-
μεγαλυτεροι τροχοι, αλλο μοτερ, βαλιτσακι, δισκοφρενο πισω. αυτες ειναι οι διαφορες που 'φαινονται'.
Για διαφορα ~1000Ε
Για το δισκοφρενο πισω, τεινω να συμφωνησω με τον ταυρο...
Τα παλαιοτερα sh150 ηταν κι αυτα με ταμπουρο πισω.. -
αναλογια κιλων/ιππο για σκουτερακια, με αναβατη 80 κιλων:
Honda SH150i - 13,5
Xmax 250 - 12,7
PXC 125 - 17δεν ειναι αυτο που θα ελεγες και ... χαοτικες διαφορες...
-
Σπυρο, τι καταναλωσεις σου βγαζει το xmax?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
μεγαλυτεροι τροχοι, αλλο μοτερ, βαλιτσακι, δισκοφρενο πισω. αυτες ειναι οι διαφορες που 'φαινονται'.
Για διαφορα ~1000Ε
Για το δισκοφρενο πισω, τεινω να συμφωνησω με τον ταυρο...
Τα παλαιοτερα sh150 ηταν κι αυτα με ταμπουρο πισω..... και τα έβγαλαν με δίσκο, κάτι λέει αυτό. Δεν είναι must, αλλά είναι καλό.
Βάλε τώρα τον κινητήρα (16 άλογα το SH, 12 το PCX), 16' τροχούς αντί 14', μπρος-πίσω δίσκο και μάλιστα συνδυασμένα τα φρένα (το πανάκριβο Yamaha μου ΔΕΝ έχει, στην έκδοση χωρίς ABS), και το εργοστασιακό βαλιτσάκι που πρέπει να κοστίζει μια 200άρα στο νερό (εναλλακτικά, παίρνεις την Sport έκδοση που δεν έχει βαλιτσάκι, αλλά έχει στάνταρ ABS και μαύρες ζάντες).
Επιπλέον, έχω την αίσθηση ότι ποιοτικά ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά. Δεν έχω καβαλήσει PCX, αλλά το έχω επεξεργαστεί αρκετά από κοντά. Το SH υπερτερεί και λόγω της flat ποδιάς (βάζεις πράγματα).
edit: οι διαφορές στα κιλά/ίππο δεν είναι καθόλου αμελητέες, όταν μιλάμε για δυνάμεις από 15-20 άλογα, και μονοκύλινδρα μοτέρ με ανύπαρκτες ροπες. Τα 17 κιλά/ίππο του PCX με κάνουν να υποψιάζομαι ότι τα 100 τα βλέπει μόνο στο γκρεμό... ενώ το SH πάει 110 σχετικά άνετα (με μένα πάνω).
edit2: γράφω πιο πάνω για κατανάλωση. 3,77 λτ./100 στο τελευταίο τεπόζιτο, αλλά κοίτα κι εκείνο το ποστ. Πρέπει να είναι 1-2 σελίδες πίσω.
-
Σπυρο, συνδιασμενο φρενο εχει και το pcx
το βαλιτσακι μου φανηκε παρα πολυ ψευτικο..
Για την φλατ ποδια, συμφωνω, υπερτερει
θα ψαξω να βρω το ποστ σου!
η καταναλωση του SH150 ειναι ~3,4λτ/100 -
Χαοτικες οχι, αλλα, μεταξυ των 2 Honda, αρκετα σημαντικη.
Το 'που να φαινονται' ειναι σχετικο: πχ ειδες τα παξιμαδια στο ποστ του Σπυρου; Κοιταξες αν στο pcx εχει κατι αντιστοιχα φτηνιαρικο; -
ρε, μην τρελαινεσαι.. χοντα και το 1 χοντα και το αλλο
να υπενθυμισουμε οτι τα αλλα δυο εχουν μεγαλυτερο μοτερ απο το pcx? λογικο δεν ειναι να υπαρχουν διαφορες? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ενώ το SH πάει 110 σχετικά άνετα (με μένα πάνω).Επιβεβαιωνω. 30φ σου ειπα, ο αλλος παει ΣΚ στην Ευβοια με αυτο το μηχανακι.
Λογικο να υπαρχουν διαφορες και λογικο να κοστιζουν κατι παραπανω τετοια πλεονεκτηματα
-
Κουλέ deus, δεν βιάζομαι. Θέλω πρώτα από όλα να οδηγήσω κάποιο. Για να δω τι ψάρια πιάνω....Αν ο τρόμος ή η κουλαμάρα μου είναι τόσο μεγάλη, θα εγκαταλέιψω και θα πάω για κάποιο πολύ μικρό αυτοκινητάκι όπως λέει κι ο Λεωνίδας. Ώστε να μειώσω τουλάχιστον τα έξοδα βενζίνης.
Και μετά να ψάξω να βρω το καλύτερο. Αν στα λεφτά του Kymco μπορώ να βρω ΧΜΑΧ καλό μεταχειρισμένο, το συζητάω.Το Kymco μου αρέσει. Περισσότερο μου αρέσει το ΧΜΑΧ αλλά μόνο μεταχειρισμένο κι αυτό δύσκολα θα φτάσει στα λεφτά του καινούργιου Kymco Agility!!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σπυρο, συνδιασμενο φρενο εχει και το pcx
το βαλιτσακι μου φανηκε παρα πολυ ψευτικο..Αν σου φάνηκε ψεύτικο το εργοστασιακό της Honda, τι να πουν κι αυτά της Givi (που θεωρείται καλή μάρκα, σχετικά)
η καταναλωση του SH150 ειναι ~3,4λτ/100
Ναι, κάπου τόσο καίει. Η μικρή διαφορά σε σχέση με το ΧΜΑΧ (που θα κάψει και 4, με πιο πολύ βάρος πάνω), οφείλεται στο ότι με το SH είσαι σχεδόν τέρμα γκάζι παντού, για να επιταχύνεις αξιοπρεπώς, παρότι το μηχανάκι μέχρι τα 50-60 έχει ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΑΤΟ ξεπέταγμα (λόγω βάρους και ρύθμισης στο CVT, φαντάζομαι). Ενώ στο 250άρι, μπορείς να επιταχύνεις αξιοπρεπέστατα και με μισό γκάζι.
ενώ το SH πάει 110 σχετικά άνετα (με μένα πάνω).
Επιβεβαιωνω. 30φ σου ειπα, ο αλλος παει ΣΚ στην Ευβοια με αυτο το μηχανακι.
Λογικο να υπαρχουν διαφορες και λογικο να κοστιζουν κατι παραπανω τετοια πλεονεκτηματα
Είπαμε, το SH150 είναι ό,τι τιμιότερο υπάρχει σε μηχανάκι. Συνδυάζει αρετές... πάπιας (στενό, ελαφρύ) με αυτές ενός καλού σκούτερ. Πάσχει από αεροπροστασία και λίγο από χώρους, αλλά το βαλιτσάκι είναι στην τιμή. Και η ποιότητα κατασκευής στέκεται άνετα ανάμεσα στα ακριβά της επόμενης κατηγορίας.
Παρότι έχω εμπειρία από την Sport έκδοση του αδελφού, δεν την προτείνω (είπαμε, χωρίς βαλιτσάκι, αλλά με ABS), γιατί είναι θεόσκληρο από ανάρτηση. Όποιος θέλει SH150, ας πάει για το Top Box.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν στα λεφτά του Kymco μπορώ να βρω ΧΜΑΧ καλό μεταχειρισμένο, το συζητάω.ΔΕΝ μπορείς. Τα Honda και τα Yamaha κρατάνε τιμές ψηλά σαν μεταχειρισμένα, σε εκνευριστικό βαθμό (για όσους δεν έχουν )
Βρίσκεις ΚΑΛΟ SH150, ωστόσο.
Γι' αυτό έχω φαγωθεί, ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΕ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. Τη δόση θα στην πληρώνει η βενζίνη και ανά πάσα στιγμή το ξεφορτώνεσαι πανάκριβα... αν και μάλλον θα το κρατήσεις για ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ καιρό.
Αν θες πάμε και σήμερα να κοιτάξουμε.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν στα λεφτά του Kymco μπορώ να βρω ΧΜΑΧ καλό μεταχειρισμένο, το συζητάω.
ΔΕΝ μπορείς. Τα Honda και τα Yamaha κρατάνε τιμές ψηλά σαν μεταχειρισμένα, σε εκνευριστικό βαθμό (για όσους δεν έχουν )
Βρίσκεις ΚΑΛΟ SH150, ωστόσο.
Γι' αυτό έχω φαγωθεί, ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΕ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. Τη δόση θα στην πληρώνει η βενζίνη και ανά πάσα στιγμή το ξεφορτώνεσαι πανάκριβα... αν και μάλλον θα το κρατήσεις για ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ καιρό.
Αν θες πάμε και σήμερα να κοιτάξουμε.
Ρε συ! Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να ξεφύγω από τα οικονομικά όρια που έχω πει. Δεν γίνεται. Ούτε με δόσεις, ούτε με τίποτα. Και δάνεια, τέλος.-
Η βενζίνη θα μου ξεπληρώσει και οποιοδήποτε άλλο. Το όφελος είναι το ίδιο.Το θέμα μου είναι αν μπορώ να το οδηγήσω.
Δεν μπορώ, Μπλάστερ σήμερα. Θα το κανονίσουμε όμως από βδομάδα ρε συ!
-
παντως, νικο, δεν εχεις παραπονο.. Απο πληροφορια εδω μεσα, να φαν και οι κοτες!
απ ολα σου ειπαμε, καναμε και debate.. τα συμπερασματα δικα σου!
ξεκινα διαδικασιες για διπλωμα
Ουτως ή αλλως τωρα παει απο καινουριο χρονο... νομιζω η τελευταια φετινη φουρνια, ηταν η δικη μου, χθες! -
εχει εντοπισει κανεις εμποριες που μπορεις να κανεις test drive σε xmax και σε pcx, π.χ.?
-
Ούτως ή άλλως από του χρόνου. Πληρώσαμε τέλη για το ΙΧ. Αλλά πρέπει να ανοίξει κι ο καιρός. Νέοπας σε μηχανάκι με βροχές, δεν λέει....
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
εχει εντοπισει κανεις εμποριες που μπορεις να κανεις test drive σε xmax και σε pcx, π.χ.?Δύσκολο... η αλήθεια είναι ότι δεν το ζήτησα (πήγα καρφωτός ), αλλά δύσκολο στα μηχανάκια. Το καλύτερο είναι να καβαλήσεις κανενός φίλου. Βέβαια, δεν θα βρεις εύκολα φίλο με PCX
-
πιπες τουμπανα... μολις συνηθισεις λιγο την ευκολια, θα ψαχνεσαι για εξοπλισμο να κυκλοφορεις με ΟΛΕΣ τις καιρικες συνθηκες...
πριν απο μια βδομαδα με τα χιονια στα ΒΠ, πηρα το Νεος, πηρα και την κοπελα μου και πηγαμε Golden Hall, λεμε!
Το δαγκωσαμε, αλλα το διασκεδασαμε!Σπυρο, απο ΒΥΝ... το πηρες?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Νέοπας σε μηχανάκι με βροχές, δεν λέει....Λέει, λέει! Σαν βασική στο στρατό είναι. Μετά, στα τέτοια σου όλα
(τέλη στο αυτοκίνητο δεν έρχονται σπίτι, πια; )
Σπυρο, απο ΒΥΝ... το πηρες?
Προφανώς. ΠΟΛΥ ικανοποιημένος.
-
τα δωρα ειναι ... σημα κατατεθεν..
παντως στα διαφορα μοτο οριεντιντ φορουμς ( ), για τον συγκεκριμενο λενε τα απολυτως χειροτερα! -
Ναι. Στο σπίτι έρχονται ρε συ. Αλλά υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις. Πήγαινε σε μια Τράπεζα και πλήρωσέ τα.
Επιλογή σκούτερ για ηλικιωμένους!!! :)