-
Να αναφέρω και εγώ τις νέες εξελίξεις.
Πήγαμε με μια μικρή καθυστέρηση το αμάξι να το ελέγξουμε στην τογιότα και όντως έχει κανονικά τα service του και δεν έχει ουσιαστικό τρακάρισμα. Κάποια βαψίματα μόνο τα οποία δεν με αποθαρύνουν.
Δευτέρα αν όλα πάνε καλά ξεκινάμε τη μεταβίβαση και μέχρι Τετάρτη ελπίζω να το έχω
Ηταν πολύ βοηθητικό όλο το support που είχα από το forum! -
@ NikoS3
Γιατί μου έκανε εντύπωση η διαφορά .
Θα το δικαιολογούσε ένα ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα , αλλά δεν νομίζω ότι η Αττική έχει τέτοιες συνθήκες.
Λογικά λόγω κλιματισμού και ταχύτερης αποφόρτισης της μπαταρίας θα έπρεπε έχει το καλοκαίρι μεγαλύτερη κατανάλωση .
Με αυτή την λογική και την προσωπική εμπειρία από το δικό μου που έχω παρατηρήσει μικρή διαφορά υπέρ της χειμερινής χρήσης. -
Καλημέρα, αν κοιτάξεις και τα ξένα φόρα, θα δεις την ανάλυση που κάνουν για την αυξημένη κατανάλωση με κρύο καιρό. Έχε υπόψην πως ο κλιματισμός δουλεύει χειμώνα-καλοκαίρι. Επειδή πάντως έδωσα το Pirus Mk2 '07 που είχα και περιμένω να παραλάβω από μέρα σε μέρα το Μκ3 θα δω τι βελτιώσεις έχουν κανει και στον συγκεκριμένο τομέα και γενικότερα με το πιο δυνατό μοτέρ.
Νίκος.
-
Μόλις έκανα τα πρώτα 50Km με το νέο μου prius!
Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές αν και είναι νωρίς.Θετικά: Αθόρυβο, άνετο, οικονομικό (4,5l/100Km μέχρι στιγμής), τρομερό αυτόματο κιβώτιο
Αρνητικά: Χαμηλή ορατότητα πίσω, έχει πολλά κουμπιά που δεν βρίσκω τι κάνουν :Ρ, η θέση οδήγησης μου πόνεσε λίγο τη μέση αν και μπορεί να είναι εντελώς άσχετο -
Στο τεστ του περιοδικού drive είχαν αναφέρει ότι τους πόνεσε η μέση, επειδή είναι χωστό το κάθισμα. Έλεγα ότι ήταν συμπτωματικό τότε, όμως τώρα επαναλαμβάνεται
-
Ίσως κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις σε τιμόνι ή κάθισμα να βοηθάνε. Μήπως έχει κι εκείνο το λεβιεδάκι που σου πιέζει τη μέση;
-
Όντως η αίσθηση είναι σαν το λεβιεδάκι που λες αλλά δεν υπάρχει ρύθμιση. Μόνο στο Jazz + Insignia έχω αντιμετωπίσει κάντι αντίστοιχο. Βέβαια έχω συγκεκριμένο πρόβλημα στη μέση εγώ και δνε σημαίνει πως θα εχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει να βρω μια λύση ή να το συνηθίσω.... Κρίμα ρε γαμότο γιατί αν εξαιρέσεις αυτό, το αμάξι είναι τέλειο!
-
Εχω μια απορια σχετικα με το Prius, κινειται και αποκλειστικα με τον ηλεκτροκινητηρα μεχρι καποια χλμ και μετα ενεργοποιητε και ο θερμικος και πανε μαζι??
-
O ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από την μπαταρία του κάτω από το πίσω κάθισμα. Η μπαταρία φορτίζεται κατά το φρενάρισμα όπου ο ηλεκτροκινητήρας παίζοντας το ρόλο φρένου δρα και ως γεννήτρια που φορτίζει την μπαταρία. Όταν είναι ξεφόρτιστη η μπαταρία, πάει με τον θερμικό. Όταν είναι φορτισμένη πάει μόνο με τον ηλεκτρικό, ή αν δεν φτάνει μπαίνουν και οι δύο μαζί.
-
φιλη μου στην αμερικη εχει αυτο το αμαξι και της ειπαν στο σερβις των 60000 μιλιων (100000 χλμ περιπου) οτι πρεπει να καθαριστει το τεποσιτο βενζινας διοτι εχει κατι πρασιναδες μεσα (200 δολαρια=150 ευρω περιπου), διοτι δεν εχει καθαριστει ποτε, αν και προβλεποταν
Τι κολπο ειναι αυτο ρε παιδια...? απο ποτε πρεπει καθε 80-100000 χλμ να καθαριζουμε τεποσιτα βενζινης (δεν εχει καποιο προβλημα αυτη στην οδηγηση, αλλα ετσι λεει ο κατασκευαστης της λενε).
Ειναι αληθεια η πανε να της φανε λεφτα?
υγ εγω δεν τα ξερω αυτα τα αυτοκινητα αλλα μια που μου το ειπε το εθεσα σε σας, στους χρηστες-γνωστες του συγκεκριμενου μοντελλου
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
φιλη μου στην αμερικη εχει αυτο το αμαξι και της ειπαν στο σερβις των 60000 μιλιων (100000 χλμ περιπου) οτι πρεπει να καθαριστει το τεποσιτο βενζινας διοτι εχει κατι πρασιναδες μεσα (200 δολαρια=150 ευρω περιπου), διοτι δεν εχει καθαριστει ποτε, αν και προβλεποτανΤι κολπο ειναι αυτο ρε παιδια...? απο ποτε πρεπει καθε 80-100000 χλμ να καθαριζουμε τεποσιτα βενζινης (δεν εχει καποιο προβλημα αυτη στην οδηγηση, αλλα ετσι λεει ο κατασκευαστης της λενε).
Ειναι αληθεια η πανε να της φανε λεφτα?
υγ εγω δεν τα ξερω αυτα τα αυτοκινητα αλλα μια που μου το ειπε το εθεσα σε σας, στους χρηστες-γνωστες του συγκεκριμενου μοντελλου
Εκει εχουν βιοκαυσιμα και φυτρωσαν λειχήνες .
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχω μια απορια σχετικα με το Prius, κινειται και αποκλειστικα με τον ηλεκτροκινητηρα μεχρι καποια χλμ και μετα ενεργοποιητε και ο θερμικος και πανε μαζι??Η αυτονομία του σαν ηλεκτρικό είναι αστεία και μόνο αν πας πολύ χαλαρά. Εκτός αν πάρεις την καινούργια τόπ έκδοση με άλλες μπαταρίες και άλλα κόλπα που πλέον μπορεί να κινηθεί για κάμποσα χλμ σαν ηλεκτρικό.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εχω μια απορια σχετικα με το Prius, κινειται και αποκλειστικα με τον ηλεκτροκινητηρα μεχρι καποια χλμ και μετα ενεργοποιητε και ο θερμικος και πανε μαζι??
Η αυτονομία του σαν ηλεκτρικό είναι αστεία και μόνο αν πας πολύ χαλαρά. Εκτός αν πάρεις την καινούργια τόπ έκδοση με άλλες μπαταρίες και άλλα κόλπα που πλέον μπορεί να κινηθεί για κάμποσα χλμ σαν ηλεκτρικό.
Κάπου στα 2 με 3 km είναι η αυτονομία.... Ότι πρέπει όπως διαπίστωσα για να περάσεις μία διαδήλωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Στην plug-in έκδοση τα πράγματα είναι καλύτερα... Αλλά εκεί παίζουν άλλοι συσσωρευτές.... και άλλη διαχείριση...
-
2-3??? Μόνο??? Αστείο μέγεθος...
Ενα άλλο που έχω παρατηρήσει ότι 9 στα 10 Πρίους που βλέπω τα πάνε μαλλιοκούβαρα οι κάτοχοί τους, ακύρωνουν τον λόγο ύπαρξης αυτού του κατασκευάσματος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
2-3??? Μόνο??? Αστείο μέγεθος...Ενα άλλο που έχω παρατηρήσει ότι 9 στα 10 Πρίους που βλέπω τα πάνε μαλλιοκούβαρα οι κάτοχοί τους, ακύρωνουν τον λόγο ύπαρξης αυτού του κατασκευάσματος.
Αν καταλάβεις πως δουλεύει το όλο σύστημα, μπορείς να πηγαίνεις πολύ σβέλτα με πολύ καλές καταναλώσεις. Με το Μκ2 που είχα, πήγαινα με τους κανονικούς ρυθμούς μου (σβέλτα) με κατανάλωση γύρω στα 4,5λ/100 όταν με άλλα αυτοκίνητα έχω τα διπλάσια με ίδιους ρυθμούς & με λιγότερη οδήγηση με κίνηση. Στην εθνική μου έγραφε 5,8 όταν με άλλα 11... Το mk3 δεν μου το έχουν παραδόσει ακόμη για να δω διαφορές, και λόγω της καθυστέρησης μου παραχώρησαν ένα Volvo V60 T3, το οποίο αν και έχει το σύστημα start-stop δεν βλέπω με τίποτα κατανάλωση κάτω από 10...Με πολύ προσπάθεια, και Εθνική-Αττική Οδό, τώρα μου δείχνει 9,5λ/100.
Νίκος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
2-3??? Μόνο??? Αστείο μέγεθος...Ενα άλλο που έχω παρατηρήσει ότι 9 στα 10 Πρίους που βλέπω τα πάνε μαλλιοκούβαρα οι κάτοχοί τους, ακύρωνουν τον λόγο ύπαρξης αυτού του κατασκευάσματος.
Η λογική δεν είναι να κινήσαι μόνο με την μπαταρία αλλα η μπαταρία να σου δίνει περίπου 50% οικονομία στο καύσιμο σε σχέση με ένα κλασσικό 1.4 - 1.6 βενζινοκίνητο.
-
Η λογικη η δικια μου ομως για ενα υβριδικο ειναι να καταφερνω να καιω απο 4.5λτ και κατω αλλιως παω σε ντιζελακι και δεν εχω φοβο για τις μπαταριες
-
Για μένα είναι και άλλα πράγματα που ταιριάζουν στο προφίλ του υβριδικού (διαφορετικά συμφωνώ με το ντίζελ)
-- είναι αυτόματο (sos για μένα)
-- αθόρυβο
-- άνετοΒρες μου όμως ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αυτόματο diesel 4αετίας, οικογενιακό με κόστος αγοράς ~9000 - 9500 ευρώ
Πιστεύω δεν θα βρεις γιατί το έχω ψάξει και κατέληξα στο prius -
Άνετο το Prius? Δεν είχα την... ατυχία να μπω αλλά από όσα διαβάζω και μου έχουν πει φίλοι-συμφορουμίτες που το οδήγησαν δεν είναι καθόλου άνετο στην κύλιση.
-
Από τα 100km που έχω κάνει είναι άνετο όσον αφορά την κύλιση (λακούβες κτλ) αλλά με έχει προβληματίσει πάρα πολύ το κάθισμα του...
AΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥΟΤΑ PRIUS