-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
????
Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που του αρέσει η 147 θα πάρει Ντάτσουν...Μπορεί να πέσει σε βροχή μετεωριτών. Δεν μπορεί να ναι απροστάτευτος όπως θα ταν σε μια 147...
Για να μη μιλήσουμε για πιθανό χτύπημα με rpg... -
Τι δεν καταλαβαίνετε ρε παιδιά?? Σημασία έχει να έχει το κεφάλι του ήσυχο ο άνθρωπος! Μην κοιτάτε που εμείς είμαστε μαλάκες και μας αρέσει να πλερώνουμε κερατιάτικα όλη την ώρα για να απολαμβάνουμε το ΟΠΟΙΟ κύρος έχει πια μια Alfa.
-
Εγώ πιο πολύ αναφερόμουνα στην υστερία με τα αστέρια ασφάλειας.
-
Το κατάλαβα...απλά βαριέμαι να ανεβάσω φώτος με τη δικιά μου κατεστραμμένη to prove your point, οπότε αρκέστηκα σε φθηνή ειρωνεία...
-
Τα 6,7-6,8 l/100km τα βλέπω στον υπολογιστή όπως είπα με χαλαρή οδήγηση και με λίγα χλμ εντός πόλης.
Τα λάστιχα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Φοράω χειμερινά (M+S) 195/65/15 τα οποία εκτός ότι δεν είναι φαρδιά, φαίνεται να έχουν και χαμηλότερη αντίσταση κύλισης (βλέπε και τα αντίστοιχα test που έχει κάνει το Auto bild). Με τα μανίσια 205/55/16 είναι λίγο πιο υψηλή η κατανάλωση+0,5 l/100km. To ότι η κατανάλωση είναι σχετικά χαμηλή φαίνεται και από τα χλμ που βγάζω με ένα ρεζερβουάρ. Επίσης, στο spritmonitor μέση κατανάλωση για 147-120 8,66 l/100km και για Golf 1.6 FSI 8.19 l/100km δηλαδή διαφορά < 0,5 l/100km σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο που ήταν (αν δεν κανω λάθος) το πιο οικονομικό στην κατηγορία του εκείνη την περίοδο (2005).
Φιλικά λέω ότι δε διεκδικώ πρωτάθλημα οικονομίας, ούτε και η 147 διεκδικεί αντίστοιχο τίτλο. Απλά θεωρώ ότι είναι θέμα χρήσης και σίγουρα παίζουν το ρόλο τους τα λάστιχα και οι διαστάσεις τους. -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
????
Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που του αρέσει η 147 θα πάρει Ντάτσουν...Δεν είπα ποτέ ότι οι Άλφα δεν είναι καλά αυτοκίνητα. Και προς Θεού δεν συγκρίνονται με τα Ντάτσουν και τα Τουότα σε θέματα όπως οδηγική αίσθηση, στυλ κλπ. Όμως είδα ότι το παλικάρι ψάχνεται για κάτι οικονομικό. Γράφει στο πρώτο ποστ ότι σκεφτόταν το Ίμπιζα αλλά του αρέσει και η 147. Συμπέρανα λοιπόν (μπορεί και λανθασμένα) ότι δεν θα έχει την οικονομική άνεση για να φερθεί σε μια Άλφα όπως της αξίζει. Για αυτό και του πρότεινα ενδεικτικά τα 3 Γιαπωνέζικα που σαφώς θα έχουν λιγότερα έξοδα και αντέχουν αποδεδειγμένα ακόμα και αν τα παραμελήσει, έως κάποιο βαθμό πάντα, ο κάτοχος. Ας μας πει ακριβώς σε τί κατάσταση βρίσκεται ο φίλος, και τότε θα μπορέσουμε να του πούμε αν κάνει για αυτόν η 147. Επαναλαμβάνω πως θεωρώ τις Άλφα εξαιρετικά αυτοκίνητα, αλλά ιδιαίτερα. Όποιος έχει Άλφα και την αγαπάει είναι μάγκας και όχι μαλάκας όπως γράφτηκε παραπάνω. Μαλακία κάνει όποιος πάρει την Άλφα, χωρίς να ξέρει τί αμάξι παίρνει και που μετά θα γράφει στα φόρουμ περί αναξιοπιστίας Ιταλικών κλπ.
-
Το Χόντα που έβαλες πάντως δεν είναι κακή ιδέα. Ο κινητήρας του ξυρίζει, το κιβώτιο είναι ποίημα, είναι πολύ αξιόπιστο και στρίβει κιόλας! Το Τογιότα είναι απλά αδιάφορο (αν και με πολύ καλό μοτέρ). Το Αλμέρα δεν θα ήθελα όμως να το σχολιάσω καν...
-
Δες εαν εχει αλλαξει Ιμαντες,μεταβλητο(θα τον ακουσεις οταν το βαλεις μπρος), ΨΑΛΙΔΙΑ, και κανε ενα ελεγχο σ ενα διαγνωστικο.Δες να μην εχει και κανενα τρακαρισμα σοβαρο και μετα τσιμπα την.Ειναι πολυ καλο αυτοκινητο και αν του εχουν φερθει σωστα θα σε αποζημιωσει.
Μην μασας με ανταλλακτικα,υπαρχουν αφθονα και σε γνησια και σε ιμιτασιον και σε μεταχειρισμενα και σε καλες τιμες. -
Καλησπέρα σας.
Τη σκέφτομαι και γω τελευταία ειδικά τη facelift
Τα ψαλίδια που διαβάζω είναι τόσο ακριβά?
Με το αέριο πως τα πάει?
Τέλος τον μεταβλητό πως τον καταλαβαίνω? Χρειάζεται αντικατάσταση μετά από κάποια χιλιόμετρα? Ευχαριστώ
-
Ψαλίδια έχει τα μαμά που είναι ακριβά, αλλά βρίσκεις και στο εμπόριο (ειδικά μέσω internet) φτηνότερα. Τον μεταβλητό τον καταλαβαίνεις από τον ήχο. Για αέριο ούτε να το σκέφτεσαι!!!
-
Να το παίξω μεσίτης.
Ο συμφορουμήτης nkbarberis, νομιζω πουλάει την δική του, για να πάρει suv.
Ρώτα τον και για την δική του, αλλά και για θέματα που του έβγαλε (αν έβγαλε).Υ.γ. Στο θέμα του crv έχει γράψει.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ευχαριστω για την απαντηση..για τι κοστος μιλαμε για τα ψαλιδια δλδ?τοσο απαγορευτικο?
οσον αφορα το αεριο,δε το σηκωνουν ε?
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Να το παίξω μεσίτης.
Ο συμφορουμήτης nkbarberis, νομιζω πουλάει την δική του, για να πάρει suv.
Ρώτα τον και για την δική του, αλλά και για θέματα που του έβγαλε (αν έβγαλε).Υ.γ. Στο θέμα του crv έχει γράψει.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ευχαριστω και εδω,αν το δει ας γραψει εδω,αλλιως θα στειλω πμ
-
Ευχαριστώ για τη μεσιτία, αλλά το αυτοκίνητο έμεινε στην ευρύτερη οικογένεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συμβίωση 13 χρόνια μαζί της και για αυτό δεν ήθελα να πέσει στα χέρια ξένων .
Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από άριστη οδική συμπεριφορά, φοβερό τιμόνι και φρένα, ζωηρό κινητήρα. Χώροι μέτριοι για το μέγεθος του αυτοκινήτου και εξοπλισμός καλός για την εποχή. Απλά, πλέον χρειάζομαι περισσότερους χώρους.
Από πλευράς βλαβών η δικιά μου δεν μου έβγαλε καμία βλάδη κυριολεκτικά. Λάβε υπόψη σου όμως ότι απαιτείται αλλαγή ιμάντα χρονισμού κάθε 3 χρόνια και κάποια στιγμή αλλαγή και της βαλβίδας μεταβλητού χρονισμού. Την βαλβίδα την άλλαξα μια φορά, έχω ακούσει περιπτώσεις πιο συχνών αλλαγών. Δεν ξέρω να σου πω, αν για αυτό έφταιγε το ότι ήταν καλή η μεταχείριση της Alfa από μέρους μου (που ήταν), το ότι ήταν καλή η συντήρηση (που ήταν) ή απλά ήμουν τυχερός.
Συνοψίζοντας, εκτιμώ ότι πρέπει να ελέγξεις καλά το αυτοκίνητο που θα επιλέξεις και προτείνω να προκρίνεις μια Alfa που γνωρίζεις το ίδια και τον κάτοχό της.
Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες στείλε μου pm -
Καλησπερα και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση
πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα συντηρησης του αυτοκινητου..
οσον αφορα τον ιμαντα χρονισμου για τι κοστος μιλαμε και γιατι καθε 3 χρονια?δεν κανω κ τοσα χιλιομετρα πλεον..
ο μεταβλητος που λετε πως καταλαβαινουμε οτι θελει αλλαγη και ποσο κοστιζει?
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
Καλησπερα και σε ευχαριστω πολυ για την απαντησηπιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα συντηρησης του αυτοκινητου..
οσον αφορα τον ιμαντα χρονισμου για τι κοστος μιλαμε και γιατι καθε 3 χρονια?δεν κανω κ τοσα χιλιομετρα πλεον..
ο μεταβλητος που λετε πως καταλαβαινουμε οτι θελει αλλαγη και ποσο κοστιζει?
Εξαρτάται απο που θα το πας. Το κοστος ειναι κυρίως η εργασια κ οχι τα ανταλλακτικά. Αν πας αντιπροσωπεια πχ θα σε σφάξουν.
Για το μεταβλητό στο είπε κ ο Δίας πιο πανω , θα το καταλάβεις γιατι θα κανει σαν ξεχαρβαλωμένο ντιζελ!
Προσοχη μεγαλη κ στα ψαλίδια, ήταν πολυ ευαίσθητη σε αυτο το σημείο.
Επισης να ξέρεις οτι τα μοτέρ αυτα πίνουν αρκετό λαδακι.
-
ωραιο αυτο για το λαδακι δε λεει να μαφησει στα αυτοκινητα που εχω επιλεξει
ωραια..αρα ενα καλο τσεκαπ πριν την αγορα θα μας δωσει να καταλαβουμε καποια πραγματα..
θα σου στειλω πμ αλλιως γραψε εδω αν εχεις καποιο συνεργειο για ελεγχο
-
Αν αναφέρεσαι σε εμένα, δεν είμαι από Θεσσαλονίκη και επομένως δεν ξέρω να σου προτείνω κάτι για εκεί.
Αν θες από Αθήνα ,ευχαρίστως μέσω πμ.
-
Για Αθήνα μιλάω και γω γιατί Θεσσαλονίκη δεν παίζει τίποτα αξιόλογο
Ευχαριστώ!
-
Συνεργείο Σαλονίκη: Καισαρειας με Ζηργανου στην Κηφισια, Παπαζογλου, 2310433187
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συνεργείο Σαλονίκη: Καισαρειας με Ζηργανου στην Κηφισια, Παπαζογλου, 2310433187ωραιος κ κοντα στη περιοχη μου
αγορα μεεταχειρισμενου alfa romeo 147