-
-
-
-
Θα κάνω λοιπόν τη αρχή με το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, σαν πιτσιρικάς τα φώτα του μου έκαναν φοβερή εντύπωση και μου θύμιζε υπεραυτοκίνητο
-
Ωραίο πόστ για την κατηγορία που είναι ΝΟ1 στην ευρώπη αλλά και στην πατρίδα μας
σαν οδική συμπεριφορά έχω εμπειρία και θα έβαζα το 306 στην τοπ δεκάδα, από τα υπόλοιπα τώρα που έχω κάποια εμπειρία
vw golf 1.4 gt ο θεός να το κάνει mkiii αυτό με τα 60 άλογα θεόαργο και απαράδεκτα φρένα ,
vw golf 1.8 20vt 180 ps mkiv καθόλου σπόρ , gti με ποιότητα κύλισης θέλησαν να φτιάξουν ,
audi a3 mki 1,6 μάλλον μαλθακό και αυτό αλλά με ψιλοκαλό τιμόνι και αέρα από μεγαλυτερη κατηγωρία το πρώτο ''πρίμιουμ'' μικρομεσαίο , bmw 316i compact e36 αν μπορούμε να το θεωρίσουμε μικρομεσαίο το μόνο 316 που μπορεί να στρίψει με τέτοιες γωνίες αλλά μάλλον επικύνδινο ειδικά σε γλυστερό οδόστρομα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σήμερα είναι με διαφορετικά φτερά καπό και πόρτες από αυτές που κατασκευάστικε και τέλος ένα αυτοκίνητο που μου άρεσε πολύ τότε ήταν το rover 214 του 97 τρελό για εκείνη την εποχή 1.4 μοτέρ με 103 άλογα φοβερό για μικρομεσαίο αυτοκίνητο εκείνης της εποχής εξοπλισμό ηλ. παράθυρα και πίσω ηλιοροφές καθρέπτες ξύλινο διάκοσμο και πολλά άλλα αλλά και πολλά προβλήματα καμένες φλάτζες , ραγισμένα μπλόκ αλλά ο συγκεκριμένος δεν έχει απογοητευθεί ακόμα και επενδύει πάνω στο 214 ψάχνοντας ακόμα να βρεί ένα καλό μάστορα . -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Θα κάνω λοιπόν τη αρχή με το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, σαν πιτσιρικάς τα φώτα του μου έκαναν φοβερή εντύπωση και μου θύμιζε υπεραυτοκίνητοΠολύ ωραίο αυτοκίνητο. Το είχαμε από το 89 ως το 92. Με αυτό έκανα τα πρώτα μου χειρόφενα...
-
Εγω λεω να μη γραψω παλι τα αυτονοητα...θα ερθουν και 2-3 κολλημενοι να αρχισουν να λενε για καποιο κωλοαμαξο και το ποσο καταπληκτικο ητανε και να προσπαθω να αποδειξω τα αυτονοητα..
Θελω να δω ποσες σελιδες θα φτασει παλι μεχρι να αναφερθουν τα σωστα μοντελα.. και ειλικρινα λυπαμαι τον Αγγελο που ειχε το θαρρος να το ανοιξει.. -
peugeot 306 me το 306 gti να ειναι ο βασιλιας των HOT hatch του '90!
citroen zx
alfa 146
ford focus
citroen xsara
κατι πιο απλο και σύγχρονο αλλα πολυ ποιοτικο τουλαχιστον οπτικα , το A3 -
Καταλαβα νεα μαχη Ιαπωνοφιλων και Γαλλοφιλων
-
Mιας που δεν υπάρχει γενικά αποδεκτός ορισμός για το 'καλύτερος', θα καταχωρήσω μόνο τα μοντέλα που για τον λόγο τους το καθένα υπήρξε σημαντικό.
-
Ρενώ Σενίκ. Πρωτοποριακό, ευρύχωρο, αποτελεσματικό και μεγάλο σουξέ το οποίο πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν.
-
Φορν Φόκους. Το μοντέλο που τράβηξε την Φορντ από το παρελθόν του έσκορτ, καλοφτιαγμένο, γερό, με καλά κρατήματα, και πούλησε τον άμπακα σε όλο τον κόσμο.
-
Άουντι Α3. Το όχημα με το οποίο έκανε έφοδο η Άουντι στα μικρομεσαία κυβικά. Ποιοτικό και με πολλές ενδιαφέρουσες εκδόσεις, και το πρώτο μιας πλατφόρμας που έπαιξε πάρα πολύ σε πολλές παραλλαγές.
-
Μερσεντές Α. Η αντίστοιχη έφοδος της Μερσέντας στους μικρομεσαίους. Μεγάλη επιτυχία παρά την αρχική στραβοτιμονιά και την αμφισβητίσιμη ποιότητα των αρχικών εκδόσεων, το πρώτο μικρομεσαίο με στάναρντ εσπ (ας τόλμαγε να κάνει αλλιώς...), το μικρότερο μέχρι σήμερα Μερσεντικό, έχει μπει για τα καλά σε μια αγορά που η εταιρεία μέχρι τότε αδιαφορούσε και έκανε όγκους εντελώς απαραίτητους σε μια μικρομεσαία εταιρεία.
-
Τουότα Πρίους. Ο προάγγελος μιας σειράς εξελίξεων που ακόμα και σήμερα δεν έχουν οριστικοποιηθεί και είναι ακόμη στο ψάξιμο από πολλούς. Πολύ μπροστά για την εποχή του παρά τα όποια τρωτά του.Mια ολόκληρη κλάση πλέον, από μόνο του.
-
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
- Μερσεντές Α. Η αντίστοιχη έφοδος της Μερσέντας στους μικρομεσαίους. Μεγάλη επιτυχία παρά την αρχική στραβοτιμονιά και την αμφισβητίσιμη ποιότητα των αρχικών εκδόσεων, το πρώτο μικρομεσαίο με στάναρντ εσπ (ας τόλμαγε να κάνει αλλιώς...), το μικρότερο μέχρι σήμερα Μερσεντικό, έχει μπει για τα καλά σε μια αγορά που η εταιρεία μέχρι τότε αδιαφορούσε και έκανε όγκους εντελώς απαραίτητους σε μια μικρομεσαία εταιρεία.
.
αστειάτορας???
-
Διάβασες καλά τι γράφω?
-
Civiv VTi
Alfa 145-146 -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Mιας που δεν υπάρχει γενικά αποδεκτός ορισμός για το 'καλύτερος', θα καταχωρήσω μόνο τα μοντέλα που για τον λόγο τους το καθένα υπήρξε σημαντικό.-
Ρενώ Σενίκ.
-
Φορν Φόκους.
-
Άουντι Α3.
-
Μερσεντές Α.
-
Τουότα Πρίους.
Το Scenic σίγουρα επέδρασε δραματικά στις βασικές οικογενειακές κατηγορίες. Αλλά μικρομεσαίο με την έννοια του C-seg που προφανώς εννοούμε, δεν είναι. Σαν παράγωγο μοντέλο συμφωνώ απόλυτα.
Το Prius όντως προάγγελος και αυτό πολλών εξελίξεων, αλλά ως Prius I ήταν κάτι αρκετά πειραματικό. Ως εφαρμογή, το Prius II ήταν σαφώς καλύτερο.
Α3 δεν το βλέπω σαν τίποτα άλλο από ένα Golf IV με πολυτελές (; ) περιτύλιγμα. Απόγονοι προς το παρόν η BMW1 σε ανταγωνιστές, όχι δηλαδή και επανεφεύρεση του τροχού. A-Class Ι δεν το βλέπω παρά ως σκατά με πολυτελές (; ) περιτύλιγμα.
Το Focus θα ήταν η επιλογή μου για το καλύτερο μικρομεσαίο των 90s. Πήγε μπροστά σε σχεδίαση, είχε καλούς χώρους, έδωσε κίνητρο σε όλους τους άλλους να επενδύσουν χρόνο στο στήσιμο, αν έβαζαν και σύγχρονους κινητήρες θα ήταν λουκούμι. Το 306 αντίστοιχα καλό, όπως και η Xsara. Δεν μπορώ να πω όμως ότι χωρίς κινητήρες έφτασαν ποτέ στην ολοκλήρωση, τη σάρωση της κατηγορίας.
Τώρα που το σκέφτομαι, αρκετά ολοκληρωμένη στα παραπάνω αλλά και σε κινητήρα ήταν η 146. Δεν άφησε όμως όλους τους υπόλοιπους να τρέχουν να την αντιγράψουν...
-
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το Focus θα ήταν η επιλογή μου για το καλύτερο μικρομεσαίο των 90s. Πήγε μπροστά σε σχεδίαση, είχε καλούς χώρους, έδωσε κίνητρο σε όλους τους άλλους να επενδύσουν χρόνο στο στήσιμο, **αν έβαζαν και σύγχρονους κινητήρες **θα ήταν λουκούμι.Ναι τους ...
-
To σύγχρονοι κινητήρες πάντως πρέπει να ναι ανέκδοτο για την φορδ, ούτε τώρα δεν έχουν σύγχρονους κινητήρες καλά καλά για το φόκους του τότε.
-
Η Ford ξέρει τόσα πολλά από κινητήρες, όσα η Rolls Royce από οικονομία...
-
τετοια να λετε για τα Ford να σας περιποιηθουν οι focusman91 και Mad_Max_Geo
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
A-Class Ι δεν το βλέπω παρά ως σκατά με πολυτελές (; ) περιτύλιγμα.Και να φανταστείς έχω γνωρίσει άτομο που ασχολείται με αυτοκίνητα (έχει συνεργείο) και ενώ έχουν περάσει απ τα χέρια του πολλά μοντέλα, μου λέει τι γ@ματο είναι το A-Class και ότι δε το αλλάζει με κανένα, αμαξάρα κλπ
Το tsi μου ούτε να το φτύσειΓια τα μικρομεσαία, φόκους από μένα, έστω και χωρίς κινήτηρες.
Πάντως η 145/146 είχε πολύ καλό γκάζι για τα κυβικά της (σε 1,4 που έχω μπεί) -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
A-Class Ι δεν το βλέπω παρά ως σκατά με πολυτελές (; ) περιτύλιγμα.
Και να φανταστείς έχω γνωρίσει άτομο που ασχολείται με αυτοκίνητα (έχει συνεργείο) και ενώ έχουν περάσει απ τα χέρια του πολλά μοντέλα, μου λέει τι γ@ματο είναι το A-Class και ότι δε το αλλάζει με κανένα, αμαξάρα κλπ
Το tsi μου ούτε να το φτύσεινα και ενας γνωστης
Το καλύτερο μικρομεσαίο των 90's