-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Γιατι, το κυνήγι πετάγεται στα σκουπίδια μετά; Δεν καταναλώνεται;Αυτό δεν προσδιορίζει το κίνητρο. Το κίνητρο σχολιάζουμε βασικά. Αν πας κυνήγι και δεν χτυπήσεις τίποτα δεν θα μείνεις νηστικός μάλλον όπως ο ιθαγενής του παραδείγματος μου
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
^^+1
Το ένστικτό του κυνηγού ΔΕΝ αντιστοιχεί στον βιασμό αλλά στο ένστικτο της σεξουαλικότητας. Μην κάνουμε αυθαίρετες αναγωγές. Τη σεξουαλικότητα δεν είδα κανέναν να θέλει να την απωλέσει. Το αντίθετο, ψάχνει να βρει κάποιον/α να την κατευθύνει. Και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό.
Σύμφωνα με το Φρόιντ γεννιόμαστε με δύο μόνο ένστικτα. Τη σεξουαλικότητα και την επιθετικότητα (παρατηρείστε μικρά παιδιά).Για την ακριβεια ο Φροϋντ αναφερθηκε σε δυο βασικες ομαδες ενστικτων , τα ενστικτα της ζωης (σεξουαλικοτητα, αυτοσυντηρηση, κα) και τα ενστικτα του θανατου (καταστροφικοτητα , επιθετικοτητα κα), οπου η επιθετικοτητα σχετιζεται με τη διεκδικηση ζωτικου χωρου και ερωτικου συντροφου (οχι με το κυνηγι θηραματων). Το κυνηγι σχετιζεται με το ενστικτο της αυτοσυντηρησης.
Τα ζωα ειναι καταδικασμενα να υποφερουνε απο το ανθρωπινο ειδος.Θα μας υπηρετουν,θα μας ντυνουν,θα μας ταιζουν,θα τα εκτρεφουμε κατα χιλιαδες σε απαισιες και βασανιστικες συνθηκες,θα τα σφαζουμε κατα κοπάδια σε λιμνες αιματος,διοτι διαφορετικα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ.
Οντως , τα ζωα ειναι καταδικασμενα να υποφερουν και να σκοτωνονται απο το ανθρωπινο ειδος , αλλα (οπως γραφεις κι' ο ιδιος) για ενδυση και τροφη. Οχι για να προφερει ο θανατος τους καποιου ειδους ευχαριστηση (το εχουν αναφερει αρκετες φορες οι fog και tasosdev).
Οι ανθρωποι κανουν καποια ενεργεια οταν η αναγκη τελεσης της ή η ευχαριστηση απο αυτη ξεπερναει τη 'ζημια' (αισθημα ενοχης , τιμωρια) . Η διαδικασια του κυνηγιου (και ο θανατος του θηραματος , διαφορετικα δε θα πατουσατε τη σκανδαλη) αποτελει για τους (χομπιστες ) κυνηγους ευχαριστηση/ικανοποιηση που ξεπερναει τη 'ζημια'.
βεβαια,δυσκολευομαι να δω πόσοι θα το αντιληφθειτε αυτο.Νομιζετε (και δεν ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ) οτι κυνηγι=σκοτωμα ζωου,και μονο.Σαν να πιστευω,οτι ποδοσφαιρο ειναι μονο τα γκολ
Οχι , το ποδοσφαιρο δεν ειναι μονο τα γκολ , αλλα ο στοχος ειναι τα γκολ (εκδηλωση της επιθυμιας για δυναμη).
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Με έπεισες.Έχω επίσης ακούσει ότι και οι Κινέζοι είναι πολλοί. Αν κάποιος εδώ μέσα δεν τη βρίσκει με αγριογούρουνα ας το έχει υπόψη.
εγω παντως για κινεζους το ψηνω..
-
@random γιατί έχουμε μπλεχτεί
Ο ρόλος του κυνηγού από το ρόλο του φωτογράφου της άγριας φύσης, εμπεριέχουν τα ακριβώς ίδια βήματα, την ακριβώς ίδια διαδικασία στον ακριβώς ίδιο χώρο και διαφέρουν μόνο στη 'συσκευή' they shoot with
Τα ίδια ίχνη θα ψάξουν, την ίδια γνώση των ζώων και των habitats και των συμπεριφορών τους, την ίδια προετοιμασία για να μπουν στο περιβάλλον τους κ.ο.κ.
Παρ' όλ' αυτά ο κυνηγός δεν θα ήθελε να είναι φωτογράφος. Αυτό σημαίνει ότι και η καθαυτή αίσθηση της θανάτωσης κάπου μπαίνει στο όλο ζήτημα της ευχαρίστησης. Κυνήγι δεν ταυτίζεται με το σκότωμα, αλλά το σκότωμα είναι η ειδοποιός διαφορά από μερικές άλλες δραστηριότητες. Αυτό δεν μπορείς να το παραβλέψεις Hunter, και δεν το παραβλέπεις -είναι η αλήθεια- στα γραφόμενά σου.
Εκεί πατάει η fog κι ο Τάσος, όπως επίσης και στο γεγονός ότι μπορεί ο Hunter να τη βλέπει 'κάπως αλλιώς' και το όλο ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση μιας από τις φυσικές όψεις του ανθρώπου, αλλά υπάρχει και μια πληθώρα κυνηγών που ηδονίζονται απλώς και μόνο από τη θανάτωση. Και εδώ δεν συζητάμε για να χαρακτηρίσουμε τον Hunter, αλλά έχουμε μια πιο συνολική συζήτηση.ΕΕΠ^0 όχι δεν είναι όλα τα ζώα καταδικασμένα να πεθαίνουν από τον άνθρωπο, γιατί πλέον δεν αποτελούν όλα τα ζώα τροφή για τον άνθρωπο. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε και σίγουρα έχει επιβληθεί σε μια αρκετά ευρεία 'γκάμα' ειδών.
Όχι δεν μπορείς να φας ζέβρες, ούτε ελέφαντες, ούτε κροκόδειλους ούτε λιοντάρια. Ούτε να φτιάξεις παπούτσια με το δέρμα τους. Αντιστοίχως δεν θα φας ούτε καρχαρίες ούτε τα πτερύγιά τους, ούτε φάλαινες ούτε manta ούτε δελφίνια. Θα το κάνεις παράνομα βέβαια, αλλά δεν συζητάμε τα περί της παρανομίας.ΕΕΠ^1 υπάρχει μια σαφέστατη διαφορά μεταξύ άγριων ζώων και άγριας φύσης, με τα οικόσιτα και καλλιεργήσιμα. Ελπίζω ότι δεν χρειάζεται να αναλυθεί αυτό, αν όχι, να το αναλύσουμε
ΕΜένα αυτή η άγρια φύση, είτε είναι στην Τανζανία και το Σερνγκέτι, είτε είναι στο ΚΡούγκερ Παρκ, είτε στον Αμαζόνιο, είναι στην Ινδία, στα Ιμαλάια, στην ΕΡυθρά Θάλασσα, στην Μικρονησία και την Πολυνησία, στην Ινδονησία στις Φιλιππίνες, Στο Μέλανα Δρυμό κ.ο.κ. εγώ θα ήθελα να μπορέσουν να τη γνωρίσουν όλοι οι άνθρωποι, για να δουν τη διαφορετική σχέση που μπορεί να δημιουργήσει ο άνθρωπος.Το ότι μπορούμε και εξακολουθούμε να κυνηγάμε, εγώ δεν το βλέπω σαν κάποια φοβερή επίτευξη. Το ότι μπορέσαμε να δημιουργήσουμε τέτοιους χώρους, ναι το θεωρώ από τα λίγα πραγματικά ουσιώδη πράγματα που έχουμε καταφέρει -όσον αφορά στην σχέση μας με τη φύση-.
Και αυτοί οι χώροι μου έχουν χαρίσει στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου (βοηθάει και ο τραπεζικός λογαριασμός που μένει άδειος ).
Θα μου πεις, το ίδιο ακριβώς θα πει κι ο Hunter για τις δικές του στιγμές. Σεβαστό, και γι' αυτό στο βαθμό που δεν μιλάμε για απειλούμενα είδη δεν πρόκειται να του το απαγορεύσω ποτέ.Θα ήθελα όμως χώρους στους οποίους να απαγορεύεται το κυνήγι, χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν άγρια φύση, ώστε να μπορώ εγώ και όσοι συμμερίζονται τη 'δική μου' μαγεία, να τη ζούμε.
ΕΕΠ^2 και μιας που αναφέρθηκε. Η επίδειξη της λείας, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πιο σκοπό εξυπηρετεί. ΤΟ να περιγράψει κάποιος το κυνηγετικό οδοιπορικό, το καταλαβαίνω. ΤΟ να επιδείξεις το νεκρό θήραμα; ΤΙ ακριβώς δείχνει; Γιατί τέτοιες φωτογραφίες (σε ανάλογα φόρα/περιοδικά κλπ) συναντάμε συχνά, και δεν μπορώ να ξεκολλήσω ότι συνδέεται απολύτως με την ηδονή του θανάτου.
Το θέτω, για να ακούσω πως το βλέπουν και οι πιο συνειδητοποιημένοι θηρευτές.ΕΕΠ^3 Ο Φρόυντ ξέρεις πλέον δεν είναι η αρχή και το τέλος της ψυχολογίας. Ξέρεις, έχει ξεπεραστεί εν πολλοίς.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΕΕΠ^3 Ο Φρόυντ ξέρεις πλέον δεν είναι η αρχή και το τέλος της ψυχολογίας. Ξέρεις, έχει ξεπεραστεί εν πολλοίς.Αν το λες για μενα, ναι κατι πηρε τ' αυτι μου.
-
Εγώ πάντως να πώ πως έχουμε βγεί λίιιιγο
-
somebody shoot him
ΠΛΗΡΩΣ on topic
-
Έχετε δει το ψάρι πώς υποφέρει έξω από το νερό με το αγγίστρι στο στόμα? Αφού τα βρίσκετε στα σούπερ μαρκετ έτοιμα και φιλεταρισμένα, γιατι ψαρεύετε?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
somebody shoot himΠΛΗΡΩΣ on topic
Ωστε την βρίσκεις με το να σκοτώνεις....Πάντως εγώ δεν έχω βρεί ακόμα πληροφοριες για καραμπίνες στο τοπικο
-
Αν είναι για σκοποβολή με λειόκανα σκοπευτικα, αλλά και για όπλα σκοπευτικα ή κυνηγίου, κάτι ξέρω και γώ , αλλα σιγα σιγα, γιατι ασχολούμαι προς το παρον με το thread του εσπρεσσο
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο ρόλος του κυνηγού από το ρόλο του φωτογράφου της άγριας φύσης, εμπεριέχουν τα ακριβώς ίδια βήματα, την ακριβώς ίδια διαδικασία στον ακριβώς ίδιο χώρο και διαφέρουν μόνο στη 'συσκευή' they shoot with
Δεν πέφτεις ούτε καν κοντα ρε συ.
Τι να συζητησω τωρα;Πως να το εκλαβω τωρα αυτο το πραμα;
Γι'αυτο λεω εδω και τοσες σελιδες,οτι ΔΕΝ το γνωριζεις το αντικειμενο.Απλα υποθετεις οτι καπως ετσι 'θα ειναι',μιας το ζητουμενο ειναι να βρεθει το ζωντανο μπροστα στο σουτινγκ μασιν.Γι'αυτο σου λεω απο την αρχη,οτι ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι γνωριζεις,τοσο εσυ,οσο και οποιοσδηποτε δεν εχει ασχοληθει με το κυνηγι.Δυστυχως οι δρομοι μας δεν τεμνονται ρε φιλε,και δεν θα μπορεσουμε ποτε να συζητησουμε ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ και οι δυο καποιες ΚΟΙΝΕΣ αληθειες,διοτι αυτες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Αν είναι για σκοποβολή με λειόκανα σκοπευτικα, αλλά και για όπλα σκοπευτικα ή κυνηγίου, κάτι ξέρω και γώ , αλλα σιγα σιγα, γιατι ασχολούμαι προς το παρον με το thread του εσπρεσσοΜην το παρακάνεις όμως με τον εσπρέσσο, θα φας κανέναν άλλο κυνηγό αντί για το θήραμα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν πέφτεις ούτε καν κοντα ρε συ.
Τι να συζητησω τωρα;Πως να το εκλαβω τωρα αυτο το πραμα;
Γι'αυτο λεω εδω και τοσες σελιδες,οτι ΔΕΝ το γνωριζεις το αντικειμενο.Απλα υποθετεις οτι καπως ετσι 'θα ειναι',μιας το ζητουμενο ειναι να βρεθει το ζωντανο μπροστα στο σουτινγκ μασιν.Γι'αυτο σου λεω απο την αρχη,οτι ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι γνωριζεις,τοσο εσυ,οσο και οποιοσδηποτε δεν εχει ασχοληθει με το κυνηγι.Δυστυχως οι δρομοι μας δεν τεμνονται ρε φιλε,και δεν θα μπορεσουμε ποτε να συζητησουμε ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ και οι δυο καποιες ΚΟΙΝΕΣ αληθειες,διοτι αυτες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Θα μπορούσες ας πούμε να παραθέσεις ορισμένες διαφορές. Μην μου βάλεις όμως μέσα την ψυχολογία, γιατί προφανώς διαφέρει. Μίλησα για τα 'αντικειμενικά/υλικά' βήματα, διαδικασίες, χώρο κλπ.
Δεν μίλησα για ζητούμενο.Τι να σου πω τώρα. Έχοντας βιώσει και τους δύο, πάνω και κάτω από το νερό, τα ίδια βλέπω να κάνουν. Το πως νιώθουν, φυσικά δεν το συγκρίνω.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΚΑταλαβα τι εννοεις με τα παρκα. Αυτο που γινεται με την αναπτυξη των πολεων ειναι να διωχνουμε το φυσικο περιβαλλον -με το οποιο συνυπηρχαμε- απο τον τοπο κατοικιας μας και καναμε τη φυση 'εκθεμα' (εδω κολλαει το καταστημα). Ενω λοιπον αρχικα αλληλεπιδρουσαμε με τα ζωα (αυτα που τρωγαμε τα κυνηγουσαμε κι αρα προσπαθουσαν να ξεφυγουν αλλα τα χρειαζομασταν, τα εξημερωσαμε κι εγιναν πιο φιλικα κ.ο.κ) Το περιβαλλον στο οποιο ζουμε πλεον ειναι τεχνητο (γι'αυτο κ το 'μην ξεγελιεστε' αφου δεν ηταν παντα ετσι) και καποιοι εχουμε την αναγκη να ερθουμε σε επαφη με τις ριζες μας ως ανθρωποι
Όχι το κατάστημα δεν μου κολλάει με το έκθεμα. Από το κατάστημα παίρνεις κάτι, αλλιώς δεν θα ήταν κατάστημα. Αν θες ντε και καλά κάποιο παραλληλισμό, πες το μουσείο ή κάτι τέτοιο. Αλλά ούτε μουσείο είναι, γιατί στο μουσείο έχει μόνο νεκρά πράγματα, οπότε τι είναι.. πάρκο
Αν θες να το πάρεις 'ιστορικά', αρχικά ο άνθρωπος δεν ήταν κυνηγός. Όπως γράφτηκε, ρίζες έτρωγε. Μετά έγινε κυνηγός. Τέσπα, καμία σημασία δεν έχει. Δεν είναι θέμα αρχικής κατάστασης.
Εσύ μπορεί να έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, μόνο μπαίνοντας στο μοτίβο κυνηγού-θηράματος.
Εγώ θέλω και μια φύση που να μην τρέχει να κρυφτεί από εμένα. Και σε αυτή τη φύση μου έχει δοθεί η δυνατότητα να παρατηρήσω και να συνυπάρξω με υπέροχα και μαγευτικά πλάσματα. Εγώ τη θέση του παρατηρητή την προτιμώ. Να βλέπω μια φύση χωρίς την επιρροή του ανθρώπου. Δεν είναι θέμα ηθικής τάξης, αλλά απλής ομορφιάς.Λοιπόν, αυτή τη σχέση που μόνο ο 'αστικοποιημένος' άνθρωπος θα μπορούσε να δημιουργήσει, δλδ το να παύσει οικειοθελώς να είναι κυνηγός, εγώ την προτιμώ σαν παρακαταθήκη του πολιτισμού μας. Το θεωρώ ανώτερο επίτευγμα, και μάλιστα ένα με υπέροχα αποτελέσματα.
Ωραια ειναι παρκο (κατι τεχνητο βεβαια ) εκει θα τα χαλασουμε??
Για τις ριζες εγω το εγραψα και απο αυτα που διαβαζω καταλαβαινω οτι παραγνωριζεις κατι: Για να φτασεις εσυ να γινεις πολιτισμενος οπως λες, επρεπε πρωτα να γινεις κυνηγος ωστε να επιβληθεις και να εξελιχθεις. Πες οτι εγω συνεχιζω μια παραδοση που δεν ειναι η δολοφονια του ζωου αλλα ολη η διαδικασια. Η επιτυχια δεν ειναι ποτε εγγυημενη αν ομως ερθει πολυ απλα θα κανω ενα τραπεζι οχι με το αρνι που εσφαξε ο χασαπης αλλα με το γουρουνι που επιασα εγω. Στη μια περιπτωση θα πληρωσω αλλους να το φερουν ετοιμο, ενω στην αλλη θα πληρωσω φυσιγγια οπλα βενζινη χρονο απο τη ζωη μου για να το βρω μονος μου ποιο το κακο??? Εκτος κι αν θεωρεις οτι ειναι υγιες να ζουμε εμεις στις πολεις μας τα ζωα να σφαγιαζονται κατα χιλιαδες για να φαμε και τα βουνα να γινουν τεραστια παρκα που για να τα επισκεπτομαστε θα πληρωνουμε. Αν το θεωρεις εσυ αυτο πολιτισμο εγω το λεω αποχαυνωση.
Ομως ξερετε κατι δε μπορω να καθομαι εδω να αποδεικνυω πως δεν ειμαι ελεφαντας, αν θελετε συνεχιστε να πιστευετε πως ειμαστε οι αιμοσταγεις δολοφονοι με τα δικαννα κι αφηστε μας να συζηταμε για το ανηθικο σπορ μας
παρακαλω πολυ -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ωραια ειναι παρκο (κατι τεχνητο βεβαια ) εκει θα τα χαλασουμε??Καλά όχι, κουβέντα να γίνεται
Το να μου λες όμως τεχνητό το Σερενγκέτι ας πούμε, είναι λίγοΓια τις ριζες εγω το εγραψα και απο αυτα που διαβαζω καταλαβαινω οτι παραγνωριζεις κατι: Για να φτασεις εσυ να γινεις πολιτισμενος οπως λες, επρεπε πρωτα να γινεις κυνηγος ωστε να επιβληθεις και να εξελιχθεις. Πες οτι εγω συνεχιζω μια παραδοση που δεν ειναι η δολοφονια του ζωου αλλα ολη η διαδικασια.
Νομίζω το έχω δεχτεί εξ αρχής αυτό, και ουδέποτε μίλησα ούτε για 'κακό' ούτε για 'αφύσικο'.
ΤΟ πάρκο δεν έχει το νόημα του πληρώνουμε για να μπούμε, έχει φράχτες κλπ. Απλώς και μόνο ότι δεν κυνηγάμε, δεν χτίζουμε, δεν καλλιεργούμε. Αποχαύνωση το να θέλουμε να διατηρήσουμε 'παρθένα' κομμάτια φύσηςΟμως ξερετε κατι δε μπορω να καθομαι εδω να αποδεικνυω πως δεν ειμαι ελεφαντας, αν θελετε συνεχιστε να πιστευετε πως ειμαστε οι αιμοσταγεις δολοφονοι με τα δικαννα κι αφηστε μας να συζηταμε για το ανηθικο σπορ μας
παρακαλω πολυΞέρεις κάτι, πάει και στον hunter αυτό, το να αντιπαρέρχεσαι αυτά που σου λένε, με αυτά που ΔΕΝ σου λένε, δεν σε κάνει να κερδίζεις τπτ.
Δεν νομίζω ότι κανείς έχει γράψει τπτ περί ανήθικων δολοφόνων. Αν κάνω λάθος, ιδού το quote ιδού και το πήδημα
[Στον Hunter με την έννοια ότι κάπου κάπου γίνεται και εύκολη λύση το 'δεν καταλαβαίνεις τίποτα, άρα τι να λέει'] -
Μα,πρωτα απ'όλα,το κυνηγι προυποθετει αγριο ζωο,ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι προυποθετει βουνο,ενω η φωτογραφια εκτροφειο.Το κυνηγι προυποθετει εμψυχο υλικο (παρεα και σκυλους) ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι ΔΕΝ παυει να ειναι ευχαριστο και χωρις θηραμα στην τσαντα,ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι προυποθετει ΣΥΝΕΧΗ απασχοληση (μιας ολοκληρης ζωης),ενω η φωτογραφια οχι.
Μπορεις να ιχνηλατεις ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΩΟ,να το σηκωνεις,να το χανεις,να μαθαινεις απο αυτο,να κινδυνευεις απο αυτο,να του δινεις στο μυαλο σου ανθρωπινα χαρακτηριστικα για να μπορεσεις να το κατανοησεις.Μαζι με εσενα μαθαινουν και οι συντροφοι της παρεας,μοιραζεσαι γνωσεις μαζι τους,καταστρωνεις σχεδια,μαθαινουν τα σκυλια σου παραλληλα,τα βλεπεις να πορωνονται με το κυνηγι σε βαθμο συγκινησης και να αναδυουν τα πολυτιμοτερα δωρα που τους χαρισε η ιδια τους η φυση.....κερδιζεις πραματα που δεν τα ειχες φανταστει ποτε.Και ολα αυτα (και αλλα πολλά) συνεχιζονται για μια ολοκληρη ζωη.
Τι σχεση μπορει να εχει το κυνηγι με την φωτογραφια; Το ενα ειναι Ωκεανος και το αλλο μια πισινα.Το ενα θα το χορτασεις ευκολα,το αλλο ποτε.λεω πάντως να τη ληξουμε την κουβεντα,ειλικρινα δεν εχει νοημα η συνεχεια της.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μα,πρωτα απ'όλα,το κυνηγι προυποθετει αγριο ζωο,ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι προυποθετει βουνο,ενω η φωτογραφια εκτροφειο.Το κυνηγι προυποθετει εμψυχο υλικο (παρεα και σκυλους) ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι ΔΕΝ παυει να ειναι ευχαριστο και χωρις θηραμα στην τσαντα,ενω η φωτογραφια ΟΧΙ.Το κυνηγι προυποθετει ΣΥΝΕΧΗ απασχοληση (μιας ολοκληρης ζωης),ενω η φωτογραφια οχι.
Μπορεις να ιχνηλατεις ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΩΟ,να το σηκωνεις,να το χανεις,να μαθαινεις απο αυτο,να κινδυνευεις απο αυτο,να του δινεις στο μυαλο σου ανθρωπινα χαρακτηριστικα για να μπορεσεις να το κατανοησεις.Μαζι με εσενα μαθαινουν και οι συντροφοι της παρεας,μοιραζεσαι γνωσεις μαζι τους,καταστρωνεις σχεδια,μαθαινουν τα σκυλια σου παραλληλα,τα βλεπεις να πορωνονται με το κυνηγι σε βαθμο συγκινησης και να αναδυουν τα πολυτιμοτερα δωρα που τους χαρισε η ιδια τους η φυση.....κερδιζεις πραματα που δεν τα ειχες φανταστει ποτε.Και ολα αυτα (και αλλα πολλά) συνεχιζονται για μια ολοκληρη ζωη.
Τι σχεση μπορει να εχει το κυνηγι με την φωτογραφια; Το ενα ειναι Ωκεανος και το αλλο μια πισινα.Το ενα θα το χορτασεις ευκολα,το αλλο ποτε.λεω πάντως να τη ληξουμε την κουβεντα,ειλικρινα δεν εχει νοημα η συνεχεια της.
Ολα όσα 'ΔΕΝ' γράφεις για την φωτογραφία είναι άκυρα αρκεί να φωτογραφίζεις ζώα φυσικά. Απολύτως καμμιά διαφορά. Συμφωνώ απόλυτα με τον mjacob λέει πως η διαφορά είναι μόνο στο με τι πυροβολάς.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τότε να σου απαντήσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι δεν γνωρίζεις τα περί φωτογραφίας άγριας φύσης/αγριων ζώων
Όλα αυτά που μου έγραψες, τα έχουν και οι παρατηρητές/φωτογράφοι πάντως (συν ότι αυτοί μπορούν να ασχοληθούν και με μια πλειάδα ειδών, που εκ των πραγμάτων ένας κυνηγός δεν μπορεί, γιατί είναι υπό εξαφάνιση). Ποια εκτροφεία, ποιες πισίνες, ποια κατάσταση στην οποία αν δεν βρεις τελικά το θήραμα/φωτογραφία δεν ευχαριστήθηκες τη διαδρομή;
Εγώ σου μιλάω για ανθρώπους οι οποίοι επίσης ασχολούνται και αφιερώνουν τη ζωή τους σ' αυτό (αλήθεια πόσους κυνηγούς ξέρεις που να έχουν αφιερώσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζωή τους/περιουσία τους κλπ σ' αυτό;), ξοδεύουν όχι μήνες αλλά και χρόνια για να καταφέρουν να βρουν αυτό που θέλουν, μοιράζονται με τους υπόλοιπους όσα μαθαίνουν στη διαδρομή (ναι, σκυλιά δεν έχεις, έχεις ανθρώπους), καταστρώνουν σχέδια και ταξίδια, επισκέπτονται τα ίδια και τα ίδια μέρη ξανά και ξανά (ακόμα και μόνο για να δουν πως εξελίσσονται στο χρόνο) και μαθαίνουν από κάθε επίσκεψη. ΓΙατί όπως και στο κυνήγι, δεν είναι μόνο η 'τέλεια φωτογραφία/εικόνα' αλλά και ολόκληρη διαδρομή συμβίωσης και αντίληψης της φύσης. Και συνεχίζουν μια ολόκληρη ζωή... Θα χορτάσεις εύκολα τη φωτογραφία παρατήρηση; Δεν μιλάς σοβαρά. Να σου γνωρίσω ανθρώπους που θα μποριύσαν να κοιτάνε μια σταλιά χώμα και να περάσουν 10χρόνια κοιτώντας το μικρόκοσμο. Αλήθεια, υπάρχει μικρόκοσμος στον κυνηγό;
Και γι' αυτό σου ξαναλέω, μήπως ψάχνεσαι να εκμηδενίζεις το τι σου γράφουν;
-
Μπορεις να φανταζεσαι οτι στο φεγγαρι πέφτει και βροχη ρε τασο,τι να σε κανω τωρα εγω;Να συνεχισω κουβεντα πανω στις υποθεσεις σου;
αστο....Ποτε δεν βγηκε κατι απο αυτο,ουτε και τωρα απ'ότι φαινεται μπορει να αλλαξει κατι -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μπορεις να φανταζεσαι οτι στο φεγγαρι πέφτει και βροχη ρε τασο,τι να σε κανω τωρα εγω;Να συνεχισω κουβεντα πανω στις υποθεσεις σου;
αστο....Ποτε δεν βγηκε κατι απο αυτο,ουτε και τωρα απ'ότι φαινεται μπορει να αλλαξει κατιΔεν περίμενα να μου απαντήσεις διαφορετικά μάστορα.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )