-
Ο χρήστης finakis έγραψε:
καλησπερα παιδια εχει κανεις υποψην του το opel corsa 1.7 tdci ? εχει ακουσει κανεις εντυπωσεις ? δεν μιλαω για περιοδικα...αν εχει ακουσει κανεις καποιον να το εχει οδηγησει.Δυστυχώς φιλε δεν υπάρχουν πολλοι που να έχουν οδηγήσει τέτοια αυτοκίνητα. Ακριβώς το ιδιο ερώτημα ειχα και γω αλλα μονο ένας δυο ειχαν τετοια αυτοκινητα.
Πως και αποφασισες να πας σε τετοιο κινητηρα diesel για το corsa; -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το πετρέλαιο δεν είναι πια τοσο φτηνότερο ανά λίτρο (20 σεντς μόνο)
Φέτος είναι 20-25 λεπτά φθηνότερο από την βενζίνη, μέχρι πέρισυ που ήταν 10-15 λεπτά ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ, ήταν καλύτερα?
Περυσι δεν ηταν ετσι,πάλι ακριβοτερη ηταν η βενζινη στα 15-20 λεπτα (εχω εδω και εναμιση χρονο την delta 1,9twinturbo και την προσεχω την διαφορα).Η εποχη που ηταν ακριβοτερο το ντηζελ ηταν πριν 3 σχεδον χρονια που ειχε φτασει το βαρελι στα 147 δολαρια και ειχε δημιουργηθει τεχιτη ελλειψη ντηζελ στην ευρωπη.και πάλι λογω χαμηλοτερης καταναλωσης κερδος ειχε το ντηζελ
-
Ο 1700 diesel του corsa Με τα 125 αλογα μου φενετε πολυ ενδιαφερον αλλα αμα δεν βρω να κανω ενα test drive πρωτα δεν το ρισκαρω. επισης απο μια μαντρα που ρωτησα για το corsa 90hp και το yaris 90hp πιο παει καλυτερα μου ειπε κατηγορηματικα μην το σκεφτεσαι καθολου το yaris ειναι ανωτερο. γιατι ετσι ?
-
Λόγω βάρους προφανώς
Τι τέλη κυκλοφορίας πληρωνει το yaris και τι το corsa ; -
Εγω δυο επιλογες σου δινω...
Clio 105 dci
Yaris D4Dοσο αφορα το πρωτο εχω να σου πω οτι ειμαι κατοχος του εδω και εναν μηνα και του εχω κανει 3300χλμ!
Το αμαξι ειναι τελειο για ολες της αναγκες...
Σε διαδρομη για θεσσαλονικη μου εκαψε 6.5λιτ/100 αλλα ποτε δεν επεσα κατω απο τα 140 και για μεγαλα κομματια ημουν 170-190... ενω στον γυρισμο ειπα να παω σαν ανθρωπος (120-130) και μου εκαψε 5.0λιτ/100.
Αυτη την εβδομαδα πανω καθε μερα την διαδρομη Περιστερι - Χαλκιδα και το μετραω καθε μερα... το αποτελεσμα ειναι πως η καταναλωση παιζει στα 5.6 με 6.3λιτ/100 σε καθε διαδρομη... φυσικα οι ταχυτητες μου ειναι απαγορευτικες (σε σχεση με τα ορια) αλλα να πω την αληθεια με τραβαει να το παταω ειδικα στα ανηφορικα κομματια που καποια κανουν δεξια....!!!
Στο θεμα του κινητηρα μπορω να πω οτι η ρενο ειναι απο τις καλυτερες στα πετρελαια!
Νισσαν-Σουζουκι-Ντατσια-Μιτσουμπισι εχουν μοτερ ρενο... κατι θα ξερουν!
Παντως εχω να πω οτι το 6αρι σασμαν ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ... το 5αρι οπως ειπαν και πιο πανω θα ειναι πολυ κουραστικο!!!Τα μονα αρνητικο που εχει ειναι η ελλειψη cruise control και ESP το οποιο σε βρεγμενο το εχει αναγκη λογο της μεγαλης ροπης!
και το θετικο (σε σχεση με τα βενζινονικητα) ειναι οτι εχει πισω δισκοφρενα -
Αυτα τα χωρίς τέλη αυτοκίνητα μπορουμε λόγω του ότι είναι καθαρα να τα αγορασουμε και στην αθηνα πχ το grande pun do με τον multi jet κινητήρα ή το panda ;
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Αυτα τα χωρίς τέλη αυτοκίνητα μπορουμε λόγω του ότι είναι καθαρα να τα αγορασουμε και στην αθηνα πχ το grande pun do με τον multi jet κινητήρα ή το panda ;Ευχαριστώ
Γενικα τα πετρελαιοκινητα απαγορευονται στην ΑΘηνα πλην ορισμενων περιοχων. Ενταξει βεβαια οι περισσοτεροι δηλωνουν σαν τοπο κατοικιας το εξοχικο τους .
-
Αυτο το ξέρουμε έχουμε και σπίτι στο Λαγονήσι αλλαξε όμως κάτι με τους μηδενικούς ρύπους ; Τι θα γίνει με τα diesel - υβριδικά όταν σκάσουν μύτη ;
-
Αυτο το ξέρουμε έχουμε και σπίτι στο Λαγονήσι αλλαξε όμως κάτι με τους μηδενικούς ρύπους ; Τι θα γίνει με τα diesel - υβριδικά όταν σκάσουν μύτη ;Οταν ερθουν θα δουμε... μπορει μεχρι τοτε να εχουν αλλαξει τα πραγματα!!!
..προς το παρον στην ζουλα!!! -
Αυτο το ξέρουμε έχουμε και σπίτι στο Λαγονήσι αλλαξε όμως κάτι με τους μηδενικούς ρύπους ; Τι θα γίνει με τα diesel - υβριδικά όταν σκάσουν μύτη ;Μηδενικοί ρύποι δεν υπάρχουν φυσικά.
Όπως και να έχει η πετρελαιοκίνηση απαγορεύεται εντός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτο το ξέρουμε έχουμε και σπίτι στο Λαγονήσι αλλαξε όμως κάτι με τους μηδενικούς ρύπους ; Τι θα γίνει με τα diesel - υβριδικά όταν σκάσουν μύτη ;
Μηδενικοί ρύποι δεν υπάρχουν φυσικά.
Όπως και να έχει η πετρελαιοκίνηση απαγορεύεται εντός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Αυτο περναει στα ψιλα γραμματα
-
Αυτα τα χωρίς τέλη αυτοκίνητα μπορουμε λόγω του ότι είναι καθαρα να τα αγορασουμε και στην αθηνα
Δεν είναι καθαρά, πενταβρώμικα είναι . Απλώς έχουν κάτω από 100 το διοξείδιο λόγω της πολύ χαμηλής κατανάλωσής τους κυρίως, και έτσι τυγχάνουν κάποιων ευεργετημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας.
ΑΓΟΡΑ ΜΙΚΡΟΥ DIESEL