-
γεια σας!ειμαι νεα οδηγος και ψαχνω για ενα αυτοκινητο στην αρχη ελεγα για μεταχειρισμενο αλλα αποφασισα καινουργιο τελικα....ειδα το ford fiesta 1.25..ειναι αληθεια οτι βγαζει 87 αλογα και οχι 82 ??στην αντιπροσωπεια ετσι μου ειπαν ..το θελω κυριως για μετακινηση σε πολη αλλα δεν αποκλειω που και που και κανενα ταξιδακι..θα εχω προβλημα σε μετακινησεις σε εθνικη με αυτα τα κυβικα??μηπως πρεπει να δω το 1.4 καλυτερα με 96 ιππους??η καταναλωση ομως στην πολη εχει πολυ διαφορα?
-
γεια σας!ειμαι νεα οδηγος και ψαχνω για ενα αυτοκινητο στην αρχη ελεγα για μεταχειρισμενο αλλα αποφασισα καινουργιο τελικα....ειδα το ford fiesta 1.25..ειναι αληθεια οτι βγαζει 87 αλογα και οχι 82 ??στην αντιπροσωπεια ετσι μου ειπαν ..το θελω κυριως για μετακινηση σε πολη αλλα δεν αποκλειω που και που και κανενα ταξιδακι..θα εχω προβλημα σε μετακινησεις σε εθνικη με αυτα τα κυβικα??μηπως πρεπει να δω το 1.4 καλυτερα με 96 ιππους??η καταναλωση ομως στην πολη εχει πολυ διαφορα?
-
-
Eξαρτάται τι επιδόσεις θέλεις από το αυτοκίνητό σου. Το 1.250 είναι επαρκές, το 1.400 είναι λίγο πιο γρήγορο και είναι πιο καλό έξω. Δεν φημίζεται όμως για την οικονομία του.
-
η αληθεια ειναι οτι δεν ζηταω τρελα πραγματα σε σχεση με τις επιδοσεις..απλα θα ηθελα με ταχυτητες 110-120 σε μια εθνικη να μην ζοριζεται το αυτοκινητο πολυ και να ειναι ευχαριστο το ταξιδι..και εχω μπερδευτει γιατι δεν ξερω και πολλα απο αυτα...
-
Για τέτοιες απαιτήσεις το μικρό είναι ΟΚ, και θα γλιτώσεις και διάφορες επιβαρύνσεις με το άλλο.
-
To μικρο...Δυσκολες εποχες πια ακομα και για 1400...
-
για τα αλογα ξερεις αν οντως λενε αληθεια και ειναι 87 αντι για 82..απλα δεν θελω να με κοροιδευουν..σε ευχαριστω που κανεις τον κοπο και μου απαντας..και κατι τελευταιο ..επειδη ειχα κοιταξει και για το Suzuki Splash εχεις καποια αποψη για αυτο?
-
Για την ακριβη ιπποδυναμη του Fiesta θα σε γελασω αν και μικρη σημασια εχει...Καν'το ενα test drive και θα δεις αν σε καλυπτει και ασε τα νουμερα να λενε οτι θελουν...
Splash εχει η κολλητη μου, συμπαθητικοτατο αμαξακι κια με πολυ μεγαλους χωρους μεσα που δεν του φαινονται απ'εξω...Aλλα με το εξτρα navigation που το πηρε εκεινη της βγηκε λιιιγο τσιμπημενο θυμαμαι... -
οι δοσεις μου βγαινουν με 5 ευρο πιο ακριβο το fiesta..δεν εχουν στην αντιπροσωπεια το 1.25 μονο το 1.4 που το οδηγησα και μου φανηκε πολυ καλο..απλα φοβαμαι μηπως εχει πολυ διαφορα με το 1.25 στην οδηγηση και την πατησω..
-
Δοκιμασε λοιπον και σε αλλη αντιπροσωπεια να οδηγησεις το 1.25
-
Ο χρήστης olympoula έγραψε:
οι δοσεις μου βγαινουν με 5 ευρο πιο ακριβο το fiesta..δεν εχουν στην αντιπροσωπεια το 1.25 μονο το 1.4 που το οδηγησα και μου φανηκε πολυ καλο..απλα φοβαμαι μηπως εχει πολυ διαφορα με το 1.25 στην οδηγηση και την πατησω..Οδηγησε και το μικρο και μην ακους πιθανα δεν εχουν διαφορα κλπ,μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως και χωρις την δυνατοτητα να το αλλαξεις. Ψαξε και σε αλλη εμπορεία για test drive αυτου που θες.
-
ευχαριστω πολυ...
-
Το ενα βγαζει 82 και το αλλο 96.Μπορει να μη φημιζεται και τοσο για την οικονομια του αλλα αμα δεν εχεις βαρυ δεξι ποδι θα δεις στανταρ κατω απο 9 λιτρα ανα 100 χλμ.Εδω τα βλεπουμε με το focus το δικο μας σε διαφορα ταξιδια με πολλα πατηματα.Εγω παντος θα χτυπαγα το 1.4.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Το ενα βγαζει 82 και το αλλο 96.Μπορει να μη φημιζεται και τοσο για την οικονομια του αλλα αμα δεν εχεις βαρυ δεξι ποδι θα δεις στανταρ κατω απο 9 λιτρα ανα 100 χλμ.Εδω τα βλεπουμε με το focus το δικο μας σε διαφορα ταξιδια με πολλα πατηματα.Εγω παντος θα χτυπαγα το 1.4.Ποιά 9 λίτρα
Εγώ έχω στο 1.4 6.9 με 7.5 λίτρα. Πάνω από 9 και κάτι μόνο στην πίστα είχα δει. -
Έχουμε το 1,25 στην οικογένεια σε trend κοκκινάκι 5πορτο. Το έχει η αδερφή μου η οποία πριν 1,5 χρόνο που το πήρε μόλις που είχε βγάλει δίπλωμα. Τότε όσο και να ψάξαμε 1,25 για test drive δεν υπήρχε πουθενά (μόνο 1400άρια έπαιζαν) οπότε δεν κάναμε για να μην δημιουργηθούν προσδοκίες που δεν θα εκλπηρωθούν από το μικρό. Μάλιστα μέχρι τελευταία στιγμή οι πωλητές μας πίεζαν να κλείσουμε το 1400 γιατί λέει δεν θα βρίσκαμε πού να το πουλήσουμε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου... Πού να ήξεραν τι μας περιμένει σαν χώρα
Το αυτοκίνητο στα χέρια της αδερφής μου καίει σταθερά κάτω από 7lt/100 km με αρκετή Αττική Οδό στα 100-120 km/h μιας και δουλεύει στο αεροδρόμειο ενώ και στο ταξίδι είναι μια χαρά. Και στην Αθήνα όμως παρότι αισθάνεται ανασφάλεια μην της σβήσει και ανεβάζει παραπάνω στροφές από ότι πρέπει σε κίνηση 1ης-2ας μένει στα 8. Για την κατανάλωση σου λέω τα νούμερα της αδερφής μου γιατί (no offence έτσι? ) σαν νέα οδηγός θα του συμπεριφερθείς το ίδιο περίπου. Στα δικά μου χέρια βγάλε 1 lt/ 100 km από τις προαναφερθείσες καταναλώσεις. Από εκεί και πέρα με βάση τις δικές μου εντυπώσεις πίσω από το τιμόνι η οδική του συμπεριφορά είναι πολύ καλή, η άνεση με τις 14άρες σιδερένιες ζάντες και τα 175/65/14 ελαστικά του είναι επίσης πολύ καλή ενώ για το κιβώτιο, τα κρατήματα και το τιμόνι μια ιδέα την έχεις μιας και είναι τα ίδια με το 1,4 που οδήγησες. Στο επίμαχο σημείο των επιδόσεων το αυτοκίνητο είναι αξιοπρεπές. Από τις 2500 στροφές και πάνω έχει τη δύναμη να επιταχύνει ακόμη και 4η σε ανηφόρα ενώ από τις 4000 και μετά λόγω του συνδυασμού ήχου και τραβήγματος είναι πολύ ευχάριστο. Εμείς πάλι το 1,25 θα επιλέγαμε αν αγοράζαμε σήμερα χωρίς κανένα ενδοιασμό. Ελπίζω να σε κάλυψα!
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Τότε όσο και να ψάξαμε 1,25 για test drive δεν υπήρχε πουθενά (μόνο 1400άρια έπαιζαν) οπότε δεν κάναμε για να μην δημιουργηθούν προσδοκίες που δεν θα εκλπηρωθούν από το μικρόΔεν ακούγεται και πολύ σωστή η λογική σας
Η άποψή μου είναι, αυτή του BILL33: μην το αγοράσεις αν δεν το έχεις κάνει τουλάχιστον ένα test drive .
Στην τελική, αν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα να βρεις για td ένα 1.25 όσο λέει ο shumakos, βρες μία αγγελία που να σε βολεύει ( από αυτές), και ζήτα να το οδηγήσεις. -
πραγματικα με βοηθησες αρκετα με τις πληροφοριες και ηθελα να ακουσω την γνωμη καποιου που το εχει οδηγησει..η αληθεια ειναι οτι και εγω για 1.25 λεω τελικα ..και για αποψη οικονομιας κυριως ..απλα μπερδευτηκα πραγματικα γιατι δεν ξερω και πολλα και ελεγα οτι αφου θα δωσω τελικα 13000 για 1.25 μηπως αξιζε να εδινα 10 ευρω παραπανω δοση για να παρω 1.4..και απο την αλλη μηπως ειναι τελικα πολλα για 1.25 τα 13000 αφου και με ενα 1.1 για την πολη με 10000 εκανα την δουλεια μου..αλλα αφου το 1.25 οπως λενε ολοι με καλυπτει και για πολη και για ενα ταξιδι θα ακολουθησω την μεση λυση..πω πω πω...πολυ σκεψη παντως...ουτε αντρα να επαιρνα που λενε και στο χωριο μου...!!!!!
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Τότε όσο και να ψάξαμε 1,25 για test drive δεν υπήρχε πουθενά (μόνο 1400άρια έπαιζαν) οπότε δεν κάναμε για να μην δημιουργηθούν προσδοκίες που δεν θα εκλπηρωθούν από το μικρό
Δεν ακούγεται και πολύ σωστή η λογική σας
Η άποψή μου είναι, αυτή του BILL33: μην το αγοράσεις αν δεν το έχεις κάνει τουλάχιστον ένα test drive .
Στην τελική, αν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα να βρεις για td ένα 1.25 όσο λέει ο shumakos, βρες μία αγγελία που να σε βολεύει ( από αυτές), και ζήτα να το οδηγήσεις.Ασφαλώς και είμαι λάθος φίλε Άρη
Απλά το αυτοκίνητο δεν ήταν για μένα οπότε δεν μπήκα στη διαδικασία. Εφόσον μάλιστα η αδερφή μου κόλλησε πάνω του και δεν της το έβγαζες από το μυαλό με τίποτα δεν είχα όρεξη να το οδηγήσω και αν μου φανεί μάπα να μπω σε ένα κύκλο φαγομάρας μέσα στο σπίτι... Ευτυχώς αποδείχτηκε στην πράξη (και κατόπιν εορτής αν θέλεις ) ότι το αμαξάκι είναι πολύ καλό και το έχουμε αγαπήσει όλοι στην οικογένεια. Ο πατέρας μου μάλιστα που έχει οδηγήσει αρκετά το Fiesta και το Leon 1,4 TSI F/L που πήρα εγώ λίγους μήνες μετά, δηλώνει απερίφραστα σαν οδηγός και επιβάτης την προτίμηση του στο Fiestάκι που του δίνει όσο γκάζι χρειάζεται, ευχρηστία, ευκολία, οικονομία ενώ του προσέχει και τη μέση πολύ καλύτερα από τη sport ανάρτηση του Ισπανου. -
Από αξιοπιστία δε λέτε τίποτα όμως...γιατί τελευταία μας τα χάλασε λίγο η ford.
Αλήθεια έρχεται με Ντήζελ στην Ελλάδα;
ford fiesta 1.25 η 1.4?