-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
ναι από το civic 1.4
και την 5αρα την bmw 4 stars την βγάλανε.
τα civic 5d/4d τα έχω δει από άψογα έως μέτρια στα crash test. αν θες την γνώμη μου για να βγάλεις αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις καμιά 10 αριά δοκιμές τουλάχιστον και τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. το 5d/4d είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο..Το civic sedan είναι εμφανισιακά ενδιαφέρον αυτοκίνητο, αλλά κάπως την έχω 'δει' μεταξύ civic vs insight (1339cc και τα δύο).
ΥΓ: η BMW η 5άρα στο τεστ του 2010 έχει πάντως 5 αστέρια: http://www.euroncap.com/results/bmw/5_s ... 0/401.aspx
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
με 19,5κ αγοράζεις το 1,8 σενταν. ξέχνα λοιπόν τα άλλα δύο.
το insight το έχω οδηγήσει, είναι πολύ πιο γρήγορο από το 1.4 και όχι ιδιαίτερα θορυβώδες, οδηγήστε το πρώτα και μετά πείτε άποψη. επίσης είναι εξίσου γρήγορο με το prius.Για το Prius III λες; Το Insight είναι σαφώς πιο θορυβώδες και πιο αργό.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
με 19,5κ αγοράζεις το 1,8 σενταν. ξέχνα λοιπόν τα άλλα δύο.
το insight το έχω οδηγήσει, είναι πολύ πιο γρήγορο από το 1.4 και όχι ιδιαίτερα θορυβώδες, οδηγήστε το πρώτα και μετά πείτε άποψη. επίσης είναι εξίσου γρήγορο με το prius.Για το Prius III λες; Το Insight είναι σαφώς πιο θορυβώδες και πιο αργό.
Πέρα από τη σύγκριση με το Prius III (που κοστίζει και αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω), ποια είναι η γνώμη σου για το 'δίλημμα' Civic vs Insight (1339cc)?
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Πέρα από τη σύγκριση με το Prius III (που κοστίζει και αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω), ποια είναι η γνώμη σου για το 'δίλημμα' Civic vs Insight (1339cc)?If
οπως-και-δήποτε Hondathen
Civic 1.8else
fail to accelerateend
-
κάποιοι διαφωνούν....το insight είναι γρήγορο!
Insight vs Prius
0-50mph 7.6 7.6
0-80mph 18.1 19.1Passing, 45-65 mph 5.5 5.9
Quarter mile 17.8 sec @ 79.4 mph 17.9 sec @ 77.7 mphdb insight
@ Idle 44.2
@ Full Throttle 72.5
@ 70 mph Cruise 68.8db prius
@ Idle: 47.2 (engine on); 40.7 (engine off)
@ Full Throttle: 70.7
@ 70 mph Cruise: 69.7Υ.Γ. Η 5αρα όπως και το civic έγιναν 5αστερα από 4αστερα, απλά το sedan ή το HCH δεν τα ξαναδοκίμασαν, μόνο το 5D. Για αυτό σου λέω ότι χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα ιδιαίτερο στα αυτοκίνητα βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πέρα από τη σύγκριση με το Prius III (που κοστίζει και αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω), ποια είναι η γνώμη σου για το 'δίλημμα' Civic vs Insight (1339cc)?
If
οπως-και-δήποτε Hondathen
Civic 1.8else
fail to accelerateend
Αυτή είναι η σωστή επιλογή. Έχεις ένα κινητήρα που δεν καίει πολύ σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας και όχι σε διαγωνισμούς οικονομίας.
Θα έχει χαμηλό κόστος συντήρησης σε όλη τη ζωή του αυτοκινήτου γιατί δεν υπάρχουν πολύπλοκα συστήματα να χαλάσουν μετά από 10-20 χρόνια χρήσης.Δυστυχώς τα τεκμήρια, ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας θέτουν νέους όρους και αλλάζουν το αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δυστυχώς τα τεκμήρια, ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας θέτουν νέους όρους και αλλάζουν το αποτέλεσμα.
Civic 1.8 152γρ=228 ευρώ
Insight 1.3 101γρ=80 ευρώαλλά πάλι θα προτιμούσα το Civic.
-
Για να 'γενικεύσω' λίγο τα συμπεράσματα, οι περισσότεροι θα 'σκεφτόσασταν' για την περίπτωση του civic μόνο το 1800cc.
-
Καλα καταλαβες, για μενα παντως εφ'οσον τα περισσοτερα χιλιομετρα γινονται στην πολη ποιος ο λογος για 1,8? Εαν τα ταξιδια ειναι 3-4 το χρονο καλυτερα να κανεις υπομονη -αν το αντεχεις βεβαια- παρα να υπομενεις ολο το χρονο την αυξημενη καταναλωση.
-
Για 80% αστική χρήση, ένα 1.800 δεν είναι και η καλύτερη λύση. Βέβαια έχω γνωστό με χοντρομερσεντές που πήρε για την γυναίκα του και για 100% πόλη ένα Χ3 2.000 κυβικά, αλλά αυτό είναι ειδική περίπτωση (πουλμούρ + πολύ χρήμα εύκολα βγαλμένο).
Διαλέγεις και παίρνεις, το υβρίδιο παραμένει ειδική περίπτωση, αλλά το στοιχείο του είναι η πόλη και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.
Το απλό Σιβίκ τι πρόβλημα έχει έξω, δεν κατάλαβα? -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Καλα καταλαβες, για μενα παντως εφ'οσον τα περισσοτερα χιλιομετρα γινονται στην πολη ποιος ο λογος για 1,8? Εαν τα ταξιδια ειναι 3-4 το χρονο καλυτερα να κανεις υπομονη -αν το αντεχεις βεβαια- παρα να υπομενεις ολο το χρονο την αυξημενη καταναλωση.Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ!
-
Καλύτερα τότε το Civic 1.4 μόνο μην το πεις στους Σιτροενιστί του φόρουμ
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για 80% αστική χρήση, ένα 1.800 δεν είναι και η καλύτερη λύση. Βέβαια έχω γνωστό με χοντρομερσεντές που πήρε για την γυναίκα του και για 100% πόλη ένα Χ3 2.000 κυβικά, αλλά αυτό είναι ειδική περίπτωση (πουλμούρ + πολύ χρήμα εύκολα βγαλμένο).
Διαλέγεις και παίρνεις, το υβρίδιο παραμένει ειδική περίπτωση, αλλά το στοιχείο του είναι η πόλη και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.
Το απλό Σιβίκ τι πρόβλημα έχει έξω, δεν κατάλαβα?Η αλήθεια είναι ότι με τη χρήση του αυτοκινήτου που κάνω (και θα κάνω), δεν νομίζω ότι χρειάζομαι πάνω από 1600cc, με ιδανικότερο μου φαίνεται έναν 1400cc. Όχι ότι θα με 'χαλούσαν' 120-140 αλόγατα, αλλά δεν έχω 'νιώσει' ακόμη την ανάγκη για αυτά!
Προσωπικά: (μιλάω πάντα για τα αυτοκίνητα με τον κινητήρα των 1339cc)
α) Θεωρώ πλεονέκτημα του insight τον υπερπλήρη εξοπλισμό (στην έκδοση elegance που κοιτάω) και ειδικά το ότι παρέχεται με αυτόματο κιβώτιο. Είμαι υπέρ του αυτόματου κιβωτίου λόγω του ότι έχουμε ένα αυτοκίνητο (Opel Corsa 1400cc 100bhp) με 4τάχυτο πλήρως αυτόματο κιβώτιο (το κλασικό αυτόματο, P-R-N-D-1-2-3) και είμαι ενθουσιασμένος με την άνεση που παρέχει το αυτόματο. Με προβληματίζει βέβαια το ότι το κιβώτιο είναι CVT στο οποίο δεν έχω εμπειρία. Από όσα έχω διαβάσει+ακούσει, όταν κάνεις επιτάχυνση πάει τις στροφές ψηλά (πχ: στις 5000 στροφές) και τις κρατάει σταθερά εκεί. Αυτό υποθέτω ότι γίνεται για καλό, αλλά φαντάζομαι ότι όση ώρα επιταχύνει κανείς πρέπει να έχει ... πανηγύρι από τον θόρυβο στην καμπίνα. Βέβαια, όλα αυτά είναι ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ και ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ μου και όταν το ξαναοδηγήσω (στην εθνική οδό, στα 120-130 χλμ/ώρα) θα τα προσέξω όλα αυτά.
β) Θεωρώ πλεονέκτημα του civic ότι έχει περίπου την ίδια ιπποδύναμη και ροπή με το insight αλλά ... πάντα έτοιμη (δηλαδή: δεν χρειάζεται να είναι φορτισμένες οι μπαταρίες!).
Τα πλεονεκτήματα του insight λόγω του ότι είναι υβριδικό τα θεωρώ προφανή και δεν τα αναφέρω καν. Βέβαια, έχω μια υποψία ότι σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης οι καταναλώσεις των δύο δεν θα απέχουν ιδιαίτερα!
-
Κάνε μια δοκιμή και θα απαντηθούν ως δια μαγείας πολλά από τα ερωτήματά σου.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κάνε μια δοκιμή και θα απαντηθούν ως δια μαγείας πολλά από τα ερωτήματά σου.Σωστό και αυτό! Εννοείται ότι θα κάνω!
Αλλά ... μια δοκιμή διαρκεί λίγα λεπτά και σε συγκεκριμένες συνθήκες!
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι έχουν αξία και οι εμπειρίες κατόχων/οδηγών!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλύτερα τότε το Civic 1.4 μόνο μην το πεις στους Σιτροενιστί του φόρουμΗ μετάβαση Citroen --> Honda είναι θανάσιμο αμάρτημα;
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Η μετάβαση Citroen --> Honda είναι θανάσιμο αμάρτημα;
Ετσι θα σου φανει..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η μετάβαση Citroen --> Honda είναι θανάσιμο αμάρτημα;
Ετσι θα σου φανει..
-
Ο κύβος ερρίφθη - η απόφαση πάρθηκε - οι διαδικασίες δρομολογήθηκαν: σε περίπου 10 μέρες παραλαμβάνω Honda Civic 5D 1.4 Sport.
-
Καλοταξιδο φιλε.. Αντε καιρο το εψαχνες..
Civic 1.4 Special Edition 2010 vs Insight 1.3 Elegance