-
Στην δεύτερη γενιά του άνετο δεν ήταν . Μαλακό με κλίσεις και κτυπούσε στις εγκάρσιες ... Τώρα για το καινούργιο δεν ξέρω.
Πάντα βέβαια έχει σχέση με τι το συγκρίνει κάνεις. -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
φιλη μου στην αμερικη εχει αυτο το αμαξι και της ειπαν στο σερβις των 60000 μιλιων (100000 χλμ περιπου) **οτι πρεπει να καθαριστει το τεποσιτο βενζινας διοτι εχει κατι πρασιναδες **μεσα (200 δολαρια=150 ευρω περιπου), διοτι δεν εχει καθαριστει ποτε, αν και προβλεποτανΤι κολπο ειναι αυτο ρε παιδια...? απο ποτε πρεπει καθε 80-100000 χλμ να καθαριζουμε τεποσιτα βενζινης (δεν εχει καποιο προβλημα αυτη στην οδηγηση, αλλα ετσι λεει ο κατασκευαστης της λενε).
Ειναι αληθεια η πανε να της φανε λεφτα?
υγ εγω δεν τα ξερω αυτα τα αυτοκινητα αλλα μια που μου το ειπε το εθεσα σε σας, στους χρηστες-γνωστες του συγκεκριμενου μοντελλου
Επανερχομαι προς διευκρινηση
εν τελει η διαγνωση ηταν 'cleaning the green fuel injectors' και αυτη μου το μετεφρασε 'καθαρισμα στις πρασινιλες στο δοχειο καυσιμου'....(γυναικεια μεταφραση, απο ελληνο αμερικανιδα) . Αυτο ειναι στανταρ διαδικασια στα 40000 μιλια και προβλεπεται απο το εργοστασιο οπως ειπαν.
Οποτε ολα γκουντ...(τρομαρα της)
Tο green δεν το πολυκαταλαβα αλλα ισως εννοουν 'οικολογικους'...εκτος και αν ειναι κανενας **ειδικος τυπος injector **που λεγεται GREEN (δεν το διευκρινησα-συζητησα περαιτερω μαζι της).
ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΥΜΙΝΟ, δηλαδη
ΥΓ Ψαχνοντας μετα στο google, ειδα οτι Η BOSCH εχει μια γκαμα injectors που τους λεει Green...ισως αυτο εννοουσαν οι
τεχνικοι στο σερβις. -
Να πω τις εμπειρίες μου απο το prius και να ανακοινώσω και κάτι
- Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος
- κατανάλωση σταθερά στο 5.8 / 100 km
- το κιβώτιο του (αυτόματο) είναι πολύ ομαλό
- δεν είναι όσο μαλακό το περιμενα στις λακούβες
- οι επιδόσεις του (όχι τρομερές) δεν με αφορούν ιδιαίτερα μιας και κοίταγα κυρίως την οικονομία
Δυστυχώς λόγο κάποιων προσωπικών θεμάτων** πρέπει να το πουλήσω** και να πάρουμε στην οικογένεια 2 μικρότερης αξίας αυτοκίνητα. Οι ανάγκες αλλάζουν γρήγορα. Η απόφαση πάρθηκε πριν 5 λεπτά και δεν έχει καταχωρηθεί πουθενά ακόμα σαν αγγελία.
Αν ενδιαφέρεται κάποιος pm.
Είναι ελληνικό - με όλα τα service - ασημί - του 8/2008 - 75.000Km αγρατζούνιστο - 9.200 ευρώ -
Τελικά πουλήθηκε πιο γρήγορα από ότι περίμενα!
Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη -
Ανασταίνω το τοπικό για τους παρακάτω λόγους
-υπάρχουν πρόσφατα θέματα για ηλεκτροκίνητα και υβριδικά που συζητάμε για τις μπαταρίες ,πόσο στοιχίζουν, πόσο αντέχουν κλπ τα prius που κυκλοφορούν κανα δυο δεκαετίες τώρα (τα υβριδικά yaris είναι πρόσφατη μόδα ) έχουν πλέον μεγάλη ιστορία πίσω τους και μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα για το μέλλον
-ενα άλλο τοπικό για prius είχε ξεσκιστεί απο εναν syncro ... και δεν θέλω να το φέρω στο προσκήνιο , ενα άλλο έχει να κινηθεί δεκαετία +
Αφορμή είναι το παρακάτω βίντεο που δείχνει πως αλλάζεται η υβριδική μπαταρία , ειναι απλό λίγα εργαλεία και αρκεί να ξέρεις να ξεβιδώνεις και να βιδώνεις -μιλάμε για πολλή βίδα όμως - μου κάνει εντύπωση που δεν χρειάζονται να συνδεθούν διαγνωστικά για να 'διαβάσουν ' την καινούργια μπαταρία βασικά είναι τόσο απλό ,αν εξαιρέσουμε τις βίδες , που με βάζει σε σκέψεις …
Στο βίντεο υπάρχουν και μερικά tips που συμβάλουν στην μακροζωία της μπαταρίας ,αν αγόραζα μεταχειρισμένο prius σίγουρα θα καθάριζα τον ανεμιστήρα ,τις επαφές, τις βίδες και θα έκανα το κόλπο με την επαναδιάταξη των αισθητήρων θερμοκρασίας στο μπλόκ της μπαταρίας
μακάρι οι υπόλοιποι κατασκευαστές όταν φτιάξουν τα δικά τους να μπορεί να γίνεται και εκεί χωρίς ειδικά εργαλεία και συνδέσεις με υπολογιστές ...ναι καλά
-
ωραίο βίντεο, όντως... στην Ελλάδα όμως βρίσκεις μπαταρίες σε καλή τιμή ?
-
Με έκαψες κερατά! Μόλις τελείωσα το βίντεο. 'Τι βλέπεις με τόσο ενδιαφέρον, τόση ώρα', ρώτησε η κυρά.
'Αλλαγή μπαταρίας σε Toyota Prius'!!!
Αφού δε με πέταξε από το μπαλκόνι, πάλι καλά.Ο τύπος είναι σούπερ, τα εξηγεί πάρα πολύ καλά. Θέλουμε κι εδώ μεταχειρισμένα Prius με ολοκαίνουρια μπαταρία να πωλούνται για 4.000 δολάρια. Πόσο είναι αυτό; 3.500 ευρώ;
Εκεί που το είχε ξηλώσει, σκεφτόμουν τι ωραία θα κούμπωνε στη θέση της ρεζέρβας η μπουκάλα του υγραερίου. Όνειρο!Πολύ ωραίο βίντεο, σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας. Ταξίδεψα 7-8 χρόνια πίσω, που κάναμε τα ελαφρώματα στο Miata.
Για την ιστορία, το φθηνότερο ελληνικό Prius του 2007 κοστίζει 5.700. Κι έχει 220 χιλιάδες χιλιόμετρα.
-
Πάντως όπως το θέτεις ενα prius με καλή μπαταρία ,υγραέριο γιατί όχι και φυσικό αέριο θα είναι οτι φθηνότερο στην αγορά και οικονομικότερο στην χρήση θα κυκλοφορεί , εχουν δε τα άτιμα αυτής της γενιάς πραγματικά τεράστιο πορτ μπαγκάζ το λέω για κάποιους που ψάχνουν suv 1000άρια των 20000+ € για να κάνουν οικονομία επειδή δήθεν είναι βολικά στο φόρτωμα
Κοίταξα και εγω στο car μετα που είδα το video εχει αρκετά 1500άρια γύρω στα 5000-7000 € τα 1800 νεότερης γενιάς εχουν πάνω απο 10000 € αν και μερικά είναι φθηνότερα αλλα με πολλά χλμ που όμως για τα prius δεν μετράνε όπως στα συμβατικά οχήματα . Το λεω αυτό γιατί απο αυτά που εχω διαβάσει όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο καλλίτερο για την μπαταρία και οι φθορές του στην κίνηση ακόμη και αν είναι αστικές είναι ελάχιστες ,συμπλέκτες δεν υπάρχουν , το e-cvt είναι αθάνατο τα φρένα αντέχουν για άπειρα χλμ , o κινητήρας στα 200-300 Κ χλμ είναι σαν καινούργιος ,πρακτικά εγω σε prius θα κοίταζα σαλόνι αμάξωμα να είναι καλά απο αισθητικής άποψης και λειτουργικότητας και φυσικά το αρχείο συντήρησης της Toyota .
Τα 1800άρια που βλέπω θα ήταν η επιλογή μου ,τα περισσότερα εχουν τρομερό εξοπλισμό με στοιχεία που ακόμα και καινούργια αυτοκίνητα ουτε στα εξτρά δεν βάζουν , εάν έκανα πολλά αστικά περιαστικά χλμ θα το σκεφτόμουν σοβαρά !
-
Πολλά ταξί Prius έχουν βάλει υγραέριο και λένε ότι τους κοστίζει 3-3,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα. Δηλαδή κατανάλωση φυσικού αερίου χωρίς μπαταρία.
Από εκεί και πέρα, το ιδανικό θα είναι ένα Prius plug-in (δηλαδή να φορτίζει στην πρίζα, όχι μόνο στο φρενάρισμα) με φυσικό αέριο. -
https://www.autocar.co.nz/car-reviews-a ... w-roadtest
Σε 6-7 χρόνια ενα μεταχειρισμένο Prius Prime , 1.1L/100km κατανάλωση , 22g/km ρύποι! Φαντάσου και μετατροπή σε ΦΑ!
-
Μπαταρία 8,8 kWh, δηλαδή πιτσιρίκα. Για αυτό και δε βγάζει ούτε 50 χιλιόμετρα. Έχω την αίσθηση ότι σε 6-7 χρόνια, που το θες για μεταχειρισμένο, ούτε θα κοιτάμε καν τέτοια μοντέλα.
Ακόμα και τα φτωχαδάκια, που πάντα θα αρκούνται σε μεταχειρισμένα, θα προτιμούν ένα Hyundai Kona Electric με 60-70 χιλιάδες χιλιόμετρα. Εφόσον βέβαια έχουν προκύψει ταχυφορτιστές στο εθνικό δίκτυο της πατρίδας μας, αλλιώς plug-in και μόνον. Ηλεκτρισμός για κάθε μέρα και μπινζίνα για τα ταξίδια.(Μπινζίνα που λέει ο λόγος. Ψες είδα ένα Opel Ampera, βυσσινί, όνειρο. Αυτού προχωράει με την μπαταρία κι έχει μοτέρ που τη γεμίζει εν κινήσει, αν αδειάσει. Το μοτέρ καίει βενζίνη, οπότε τι καλύτερο από το να χώσουμε μια μπουκάλα στο πορτ μπαγκάζ; Έτσι μάλιστα θα πραγματοποιηθεί παιδική ονείρωξη: εμφανίζεσαι στον μάστορα με το ηλεκτρικό και του λες: 'Φιλαράκι, ήρθα να του βάνω α-έ-ρι-ο'.
AΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥΟΤΑ PRIUS