-
Ο χρήστης Chocoholix έγραψε:
Οχι τα παιδια μου δεν εχουν ειδικες αναγκες επειδη ειναι μικρα. Εχουν ειδικες αναγκες γιατι ηταν προωρα γιατι ο γιος μου εχει εγκεφαλικη βλαβη γιατι ο αλλος εχει διαγνωστει με ΔΕΠΥ και γιατι για εμενα το αμαξι ειναι εργαλειο. Γιατι τα τρεχω στις θεραπειες (εργο, λογο και κινησιοθεραπεια)3 φορες την εβδομαδα... γιατι ο γιος μου δεν περπαταει καλα και παμε με το αμαξι παντου. Για παραδειγμα σημερα πρεπει να παω να παρω τα καινουρια γυαλια του, το παιδι ειναι χωρις μια βδομαδα τωρα... ξερετε ποσο με δυσκολευουν και με ταλαιπωρουν να παρω ενα παιδι με ειδικες αναγκες σε ταξι και να τρεχω???
Μακάρι να μην έγραφες τα παραπάνω και ας σε κορόιδευε όλη η χώρα για την μπαταρία
Λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει κύριοι
-
Υπάρχει πιθανότητα η μπαταρία να βραχυκύκλωσε απο το τρακάρισμα?
-
Λοιπον τα πραγματα εχου ως εξης: την προηγουμενη Πεμπτη πηγα το αμαξι μου, ενα Χιουνται Ματριξ ενος ετους το οποιο το πηρα ολοκαινουριο τελος Ιουλιου '09 απο την αντιπροσωπεια, στο Φανοποιειο της Χιουνται στην Καλυφτακη καθοτι με ειχαν τρακαρει και θα το εφτιαχνα.Οταν πηγα να το παρω την Τριτη μετα δηλαδη 5 ημερες, το ελεγξα, μου εδωσαν τα κλειδια και παω να πατησω να ανοιξω οι πορτες... νεκρο το αμαξι.
Φωναζω τον επικεφαλη, μου λεει θα εχει χαλασει η μπαταρια στο κουτακι του αυτοματου.
Οκ παω να ξεκλειδωσω με το κλειδι, δεν λειτουργει το κεντρικο κλειδωμα... το αμαξι οχι απλα να μην παιρνει μπρος, να μην εχει αρκετη ενεργεια ουτε τα φωτακια στο ταμπλο να αναψουν.Γινομαι εξαλλη... φωναζω (ηρεμα) παλι τον επικεφαλη ο οποιος στελνει δυο μαστορες με μαι φορητη μπαταρια και το βαζουν μπρος.
Γυρναει ο μαστορας και μου κανει 'Καταλαβατε τι συνεβει?' και του απαντω φυσικα, Ναι μου αδειασατε την μπαταρια.Τελος παντων, το παιρνω. Απο την Τριτη αργα το μεσημερι που το πηρα μεχρι σημερα να φανταστειτε εχει κανει 200 χλμ με καθημερινη χρηση (δουλεια, σπιτι, ψωνια...) Σημερα δεν επαιρνε μπρος!
Παιρνω αμεσως την Χιουνται και μιλαω με τον επικεφαλη του εξηγω ποια ειμαι (με θυμαται) και απαιτω μπαταρια καινουρια... μου λεει ελατε απο Δευτερα να σας την φορτισω.Τελος παντων βαζω μπρος με καλωδια χρησιμοποιωντας το δευτερο μας αμαξι... ε απο εκεινη την στιγμη αν κλεισεις την μηχανη εστω και ενα τεταρτο το αμαξι δεν ξαναπαιρνει... Το πηγα με 100 μεχρι την Βαρυμπομπη (απο Κεντρο) δυο φορες και γυρισα... η μπαταρια... dead ... δεν φορτιζει με τιποτα...
Εγω τους παρεδωσα ενα αμαξι με μικροζημιες στον προφυλακτηρα και πηρα πισω ενα νεκρο αμαξι... και τους εσκασα και 1000 Ευρω!!!
Ειμαι εξαλλη εννοειται συν οτι οντας κορη μηχανικου αυτοκινητων 10 πραγματακια ξερω... ενταξει ειδικος δεν ειμαι αλλα δεν ειμαι και ασχετη...
Τωρα θα δουμε αν ειναι ανοικτο αυριο καποιο συνεργειο της Λαμδα θα παω και θα γινει καυγας... εχω δυο μικρα παιδια με ειδικες αναγκες, δεν θα μεινω χωρις αμαξι γιατι καποιος ^%&*()@#! μου διελυσε την μπαταρια. ευτυχως εχω μαρτυρες!
Φυσικα τα σχολια σας ευπροσδεκτα!Αφού ευχηθώ καταρχήν καλά ξεμπερδέματα, φιλικά να επισημάνω πως το 'επικεφαλής' σημαίνει επί της κεφαλής, γι' αυτό λοιπόν και είναι άκλιτο.
Το σωστό λοιπόν είναι: Φώναξα τον επικεφαλής , που σημαίνει ακριβολογώντας, αυτόν που βρίσκεται στο κεφάλι, που διευθύνει, που είναι υπεύθυνος.Συγνώμη για το , απλά είναι ένα κακόηχο και συχνό λάθος από πολύ κόσμο.
-
Δεν νομιζω να χαλασε απο το τρακαρισμα. Δεν ειχε μηχανικο προβλημα το αμαξι, μονο προφυλακτηρες και μαλιστα οπτικα ηταν και μικροζημα (ασχετα το ποσο που πληρωσα στο τελος ετσι?). Εννοω δεν εφτασε στην μηχανη. Να φανταστεις οτι ειμουνα σταματημενη και ηρθε ο αλλος και μου την εσκασε απο πισω ...
Μεχρι που το πηγα συνεργειο δηλαδη καμια 10αρια μερες μεχρι να συνενοηθουν οι ασφαλειες και ο εμπειρογνωμονας, εγω δεν ειχα προβλημα με το αμαξι, πηγαινε μια χαρα.Και ευχαριστω τον φιλο για την διορθωση στα ελληνικα μου εμ αυτα παθαινεις οταν ζεις ολη σου την ζωη εξω χεχε
-
Δεν νομιζω να χαλασε απο το τρακαρισμα. Δεν ειχε μηχανικο προβλημα το αμαξι, μονο προφυλακτηρες και μαλιστα οπτικα ηταν και μικροζημα (ασχετα το ποσο που πληρωσα στο τελος ετσι?). Εννοω δεν εφτασε στην μηχανη. Να φανταστεις οτι ειμουνα σταματημενη και ηρθε ο αλλος και μου την εσκασε απο πισω ...
Μεχρι που το πηγα συνεργειο δηλαδη καμια 10αρια μερες μεχρι να συνενοηθουν οι ασφαλειες και ο εμπειρογνωμονας, εγω δεν ειχα προβλημα με το αμαξι, πηγαινε μια χαρα.Και ευχαριστω τον φιλο για την διορθωση στα ελληνικα μου εμ αυτα παθαινεις οταν ζεις ολη σου την ζωη εξω χεχε
κάτι δεν μου κολλάει...
αν την έφαγες από πίσω πως πλήρωσες 1000 ευρώ; δεν σε αποζημιώνει η ασφάλεια; (υπαίτιος είναι ο πίσω)
-
Σε τρακάρισμα πάντως, η καλύτερη τακτική είναι το αυτοκίνητο να πηγαίνει σε συνεργείο που συνεργάζεται η ασφαλιστική που πληρώνει. Έτσι , ειδικά στις μεγάλες ασφαλιστικές, δεν χρειάζεται συνήθως να πληρώσεις την ζημιά εσύ, τα βρίσκει το συνεργείο με την ασφαλιστική!
Επίσης, τα εξουσιοδοτημένα, γενικώς ΔΕΝ είναι ό,τι καλύτερο για τέτοιες δουλειές, γιατί δεν προσέχουν όσο πρέπει το αυτοκίνητο, σπάνια υπάρχει έμπειρος μάστορας που θ' ασχοληθεί, κάνα πιτσιρικά θα βάλουν...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λοιπον τα πραγματα εχου ως εξης: την προηγουμενη Πεμπτη πηγα το αμαξι μου, ενα Χιουνται Ματριξ ενος ετους το οποιο το πηρα ολοκαινουριο τελος Ιουλιου '09 απο την αντιπροσωπεια, στο Φανοποιειο της Χιουνται στην Καλυφτακη καθοτι με ειχαν τρακαρει και θα το εφτιαχνα.
Οταν πηγα να το παρω την Τριτη μετα δηλαδη 5 ημερες, το ελεγξα, μου εδωσαν τα κλειδια και παω να πατησω να ανοιξω οι πορτες... νεκρο το αμαξι.
Φωναζω τον επικεφαλη, μου λεει θα εχει χαλασει η μπαταρια στο κουτακι του αυτοματου.
Οκ παω να ξεκλειδωσω με το κλειδι, δεν λειτουργει το κεντρικο κλειδωμα... το αμαξι οχι απλα να μην παιρνει μπρος, να μην εχει αρκετη ενεργεια ουτε τα φωτακια στο ταμπλο να αναψουν.Γινομαι εξαλλη... φωναζω (ηρεμα) παλι τον επικεφαλη ο οποιος στελνει δυο μαστορες με μαι φορητη μπαταρια και το βαζουν μπρος.
Γυρναει ο μαστορας και μου κανει 'Καταλαβατε τι συνεβει?' και του απαντω φυσικα, Ναι μου αδειασατε την μπαταρια.Τελος παντων, το παιρνω. Απο την Τριτη αργα το μεσημερι που το πηρα μεχρι σημερα να φανταστειτε εχει κανει 200 χλμ με καθημερινη χρηση (δουλεια, σπιτι, ψωνια...) Σημερα δεν επαιρνε μπρος!
Παιρνω αμεσως την Χιουνται και μιλαω με τον επικεφαλη του εξηγω ποια ειμαι (με θυμαται) και απαιτω μπαταρια καινουρια... μου λεει ελατε απο Δευτερα να σας την φορτισω.Τελος παντων βαζω μπρος με καλωδια χρησιμοποιωντας το δευτερο μας αμαξι... ε απο εκεινη την στιγμη αν κλεισεις την μηχανη εστω και ενα τεταρτο το αμαξι δεν ξαναπαιρνει... Το πηγα με 100 μεχρι την Βαρυμπομπη (απο Κεντρο) δυο φορες και γυρισα... η μπαταρια... dead ... δεν φορτιζει με τιποτα...
Εγω τους παρεδωσα ενα αμαξι με μικροζημιες στον προφυλακτηρα και πηρα πισω ενα νεκρο αμαξι... και τους εσκασα και 1000 Ευρω!!!
Ειμαι εξαλλη εννοειται συν οτι οντας κορη μηχανικου αυτοκινητων 10 πραγματακια ξερω... ενταξει ειδικος δεν ειμαι αλλα δεν ειμαι και ασχετη...
Τωρα θα δουμε αν ειναι ανοικτο αυριο καποιο συνεργειο της Λαμδα θα παω και θα γινει καυγας... εχω δυο μικρα παιδια με ειδικες αναγκες, δεν θα μεινω χωρις αμαξι γιατι καποιος ^%&*()@#! μου διελυσε την μπαταρια. ευτυχως εχω μαρτυρες!
Φυσικα τα σχολια σας ευπροσδεκτα!Αφού ευχηθώ καταρχήν καλά ξεμπερδέματα, φιλικά να επισημάνω πως το 'επικεφαλής' σημαίνει επί της κεφαλής, γι' αυτό λοιπόν και είναι άκλιτο.
Το σωστό λοιπόν είναι: Φώναξα τον επικεφαλής , που σημαίνει ακριβολογώντας, αυτόν που βρίσκεται στο κεφάλι, που διευθύνει, που είναι υπεύθυνος.Συγνώμη για το , απλά είναι ένα κακόηχο και συχνό λάθος από πολύ κόσμο.
Δεν παίζεσαι
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Μπορει να μην ειναι η μπαταρια αλλα δυναμο
Αν ηταν δυναμο, τοτε μετα που θα τραβαγε τα καλωδια φορτισης τοτε θα εσβηνε επι τοπου.
Δεν ισχύει αυτό.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αν ηταν δυναμο, τοτε μετα που θα τραβαγε τα καλωδια φορτισης τοτε θα εσβηνε επι τοπου.
Δεν ισχύει αυτό.
Προφανώς και δεν ισχύει ...
Αν ήταν δυναμο απλά δεν θα ξαναφορτιζε την μπαταρία ...
Θα επερνε κανονικά μπρος ( όντας φορτισμένη ) αλλα μετά Απο μερική χρήση των διαφόρων υποσυστηματων θα παρεδειδε πνεύμα... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν ισχύει αυτό.
Θα επερνε κανονικά μπρος ( όντας φορτισμένη ) αλλα μετά Απο μερική χρήση των διαφόρων υποσυστηματων θα παρεδειδε πνεύμα...Να συμπληρώσω και εγώ με την σειρά μου, και λογικά στο ταμπλώ εαν δεν φορτίζει η μπαταρία θα μας βγάλει την μαγική
ένδειξη της μπαταρίας υποδηλώνωντας το παραπάνω. -
παλι δεν την αποσυνδεσαν και δουλεψαν με ηλεκτροκολληση που εβρασε την μπαταρια(η μικροτερη ζημια αν εκαναν τετοια βλακεια)
Είσαι πολύ σίγουρος ότι αυτό είναι δυνατόν να συμβεί ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
παλι δεν την αποσυνδεσαν και δουλεψαν με ηλεκτροκολληση που εβρασε την μπαταρια(η μικροτερη ζημια αν εκαναν τετοια βλακεια)Είσαι πολύ σίγουρος ότι αυτό είναι δυνατόν να συμβεί ?
Το εχω ακουσει σε φαρνατζηδες,αποσυνδεση της μπαταριας οταν θα χρησιμοποιησουν ηλεκτροκολληση.Δεν ισχυει;
-
Πρέπει να αποσυνδέσεις τη μπαταρία ΚΑΙ τον εναλλάκτη (καλοπερνάνε οι δίοδοι του αυτόματου).
Μετά εύχεσαι να μην είσαι πολύ γκαντέμης και καεί κανένα ηλεκτρονικό εξάρτημα.Για το μάτριξ του θέματος είναι κλασσική περίπτωση σταρχιδισμού του συνεργείου - άφησαν φώτα ή διακόπτη ανοιχτό και ξεφόρτισε η μπαταρία. Δική τους είναι; να βάλει καινούρια.
ΥΓ
Τώρα θυμήθηκα ότι στο αμάξι μου έβαλαν ένα εξάρτημα πάνω στη μπαταρία - δεν έβγαλαν τον πόλο - όταν κολλούσαν.
Μου είπαν ότι δεν χαλάει τίποτε, βέβαια πριν υπήρξε έντονη συζήτηση ότι αν χαλάσει οτιδήποτε το πληρώνουν καινούριο. Αυτοί χρησιμοποιούσαν το εξάρτημα (surge protection) γιατί με την αποσύνδεση της μπαταρίας δεν δουλεύει το ραδιόφωνο (και κανένας ιδιοκτήτης δεν έχει τον κωδικό). -
Ενα καλώδιο με κάτι σαν βαρελάκι στο μέσον, που γεφυρώνει τους πόλους;
Μου το είχε βάλει φαναρτζής. -
Υπάρχει ακόμα κόσμος που πάει στην Λάμδα; ...
...
...
...
... Τέλος πάντων. Περί ορέξεως σπανακοτυρόπιτα... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παλι δεν την αποσυνδεσαν και δουλεψαν με ηλεκτροκολληση που εβρασε την μπαταρια(η μικροτερη ζημια αν εκαναν τετοια βλακεια)
Είσαι πολύ σίγουρος ότι αυτό είναι δυνατόν να συμβεί ?
Το εχω ακουσει σε φαρνατζηδες,αποσυνδεση της μπαταριας οταν θα χρησιμοποιησουν ηλεκτροκολληση.Δεν ισχυει;
Βγάζουν τον πόλο γιατί όταν κολλάνε υπάρχει φόβος από κακή γείωση της μηχανής της κόλλησης στο αμάξωμα ( MIG ή TIG, και όχι παραδοσιακή ηλεκτροκόληση ) να πάθουν ζημιά ευαίσθητα τσίπ από την ECU, όχι γιατί θα βράσει η μπαταρία.
Για την ακρίβεια όσων λέμε, αυτό ισχύει 100% για κάτι παλαιότερα αυτοκίνητα ( ναι, υπήρχαν ελάχιστα τέτοια ) που είχαν το + γείωση στο αμάξωμα και το - στο εξάρτημα, τότε υπήρχε αναστροφή πολικότητα στο ρεύμα και έκαιγε ότι ηλεκτρονικό, δίοδους, κλπ υπήρχε.
-
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ενα καλώδιο με κάτι σαν βαρελάκι στο μέσον, που γεφυρώνει τους πόλους;
Μου το είχε βάλει φαναρτζής.Ναί, αυτό είναι.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν ισχύει αυτό.
Θα επερνε κανονικά μπρος ( όντας φορτισμένη ) αλλα μετά Απο μερική χρήση των διαφόρων υποσυστηματων θα παρεδειδε πνεύμα...Παιδια μην λετε ετσι αβιαστα οτι δεν ισχυει!
Μου εχει τυχει πολυ προσφατα με Megane του 2000.
Αμαξι φιλου μου εχει μεινει απο ρευμα και καθεται 1 βδομαδα. Το βαζουμε μπρος με καλωδια και μολις το κουναμε λιγα μετρα μενει!
Το πηγαμε τραβηχτο σε ηλεκτρολογο και ειχε καει καποια πλακετα στο δυναμο.
Αμα δεν εχει ρευμα η μπαταρια και δεν φορτιζει το δυναμο, απλα δεν παει ρευμα στους πολλαπλασιαστες και το αμαξι σβηνει.
Διαφωνουμε σε αυτο? -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Το βαζουμε μπρος με καλωδια και μολις το κουναμε λιγα μετρα μενει!
Το πηγαμε τραβηχτο σε ηλεκτρολογο και ειχε καει καποια πλακετα στο δυναμο.Aυτο δεν ειπα και εγω?
Το συνεργειο μου κατεστρεψε την μπαταρια!!