεις απο Πατησίων.
ούτως ή άλλως όταν θες να φύγεις απο κέντρο έχεις 652 εναλλακτικά μέσα και σενάρια. όσοι θέλουν να κατέβουν απο Πατησίων για κέντρο τώρα εξυπηρετούνται εν μέρει και απο ηλεκτρικό και ΘΑ εξυπηρετούνται απο Τραμ. οπότε η κάθοδος απο ΠΑτησίων καλείται να διαχειριστεί μικρότερο όγκο συγκριτικά(απο τους πέριξ) αλλά πολύ μεγαλύτερο απο άσχετους τοπικά.να το ξανασκεφτούν αυτό με τη φορά λέω εγώ.
bonus οτι θα σκάει η Ακαδημίας (με την αλλαγμένη φορά) σε όμοια ροή και δεν θα συγκλίνουν όλα στο κέντρο της (κυκλοφοριακής) κολάσεως όπως τα σχεδιάζουν.edit
επίσης το κομμάτι της ομόνοιας που είναι να πεζοδρομήσουν να μην το κάνουν όλο, αλλά να δώσουν τη Γ'Σεπτ ανάποδα απο Χαλκοκοδύλη πχ μέχρι Ομόνοια και μετά πάνω για Σταδίου. Η Πανεπιστημίου δεν θα κατεβάζει κάτι πλέον ως πεζοδρομημένη.έχει όντως κάτσει κάποιος να σκεφτεί? γιατί μου φαίνονται καφρομαλακίες οι προτάσεις.
φτιάχνω σχήμα και επανέρχομαι γιατί τα θέλουν όλα έτοιμα στο πιάτο οι κοπρίτες που λέει και ο Πάγκαλος.edit2
yo δουλευταράδες, έτοιμο, πάρε βάλε.
με ανοικτό πράσινο εναλλακτικό απο Αιόλου για να μην τους στριμώχνουν όλους στην αρχή της Σταδίου. -
Oι άνθρωποι που τα σκέφτονται αυτά, τρομπάρουν, πάει και τελείωσε.
Όπως είναι το κέντρο της Αθήνας και με τα ΜΜΜ και τον τρόπο που αυτά λειτουργούν το να προσπαθήσεις να γυρίσεις σε εποχές 'αγιόκλημα και γιασεμί' είναι χίμαιρα.
Συμφωνώ με wannabe, πως όποιος βάλει υπογραφή για αλλαγή της φοράς κίνησης της Αχαρνών και μόνης οδού που οδηγεί απ'ευθείας Ομόνοια την Πατησίων, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.
Αν το πάνε και παραπέρα και πειράξουν Πανεπιστημίου ή συνεχίσουν τις παπαριές με την Ομόνοια, στο κέντρο κάποιος θα πηγαίνει μόνο με ελικόπτερο.
Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τις κάθετες οδούς που υπάρχουν μεταξύ των μεγάλων αξόνων που περικλείουν το κέντρο και δίνουν λύσεις, όχι μόνο σε ημέρες που απεργούν ΜΜΜ αλλά ακόμα και σε ημέρες αυξημένης κίνησης λειτουργώντας σαν βαλβίδες εκτόνωσης αυτής.
Αλλά πότε έγινε κάτι στη Ελλάδα που να ήταν αποτέλεσμα σωστού σχεδιασμού και σκέψης;
Μπαλώματα, άτσαλες κινήσεις και μετά τρεχάτε να μαζέψετε τα αμάζευτα. -
Μπορεί η λογική να είναι να αποθαρρυνθεί, όχι να διευκολυνθεί, η κίνηση προς το κέντρο με αυτοκίνητο.
(Ως αρχή σωστό, βέβαια στην Ελλάδα...) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπορεί η λογική να είναι να αποθαρρυνθεί, όχι να διευκολυνθεί, η κίνηση προς το κέντρο με αυτοκίνητο.
(Ως αρχή σωστό, βέβαια στην Ελλάδα...)Nα αποθαρρυνθεί ναι, αλλά με τι εναλλακτικές; Τις υπάρχουσες;
Επίσης, στα σχεδόν είκοσι χρόνια που κυκλοφορώ στο κέντρο της Αθήνας είτε με ΙΧ είτε με ΜΜΜ άρα χρησιμοποιώντας και τα πόδια μου, αν κυνήγαγαν την παράνομη στάθμευση επί των κεντρικών αλλά και επί των μικρότερων κάθετων δρόμων,επίσης την τροφοδοσία των καταστημάτων, το κέντρο θα ήταν όαση.
Δεν μπορεί δηλαδή να υπάρχουν δρόμοι στα Εξάρχεια ή κάτω από την Αχαρνών και την Πατησίων που να παρκάρουν δεξιά αριστερά και όπως γουστάρουν, δίπλα να υπάρχει τροχαίος και να μην ξεσκίζεται στις κλήσεις.
Όπως επίσης, δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όποτε γουστάρουν και ότι ώρα να είναι φορτηγά για ξεφόρτωμα.
Βάλε κανόνες σε αυτά, τήρησέ τους σαν διοίκηση απόλυτα και δεν χρειάζεται τίποτα από τις βλακείες που σχεδιάζονται να γίνουν. -
Θα σας έλεγα ότι προτρέχετε και κάνετε προτάσεις από τον καναπέ... αλλά δεν θα το πω γιατί τυχαίνει να γνωρίζω ότι στα περισσότερα από αυτά έχουν βάλει το χεράκι τους αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι και ΟΧΙ συγκοινωνιολόγοι. (κακό ΚΑΙ για μένα, γιατί σημαίνει λιγότερες δουλειές!)
-
φίλε μου τι προτρέχουμε? είδηση στο ΒΗΜΑ είναι και αφορά έργα κ εργολαβίες. μόνο η υπογραφή απομένει όπως πάντα.
το λέω μπας και το δει κανένας και διαπιστώσει οτι βγάζουν χρήμα και με το άλλο σενάριο, το μη βασανιστικό για τους υπηκόους, και σε ένδειξη μεγαλοψυχίας το προωθήσει.αν έχεις διαφορετική πρόταση πες την τώρα. πριν γίνει το τελικό μοίρασμα.
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
το να προσπαθήσεις να γυρίσεις σε εποχές 'αγιόκλημα και γιασεμί' είναι χίμαιρα.τι να πω ρε π@υστη μου? ιδέες του 80, τελειωμένες, πεθαμένες πάνε να τις κάνουν με το ζόρι το 2011 στην Ελλάδα που τα πάντα γίνονται ααααργά. αντί να σκέφτονται με όρους 2020, βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του απο μια εργασία που είχε αντιγράψει όταν ήταν στη σχολή.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
φίλε μου τι προτρέχουμε? [...]
αν έχεις διαφορετική πρόταση πες την τώρα. πριν γίνει το τελικό μοίρασμα.Αυτό εννοούσε ο Phaethon, έτσι δηλαδή το κατάλαβα εγώ: αρχικά πήγαινε να μάς πει πως καλές κι άγιες οι προτάσεις μας όπως τις κάνουμε από τον καναπέ (είχα κάνει κι εγώ μία 'μελέτη', πάρα πολύ επιστημονική, τι να σου πω ), αλλά ρε παιδιά, αφήστε το αυτό στους επαγγελματίες. Όμως τελικά δεν τού κολλάει να μας το πει αυτό, γιατί... ως συγκοινωνιολόγος δε ζητήθηκε η γνώμη τους!
Μα καλά, αυτό όντως ισχύει;! Απίστευτο μού φαίνεται...
-
Πάντως εγώ δεν βλέπω με κακό μάτι την προσπάθεια μείωσης των οχημάτων στο κέντρο
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
... αλλά ρε παιδιά, αφήστε το αυτό στους επαγγελματίες. Όμως τελικά δεν τού κολλάει να μας το πει αυτό, γιατί... ως συγκοινωνιολόγος δε ζητήθηκε η γνώμη τους!Μα καλά, αυτό όντως ισχύει;! Απίστευτο μού φαίνεται...
Κάπως έτσι. Ας το πούμε απλά: οι σύμβουλοι που εμπιστεύεται το Υπουργείο είναι αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι. (Σαφώς καταξιωμένοι επιστήμονες στον χώρο τους, για να μην παρεξηγούμαστε!) Μας ενδιαφέρει κι εμάς (τους πολιτικούς μηχανικούς/συγκοινωνιολόγους) το αν το τραμ θα είναι όμορφο, τί γωνία κάνει ο ήλιος σε σχέση με την Ακρόπολη κτλ κτλ, αλλά θα έλεγα ότι δεν είναι αυτά τα κριτήρια για τόσο μεγάλες αλλαγές.
Κατά τ'άλλα, πράγματι μια συγκοινωνιακή μελέτη είναι ένα αρκετά περίπλοκο πράγμα και δε λύνεται με ένα σχέδιο. Όμως επειδή οι μεταφορές είναι ένα ζήτημα που νιώθουμε όλοι πολύ κοντά, είναι μεγάλος ο πειρασμός να κάνουμε προτάσεις.
Σε αντίθεση με άλλους, βέβαια, δεν θεωρώ ότι ο κόσμος πρέπει απλά... να το 'βουλώνει'. Πολλές ιδέες μπορεί να έχουν βάση και να αξίζουν διερεύνηση παραπέρα. Επίσης, βγαίνουν κι από συγκοινωνιολόγους μνημειώδεις χαζομάρες.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Πάντως εγώ δεν βλέπω με κακό μάτι την προσπάθεια μείωσης των οχημάτων στο κέντρονομίζω σε αυτό συμφωνούμε σχεδόν όλοι.
άλλο όμως το ένα, μείωση οχημάτων, και άλλο το άλλο, αδυναμία/εξαιρετική δυσχέρεια πρόσβασης. -
το να θελεις να αποτρεπεις τα ΙΧ να κατεβαινουν στο κεντρο, ειναι σωστο. Το να το κανεις με το να καθιστας ακινητους τους δρομους με τετοιες παπαριες, ειναι ηλιθιο. Κ απο μονο του, αλλα κ απο την αποψη που λεει οτι στον ακινητο δρομο, ακινητο θα ειναι κ το λεωφορειο...
ΥΓ Κ οταν θα κανουν 24ωρες απεργιες τα ΜΜΜ, θα ξε-πεζοδρομειται η Πανεπιστημιου κ θα επιστρεφει στον παλιο σχεδιασμο η Αχαρνων κ η Πατησιων? Η απλα θα κλεινει το κεντρο κ ολη η Αθηνα (για να μην πω ολη η Αττικη) κ θα εχουμε ολοι ρεπο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
οταν θα κανουν 24ωρες απεργιες τα ΜΜΜΕντάξει, δε νομίζω πια ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπ όψη μας τις στάνταρ 24ωρες απεργίες στα ΜΜΜ για να φτιάξουμε σχέδια και υποδομές. Ήδη το ότι υπάρχει σαν 'εδάφιο' στον ΚΟΚ και στους νόμους (στα περί λεωφορειολωρίδων και δακτυλίου) είναι αρκετό πιστεύω!
Εγώ τώρα άλλο πράγμα αναρωτιέμαι: οι πορείες θα πάνε από τον πεζόδρομο και δε θα κλείνουν οι δρόμοι; Το τραμ θα το αφήνουν να περνάει;
-
Εγώ προτείνω να κόψουν και σταδίου/ακαδημίας/πατησίων ώστε να γίνει όλο πάρκο!
-
Οχι, δεν θα στησουμε τον σχεδιασμο των δρομων με τις απεργιες υπ'οψιν, αλλα ειναι ενα υπαρκτο προβλημα:
Οταν εσκεμμενα κανεις αδυνατη την κινηση των ΙΧ (οχι βασει δακτυλιου που μπορει πχ να αρθει μια ημερα κατ'εξαιρεσιν, αλλα με μονιμα μη αναστρεψιμα μεσα) για να αναγκασεις τον κοσμο να χρησιμοποιει ΜΜΜ, οταν τα ΜΜΜ δεν λειτουργουν πως θα κινηθει ο κοσμος?
-
με τα πόδια και ποδήλατα
και η εποχή αγιόκλιμα και γιασεμί είναι εδώ. -
Θα ερθω εγω απο τον Πειραια με ποδηλατο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Θα ερθω εγω απο τον Πειραια με ποδηλατο?unpisteftable
Πεζοδρομήσεις μονοδρομήσεις κλπ Αθηνών