-
Αποφάσισα να πάρω κι εγώ δίτροχο.
Λίγο το κόστος της βενζίνης, λίγο ο περιορισμός στα οικονομικά, λίγο η ανάγκη για ευκολότερο παρκάρισμα, με έκαναν να το έχω πάρει στα ζεστα.Φόβος μεγάλος. Αφού έχω να ανέβω σε μηχανή 30 χρόνια. Και τότε είχα ένα Ζτάκι 50cc.
Η κίνηση που θα κάνω είναι περίπου 50 χλμ./ημέρα, σε κεντρικές οδούς της Αθήνας.
Μιλάω και για μεταχειρισμένο αρκεί να μην μου πάει ο κούκος αηδόνι μετά.
Προϋπολογισμός γύρω στα 2.500 με 3.000 ευρώ.
Α! Και κάποιος να μου πει την διαδικασία έκδοσης διπλώματος.
-
Λίγο το κόστος της βενζίνης, λίγο ο περιορισμός στα οικονομικά, λίγο η ανάγκη για ευκολότερο παρκάρισμα, με έκαναν να το έχω πάρει στα ζεστα.Φόβος μεγάλος. Αφού έχω να ανέβω σε μηχανή 30 χρόνια. Και τότε είχα ένα Ζτάκι 50cc.
Η κίνηση που θα κάνω είναι περίπου 50 χλμ./ημέρα, σε κεντρικές οδούς της Αθήνας.
-
-
Νικο καλημερα!
Στα λεφτα που σκοπευεις να δωσεις, παιρνεις παρα πολλα!
Μια λυση (ψιλοταλαιπωρια), ειναι να χτυπησεις ενα δυνατο σκουτερακι 50αρι διχρονο, ομως!
Με αφαιρεση περιοριστη, μπορουν να χτυπησουν 70-80 χαω..
Aprilia SR 50 και Gillera Runner 50 ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ μεσα στο budget σου.
Αν θες να ανεβεις κυβικα, η πιο λογικη κινηση ειναι το Honda PCX 125. Κοστος γυρω στα 2,5Κ
Στα της εκδοσης διπλωματος, τωρα..
Το κοστουμι - συνολικα - θα σου ερθει 400 - 450 Ε.
Πας σε μια σχολη οδηγων, δινεις φωτο διπλωματος, υπογραφεις κατι χαρτια και υστερα υποτιθεται οτι θα πρεπει να κανεις καποια θεωρητικα μαθηματα.. (πιπες)
Πας στο υπουργειο ενα πρωινο και δινεις εξετασεις στην θεωρια (ουσιαστικα ειναι το ιδιο βιβλιαρακι με την θεωρια για τα μοτοποδηλατα)
Οταν το περασεις, πας στην σχολη οδηγων με την καρτελα σου και ξεκινας πρακτικα...
Αναλογα αν θα θελησεις για μικρο ή μεγαλο, θα κανεις με παπι (η Honda CBF 125), διαφορετικα καποια 500αρα..
Η πρακτικη εξεταση περιλαμβανει καποιες κορινες που πρεπει να κανεις σλαλομ, ενα 'αργο' (μια ευθεια που οριοθετειται απο 2 λωριδες, τις οποιες ΔΕΝ πρεπει να ακουμπησεις και πρεπει να την κανεις σε 15+ δευτερολεπτα), υστερα σταματας, παιρνεις καβαλα τον δασκαλο, και κανεις το γρηγορο (μια ευθεια, στην οποια πρεπει να ανεβασεις και μια ταχυτητα)... σταματας, τον κατεβαζεις και πας πορεια εξω (ουφ, ταλαιπωρια!)
Αν ολα πανε καλα, το πηρες.. Διαφορετικα - φημες λενε - οτι ενα καλο λαδι 5-30 κανει περι τα 200 ευρω -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το 250άρι x max είναι ωραίο, αλλά σε σύγκριση με μικρότερα σκούτερ στην πόλη υστερεί γιατί είναι- Ακριβό
- Καίει περισσότερο
- Βαρύτερο
- Μειωμένη ευελιξία
Τα 'παπιά' είναι απόλυτες λύσεις για την πόλη, αφού είναι οικονομικά στην αγορά κ την λειτουργία τους κ καίνε λίγο.
Από αισθητική εννοείται ότι είναι αλλού.
Ντάφυ, αν ψήσεις τον Koyk ν' ανέβει στο ρσ θέλω να είμαι εκεί ή, αν δεν προλαβαίνω ν' ανέβω, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φωτογραφία.Όλο καινούργια δεδομένα μου βάζεις ρε!!! Αποφάσισε!! ΩΧΟΥΥΥΥ!!!
Παπί, ε? Λες? 1500€!!!
-
χα!
εδω εμενα μου εχει ψησει το ψαρι στα χειλη για το ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο ερωτημα..
οταν αποφασισεις και λες, αυτο ειναι, θα σου πεταξει ΤΣΟΥΠ! κατι καινουριο για να σου ανατρεψει τα δεδομενα..
Νικο, αν πας για παπι, Yamaha Crypton X στα 135 cc.
Η ασφαλεια του, ομως, παει κοστη 250cc (πιθανον και τα τελη)..
Παρε τον Σπυρο και πανε μια βολτα απο τα μαγαζια.. Δες και το Honda PCX 125.. το παπι, μπορει να γοητευει, οπως τα λεει ο Πυργιωτης, αλλα το σκουτερ ειναι πολυ πιο πρακτικο στην πολη...EDIT: Το 125 xmax ΔΕΝ εισαγεται (τουλαχιστον προς το παρον)... αλλα και να ερθει, δεν προτεινεται, γιατι θα εχει τα μειονεκτηματα που αναφερει ο ililias + το οτι θα εχει μικροτερο μοτερ.. στα 125, η επιλογη ειναι μονοδρομος, λεμε και ακουει στο ονομα PCX 125.. εκτος αν θες να το παιξεις επαναστατης και να χτυπησεις στα γεραματα κανενα YZF-125
-
Piaggio MP3 Lt Και δεν εισαι σε δυο ροδες αλλα τρεις, με 3 φρενα και οχι δυο, και δεν χρειαζεσαι και διπλομα μηχανης.
Δεν ξερω αν μπορεις να βρεις με 3.000 ευρω αλλα μιας και τα ρισκα με την μηχανη ειναι παρα πολλα και η ασφαλεια ειναι ανεκτιμητης αξιας αξιζει τα παραπανω χρηματα!
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Piaggio MP3 Lt Και δεν εισαι σε δυο ροδες αλλα τρεις, με 3 φρενα και οχι δυο, και δεν χρειαζεσαι και διπλομα μηχανης.Δεν ξερω αν μπορεις να βρεις με 3.000 ευρω αλλα μιας και τα ρισκα με την μηχανη ειναι παρα πολλα και η ασφαλεια ειναι ανεκτιμητης αξιας αξιζει τα παραπανω χρηματα!
Φοβερό για ανθρώπους σαν κι εμένα. Αλλά 6-7.000€ είναι πολλά. Κι ακόμα δεν μπορείς να βρεις εύκολα μεταχιερισμένο.
-
Σε αυτά τα χρήματα παίζουν οικονομικά και τα Agility της Kymco σε διάφορες 'κυβικές' εκδοχές...Ακόμη και το ισχυρό και φουλ έξτρα 200άρι (που έχει και τον πιο σύγχρονο κινητήρα της οικογένειας) νομίζω είναι 2200-2300Ε!Ρίξε και εκεί μια ματιά!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Piaggio MP3 Lt Και δεν εισαι σε δυο ροδες αλλα τρεις, με 3 φρενα και οχι δυο, και δεν χρειαζεσαι και διπλομα μηχανης.
Δεν ξερω αν μπορεις να βρεις με 3.000 ευρω αλλα μιας και τα ρισκα με την μηχανη ειναι παρα πολλα και η ασφαλεια ειναι ανεκτιμητης αξιας αξιζει τα παραπανω χρηματα!
Φοβερό για ανθρώπους σαν κι εμένα. Αλλά 6-7.000€ είναι πολλά. Κι ακόμα δεν μπορείς να βρεις εύκολα μεταχιερισμένο.
7.400 πηρα εγω το δικο μου το 400αρι τον Γεναρη του 2009 πριν δυο χρονια αλλα ηταν του κουτιου! Σιγουρα μτχ 2 ετων θα εχουν πεσει σημαντικα οι τιμες τους και υπαρχουν και 250αρια και βγηκε προσφατα και εκδοση 300hybrid. Για ψαξτο λιγο!
Υπαρχει και η εκδοση RT αν δεν κανω λαθος που θελει ομως διπλωμα μηχανης και ισως ειναι φθηνοτερα ( αλλα μετα που θα το πουλησεις θα εχεις πιο μικρο κοινο )
Απο χωρους δε... μετακομιση κανεις!!!
-
Εγω πάντως θα υποστηρίξω το παπί (μια και αναφέρθηκε πιο πάνω) απέναντι στο σκούτερ, για 3 κύριους λόγους.
α) Οικονομία (κατανάλωση και ανταλλακτικά), β) Βάρος, γ) κιβώτιο
Ιδιαίτερα για το 3ο έχω ένα 'βίτσιο', καθώς δε μου αρέσει καθόλου να κατεβαίνω με δίτροχο μια γλιστερή κατηφόρα -μια από τις εκατοντάδες που υπάρχουν στην Αθήνα- βασιζόμενος μόνο στα φρένα, χωρίς την αρωγή του κινητήρα. Στο παπί κατεβάζεις μια 2α ή μια 1η και το αφήνεις να ρολλάρει.
Επίσης τα παπια είναι πιο στενά, άρα πιο ευέλικτα, κατά κανόνα πιο σκυλιά σε αξιοπιστία (και λογικό, καθώς μιλάμε για πολύ πιο απλές κατασκευές) και αν σου πέσει βρε αδερφέ, ε... το σηκώνεις και το ξαναξεκινάς. Έχετε υπόψη σας σε αντίστοιχο σκηνικό πόσο πάνε μόνο τα πλαστικά των σκούτερ?
Το μόνο μειονέκτημα imo είναι τα πιο στενά λάστιχα, αλλά αντισταθμίζεται από τους μεγαλύτερους σε διάμετρο τροχούς.
Με τη γενικότερη αναβάθμιση που τους έχει γίνει τα τελευταια χρόνια σε φρένα, πλαίσια, κινητήρες, υπάρχουν τώρα πια κάτι 125άρια που τα βλέπουν οι 125άρες μοτοσυκλέτες 10ετίας και ντρέπονται.
Και αυτά τα γράφει κάποιος που ό,τι δεν είναι κανονική μοτοσυκλέτα, δε θέλει να το βλέπει. -
Κατα τη γνωμη μου, το μοναδικο πλεονεκτημα ειναι οτι δεν χρειαζεσαι διπλωμα μηχανης, απλα το οδηγεις με του αυτοκινητου.. και εκει τελειωνουν ολα.. Δεν εχει την πρακτικοτητα της μηχανης, ενω σε πιθανη στραβη (τρακο, δηλαδη), δεν εχω καταλαβει πως ο αυξημενος αριθμος των τροχων θα σε προστατευσουν..
-
νταξ, επεσε και το τελευταιο καστρο, ο Κουκος με μηχανακι
αντε με το καλο, οσο σκεφτομαι οτι τις προαλλες εκανα 1 ωρα για να κανω 4χλμ στη Θηβων...
-
(με ψηνει ο ililias για παπι ρε γμτ, αλλιως PCX θελω να παρω!)
Κ αυτό το λέει ένας που του έπεσε το πλαστικό 50άρι του πριν καν φτάσει στα 200 χλμ (συνολικά, όχι χαω )
Κ@λ@φαρδος, ως είναι, του έπεσε από σταματημένο κ δεν έπαθε ούτε γρατσουνιά. Αλλά το δικό μου σκουτεράκι, ένα γιαμάχα τάργκετ 90άρι, έχει πλέον όλα του τα πλαστικά δεμένα με δεματικά, η εξάτμισή του θέλει πάλι 'κάψιμο' γιατί έχει γεμίσει λάδια κ το 'χω πληρώσει 3 φορές σε καύσιμο.
Ενώ το ΝΧ μου, αν κ παλιότερο κ αγορασμένο μεταχειρισμένο, το μόνο που έχει πάθει είναι μια στραβή μανέτα. Παπιά, δε, αγορασμένα μαζί με το τάργκετ μου (δεν τους άκουσα τότε, ο μ@λ@κας) είναι ακόμα σαν καινούργια.σε ποιο απ τα 2 αναφερεσαι? γιατι και τα 2 εχουν πεσει!
παντως, του Neos τα πλαστικα, ειναι αρκετα σκληρα! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νταξ, επεσε και το τελευταιο καστρο, ο Κουκος με μηχανακιαντε με το καλο, οσο σκεφτομαι οτι τις προαλλες εκανα 1 ωρα για να κανω 4χλμ στη Θηβων...
-
(με ψηνει ο ililias για παπι ρε γμτ, αλλιως PCX θελω να παρω!)
Κ αυτό το λέει ένας που του έπεσε το πλαστικό 50άρι του πριν καν φτάσει στα 200 χλμ (συνολικά, όχι χαω )
Κ@λ@φαρδος, ως είναι, του έπεσε από σταματημένο κ δεν έπαθε ούτε γρατσουνιά. Αλλά το δικό μου σκουτεράκι, ένα γιαμάχα τάργκετ 90άρι, έχει πλέον όλα του τα πλαστικά δεμένα με δεματικά, η εξάτμισή του θέλει πάλι 'κάψιμο' γιατί έχει γεμίσει λάδια κ το 'χω πληρώσει 3 φορές σε καύσιμο.
Ενώ το ΝΧ μου, αν κ παλιότερο κ αγορασμένο μεταχειρισμένο, το μόνο που έχει πάθει είναι μια στραβή μανέτα. Παπιά, δε, αγορασμένα μαζί με το τάργκετ μου (δεν τους άκουσα τότε, ο μ@λ@κας) είναι ακόμα σαν καινούργια.οτι και να λες, εμεις PCτετοιο θα παρουμε
-
Το liberty που βγαίνει κοντά στα 2000ε σε 125 και 150 κυβικά θα το απορρίπτατε; Δεν έχει πίσω δισκόφρενο βέβαια ούτε καλούς αποθηκευτικούς χώρους
-
Δεν απορρίπτω τίποτα. Αλλά δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες. Είμαι άσχετος λέμε
-
-
το φθηνοτερο SH, βγαινει εκτος budget του κουκου, εκτος αν παει σε μεταχειρο..
Αντε να το ξαναπω.. Στην κατηγορια του, το PCX ειναι πραγματικο bargain!
Κουκε, εμενα θα ακους!
Επιλογή σκούτερ για ηλικιωμένους!!! :)