-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Θα υπήρχε θέμα ρε παιδιά άμα φορούσε τη ζώνη ,δεν υπήρχε περίπτωση να κοιτάζει κανείς το volvo έτσι .Σαν τις φωτο που γράφουν 99% των ανδρών δεν είδε τον γκοτζίλα από πίσω .αυτή δεν είναι η φλόμπα που έπαιζε στα σφηνάκια??
προφανώς και θα κοιτάξεις την βολβάρα
-
...σχετικα με τον περιορισμενο πισω χωρο επιβατων, ειδικα για τα ποδια, επειδη μερικοι νομιζουν οτι λεω οτι να ναι...
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/vo ... tion=cabin
It's fairly tight for space in the back too and taller passengers will find their head brushing the roof lining. If you have anyone six-foot or plus driving, there's also very little foot or knee room behind them.
-
Kαλα αν ο οδηγος ειναι 2 μετρα η παραπανω, μονο η Δελτα θα ειναι ανετη για τους πισω.
Εγω που ειμαι 1,87 δεν ειχα κανενα θεμα οταν εκατσα πισω, εκτος απο το σχετικα περιορισμενο αερα για το κεφαλι. -
+1 για το κεφάλι
-
To προβλημα που διαπιστωσα εγω τουλαχιστον, εχει να κανει πρωτιστως με το υψος του οδηγου...
Με την γνωστη διαδικασια, 'καθομαι στην θεση του οδηγου, ρυθμιζω αναλογως με την σωματικη μου διαπλαση, και επειτα καθομαι ακριβως απο πισω...', οποιος υποψηφιος προς αγορα, ειναι απο 1,85 και ανω ουσιαστικα, η θεση ακριβως απο πισω, ειναι 'ανυπαρκτη', για οποιονδηποτε ενηλικα, εφοσον μιλαμε για μια νορμαλ μετακινηση διαρκειας μισης ωρας πχ, ή και μετακινηση σε ταξιδι μιας-δυο ωρων.
Περα απο το περιορισμενο υψος για το κεφαλι, αλλα και μηκος για τα γονατα (ξαναλεω ΜΟΝΟ εφοσον ο οδηγος ειναι απο 1,85 περιπου και ανω) αυτο που δυσκολευει -κυριως κατα την γνωμη μου, σε μετακινηση ανω των 20-30λεπτων- ειναι
ο πολυ περιορισμενος διαθεσιμος χωρος για τα ποδια, λογω της μεγαλη βασης των πισω καθισματων που προεξεχει ελαφρως απο την εδρα του καθισματος, αλλα και της σχετικα χαμηλης εδρας του μπροστινου καθισματος, με αποτελεσμα, τα ποδια του επιβατη που καθεται πισω απο τον οδηγο, να μην εχουν σχεδον ουτε ενα εκατοστο διαθεσιμο για να κινησουν τα ποδια τους εμπρος-πισω (οχι δεξια-αριστερα)... -
Μόλις πέρασε έξω από το σπίτι μου το πρώτο v40 που βλέπω (Αθηναϊκές πινακίδες βεβαίως) στο χαρακτηριστικό γαλάζιο..
Κουκλι!!! -
-
-
Πολλά χρόνια μπροστά !!!
-
τι να το κάνεις...
κρίμα το όλο πρότζεκτ...
αφού λεει οτι οι χώροι ειναι ικανοί μονάχα για τους 7 νάνους κι η χιονάτη στην κονσομασιόν
-
official fotos
http://carscoop.blogspot.com/2012/09/ne ... hotos.html -
To Carscoop αναφερει ως πηγη τους 4Τροχους...
Το κακο ειναι οτι λεει πως τετρακινητη θα ειναι μονο η 2,5
Μα καλα τι κόλλημα εχουν φαει εκει στη volvo?
Πολυ ομορφο παντως ,μου αρεσει! -
Από εδώ http://www.newsauto.gr/2012/09/18/αποκλειστικό-το-volvo-v40-cross-country/
Οι «πρωτιές» για το NewsAuto συνεχίζονται, αυτή τη φορά με την αποκλειστική παρουσίαση του νέου V40 Cross Country της Volvo! Με το “απλό” V40 να προκαλεί ήδη ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τη σχεδίαση του, η πιο… παντός δρόμου εκδοχή του, έρχεται για να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τη γκάμα.
Η τετρακίνηση στην έκδοση T5 Turbo καλύπτει κάθε… Cross Country επιθυμία, με τον 5κύλινδρο κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 2.5 λίτρων, να αποδίδει 254 άλογα και να προσφέρει 400 Nm ροπής, συμπεριλαμβανομένου overboost 40 Nm κατά την επιτάχυνση. Το V40 Cross Country σημειώνει επιτάχυνση από τα 0-100 km/h σε μόλις 6.1 δευτερόλεπτα, με την κατανάλωση να ορίζεται σύμφωνα με τον κατασκευαστή στα 7.8 lt/100 km.
Η Volvo εφοδιάζει επίσης το νέο της μοντέλο με τον T4 1.6 λίτρων GTDi κινητήρα των 180 αλόγων, με 270 Nm ροπής. Η κατανάλωση είναι στα μόλις 5.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι ρύποι περιορίζονται στα 129 g/km. Σε κάποιες αγορές ανάμεσα στις οποίες ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα είναι και η Ελλάδα, υπάρχει και η επιλογή ενός 5κύλινδρου κινητήρα 2.0 λίτρων, που βγάζει 180 ίππους με 300 Nm ροπής.
Σε ότι αφορά στα συστήματα μετάδοσης, στον T5 κινητήρα έχουμε να κάνουμε με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ στους Τ4, πέραν του αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων Powershift, υπάρχει η επιλογή και 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.
Περνώντας στις δημοφιλείς στην χώρα μας , diesel επιλογές, έχουμε τα εξής: τον 5κύλινδρο D4 Turbodiedel κινητήρα χωρητικότητας 2.0 λίτρων που συνδυάζει επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση, προσφέροντας 177 άλογα για 400 Nm ροπής, με κατανάλωση 4.4 lt / 100 km και ρύπους της τάξης των 117 g/km σε συνεργασία με το χειροκίνητο κιβώτιο και αντίστοιχα 5.2 lt και 137 g/km με το αυτόματο (αμφότερα έξι σχέσεων).
Ο 2λιτρος D3 αποδίδει 150 άλογα και 350 Nm ροπής ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η D2 εκδοχή του V40 Cross Country. Πως όχι, αφού η κατανάλωση του κατρακυλά στα μόλις 3.8 lt / 100 km ενώ οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 99 g/km! Πρόκειται για 1600άρι diesel που βγάζει 115 άλογα, με 285 Nm ροπής και που όπως όλα τα μοντέλα που προαναφέραμε, εφοδιάζονται με σύστημα Start/Stop.
Εξωτερικά, το 5θυρο και 5θέσιο μοντέλο έχει κάποια ξεκάθαρα χαρακτηριστικά που μαρτυρούν τη… διαφορετική αποστολή του. Όπως τον εμπρός προφυλακτήρα σε μαύρο χρώμα, με κυψελοειδή γρίλια και φωτιστικά σώματα DRL, μαύρο πλαίσιο περιμετρικά και μαύρους καθρέπτες, καθώς και ράγες οροφής.
Αντίστοιχο χρωματικό κοντράστ δημιουργεί και ο μαύρος προφυλακτήρας του πίσω μέρους, με ενσωματωμένη ποδιά σε μεταλλικό χρώμα. Όσο για τους τροχούς, είναι στο ίδιο μέγεθος με εκείνους που χρησιμοποιούνται στο V70, με ζάντες 19 ιντσών.
Ο οδηγός κάθεται 40mm ψηλότερα απ’ ότι στο απλό V40, με το εσωτερικό στην επιλογή λανσαρίσματος να φορά χρώμα «Raw Copper», σε αποχρώσεις δηλαδή του χαλκού, με ραφές που δημιουργούν έντονη αντίθεση. Η Volvo προσφέρει μάλιστα πέντε διαφορετικές επιλογές σε ότι αφορά στο χρώμα του δέρματος που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό του V40 Cross Country.
Προφανώς, η πρακτικότητα αποτελεί βασικό ζητούμενο για ένα όχημα… έξτρα δυνατοτήτων, που απευθύνεται σε πελάτες με διάθεση για περιπέτειες πολύ μακριά από το αστικό περιβάλλον. Αρωγοί σε κάθε θέλω, είναι τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/60 αλλά και τη δυνατότητα μετατροπής των διαστάσεων του χώρου αποσκευών, ανάλογα τις ανάγκες της στιγμής (βαλίτσες ή ψώνια σούπερ-μάρκετ ή μεγάλα αντικείμενα κλπ). Μάλιστα στη λίστα των αξεσουάρ, υπάρχει το «Cargo Mara Organiser» που βοηθά στην ασφαλή τοποθέτηση μικρότερων αντικειμένων. Αντίστοιχα, υπάρχει πληθώρα μικρών αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό.
Οι ανέσεις συνεχίζονται με τη δυνατότητα ψύξης έως και δύο μπουκαλιών στο εμπρός ντουλαπάκι χάρη στη παροχή κρύου αέρα από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα κλιματισμού, με χώρο για την αποθήκευση CD αλλά και τη δυνατότητα να εμπλουτιστεί το… infotainment με την ύπαρξη θυρών για USB/iPod ή Aux.
Συνεχίζοντας τη περιήγηση στο εσωτερικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsAuto, το V40 Cross Country θα έχει επτά διαφορετικές επιλογές φωτισμού, ανάλογα τη διάθεση του οδηγού ή τη θερμοκρασία, με τη στρατηγικά επιλεγμένη τοποθέτηση LED φώτων σε κάποια σημεία.
Το νέο μοντέλο της Volvo θα μπει στη παραγωγή σε δύο μήνες και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Γκεντ, στο Βέλγιο. Περισσότερα, όταν παρουσιαστεί επίσημα από την Volvo…
Πολύ όμορφο
-
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mHFugYQ31Y
-
-
Εξυπνο και καλοφτιαγμενο το Video λανσαρισματος του v40 crosscountry...
Θα ειναι κριμα παντως εαν η 4κινηση προσφερεται αποκλειστικα με τον 2.5 Τ5 βενζινης... -
Μα δε καταλαβαινω γιατι το κανουν αυτο.Οπως και στο XC60 ...
Θα μπορουσαν να προσφερουν τη δυνατοτητα τετρακινησης απο πιο μικρα μοντελα.
Τελος παντων.Ας δουμε τι θα γινει οταν ερθει Ελλαδα το XC .
Το Drive εχει και αυτο δοκιμη το D2.Παρα πολυ καλες εντυπωσεις σε ολα,εκτος απο τους χωρους επιβατων και αποσκευων.
Επισης λιγο αργες ειναι οι επιταχυνσεις απο σταση.(0-100 :11.8 sec)
Τους αρεσε παρα πολυ και θεωρουν οτι ειναι στα κορυφαια ,αν οχι το κορυφαιο της κατηγοριας του. -
[RANT]
Περι Cross Country:
αν και το V40 μου αρεσε παρα πολύ... τώρα θα γίνω κακός/εμπαθης/κλπ
ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ...: Ακομα ενα ΔΗΘΕΝ ΟΧΗΜΑ! Του πετάνε πλαστικα προστατευτικα, του ανεβάζουν και το ride height... και νομίζει ο καρμοιρης ο αγοραστής οτι πήρε SUV. Πραγματικά ανουσιες και ανοητες προσθήκες μιας και λειπει το ουσιαστικότερο χαρακτηριστικό... ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ... εστω καποιου είδους.Αμα θελω ψηλοτερο ride height και πρακτικότητα, γιατι να μην πάρω MPV? So fuckin simple...
τέσπα... αυτό πιστεύω για ολα τα off road look wannabe... και οχι για το Cross V40 μονο.
[/RANT] -
δεν νομίζω οτι ο αγοραστής έχει ψευδαισθήσεις περί suv.
ακόμα και το βιντεάκι να δεις, δείχνει ένα πιο active lifestyle. ούτε χώματα και ρεματιές δείχνει ούτε ερήμους ούτε τίποτα εκεί κοντά.
τα πλαστικά κλπ είναι ωραία σαν διαθέσιμη επιλογή αρκεί να μην τα χρεώνουν χρυσά. εφόσον είναι στα πλαίσια της συγκρατημένης διαφοροποίησης is fine by me. -
Η αλήθεια είναι ότι η ψευδαίσθηση του τζιπ και το να κάθετε ψηλότερα από το φυσιολογικό αρέσει σε πολύ κόσμο.
Ειδικά στα ταξίδια και ιδιαίτερα ως συνεπιβάτες .
Volvo V40