-
Το ιδιο εχουν, μαλλον 270 ηθελε να γραψει ο φιλος
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Mito? Punto Abarth?Φοβάμαι πολύ την άλφα σε θέματα service και αξιοπιστίας , επίσης το μίτο κάπως μου κάθεται η σχεδίαση του και εσωτερικά και εξωτερικά. Πολύ δύσκολα θα πήγαινα στην αλφα. Το Φιατάκι το σκέφτηκα κι εγώ απλά κι απο κοντά που το είδα δεν ενθουσιάζομαι. Σίγουρα σαν εμφάνιση ειναι πιο καγκούρικο απο τα υπόλοιπα απλά εγω δεν τρελένομαι για αμάξια στυλ corsa opc κτλ που κάνουν κρα στο δρόμο.
Το ds3 από την άλλη μου αρέσει πολύ μέσα έξω αλλά στο polo βρίσκεις ένα dsg και 180 άλογα με κινητήρα αστέρι και χαμηλούς ρύπους σε πραγματικά πολύ καλή τιμή.
Όμως επειδή πάντα για μένα κριτήριο είναι το τι χρήματα μπορείς να δώσεις και όσο γίνεται με τα δικά σου κριτήρια να κάνεις ένα best buy, μπορεί να σε ενδιαφέρει η παρακάτω πρόταση με την οποία θα γλιτώσεις αρκετά λεφτά αλλά δεν θα έχει το dsg του polo και τα 180 άλογα και θα βγαίνει μόνο σε άσπρο τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.
207 rallye facelift με τον ανανεωμένο κινητήρα 156 του ds3 και το 6-τάχυτο κιβώτιο, σε άσπρο μόνο, το οποίο είναι στο δρόμο να έρθει στην Ελλάδα απ'όσο ξέρω.
Τιμή από αντιπροσωπεία peugeot που ρώτησα η παρακάτω.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΞΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ :
- Αρχική τιμή : 18590€
- Έκπτωση λιανικής : -1400€
- Έκπτωση αντιπροσωπείας : -400€
- τελική τιμή : 16.790€
& 3 χρόνια δωρεάν Service ή 300€ έκπτωση.
Not bad..
το ds3 μου αρέσει πολύ κι εμένα μέσα έξω αλλά για να φτάσεις τα στάνταρ (απόδοση εξοπλισμό) των υπολοίπων θα πρέπει να ανέβεις από τα 20 και να πας στην έκδοση sport chic που έχει και ένα θεματάκι με την κατανάλωση.
Το peugeot είναι πραγματικά πολύ δελεαστικό αλλά και πιο αργό από τα υπόλοιπα, το είχα σκεφτεί και εγώ απλά δεν με ενθουσιάζει ούτε αυτό.Προσωπικά ο μόνος σοβαρός λόγος που δε θα έπερνα polo,ibiza,fabia είναι το dsg. Πως είναι δυνατόν ντε και καλά να πρέπει να το πάρεις μόνο dsg? Δε με ενδιαφέρει πόσο γρήγορα αλλάζει ταχύτητες! Δόξα το θεό, κουτσός δεν είμαι και μπορώ να πατάω συμπλέκτη. Το ανακάτεμα της σούπας συμβάλει σημαντικά στη χαρά της οδήγησης. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 180 ίππους.
αυτό είναι και ο προβληματισμός μου και δεν έχω παραγγείλει ακόμα κάποιο εκ των τριών. Επειδή τα 2 τα έχω οδηγήσει σε test drive και επειδή ποτέ δεν είχα οδηγήσει αυτόματο αμάξι , ούτε και ήθελα να αγοράσω , κάτι με άφηνε κενό αφού βγήκα και από τα δύο. Δεν ξέρω πραγματικά ένιωθα ότι δεν το ευχαριστήθηκα όσο περίμενα.
Σωστά όσα είπαν όλοι οι συμφορουμίτες όμως υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος... Εσένα ποιο σου αρέσει περισσότερο; Προσωπικά θα κοίταζα για Mito QV ή GP Abarth αλλά η τιμή και τα χαρακτηριστικά του Polo είναι πολύ ελκυστικά. Μακάρι να ήταν και η εμφάνισή του...
Εμένα εσωτερικά μου αρέσει το polo σε σχέση με το απείρως μέτριο εσωτερικό που διαθέτουν τα υπόλοιπα. ( 20 χιλιάρικα θα δώσω και θέλω να μπαίνω μέσα και να το βλέπω) . Το ibiza μου αρέσει πολύ εξωτερικά αλλά το εσωτερικό του πολύ μέτριο και τελευταίο το fabia που δεν σας κρύβω ότι σε τίποτα δεν μου θυμίζει gti αλλά συνδυάζει επιδόσεις κατανάλωση και χώρους.
Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχεις μας έχει ξεκαθαρίσει για το εάν θα πάρεις 3πορτο ή 5πορτο. Εάν ενδιαφέρεσαι για 3πορτο, θεωρώ ότι το peugeot 207 rallye (πολύ καλή η τιμή του...) και το polo gti (τα led ημέρας όμως είναι εξτρά και πάνε πακέτο με τα xenon αν θυμάμαι καλά... τα κόλπα του group vag για να κρατήσουν χαμηλά την βασική τιμή...) είναι καλές εναλλακτικές. Για το seat ibiza cupra έχω διαβάσει ότι έχει αρκετά σφιχτό set-up. Εάν όμως θες 5πορτο, τότε η γνώμη μου είναι skoda fabia rs (πολύ καλή η τιμή του και με σχετικά άνετο set-up) και seat ibiza fr (θα γλιτώσεις και μερικά ευρώ). Γενικά, θεωρώ ότι τα ξαδέρφια του group vag είναι ελκυστικές προτάσεις, με μόνο μείον την αδυναμία επιλογής manual κιβωτίου...
δεν θα έλεγα πως το θέμα 3πορτο 5πορτο με απασχολεί και τόσο. Βέβαια θα με βόλευε πού περισσότερο σε θέμα χώρων ένα 5πορτο αλλά έλα που πάντα τα 3πορτα μου άρεσαν πολύ περισσότερο σαν αμάξια...Μέχρι στιγμής και απο τα test drive θα διάλεγα polo. Αν και οδηγικά το ibiza με δελέασε πολύ περισσότερο. Το polo έχει μια πολυ soft συμπεριφόρα για gti και την ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αυτόματο κιβώτιο. Και το ibiza το ίδιο έχει αλλά δεν ξέρω πως και γιατί μου φάνηκε πως το set up του έκανε περισσότερο για gti.
Την τρίτη θα κάνω test drive το ds3, δεν βιάζομαι να επιλέξω καθότι αν είχα βρει κάτι που να με καλύπτει απόλυτα θα το είχα παραγγείλει χωρίς ερωτήσεις. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχετε βαρεθει την οδηγηση μου φαινεται...+1...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχεις μας έχει ξεκαθαρίσει για το εάν θα πάρεις 3πορτο ή 5πορτο. Εάν ενδιαφέρεσαι για 3πορτο, θεωρώ ότι το peugeot 207 rallye (πολύ καλή η τιμή του...) και το polo gti (τα led ημέρας όμως είναι εξτρά και πάνε πακέτο με τα xenon αν θυμάμαι καλά... τα κόλπα του group vag για να κρατήσουν χαμηλά την βασική τιμή...) είναι καλές εναλλακτικές. Για το seat ibiza cupra έχω διαβάσει ότι έχει αρκετά σφιχτό set-up. Εάν όμως θες 5πορτο, τότε η γνώμη μου είναι skoda fabia rs (πολύ καλή η τιμή του και με σχετικά άνετο set-up) και seat ibiza fr (θα γλιτώσεις και μερικά ευρώ). Γενικά, θεωρώ ότι τα ξαδέρφια του group vag είναι ελκυστικές προτάσεις, με μόνο μείον την αδυναμία επιλογής manual κιβωτίου...Λενε να βαλουν και το τιμονι εξτρα για να ειναι ποιο αναγωνιστικοι... Για το setup του ibiza εχεις απολυτο δικιο...Εχω μπει σε 2 seat(ibiza/cordoba) και μονο ραντεβου με φυσικοθεραπευτη για τα αρθρητικα μου δεν εκλεισα...
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχεις μας έχει ξεκαθαρίσει για το εάν θα πάρεις 3πορτο ή 5πορτο. Εάν ενδιαφέρεσαι για 3πορτο, θεωρώ ότι το peugeot 207 rallye (πολύ καλή η τιμή του...) και το polo gti (τα led ημέρας όμως είναι εξτρά και πάνε πακέτο με τα xenon αν θυμάμαι καλά... τα κόλπα του group vag για να κρατήσουν χαμηλά την βασική τιμή...) είναι καλές εναλλακτικές. Για το seat ibiza cupra έχω διαβάσει ότι έχει αρκετά σφιχτό set-up. Εάν όμως θες 5πορτο, τότε η γνώμη μου είναι skoda fabia rs (πολύ καλή η τιμή του και με σχετικά άνετο set-up) και seat ibiza fr (θα γλιτώσεις και μερικά ευρώ). Γενικά, θεωρώ ότι τα ξαδέρφια του group vag είναι ελκυστικές προτάσεις, με μόνο μείον την αδυναμία επιλογής manual κιβωτίου...
Λενε να βαλουν και το τιμονι εξτρα για να ειναι ποιο αναγωνιστικοι... Για το setup του ibiza εχεις απολυτο δικιο...Εχω μπει σε 2 seat(ibiza/cordoba) και μονο ραντεβου με φυσικοθεραπευτη για τα αρθρητικα μου δεν εκλεισα...
υπερβολικός είσαι...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
υπερβολικός είσαι...Για το seat δεν λες?Πιστεψε με δεν υπερβαλλω καθολου...
-
υπερβολικός είσαι...
Για το seat δεν λες?Πιστεψε με δεν υπερβαλλω καθολου...
μπήκες στο ίμπιζα μου λες (σε πιο απο όλα?? 1,4 , fr, cupra?? ) και σου έκανε τόσο αρνητική εντύπωση η ανάρτηση??
-
Εγώ με την σειρά θα κοίταζα:
Punto Abarth
Ibiza Cupra
Polo GTi
207 RallyeΤο Skoda Fabia RS πήγα σήμερα και το είδα. Δεν με ενθουσίασε σχεδιαστικά μέσα-έξω, αλλά ούτε και οι χώροι. Μου φάνηκε ιδιαίτερα μικρό. Το 207 μπροστά του είναι τεράστιο.
Από τα παραπάνω θα ήθελα να είχα το Abarth αλλά μάλλον θα αγόραζα το Cupra ...
Το 207 βεβαίως-βεβαίως το αγόρασα. Οπότε ευκαιρία για κάτι διαφορετικό ... -
υπερβολικός είσαι...
μπήκες στο ίμπιζα μου λες (σε πιο απο όλα?? 1,4 , fr, cupra?? ) και σου έκανε τόσο αρνητική εντύπωση η ανάρτηση??
Το 1.4 ηταν (προηγουμενης γενιας) και ηταν σκληρο...(τουλαχιστον για μενα... )
-
υπερβολικός είσαι...
Το 1.4 ηταν (προηγουμενης γενιας) και ηταν σκληρο...(τουλαχιστον για μενα... )
κατάλαβα...
-
-
κατάλαβα...
...δεν ειμαι υδροπνευματικος!
-
Δεν ξέρω τι λέτε εδώ μέσα αλλά με το Cordoba που πήρε ο πατέρας μου (και το οδηγώ και εγώ πλέον!), έχει ανέβει πολύ η εκτίμησή μου προς τη Seat.
Εννοείται ότι αν είχε βγει το Ibiza FR (5πορτο) το 2009 που πήρα το 207, θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το SEAT.
Και η Seat δίνει και πολλά δώρα. Ακόμα θυμάμαι που μου είχαν πει για δώρα αξίας 1500euro (από τον κατάλογο αξεσουάρ) ή 1000euro έκπτωση ...Βρε λες να πάω προς Seat Ibiza FR; ...
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Εχετε βαρεθει την οδηγηση μου φαινεται...
Αν το λές οδήγηση το νεκρά-1η και 1 ώρα για 10 χλμ απόσταση ναι εντάξει την έχουμε βαρεθεί. Μην πώ σιχαθεί...
Προσωπική μου άποψη είναι οτι το Cupra είναι σκληρό πολύ, το Polo το πιο ολοκληρωμένο αλλά με γελοίο πορτ παγκάζ 207λιτρα αφού δεν μπόρεσαν να την κοτσάρουν αλλού την μπαταρία και την έχωσαν στο πορτ παγκάζ, το fabia δεν μου αρέσει καθόλου σε εμφάνιση.
Οπότε ανάμεσα σε αυτά τα 3 ψηφίζω Polo...
Το 1.2 που είχα δεί είχε 280 λίτρα πορτπαγκάζ. Το gti έχει μικρότερο?
το gti εχει μικροτερο, ειναι η μπαταρια πισω και κατω απο τη ρεζερβα,οποτε χανεται το διπλο δαπεδο τωνα λλων polo
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Εχετε βαρεθει την οδηγηση μου φαινεται...
Αν το λές οδήγηση το νεκρά-1η και 1 ώρα για 10 χλμ απόσταση ναι εντάξει την έχουμε βαρεθεί. Μην πώ σιχαθεί...
Προσωπική μου άποψη είναι οτι το Cupra είναι σκληρό πολύ, το Polo το πιο ολοκληρωμένο αλλά με γελοίο πορτ παγκάζ 207λιτρα αφού δεν μπόρεσαν να την κοτσάρουν αλλού την μπαταρία και την έχωσαν στο πορτ παγκάζ, το fabia δεν μου αρέσει καθόλου σε εμφάνιση.
Οπότε ανάμεσα σε αυτά τα 3 ψηφίζω Polo...
Το 1.2 που είχα δεί είχε 280 λίτρα πορτπαγκάζ. Το gti έχει μικρότερο?
το gti εχει μικροτερο, ειναι η μπαταρια πισω και κατω απο τη ρεζερβα,οποτε χανεται το διπλο δαπεδο τωνα λλων polo
Τραγικό..
-
Με πρόλαβε ο papatzas...
207 ολόκληρα λίτρα Καλύτερα κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού καλύτερα να την κρατούσα αγκαλιά...όχι να μαμήσουνε 70 ολόκληρα λίτρα από το χώρο αποσκευών για την μπαταρία. Είναι τραγικά μικρός. Το 500αρακι έχει μεγαλύτερο... epic fail, EPIC, χάνει πάρα πολλούς πόντους χρηστικότητας από αυτό.
Να θές να πάς 4 άτομα μια εκδρομή δεν χωράνε και των 4 οι αποσκευές...
-
70 λίτρα για μπαταρία; Τί μπαταρία έχει; Ζελέ από άρμα μάχης;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
70 λίτρα για μπαταρία; Τί μπαταρία έχει; Ζελέ από άρμα μάχης;Έλα ντε...απλά το ύψος της μπαταρίας φέρνει τον πάτο του χώρου αποσκευών πιο πάνω, γιατί δεν υπάρχει χώρος να την χώσουν και να είναι στο ίδιο ύψος με την ρεζέρβα...
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Με πρόλαβε ο papatzas...207 ολόκληρα λίτρα Καλύτερα κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού καλύτερα να την κρατούσα αγκαλιά...όχι να μαμήσουνε 70 ολόκληρα λίτρα από το χώρο αποσκευών για την μπαταρία. Είναι τραγικά μικρός. Το 500αρακι έχει μεγαλύτερο... epic fail, EPIC, χάνει πάρα πολλούς πόντους χρηστικότητας από αυτό.
Να θές να πάς 4 άτομα μια εκδρομή δεν χωράνε και των 4 οι αποσκευές...
ωραίοι οι γερμανοί...
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
70 λίτρα για μπαταρία; Τί μπαταρία έχει; Ζελέ από άρμα μάχης;
Έλα ντε...απλά το ύψος της μπαταρίας φέρνει τον πάτο του χώρου αποσκευών πιο πάνω, γιατί δεν υπάρχει χώρος να την χώσουν και να είναι στο ίδιο ύψος με την ρεζέρβα...
1000 φορές καλύτερα να την είχαν μέσα σε ένα κουτί σε μια γωνία του χώρου αποσκευών, παρά να σήκωναν όλο το δάπεδο!
Aγορά καινούργιου μικρού GTI