-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ξέρεις κάτι, πάει και στον hunter αυτό, το να αντιπαρέρχεσαι αυτά που σου λένε, με αυτά που ΔΕΝ σου λένε, δεν σε κάνει να κερδίζεις τπτ.
Δεν νομίζω ότι κανείς έχει γράψει τπτ περί ανήθικων δολοφόνων. Αν κάνω λάθος, ιδού το quote ιδού και το πήδημα
[Στον Hunter με την έννοια ότι κάπου κάπου γίνεται και εύκολη λύση το 'δεν καταλαβαίνεις τίποτα, άρα τι να λέει']Οκ συμφωνοι καντε κριτικη αλλα καλοπροαιρετα κ με πνευμα διαλλακτικο παρακαλω
Ο χαντερ τα λεει γιατι οπως εγω εχουμε βρεθει πολλακις σε συζητησεις οπου μας κατηγορουν χωρις πραγματικο λογο οταν δε τους καταριπτεις τα επιχειρηματα αρχιζουν τους μονολογους και ακρη δε βγαινει.
Οσο για τα υπολοιπα, υπαρχουν και σημερα κομματια που ειναι παρθενα χωρις να επιτρεπεται καθε ειδους δραστηριοτητα. Το να γινουν ομως ολα τα βουνα ενα απεραντο 'παρκο' δεν το θεωρω φυσικο γιατι ειτε θα ειναι παρκα που θα πληρωνουμε κ θα φυλασσονται ειτε θα ειναι μερη ελευθερα οπου ομως δε θα επιτρεπεται τιποτα, η χαρα του παρανομου δηλαδη. Το κυνηγι ειναι μια δραστηριοτητα 6 μηνων. Πιστεψτε με δεν απειλει την πανιδα ισα ισα την προστατευει. Το ξαναλεω ειμαστε ανθρωποι που αγαπαμε τη φυση γι'αυτο τη σεβομαστε -δε σκοτωνουμε σωρηδων με αθεμιτα μεσα- και προσπαθουμε να απωθησουμε λαθροκυνηγους κι εμπρηστες. Κ μονο η παρουσια μας τους κανει να κρυβονται, φανταζεστε να μην υπηρχαμε??? Για την ομοσπονδιακη θηροφυλακη γνωριζετε??? Ενα σωμα που εχει συσταθει απο κυνηγους και συντηρειται απο τους ιδιους χωρις ουσιαστικη στηριξη απο πουθενα αλλου.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Οκ συμφωνοι καντε κριτικη αλλα καλοπροαιρετα κ με πνευμα διαλλακτικο παρακαλω
Ο χαντερ τα λεει γιατι οπως εγω εχουμε βρεθει πολλακις σε συζητησεις οπου μας κατηγορουν χωρις πραγματικο λογο οταν δε τους καταριπτεις τα επιχειρηματα αρχιζουν τους μονολογους και ακρη δε βγαινει.Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκατέρωθεν.
Οσο για τα υπολοιπα, υπαρχουν και σημερα κομματια που ειναι παρθενα χωρις να επιτρεπεται καθε ειδους δραστηριοτητα. Το να γινουν ομως ολα τα βουνα ενα απεραντο 'παρκο' δεν το θεωρω φυσικο γιατι ειτε θα ειναι παρκα που θα πληρωνουμε κ θα φυλασσονται ειτε θα ειναι μερη ελευθερα οπου ομως δε θα επιτρεπεται τιποτα, η χαρα του παρανομου δηλαδη.
Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοια μέρη.
Κανείς δεν είπε να γίνουν με το ζόρι ΟΛΑ τέτοια μέρη. Νομίζω το έγραψα σαφώς, ότι εφ όσον μιλάμε για μη-απειλούμενα είδη ΔΕΝ γίνεται να απαγορευτεί καθολικά το κυνήγι (τους).
Από 'κει και πέρα, νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση με τις απόψεις του καθενός. Δεν έχει γυρίσει κανείς να βρίσει κανέναν. Και όχι δεν το βρίσκω off topic να μιλάμε για την έννοια του κυνηγιού και από τις δυο πλευρές τις.Τώρα, αν πραγματικά μέρη όπως αυτά που ανέφερα κάπου τα βρίσκεις μη-φυσικά, τότε τι να πω. Κάτι γίνεται φυσικό μόνο όταν ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει ως κυνηγός, χτίστης κλπ; Δεν υπήρχε φύση χωρίς τον άνθρωπο; Θα μου πεις να μην μπαίνει ούτε σαν παρατηρητής. Γι αυτό μπαίνουν και όρια και σε αυτό.
Πιστεψτε με δεν απειλει την πανιδα ισα ισα την προστατευει. Το ξαναλεω ειμαστε ανθρωποι που αγαπαμε τη φυση γι'αυτο τη σεβομαστε -δε σκοτωνουμε σωρηδων με αθεμιτα μεσα- και προσπαθουμε να απωθησουμε λαθροκυνηγους κι εμπρηστες. Κ μονο η παρουσια μας τους κανει να κρυβονται, φανταζεστε να μην υπηρχαμε??? Για την ομοσπονδιακη θηροφυλακη γνωριζετε??? Ενα σωμα που εχει συσταθει απο κυνηγους και συντηρειται απο τους ιδιους χωρις ουσιαστικη στηριξη απο πουθενα αλλου.
Ναι γνωρίζω για τη θηροφυλακή.
Λοιπόν, δεν υπάρχει μόνο η λογική του αν καταφέρνει κάτι να επιβιώνει ή όχι. Για την προστασία, να σε πιστέψω μιας που το λες, αλλά όπως προανέφερα έρευνες υπάρχουν εκατέρωθεν και δεν το βλέπω να καταλήγει πουθενά.
Πάντως υπάρχουν κι άλλες οπτικές γωνίες, πέρα από το 'εξαφανίζεται κάτι ή όχι', τις οποίες μάλλον έχω κουράσει να γράφω. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Μπορεις να φανταζεσαι οτι στο φεγγαρι πέφτει και βροχη ρε τασο,τι να σε κανω τωρα εγω;Να συνεχισω κουβεντα πανω στις υποθεσεις σου;
αστο....Ποτε δεν βγηκε κατι απο αυτο,ουτε και τωρα απ'ότι φαινεται μπορει να αλλαξει κατιΔεν περίμενα να μου απαντήσεις διαφορετικά μάστορα.
Κι'εσυ το ιδιο θα εκανες στη θεση μου.
-
Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο απλά. Υπάρχουν οι κυνηγοί και αυτοί που δεν θέλουν να επιτρέπεται το κυνήγι. Σίγουρα οι κυνηγοί είναι λιγότεροι αλλά είναι οργανωμένοι.
Τα θηράματα δεν είναι ιδιοκτησία των κυνηγών για να τα σκοτώνουν.
Να οργανωθούν όσοι είναι εναντίον του κυνηγιού και να απαγορευθεί παντού. -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
ΕΕΠ^3 Ο Φρόυντ ξέρεις πλέον δεν είναι η αρχή και το τέλος της ψυχολογίας. Ξέρεις, έχει ξεπεραστεί εν πολλοίς.
Αν το λες για μενα, ναι κατι πηρε τ' αυτι μου.
Mπορεί να ξεπεράστηκε (ειδικά με τα άρλεκιν του Γιαλόμ γίνανε όλοι ξαφνικά ψυχαναλυτές. Δεν μιλώ για εσάς αλλά για το συρμό) ο Φρόιντ (αν και σαφώς δεν πετάχτηκε ακόμη στα σκουπίδια) αλλά τα ένστικτα παραμένουν.
Μια διευκρίνιση χωρίς παράθεση γιατί αναφέρθηκε σε πολλά ποστς. Όταν έκανα την αναγωγή κυνήγι=σεξουαλικότητα δεν εννοούσα την ταύτιση τους. Απλά ήθελα να δείξω ότι δεν είναι σωστό να γίνεται ή άλλη αναγωγή που αναφέρθηκε κυνήγι=βιασμός.
Πιο απλά και με απλά μαθηματικά :
κυνήγισεξουαλικότητα
&
κυνήγιβιασμόςσεξουαλικότηταβιασμός
(μαθηματικά είναι σχεδόν λάθος βέβαια αλλά το άφησα για εφέ! )Στα δικά μας τώρα. Πιατάκια σπάει κανένας ?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Πιατάκια σπάει κανένας ?Δυο φορες εχω πάει στο παρελθον,στο σκοπευτηριο του Δρακοντιου στη Θεσσαλονικη.Μου αρεσε,και θα ξαναπήγαινα αν εβρισκα παρεα διαθεσιμη (και χρονο)
Τα δοκιμασα ολα,αυτο που μ'αρεσε ηταν το sporting. -
Απλά ήθελα να δείξω ότι δεν είναι σωστό να γίνεται ή άλλη αναγωγή που αναφέρθηκε κυνήγι=βιασμός.Μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις που και από ποιόν αναφέρθηκε ότι κυνήγι=βιασμός;
Και για να μην σε κουράσω -αφήνω πιθανό το ενδεχόμενο να αναφέρθηκε από κάποιον άλλον μιας και δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ- έχω την αμυδρή υποψία ότι αναφέρεσαι στο παράδειγμά μου πως για να είσαι υπέρ ή κατά μιας πράξης ΔΕΝ χρειάζεται απαρραίτητα να την έχεις κάνει, σαν αντεπιχείρημα πως για να είσαι κατά του κυνηγιού πρέπει νάχεις κυνηγήσει. Φυσικά και έγινε προσπάθεια να βγει αλλιώς -κατά πως σύμφερε- ΑΛΛΑ τα γραπτά μένουν:Και δεν θεωρώ απαραίτητο να έχουν όλοι κάνει κάτι, για να έχουν δικαίωμα να είναι υπέρ ή κατά. Αλλιώς τότε όλοι θα πρέπει να βιάσουμε πρώτα για να είμαστε κατά του βιασμού
[**Και παραλληλίζω το ότι μπορώ να είμαι υπέρ ή κατά ΧΩΡΙΣ να έχω κυνηγήσει, όπως ακριβώς μπορώ να είμαι υπέρ ή κατά για το βιασμό χωρίς να έχω βιάσει. **
Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις σε αυτό;
Αν λοιπόν αναφέρεσαι στα λεγόμενά μου, πες μου που λέω ότι κυνήγι=βιασμός;
Πριν συνεχίσεις την όποια προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα -τυχαίο;- θα μπορούσες να μπεις στον κόπο να διαβάσεις τι έγραψα. Αν τώρα το είπε κάποιος άλλος, θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου βάλεις το quote του ατόμου που το ανέφερε, γιατί ΔΕΝ το βρίσκω;
ΥΓ. Στην περίπτωση που αναφέρεσαι σε άλλο άτομο, ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για την ένταση, αν αναφέρεσαι σε μένα όμως, περιμένω να μου πεις που ακριβώς το λέω.
-
Eγω μιλησα πάνω στο παραδειγμά σου,και πουθενα δεν ειπα οτι εξισωσες το κυνηγι με το βιασμο,αλλα οτι το παραλληλισες.
Ετσι,για να το κανω να βγει οπως με συμφερει,κ.λ.π-κ.λ.π-κ.λ.π -
@προφ
με τη παραπανω συνθηκη σου δεν εξασφαλιζεις οτι τα 3 παραπανω ενδεχομενα ειναι ξενα μεταξυ τους ανα 2
μπορει να ισχυει κατι τετοιο
-
Καλά, μην αρπαζεσαι ! Δεν είμαι και εγώ βέβαιος γιατί σε αυτό το θρεντ γίνεται διαγωνισμός μεγαλύτερου ποστ (καλό είναι αυτό !) και μου 'έμεινε' ως γραφομενο. Για αυτό και δεν έβαλα παράθεση συγκεκριμένη.
Από την αρχή πάντως αυτού του θρεντ με έχεις πάρει από τα μούτρα! Και να μουνα και ενεργός κυνηγός ! Μια φορά πήγα για λαγό και κλαταρα στη μέση της διαδρομής (κατσαβραχο και πλάγια). Ασε που λαγό δεν είδα όχι μόνο στο πιάτο αλλά ούτε ΚΑΤ όψιν!
Άσχετο:
Σήμερα πήγα σκοπευτηριο αλλά γινόταν χαμός. Στο Σχιστο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Eγω μιλησα πάνω στο παραδειγμά σου,και πουθενα δεν ειπα οτι εξισωσες το κυνηγι με το βιασμο,αλλα οτι το παραλληλισες.
Ετσι,για να το κανω να βγει οπως με συμφερει,κ.λ.π-κ.λ.π-κ.λ.πΜα σε σένα το λέω;
Με σένα πήρε 4-5 μηνύματα αλλά το λύσαμε για το τι είπα.Απλά ήθελα να δείξω ότι δεν είναι σωστό να γίνεται ή άλλη αναγωγή που αναφέρθηκε κυνήγι=βιασμός.
Εδώ αναφέρομαι. (και στην περίπτωση βέβαια που λέει πως το είπα εγώ, αλλιώς έχω ήδη ζητήσει συγνώμη και θα το ξανακάνω αν αναφέρεται σε κάποιον που όντως το είπε)
-
@προφ
στο σκοπευτηριο τι λεφτα δινεις?η σκοποβολη μου φαινεται πολυ ενδιαφερουσα
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Ετσι,για να το κανω να βγει οπως με συμφερει,κ.λ.π-κ.λ.π-κ.λ.πΜα σε σένα το λέω;
Με σένα πήρε 4-5 μηνύματα αλλά το λύσαμε για το τι είπα.Ε για ποιον μπορει να το λες;Για το γειτονα;
Εδω δινεις σαφως το στιγμα της κουβεντας που εγινε εκεινη τη στιγμη:έχω την αμυδρή υποψία ότι αναφέρεσαι στο παράδειγμά μου πως για να είσαι υπέρ ή κατά μιας πράξης ΔΕΝ χρειάζεται απαρραίτητα να την έχεις κάνει, σαν αντεπιχείρημα πως για να είσαι κατά του κυνηγιού πρέπει νάχεις κυνηγήσει.
και εδω εξηγεις σαφως το τι συνεβη.
Φυσικά και έγινε προσπάθεια να βγει αλλιώς -κατά πως σύμφερε- ΑΛΛΑ τα γραπτά μένουν:
ποιος εκανε την προσπάθεια να βγει αλλιως αν οχι εγω;Λεγοντας 'φυσικα και εγινε' δεν μιλας για κατι που πιθανον δεν επεσε στην αντιληψη σου,αλλα για κατι που εχεις αντιληφθει.
-
Καλά, μην αρπαζεσαι ! Δεν είμαι και εγώ βέβαιος γιατί σε αυτό το θρεντ γίνεται διαγωνισμός μεγαλύτερου ποστ (καλό είναι αυτό !) και μου 'έμεινε' ως γραφομενο. Για αυτό και δεν έβαλα παράθεση συγκεκριμένη.Από την αρχή πάντως αυτού του θρεντ με έχεις πάρει από τα μούτρα! Και να μουνα και ενεργός κυνηγός ! Μια φορά πήγα για λαγό και κλαταρα στη μέση της διαδρομής (κατσαβραχο και πλάγια). Ασε που λαγό δεν είδα όχι μόνο στο πιάτο αλλά ούτε ΚΑΤ όψιν!
Δε σε γνωρίζω για να 'αρπαχτώ' με σένα.
Εδώ γνωρίζουμε μόνο απόψεις και λεγόμενα και με αυτά έχω κάθε δικαίωμα να διαφωνώ ή να συμφωνώ. Όσο και όλοι μας. Σε ένα χαρακτηρισμό και μια ανακρίβεια αντέδρασα. Αν αύριο συμφωνήσω μαζί σου πάλι θα το εκφράσω.Λοιπόν παραπάνω χρησιμοποίησες μια ισότητα η οποία ...ειπώθηκε ή όχι; Και αν ναι από ποιόν; Και αν όχι γιατί την 'έβαλες' στο στόμα κάποιων ή το δικό μου;
Ρητορικές ερωτήσεις γιατί ΔΕΝ ειπώθηκε.Πριν κατηγορήσεις κάποιον ή κάποια 'πλευρά απόψεων' για κάτι τέτοιο, γνώμη μου είναι πως, θα έπρεπε να τσεκάρεις ότι είχε όντως ειπωθεί, γιατί ο καθένας μπορεί να νομίζει ότι θέλει ΑΛΛΑ δεν μπορεί να το 'βάζει' στο στόμα άλλου.
Καλή συνέχεια
-
Αντρέα είπα και παραπάνω ότι λύθηκε αφού χρειάστηκε να γράψω κάμποσα σεντόνια για το ΠΟΙΟΣ ήταν ο παραλληλισμός, αλλά αφού δε θυμάσαι να στο θυμήσω. Σε αυτό το σημείο το ανέφερες και προφανώς αυτό διάβασε ο Professeur και το έδεσε και κόμπο ότι αυτό είπα.
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Προφανώς κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Να σου εξηγήσω λοιπόν. Ο παραλληλισμός ήταν για την άποψη 'αν δεν τόχεις κάνει δεν γνωρίζεις για τι πράγμα μιλάμε'.
Εξακολουθω να βλεπω πάντως οτι δεν μπορεις να τοποθετησεις το θεμα 'κυνηγι' στην ρεαλιστικη του θεση,οταν μου το παραλληλιζεις με τον βιασμο.
Τα bold και το χρώμα δικά μου.
Και δεν θα ασχοληθώ άλλο. Όποιος έχει απορία για το τι ειπώθηκε ας κοιτάζει πιο πίσω.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@προφ
στο σκοπευτηριο τι λεφτα δινεις?η σκοποβολη μου φαινεται πολυ ενδιαφερουσα
5 ευρώ η κάθε πούλα (25 πιατάκια) και 5 ευρώ περίπου η 25άδα τα φυσσίγια. Το σύνηθες είναι να παίξεις 2 πούλες οπότε ένα 20αρικο τη φορά (30 με τις βενζίνες). Αν γίνει μανία, όπως λένε και πολλοί στο σκοπευτήριο, ώρες ώρες είναι χειρότερα από το καζίνο. Αλλά από την άλλη είναι μια ενδιαφέρουσα ασχολία.
Για τα υποσύνολα και το μαθηματικά ορθόν έχεις δίκιο. Το έγραψα και εγώ. Θα έπρεπε να υπάρχει μια προυπόθεση για να στέκει. Να μην ταυτίζονται οι δύο εξισώσεις.@fog, δεν εννοούσα εσένα αλλά για έναν παραλληλισμό που αιωρούταν στη κουβέντα. Συγγνώμη αν θεωρείς ότι παράφρασα κάτι δικό σου. Περισσότερο όμως ήθελα να διευκρινίσω τι εννοούσα εγώ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκατέρωθεν.
Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοια μέρη.
Κανείς δεν είπε να γίνουν με το ζόρι ΟΛΑ τέτοια μέρη. Νομίζω το έγραψα σαφώς, ότι εφ όσον μιλάμε για μη-απειλούμενα είδη ΔΕΝ γίνεται να απαγορευτεί καθολικά το κυνήγι (τους).
Από 'κει και πέρα, νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση με τις απόψεις του καθενός. Δεν έχει γυρίσει κανείς να βρίσει κανέναν. Και όχι δεν το βρίσκω off topic να μιλάμε για την έννοια του κυνηγιού και από τις δυο πλευρές τις.Τώρα, αν πραγματικά μέρη όπως αυτά που ανέφερα κάπου τα βρίσκεις μη-φυσικά, τότε τι να πω. Κάτι γίνεται φυσικό μόνο όταν ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει ως κυνηγός, χτίστης κλπ; Δεν υπήρχε φύση χωρίς τον άνθρωπο; Θα μου πεις να μην μπαίνει ούτε σαν παρατηρητής. Γι αυτό μπαίνουν και όρια και σε αυτό.
Ναι γνωρίζω για τη θηροφυλακή.
Λοιπόν, δεν υπάρχει μόνο η λογική του αν καταφέρνει κάτι να επιβιώνει ή όχι. Για την προστασία, να σε πιστέψω μιας που το λες, αλλά όπως προανέφερα έρευνες υπάρχουν εκατέρωθεν και δεν το βλέπω να καταλήγει πουθενά.
Πάντως υπάρχουν κι άλλες οπτικές γωνίες, πέρα από το 'εξαφανίζεται κάτι ή όχι', τις οποίες μάλλον έχω κουράσει να γράφω.Οκ καταλαβα τι εννοεις ομολογω οτι δεν ειναι ακραιες οι αποψεις σου
Δε θεωρω φυσικα οτι φυσικα μερη ειναι μονο αυτα που επιτρεπεται η ανθρωπινη δραστηριοτητα, απλα εγω προτιμω τους με φυσικο τροπο αναπτυγμενους βιοτοπους, χωρις ανθρωπινη παρεμβαση στην εξελιξη τους. Τελοσπαντων δε νομιζω να διαφωνουμε σε κατι σημαντικο, εσυ απλα θεωρεις οτι ενοχλειται η πανιδα απο το κυνηγι εγω το βρισκω φυσιολογικο να υπαρχει και ο ανθρωπος ως κυνηγος (αν κ εχει περιοριστει πολυ η εκταση του εχει πλεον γινει χομπι) ακομα κ τωρα που ολα εχουν γινει ευκολα.Λεω κ γω να ξεκινησω το σκοπευτηριο γιατι η εκπαιδευση στο βουνο ειναι αρκετα δυσκολη για μενα τουλαχιστον σε πιο ελεγχομενο περιβαλλον ειναι ευκολοτερο να βελτιωθεις. Χρειαζεται κατι παραπανω απο την αδεια κυνηγιου/ οπλου???
-
Καπου ειχε ανοιχτει ενα τοπικ οπου θα γραφαμε για τα ΟΠΛΑ που χρησιμοποιουνται στο 'Κυνήγι, Σκοποβολή, etc', μηπως το ειδε κανεις?
-
Δεν ξέρω
Αυτό το θέμα ξεκίνησε ωςΟ χρήστης Professeur έγραψε:
Φτιάχνω αυτό το thread με σκοπό τη συζήτηση πέρι κυνηγιού, σκοποβολής και όπλων. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Λεω κ γω να ξεκινησω το σκοπευτηριο γιατι η εκπαιδευση στο βουνο ειναι αρκετα δυσκολη για μενα τουλαχιστον σε πιο ελεγχομενο περιβαλλον ειναι ευκολοτερο να βελτιωθεις. Χρειαζεται κατι παραπανω απο την αδεια κυνηγιου/ οπλου???Χρειάζεται έκδοση αθλητικής ταυτότητας, στο σκοπευτήριο θα σε κατευθύνουν.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )