-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το sh ειναι αρχαιολογια πλεον, σαν παπι μοιαζει.
Τι θα πει αρχαιολογία; Το τρέχον μοντέλο παρουσιάστηκε... φέτος. Και από τα παπιά, μόνο το βολικό μέγεθος έχει. Τίποτα άλλο. Στα υπόλοιπα είναι κανονικότατο σκούτερ. [/quote]
Το εχω οδηγησει και εχω τεκμηριωμενη αποψη. Σαν οδηγηση και αισθηση δεν μου αρεσε καθολου. Καταρχην βγαινει πολλα χρονια, το φετινο ειναι facelift, θυμηθηκανε να βαλουνε και ενα δισκοφρενο και νομιζουν οτι εβγαλαν καινουργιο μηχανακι.
Ο ορος παπι ειναι μονο για την εμφανιση, το μονο που εχει αυτο το σκουτερ ειναι σκυλι και πολυ δυνατο μοτερ. -
Να πω οτι τα τεχνικα χαρκτηριστικα εξαπατουν. Στην πραξη το pcx εχει ολη την τεχνολογια επανω του, ειναι ισο η και πιο γρηγορο απο sh150 (οχι τελικες) εχει πιο πολυ χωρο κατω απο τη σελα, εχει idle stop (σβηνει στα φαναρια)
To 'όλη την τεχνολογία' τι σημαίνει; Το idle stop;
Χέστηκ' η Φατμέ στο γενί τζαμί, με όλο το σέβας. Πόσο ρίχνει την κατανάλωση, πόσο ζημιά κάνει στον κινητήρα το άναψε-σβήσε (το γνωρίζω ότι δεν έχει κλασική μίζα, μιλάω για τον κινητήρα αυτό καθεαυτό), και ΠΟΣΟ πια μένει σταματημένο στο φανάρι ένα σκουτεράκι;Δεν υπαρχει αμφιβολια για την τεχνολογια σε αυτο το μικρο και φτηνο 125αρι που εχει καταναλωση λιγοτερη απο παπι και ωραιο design επιτελους. Οσο για τα φαναρια αν θελεις απενεργοποιεις τελειως το idle stop, εγω παντως το δικο μου το σβηνω με το κλειδι διοτι δεν εχω αυτο το ποθητο κατ'εμε συστημα. Φαντασου 20-30 μηχανακια (και αυτοκινητα) σε καθε φαναρι να εσβηναν οι κινητηρες τους, ποσο λιγοτερη ρυπανση θα ειχαμε.
-
δε γνωριζω κατα ποσο ειναι αποτελεσματικο το start & stop συστημα του
τεστ που ειχε κανει το αυτο-σαββατο σε μια διαδρομη, απο πειραια -κεντρο-κηφισια - αν δεν κανω λαθος - (ηταν μεγαλη διαδρομη) ο κινητηρας εμεινε σβηστος συνολικα περιπου στο δεκαλεπτο..
νταξ, δεν εχει σημασια, το απενεργοποιεις αν θες, δεν ειναι κατι... σημασια εχει πως η καταναλωση του ειναι ιδιαιτερα χαμηλη!
πετυχαινει καταναλωσεις 50αριου
Καλημερα!! -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
To scooter μου (pantheon FES150 4t) πρέπει να μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με το sh150 (153 cc PGM EFI)
Eδώ και 6 χρόνια (32000 χλμ) έχω μείνει πλήρως ικανοποιημένος τόσο από αξιοπιστία όσο και απο επιδόσεις...σε λογικά πλαίσια πάντα
Τε δε πλαστικά είναι στη θέση τους παρόλες τις 2 πτώσεις και δεν τρίζουν.
+1 από εμένα στην honda για εργαλεία δουλειάς.υ.γ. Κατασκευάστηκε στην Ιταλία η άδεια γράφει HONDA ITALIA.
εσύ είσαι ο πρώτος ; http://forum.scooterclubhellas.gr/viewt ... 158&t=3046
-
Όχι
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Δεν υπαρχει αμφιβολια για την τεχνολογια σε αυτο το μικρο και φτηνο 125αρι που εχει καταναλωση λιγοτερη απο παπι και ωραιο design επιτελους. Οσο για τα φαναρια αν θελεις απενεργοποιεις τελειως το idle stop, εγω παντως το δικο μου το σβηνω με το κλειδι διοτι δεν εχω αυτο το ποθητο κατ'εμε συστημα. Φαντασου 20-30 μηχανακια (και αυτοκινητα) σε καθε φαναρι να εσβηναν οι κινητηρες τους, ποσο λιγοτερη ρυπανση θα ειχαμε.Άρα, καλά κατάλαβα. 'Όλη την τεχνολογία' εννοείς το idle stop. Μάλιστα
Όσο για το 'σβήνω με το κλειδί σε κάθε φανάρι', ελπίζω να μη χρειαστείς καινούρια μίζα/ψεκασμό/εγκέφαλο σύντομα.δε γνωριζω κατα ποσο ειναι αποτελεσματικο το start & stop συστημα του
τεστ που ειχε κανει το αυτο-σαββατο σε μια διαδρομη, απο πειραια -κεντρο-κηφισια - αν δεν κανω λαθος - (ηταν μεγαλη διαδρομη) ο κινητηρας εμεινε σβηστος συνολικα περιπου στο δεκαλεπτο..Γμτ, την έχω κάνει αρκετές φορές αυτή τη διαδρομή (είπαμε, καινούριο κοσκινάκι ), η ΣΥΝΟΛΙΚΗ διάρκεια είναι περί τα 25 λεπτά. Και βέβαια δε σφάζω ποτέ κόκκινα, προτεραιότητες κλπ. Στο κέντρο, απλώς δουλεύεις αρκετά τις λεωφορειολωρίδες. Πώς διάολο θα έμενε 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά σβηστός ο κινητήρας σε μια τέτοια διαδρομή, με το δεδομένο ότι στα φανάρια είσαι πάντα πρώτος;
-
με το δεδομένο ότι στα φανάρια είσαι πάντα πρώτος;Krus επιτέλους και κάπου που οι τελευταίοι έσονται πρώτοι ε?
Για να φτιάξεις λίγο τον Κούκο όταν έχεις όρεξη και χρόνο κάνε μας μια αναφορά με το πόσο άλλαξε η καθημερινότητα σου με το scooter
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
με το δεδομένο ότι στα φανάρια είσαι πάντα πρώτος;
Krus επιτέλους και κάπου που οι τελευταίοι έσονται πρώτοι ε?
Για να φτιάξεις λίγο τον Κούκο όταν έχεις όρεξη και χρόνο κάνε μας μια αναφορά με το πόσο άλλαξε η καθημερινότητα σου με το scooter
Νομίζω ότι γενικά με το δίτροχο αλλάζει όχι μόνο η καθημερινότητά σου, αλλά ως και η κοινωνική σου ζωή
Τι να λέμε τώρα... δουλειά ή διασκέδαση, υπάρχουν διαδρομές που με το αυτοκίνητο απλά δεν θα τις προλάβεις όλες μέσα σε μια μέρα ή δεν θ' αποφασίσεις καν να τις κάνεις. Με το μηχανάκι δεν το σκέφτεσαι καν. Τις προλαβαίνεις και μένει και χρόνος για σκότωμαΜε σωστό ντύσιμο, δε μασάς ούτε από καιρικές συνθήκες. Ειδικά στην Ελλάδα, που κάνει (πραγματικό) κρύο 15-20 μέρες το χρόνο, το αυτοκίνητο το κρατάς για καμιά εκδρομή και αν.
Βέβαια... έχει κούραση το θέμα, κυρίως γιατί πρέπει τα μάτια σου να βλέπουν 360 μοίρες γύρω γύρω... Χθες ένας πο#$#$^ς σφάζει κόκκινο, πάει να με πατήσει (μόλις είχα ξεκινήσει). Περνάει μπροστά μου με ελιγμό ( ), και εκεί που σταματάω και του τα χώνω, ακούω στρίγγλισμα από λάστιχα. ΔΕΥΤΕΡΟΣ πο%#$της είχε σφάξει το κόκκινο πίσω από τον πρώτο και σταμάτησε ΧΙΛΙΟΣΤΑ από το πόδι μου. Ε, τα άκουσε και για τους 2 τους
-
όντως άλλος τρόπος να ζεις γενικά.
Πράγματι το μάτι πρέπει να παίζει όλη την ώρα. Επίσης στα φανάρια όταν πιάνει κόκκινο και σταματώ κοιτάζω καθρέπτες μην έρχεται κανένας φορτσάτος από πίσω.
Μεγάλος κίνδυνος τα ωραία κοριτσούδια που αποσπούν την προσοχή ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες
-
Βέβαια... έχει κούραση το θέμα, κυρίως γιατί πρέπει τα μάτια σου να βλέπουν 360 μοίρες γύρω γύρω... Χθες ένας πο#$#$^ς σφάζει κόκκινο, πάει να με πατήσει (μόλις είχα ξεκινήσει). Περνάει μπροστά μου με ελιγμό ( ), και εκεί που σταματάω και του τα χώνω, ακούω στρίγγλισμα από λάστιχα. ΔΕΥΤΕΡΟΣ πο%#$της είχε σφάξει το κόκκινο πίσω από τον πρώτο και σταμάτησε ΧΙΛΙΟΣΤΑ από το πόδι μου. Ε, τα άκουσε και για τους 2 τους
το χειρότερο όταν πηγαίνεις νορμάλ ανάμεσα στα αυτοκίνητα και κάποιος 'κουτάκιας' τελευταία στιγμή πάει πιο δεξιά ή πιο αριστερά κινδυνεύοντας να σε κάνει sticker ...
ή οι γλήγοροι 2τροχοι vstrom-tdm-transalp style (τρομάρα τους) που πάνε μαλλιοκούβαρα ανάμεσα στα αμάξια και ενώ πας εσύ προσεκτικά και συγκαταβατικά για τον επάνω λόγο σου κορνάρουν από πίσω...
με έναν τις προάλλες κόντεψα να πιαστώ στα χέρια γιατί μου βρισε την μάνα... ...γελοίοι...
-
Χθες ένας πο#$#$^ς σφάζει κόκκινο, πάει να με πατήσει (μόλις είχα ξεκινήσει). Περνάει μπροστά μου με ελιγμό ( ), και εκεί που σταματάω και του τα χώνω, ακούω στρίγγλισμα από λάστιχα. ΔΕΥΤΕΡΟΣ πο%#$της είχε σφάξει το κόκκινο πίσω από τον πρώτο και σταμάτησε ΧΙΛΙΟΣΤΑ από το πόδι μου. Ε, τα άκουσε και για τους 2 τουςκουκ ενα πραγμα που πρεπει να καταλαβεις ειναι οτι ειναι εντελως αλλο πραγμα να οδηγεις δικυκλο στην πολη.
το αναφερομενο περιστατικό ειναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ.
γενικα με τη μηχανη ξεχνας προτεραιοτητες κλπ παραχωρεις παντα και ποτε μα ποτε δε φευγεις πρωτος απο τα φαναρια. Εξαιρεση το μοτοτζιπι.Πληροφοριακα τα περισσοτερα ατυχηματα γινονται εντος πολης και με μικρες ταχυτητες. Συνηθως προσφορά καποιου αλλου (και να μην ηταν αυτη ειναι η στανταρ δικαιολογία - εφταιγε ενας μακακας )\
Η διαδρομη που θες να κανς ειναι τραγική. Καλύτερα στη φαλουτζα με μπλουζακι 'Τζωρτζ Μπους ιζ δε μπεστ'
προσοχή λεεεεεεμεεεεεε -
Χθες ένας πο#$#$^ς σφάζει κόκκινο, πάει να με πατήσει (μόλις είχα ξεκινήσει). Περνάει μπροστά μου με ελιγμό ( ), και εκεί που σταματάω και του τα χώνω, ακούω στρίγγλισμα από λάστιχα. ΔΕΥΤΕΡΟΣ πο%#$της είχε σφάξει το κόκκινο πίσω από τον πρώτο και σταμάτησε ΧΙΛΙΟΣΤΑ από το πόδι μου. Ε, τα άκουσε και για τους 2 τουςκουκ ενα πραγμα που πρεπει να καταλαβεις ειναι οτι ειναι εντελως αλλο πραγμα να οδηγεις δικυκλο στην πολη.
το αναφερομενο περιστατικό ειναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ.
γενικα με τη μηχανη ξεχνας προτεραιοτητες κλπ παραχωρεις παντα και ποτε μα ποτε δε φευγεις πρωτος απο τα φαναρια. Εξαιρεση το μοτοτζιπι.Πληροφοριακα τα περισσοτερα ατυχηματα γινονται εντος πολης και με μικρες ταχυτητες. Συνηθως προσφορά καποιου αλλου (και να μην ηταν αυτη ειναι η στανταρ δικαιολογία - εφταιγε ενας μακακας )\
Η διαδρομη που θες να κανς ειναι τραγική. Καλύτερα στη φαλουτζα με μπλουζακι 'Τζωρτζ Μπους ιζ δε μπεστ'
προσοχή λεεεεεεμεεεεεε -
ρε, εμένα με βάρεσε ένας με άλλο μηχανάκι!
κάθομαι στο φανάρι κάπου στο ύψος του Hilton και νιώθω ένα σκούντημα. κοιτάω πίσω και είναι ένας πάπιας που μου κάνει 'sorry'. τι να του πεις ...
στο κέντρο γενικά γίνεται 'μάχη'
η πίεση δε απο τους άλλους παπάκηδες σκουτερόβιους είναι τρελή.άσχετο, πέτυχα και τον Αλαβάνο συνεπιβάτη σε ένα σκούτερ με ένα αρχαίο open face. ούτε ζελατίνα δεν είχε με το ψωφόκρυο. πως φαίνονται οι αγωνιστές...
-
Αφού φορούσε και κράνος, πάλι καλά.
Θα συμφωνήσω με το πόση προσοχή θέλει ένα πράγμα και θα προσθέσω οτι -κατά τη γνώμη μου- αν εγιναν 10 ατυχήματα στα οποία έφταιγε ο 4τροχος, τα 8 θα μπορούσε ο 2τροχος να τα γλιτώσει.
Κρουση αν έρθεις στη μάσα σου δίνω το Χορνετίδι για μια βολτούλα στα πέριξ, αφού το έχεις τόσο έρωτα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αφού φορούσε και κράνος, πάλι καλά.Θα συμφωνήσω με το πόση προσοχή θέλει ένα πράγμα και θα προσθέσω οτι -κατά τη γνώμη μου- αν εγιναν 10 ατυχήματα στα οποία έφταιγε ο 4τροχος, τα 8 θα μπορούσε ο 2τροχος να τα γλιτώσει.
Κρουση αν έρθεις στη μάσα σου δίνω το Χορνετίδι για μια βολτούλα στα πέριξ, αφού το έχεις τόσο έρωτα.
1)πολύ σωστός. Συνεση στη οδηγηση και χρηση μυαλου και λογικής (ποτε στο κεντρο του δρομου σε φαναρια, ποτε μαλλιοκουβαρα, παντα παραχωρηση κυκλοφοριας,κλπ κλπ )
@) μια που τοδωσες μια που τοκλαψες δε ξερεις οτι ο κουκ ψαχνει εδω και καιρο για δοτη για μεταμοσχευση χεριων???
-
Ευκαιρία να πάρω μετά ένα ίδιο σε ψεκαστό.
-
δε γνωριζω κατα ποσο ειναι αποτελεσματικο το start & stop συστημα του
τεστ που ειχε κανει το αυτο-σαββατο σε μια διαδρομη, απο πειραια -κεντρο-κηφισια - αν δεν κανω λαθος - (ηταν μεγαλη διαδρομη) ο κινητηρας εμεινε σβηστος συνολικα περιπου στο δεκαλεπτο..Γμτ, την έχω κάνει αρκετές φορές αυτή τη διαδρομή (είπαμε, καινούριο κοσκινάκι ), η ΣΥΝΟΛΙΚΗ διάρκεια είναι περί τα 25 λεπτά. Και βέβαια δε σφάζω ποτέ κόκκινα, προτεραιότητες κλπ. Στο κέντρο, απλώς δουλεύεις αρκετά τις λεωφορειολωρίδες. Πώς διάολο θα έμενε 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά σβηστός ο κινητήρας σε μια τέτοια διαδρομή, με το δεδομένο ότι στα φανάρια είσαι πάντα πρώτος;
Δεν εχω ιδεα, παντως σημερα που βγηκα με το σκουτερακι για βολτα στα μαγαζια, ο μεσος ορος αναμονης στα φαναρια, ηταν ~10 δευτερα...
ολοκληρο το αρθρο ειναι εδω: http://www.mototriti.gr/data/magazine/v ... /37987.asp
αναφερει ακριβως την διαδρομη, ποσες φορες ενεργοποιηθηκε το idle stop και ποση ωρα συνολικα εμεινε σβηστος ο κινητηρας...
βρηκα τεστ ραϊντ και θα παω απο αλλαγη του χρονου!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ή οι γλήγοροι 2τροχοι vstrom-tdm-transalp style (τρομάρα τους) που πάνε μαλλιοκούβαρα ανάμεσα στα αμάξια και ενώ πας εσύ προσεκτικά και συγκαταβατικά για τον επάνω λόγο σου κορνάρουν από πίσω...Δεν έχει τύχει να μου κορνάρουν τέτοιοι τύποι. Ίσως γιατί κάνω άκρη να περάσουν, όπου μπορώ. Πάντως απορώ κι εγώ πώς πάνε μαλλιά με αυτά τα... φορτηγά που καβαλάνε, ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
................ποτε μα ποτε δε φευγεις πρωτος απο τα φαναρια. Εξαιρεση το μοτοτζιπι.
προσοχή λεεεεεεμεεεεεερε, εμένα με βάρεσε ένας με άλλο μηχανάκι!
κάθομαι στο φανάρι κάπου στο ύψος του Hilton και νιώθω ένα σκούντημα. κοιτάω πίσω και είναι ένας πάπιας που μου κάνει 'sorry'. τι να του πεις ...
στο κέντρο γενικά γίνεται 'μάχη'
η πίεση δε απο τους άλλους παπάκηδες σκουτερόβιους είναι τρελή.Εγώ δε μπορώ να θυμώσω στους πάπιες... οι τύποι είναι θεότρελοι. Συνήθως βάζω τα γέλια.
Δεν ανεβαίνω πάνω ρε. Θα μου ανοίξει η όρεξη και δεν κάνει.
-
Δεν ανεβαίνω πάνω ρε. Θα μου ανοίξει η όρεξη και δεν κάνει.
Θα είσαι χορτάτος ήδη από το μπριζολίδι ρε.
edit: 11.000 posts προσφοράς!
-
κανω high jack στο θεμα του κουκου, για να πω κατι on a personal note...
sportcity cube 300!
Επιλογή σκούτερ για ηλικιωμένους!!! :)