-
Νεότερα:
Αφού έβγαλα και το δεξί ημιαξόνιο μαζί με τα μακ φέρσον, ψαλίδια, ήταν πλέον έτοιμος ο κινητήρας να κατέβει (ή μάλλον να ανέβει) επειδή λόγω κολλήσεως της γέφυρας και των κοντρών, δεν μπορούσα να τον ρίξω κάτω...δεν χώραγε. Προσφέρθηκε ένας φίλος συμφορουμίτης (ξέρει εκείνος) να μου δανείσει το γερανάκι του.
Πλην όμως, δεν χρειάστηκε γιατί ανακάλυψα ότι οι κόντρες ήταν σπασμένες και η γέφυρα στο πίσω μέρος που ήταν κολλημένη, δεν ήταν και τόσο καλά και ξεκόλλησε.
Με δύο γείτονες να σηκώνουν την καρότσα και εμένα να τραβάω τον κινητήρα απο κάτω...αποστολή επετεύχθει...
Μόνη απώλεια το σπασμένο καπάκι του ντιστριμπντιτέρ, το οποίο έτσι και αλλοιώς θα άλλαζα...
Αφαιρέθηκαν όλα τα καλώδια και φυλάχθηκαν με εντολή ηλεκτρολόγου και έχει σειρά η κρεμαγιέρα...
Μετά αρχίζουν τα δύσκολα...
Φωτογραφίες:
Και ο κινητήρας που μου υπόσχεται πολλές χειμωνιάτικες ώρες δουλειάς:
-
Εντάξει , το αμάξι θέλει να φτιαχτεί και σου κάνει χάρες.... Μας ειχες ανυσηχήσει λίγο με το θέμα κολληματος αλλα όλα καλα....
-
Κουραγιο Αργυρη δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα.Μην ξεχασεις τις κοντρες απο μπουντρελια στο σασι και να το ελαφρωσεις απο πραγματα.
-
Σκωτσέζικο ντούς μου κάνει αυτό το αυτοκίνητο. Μετά το σοκ των πατωμάτων - μαρσπιέδων, περίμενα ότι βγάζοντας τον κινητήρα θα είχα και άλλες...αποκαλύψεις. Τελικά σε αυτό το κομμάτι, όλα καλύτερα απο ότι φανταζόμουν.
Βασίλη, έχω έτοιμο τον κατάλογο και θα σου τον στείλω. Δεν σου κρύβω ότι το είχα παγώσει για λίγο, μέχρι να δω και το μπροστινό κομμάτι (ξέρεις...μήπως τελικά και δεν μου χρειαστούν)...
Επόμενες εργασίες:
Συνεχίζεται η συλλογή ανταλλακτικών.
Πολύ καλό πλύσιμο με πιεστικό, τώρα που έχει ζέστες.
Καθάρισμα τα επικίνδυνα κομμάτια.
Τσιμεντένια αλφαδιασμένη πλατφόρμα 4Χ6, ώστε να σταματήσουν οι δουλειές στο χώμα.
Μελέτη για σκέπαστρο χαμηλού κόστους.
Σασμάν σε μηχανικό για έλεγχο αλλαγή συγχρονιστών (δεν το κατέχω το άθλημα).Πρόβλεψη εργασιών κατά την διάρκεια του χειμώνα:
Διαμόρφωση υπάρχουσας μικρής αποθηκούλας, ώστε να έχει πάγκο εργασίας, πλακάκια κάτω και αποθηκευτικούς χώρους για τα ανταλλακτικά.
καθάρισμα, βάψιμο ή γυάλισμα εξαρτημάτων που σώζονται ή αξίζει να σωθούν.
Γενική επισκευή κινητήρα (αν και εφόσον ο κορμός είναι σε τέτοια κατάσταση) -
Και κανα μεταχείρω δικώλονο για πιο σοβαρές εργασίες απο συνεργείο που κλέινει και ξεπουλάει. Με αυτό υπόψιν , το υπόστεγο να ειναι αρκετά ψηλό για να χωράει .... Α και το πάτωμα να εχει καλές βάσεις ώστε να βιδώσει....
-
Νομίζω ότι εδώ είναι το κατάλληλο μέρος να γράψω νεώτερα για το 125 που λέγαμε μερικές σελίδες πριν...
Κάποιος δημοσιογράφος (?) διάβασε το φόρουμ και βρήκε τον Εντυ (τον κάτοχο του μοναδικού Moretti 125 στον κόσμο). Του έκανε αφιέρωμα λοιπόν στην σημερινή εφημερίδα 'Δημοκρατία' (κλικ να μεγαλώσει)Βέβαια ο άνθρωπος συλλέκτης είναι, όχι έμπορος και δεν έδωσε τις κατάλληλες πληροφορίες, αφού απεφάσισε να το πουλήσει τελικά. Πλεονεκτήματα που τα είδα απο κοντά και μάλιστα του τα είχα αναφέρει:
Δεν έχει αλλάξει ούτε ένα φτερό ποτέ, οι πόντες είναι της μάνας του.
Ο κινητήρας έχει ελάχιστα πραγματικά χιλιόμετρα (νομίζω 60.000)
Σαπιο ή σκουριά, ούτε για δείγμα
Εύχομαι να καταλήξει κάπου καλά (όπως και ο ίδιος όπως μου είχε εκμυστηρευτεί) και είμαι σίγουρος ότι αρκετά μεγάλο ποσόν θα το διαθέσει για αγορά αρκετών κουκλιών (άλλωστε η τρέλλα δεν πάει στα βουνά και αυτός την έχει άφθονη με τα ιστορικά)
Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να αργήσει λίγο να πουληθεί, ώστε να προλάβω να το κάνω την βόλτα που μου υποσχέθηκε -
02.39 ελληνικο πορτοκαλι Moretti!
Youtube Video -
Υπαρχει ενα Μορετι128 σε καλη κατασταση και ενα 125 Σαμανθα Vigniale σε αποσυρση εξω απο Θεσ/νικη .Δυστυχως ουτε φωτο ουτε πληροφοριες μου εδωσε ο ιδιοκτητης. ΛΥΠΑΜΕ πολυ για ορισμενα αμαξια που καταληγουν αδοξα στην πρεσα
-
Κρίμα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
02.39 ελληνικο πορτοκαλι Moretti!
Youtube VideoΦοβερο βιντεο!
Μια bmw κυνηγαει ενα fronte το οποιο τελικα το σταματαει ενα zastava
Μαλλον οι σκηνοθετες της εποχης ηταν αδαεις περι τα αυτοκινητιστικα.. -
Καλά οχι οτι η BMW ήταν γρήγορη αλλα λέμε τώρα. Η πλάκα ειναι οτι στην μια σκηνή και τα 2 φανάρια της μπέμπας ειναι αναμένα και στην επόμενη σκηνή μόνο το δεξί. Δεν άντεξε στα ζόρια φαίνεται και μετά λέγαμε για γερμανική ποιότητα.
-
και αν παρατηρησεις καλα τα πλανα απο μεσα ειναι απο αλλο αυτοκινητο πιθανων transporter vw
-
Μία φωτογραφία Moretti που έκλεψα από το το C&SC forum
-
Moretti 850 μάλλον...
-
Καλώς με.....
Όχι, δεν το έχω ξεσκεπάσει ακόμα, αλλά λόγω άνοιξης άρχισα σιγά σιγά να πέρνω στο εργαστήριο ένα ένα τα ανταλλακτικά που θα επαναχρησιμοποιηθούν και να τα επαναφέρω όσο είναι δυνατόν.
Σήμερα ξεκίνησα με το καθάρισμα του παπά...και ναι είναι ο δικός του με το μεταλλικό συρταράκι στο πλάι που άλλαζε τον ζεστό με τον κρύο αέρα...βέβαια η μόδα της εποχής το είχε κάνει μαύρο ματ και θα πρέπει να επανέλθει στο κλασικό γκρι. Η κατάσταση όμως κρίνεται ικανοποιητική.
Ενα δεύτερο είναι το Sanyo ραδιοκασετόφωνο με autoreverse παρακαλώ και λεντάκια που δείχνουν την ένταση σήματος του σταθμού...και αυτό καθαρίστηκε, δεν ξέρω ακόμα αν δουλεύει...
Φωτογραφίες σε μία ωρίτσα... -
καλό ματα ξεκίνημα μια και έφτιαξε ο καιρός.
ο χοχος τι εγινε,ακόμα βαστάει χιόνια η περιοχή του.
-
Eυχαριστώ Σήφη. Χαλαρό μεν, ξεκίνημα δε...
Όσο για τον Χόχο, μάλλον εμείς οι γηραιότεροι έχουμε πιο πολύ τσαγανό...Οι φωτογραφίες που έλεγα:
Αυτό είναι το ρ/κ
Και τα μπράτσα των υαλοκαθαριστήρων που δεν τελείωσα ακόμα το βούρτσισμα:
Χαλαρά, για ζέσταμα θα καθαρίζονται και όσα αξίζουν θα μπαίνουν σε σακούλες και θα περιμένουν... (κάτι σαν το Jack Daniels)
-
Τετοιο ραδιοφωνο ειχα κι εγω,αλλα το κατεστρεψα προσπαθωντας να το φτιαξω Αν θελετε ευχαριστως σας χαριζω τα απομειναρια του..
Απ οτι θυμαμαι ειχα αντιμετωπισει ιδιαιτερη δυσκολια στην αντικατασταση του ιμαντα(και τελικα δεν τα καταφερα)οπως επισης και στο καθαρισμα,καθως οσα κομματια ηταν βαμμενα γκρι..ξεβαφαν.
Τα λεντακια δεν ειναι για το σημα του σταθμου,ειναι κατι σαν μετρητης για τα μπασα και μαλιστα αναβοσβηνουν κατα τη λειτουργια!
Οσο για τον παπα,ξερω καπου ενα 128 πρωτης γενιας,αλλα απ οτι θυμαμαι ελειπαν ολα τα περιφεριακα εξαρτηματα της μηχανης.. -
Σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου, αλλά σκοπεύω να βρω σκέτο ραδιόφωνο με ένα ηχειάκι στο ταμπλό αρκεί να δουλεύει στα fm. Αυτό μιάς και το βρήκα, είπα να το καθαρίσω και να το βάλω σε σακουλάκι μπας και...
Ο παπάς δουλεύει κανονικά και μου έκανε εντύπωση ότι το καπάκι δεν είναι πέτσικο και εφαρμόζει τέλεια...έβγαλα και το λάστιχό του και είναι σε καλή κατάσταση...αφού βαφτεί γκρί, θα το ξανακολήσω.
Τα περιφερειακά του κινητήρα θα τα βγάλω την Κυριακή για να τα αξιολογήσω, αφού το Σάββατο προμηθευτώ ένα τετράλιτρο swaz και κατόπιν θα πέσει καθάρισμα και σακούλιασμα και σε αυτά.
Λέω τώρα...........απο Δευτέρα να ανοίξω τον κινητήρα να δω την κατάσταση του. Οπότε θα έχουμε εξελίξεις...Η φανοποιία θα αργήσει, γιατί σκέφτομαι τον Ιούνιο να φτιάξω την πλατφόρμα που θέλω, ώστε να βρίσκεται σε αλφαδιασμένο σημείο ...
Όχι ότι θα έχουμε φέτος πολλά πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα προλάβω να δέσω με χιαστές το αμάξωμα και να βγάλω πόρτες κλπ. Απο εκεί και πέρα, ό,τι προλάβω μέχρι να χαλάσει ο καιρός το Φθινόπωρο... -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
καλό ματα ξεκίνημα μια και έφτιαξε ο καιρός.ο χοχος τι εγινε,ακόμα βαστάει χιόνια η περιοχή του.
Ο χόχος είναι εδώ!
Παιδιά προσπάθησα να συνεχίσω το ποστάρισμα αλλά δεν είδα ανταπόκριση από εσάς γι΄αυτό το σταμάτησα.
Ανακατασκευή 128 Moretti