-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Γρεβενά: Νεκρός 36χρονος στην διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνων
Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ο 36χρονος τραυματίστηκα θανάσιμα από τα πυρά του κυνηγετικού όπλου 56χρονου φίλου του.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=79043148Πόσες τέτοιες ειδήσεις διαβάζουμε κάθε χρόνο....
Μια;
-
Eνίοτε 2 και 3....;
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Και μία χατόρι χάντζο ερώτηση τώρα για όπλομανείς νομολάτρεις:Τα σπαθιά, διακοσμητικά και μη θέλουν άδεια κατοχής ή μεταφοράς? Στο εξωτερικό υπάρχουν διαφορές στον νόμο ανάλογα με την χρoνολογία, τον τόπο ή και τον τρόπο κατασκευής. Στην Ελλάδα τι παίζει?
To 2004 στο Τολεδο αγορασα μια κατανα την οποια εφερα στην Ελλαδα χωρις να μου πουν κατι στο Αεροδρομιο. Βεβαια οχι σαν χειραποσκευη.
-
“Hunting is not a sport. In a sport, both sides should know they're in the game.”
Paul Rodriguez
http://thinkexist.com/quotation/hunting ... 17873.html -
Ο νομος 2168/93 για την κατοχη των οπλων στο αρθρο 7 οριζει.
Άρθρο 7
Κατοχή- Η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος
νόμου, απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου
αυτού. - Με άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου,
επιτρέπεται η κατοχή:
α. Πιστολιών, περιστρόφων και των ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης)
και φυσιγγίων αυτών.
β. Εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών.
γ. Των αναφερόμενων στο άρθρο 2 παρ. 2 περ. γ’ ειδών.
δ. Όπλων ή άλλων αντικειμένων του άρθρου 1, που προορίζονται για δείγματα ή εκθέσεις,
σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην απόφαση, που προβλέπεται από την περίπτωση η’ της
παραγράφου 2 του άρθρου 2 παρόντος.
ε. Όπλων σκοποβολής και ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και
φυσιγγίων αυτών, καθώς και σκοπευτικών διοπτρών. Η άδεια κατοχής των όπλων αυτών
χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται αποδεδειγμένα με την προαγωγή του
αθλήματος της σκοποβολής. Οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας κατοχής όπλων σκοποβολής,
οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων, ο αριθμός των όπλων που επιτρέπεται να κατέχει κάθε
φυσικό ή νομικό πρόσωπο και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με απόφαση των
Υπουργών Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης.
στ. Αυτόματων όπλων και φυσιγγίων αυτών, που προβλέπονται στις περιπτώσεις του άρθρου 6
παρ.2 του παρόντος.
ζ. Των αναφερόμενων στο άρθρο 2, παραγρ. 2 περιπτ. θ’ και ι’ και 3, όπλων και λοιπών
αντικειμένων.
η. Τόξων και βαλλιστρίδων προοριζομένων αποκλειστικά και μόνο για σκοποβολή.
θ. Όπλων και ανενεργών φυσιγγίων αυτών, που αποτελούν ιστορικά ή οικογενειακά κειμήλια ή
παρουσιάζουν ιστορικό, αρχαιολογικό ή εθνογραφικό ενδιαφέρον και φυλάσσονται σε συλλογές
φυσικών ή νομικών προσώπων. - Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η
κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. - Η κατοχή λογχών, ξιφών, ξιφιδίων και ξιφολογχών, απομιμήσεων πυροβόλων όπλων, ως και μη
λειτουργούντων πυροβόλων όπλων επιτρέπεται:
α. Σε πρόσωπα που έχουν άδεια κατοχής όπλων προοριζομένων για συλλογές.
β. Σε παραγωγούς θεατρικών ή κινηματογραφικών έργων. - Δεν απαιτείται άδεια για μαχαίρια, που προορίζονται για αλιεία, θήρα, τέχνη ή οικιακή,
επαγγελματική ή άλλη συναφή χρήση, για μηχανισμούς εκτοξεύσεως χημικών ουσιών, που
προορίζονται για την ίδια χρήση, ως και ξίφη και σπάθες που χρησιμοποιούνται για άθληση. - Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα
αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξη τους και να μην παραχωρούν αυτά σε τρίτα πρόσωπα. Οι
αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη
των κατά την κρίση τους επιβαλλομένων μέτρων ασφαλείας. - Όποιος βρίσκει αντικείμενο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 1 του παρόντος υποχρεούται να το
παραδώσει αμέσως στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή ή να ειδοποιήσει αυτή για την παραλαβή
του. - α. Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων
χιλιάδων (200.000) δραχμών τιμωρούνται οι παραβάτες των παραγράφων 1 και 2, πλην της περιπτ.
η’ του παρόντος άρθρου. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μετατρέπει ή παραλλάσσει όπλο από
τα αναφερόμενα στο άρθρο 1, παραγρ. 1 περιπτ. α’ και β’ ή απαλείφει ή παραποιεί τον αριθμό του,
για οποιονδήποτε σκοπό.
β. Με φυλάκιση μέχρις ενός (1) έτους τιμωρούνται οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων
2, περίπτ. η, 3, 4 και 6 του παρόντος άρθρου.
γ. Οι παραβάτες των διατάξεων της παραγράφου 7 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μηνών
και, σε περίπτωση που αποσκοπούν σε κατακράτηση των ανευρεθέντων αντικειμένων, με τις
ποινές των προηγούμενων εδαφίων, ανάλογα με το είδος του ανευρεθέντος αντικειμένου
- Η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων που διαλαμβάνονται στο άρθρο 1 του παρόντος
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Λεω κ γω να ξεκινησω το σκοπευτηριο γιατι η εκπαιδευση στο βουνο ειναι αρκετα δυσκολη για μενα τουλαχιστον σε πιο ελεγχομενο περιβαλλον ειναι ευκολοτερο να βελτιωθεις. Χρειαζεται κατι παραπανω απο την αδεια κυνηγιου/ οπλου???
Χρειάζεται έκδοση αθλητικής ταυτότητας, στο σκοπευτήριο θα σε κατευθύνουν.
Στο Σχιστό αρκεί η Άδεια Κατοχής όπλου μόνο.
Για να ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση (στα λειόκαννα) να αναφέρω λίγα περι διαδικασιών. Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να αγοράσεις λειόκαννο είτε κυνηγετικό είτε σκοπευτικό. Η πρώτη σου κίνηση είναι να πας σε ένα παθολόγο δημοσίου να σου γράψει ένα χαρτί ότι είσαι 'λογικός' για να αγοράσεις όπλο. Η βεβαίωση αυτή κοστίζει όσο του καπνίσει του κάθε γιατρού. Εμένα επειδή με ψιλοήξερε μου πήρε 20 ευρώ. Άλλος σε ένα φίλο ζήτησε 50. Τεσπα, υποθέτουμε ότι το έχουμε το χαρτί. Πάμε μετά στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής μας και ζητάμε μια 'άδεια αγοράς'. Κρατάνε το χαρτί και άλλα στοιχεία και μας τη δίνουν.
Με αυτή την άδεια αγοράς πηγαίνουμε στο κατάστημα όπλων και κάνουμε την αγορά (η επιλογή του τι αγοράσουμε βέβαια είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο!). Το κατάστημα συμπληρώνει στην άδεια αγοράς τα στοιχεία του όπλου την οποία και επιστρέφουμε μαζί με το όπλο στην ασφάλεια. Ο ασφαλίτης αφου ελέγξει ότι όλα τα νούμερα είναι οκ ζητάει από την αρμόδια υπηρεσία όπου γεννηθήκατε ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου. Μόλις έρθει αυτό βγαίνει και η άδεια κατοχής η οποία είναι προσωπική. Δλδ έχει τη φωτογραφία σου πάνω. Καλό είναι η άδεια να είναι μαζί στη θήκη του όπλου.
Μετά την άδεια κατοχής ανοίγονται δύο δρόμοι για να κουβαλάς νόμιμα το όπλο στο αυτοκίνητο (λυμένο πάντα στο πορτ μπαγκαζ και τα φυσίγγια σε χωριστή θήκη). Είτε να γραφτείς σκοπευτής σε κάποιο σύλλογο είτε να βγάλεις άδεια κυνηγιού.
Άδεια κυνηγού
πρώτα πρέπει να πας στο δασαρχείο όπου ανήκεις να δώσεις κάτι τυπικές εξετάσεις. Και γράφω τυπικές όχι γιατί είναι εύκολες (πρέπει να ξέρεις χρώματα πουλιών κ.α.) αλλά γιατί σε περνάνε αέρα (με λίγη ευγένεια). Αφού πάρεις αυτό το χαρτί πηγαίνεις στον κυνηγετικό σύλλογο με 2 φωτό και αφού πληρώσεις 143 ευρώ (τόσο κοστίζει η άδεια για να κυνηγάς σε όλη την Ελλάδα. Για την περιφέρεια που ανήκεις και μόνο είναι λίγο φθηνότερη) βγάζεις την άδεια κυνηγού.Δελτίο Σκοπευτή
Βρίσκεις κάποιον σκοπευτικό σύλλογο (καλό είναι να γίνει καλό ψάξιμο γιατί υπάρχουν και αλήτες, όπως άλλωστε παντού στην Ελλάδα) και πρέπει να του πας ένα δεύτερο χαρτί από το γιατρό (καλό είναι δλδ να βγάλεις δύο χαρτιά όταν πρωτοπάς) , φωτό και αντίγραφο ποινικού μητρώου (όσο και αν θα ακουστεί περίεργο έχει 'δυσκολία' να βγει αυτό) μαζί με την αίτηση και μια υπεύθυνη δήλωση. Τα αφήνεις και μετά από λίγο καιρό σου έρχεται η κάρτα.Στα σκοπευτήρια (του Πάρνης που είναι κλειστό δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό και της Μαλακάσας) είναι λίγο πιο τυπικά τα πράγματα και θέλουν δελτίο σκοπευτή.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.
Βρήκα αυτό το παλιό Post του Professeur για τα δικαιολογητικά και ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
Υποθέτω ότι το χαρτί απο το παθολόγο θα πρέπει να πας απο το ιατρείο του για να το πάρεις, κάνω λάθος;
Επίσης έχω στην κατοχή μου ένα κυνηγητικό όπλο κληρονομιά ουσιαστικά απο τον πατέρα μου.
Οταν πέθανε η μητέρα μου έκρυψε κάπου το όπλο, χωρίς να κάνει τίποτα διαδικαστικά(να βγάλει δηλαδή άδεια).
Με τα πολλά πριν μερικά χρόνια απεβίωσε και η μητέρα μου και ουσιαστικά έχω στα χέρια το όπλο χωρίς άδεια(έχω μόνο το χαρτί της αδείας του πατέρα μου).
Θα μπορέσω να βγάλω άδεια στο όνομά μου, γιατί απο ότι βλέπω απο αυτά που γράφει ο Professeur πρώτα θα πρέπει να πάρεις χαρτί απο γιατρό και μετά τα υπόλοιπα(αγορά όπλου), ή θα καταλήξω σε κανένα μπουντρούμι της ΕΛΛΑΣ για παράνομη κατοχή; -
To πιθανότερο είναι να μπορέσεις να το δηλώσεις. Για τη ακριβή διαδικασία όμως θα πρέπει να καλέσεις στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής σου (μην ανησυχείς για μπουντρούμια και φάλαγγα. Οι ασφαλίτες δεν είναι αυτοί που ήταν κάποτε. Είναι καλά παιδιά πλέον. ). Το χαρτί από τον παθολόγο (πρόσεξε πρέπει να είναι δημοσίου π.χ. του ΙΚΑ ή σε νοσοκομείο) είναι κάτι σχετικά απλό.
-
Τι ισχυει για τα αδηλωτα οπλα.
http://beagles.gr/dog/modules/news/arti ... storyid=53
-
αν δεν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησεις μπαινεις σε πολυ κοπο για το τιποτα
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
To πιθανότερο είναι να μπορέσεις να το δηλώσεις. Για τη ακριβή διαδικασία όμως θα πρέπει να καλέσεις στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής σου (μην ανησυχείς για μπουντρούμια και φάλαγγα. Οι ασφαλίτες δεν είναι αυτοί που ήταν κάποτε. Είναι καλά παιδιά πλέον. ). Το χαρτί από τον παθολόγο (πρόσεξε πρέπει να είναι δημοσίου π.χ. του ΙΚΑ ή σε νοσοκομείο) είναι κάτι σχετικά απλό.Μια διευκρίνηση Professeur.
Οταν λέμε ότι πρέπει να είναι του δημοσίου, πάω στο εξωτερικό του ιατρείο απλά θα πρέπει να εργάζεται και στο ΙΚΑ; -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αν δεν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησεις μπαινεις σε πολυ κοπο για το τιποταΦυσικά και θα το χρησιμοποιήσω. Για προσωπική άμυνα. Οπως και να έχει δεν μπορώ να κρατάω στο σπίτι ένα αδήλωτο όπλο για πάντα. Μία στραβή να γίνει θα το πληρώσω ακριβά.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
To πιθανότερο είναι να μπορέσεις να το δηλώσεις. Για τη ακριβή διαδικασία όμως θα πρέπει να καλέσεις στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής σου (μην ανησυχείς για μπουντρούμια και φάλαγγα. Οι ασφαλίτες δεν είναι αυτοί που ήταν κάποτε. Είναι καλά παιδιά πλέον. ). Το χαρτί από τον παθολόγο (πρόσεξε πρέπει να είναι δημοσίου π.χ. του ΙΚΑ ή σε νοσοκομείο) είναι κάτι σχετικά απλό.
Μια διευκρίνηση Professeur.
Οταν λέμε ότι πρέπει να είναι του δημοσίου, πάω στο εξωτερικό του ιατρείο απλά θα πρέπει να εργάζεται και στο ΙΚΑ;Ακριβώς έτσι έκανα εγώ.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσω. Για προσωπική άμυνα. Οπως και να έχει δεν μπορώ να κρατάω στο σπίτι ένα αδήλωτο όπλο για πάντα. Μία στραβή να γίνει θα το πληρώσω ακριβά.
μπορεις να βγαλεις τα κινητα μερη και να βαλεις στην θεση τους πλαστικα (αυτο πρεπει να το κανεις ειτε το εχεις ειτε δεν το εχεις δηλωμενο γιατι αμα το κλεψει κανεις.. )
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσω. Για προσωπική άμυνα. Οπως και να έχει δεν μπορώ να κρατάω στο σπίτι ένα αδήλωτο όπλο για πάντα. Μία στραβή να γίνει θα το πληρώσω ακριβά.
μπορεις να βγαλεις τα κινητα μερη και να βαλεις στην θεση τους πλαστικα (αυτο πρεπει να το κανεις ειτε το εχεις ειτε δεν το εχεις δηλωμενο γιατι αμα το κλεψει κανεις.. )
Αμα το κλέψουν έτσι όπως είναι αδήλωτο πως θα βρούν ότι είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης του;
Τέλως πάντων μην φτάνουμε έως εκεί. Θέλω να είμαι νόμιμος και όχι με την ψυχή στο στόμα. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
σίγουρα φίλε piii δεν πας καλά γράφοντας κάτι τέτοιο δημόσια,συγνώμη για το ύφος μου αλλά...............
και πήγαινε να δηλώσεις το όπλο του πατέρα σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα χέρια χωρίς βραχιολακια. -
-
Μια μικρή παρατήρηση αν μου επιτρέπεις Ιωσήφ. Σίγουρα το USP 9mm δεν έχει την ανάκρουση ενός Μ1911 Α1 αλλά μια μικρή βελτίωση και στην λαβή και στην στάση του σώματος, επιδέχεται. Κατά τα άλλα σωστή η διαδικασία αν και θα ήθελα στο τέλος λήψη μέτρων ασφαλείας. Όχι επειδή είναι απαραίτητα, καθότι τα κινητά μέρη είχα ήδη αγκιστρωθεί, αλλά από καλή συνήθεια. Έχω σημάδι στην πλάτη από έλλειψη μέτρων ασφαλείας...
-
σωστές οι παρατηρήσεις σου,με ενδιαφέρει να ξεδίνω και δεν δίνω σημασία στις λεπτομέρειες.
τι εννοείς όμως στα θέματα ασφαλείας,δεν το κατάλαβα.θα ήθελα τις παρατηρήσεις σου και στο επόμενο βίντεο που θα βάλω όπου η βολές γίνονται με colt king cobra 0,38
αν έχεις f/b εδώ https://www.facebook.com/photo.php?v=333204080048196 μέχρι να φορτώσει στο youtube.
-
Στο 2ο βίντεο βλέπω λίγο καλύτερη λαβή και στάση. Όχι ότι είναι λάθος ο τρόπος σου, απλά το απολύτως σωστό περιλαμβάνει τα εξής: Η παλάμη της χείρας υποστηρίξεως καλύπτει την θέση του γεμιστήρα για δύο λόγους: 1. Καλύτερη σταθεροποίηση και 2. Ούτως ώστε να μην φύγει ο γεμιστήρας σε περίπτωση κατά λάθους απασφάλισης του. Ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και αγκωνές. Τα μεν πρώτα για να χαμηλώσεις το κέντρο βάρους και τα δε δεύτερα για απορροφήσουν την ανάκρουση και να μην μεταφερθεί η δόνηση στο σώμα χαλώντας την ισορροπία και την σκόπευσή σου. Επίσης, φαντάζομαι ότι πάντα παίρνεις πρώτα την 'σκάλα' (τζόγο) της σκανδάλης πριν ανοίξεις πυρ για να μην χαλάσει η σκόπευση σου. Κατά τα άλλα βλέπω γενικά μια σωστή διαδικασία βολής.
Μέτρα Ασφαλείας: Όπλιση και πυροδότηση χωρίς γεμιστήρα και (θεωρητικά) χωρίς φυσίγγιο στην θαλάμη κατά το πέρας βολών. Κάποιος που δεν τα έκανε αυτά, παραλίγο να με στείλει στον άλλον κόσμο πριν μερικά χρόνια...
ΥΓ: Πως σου φάνηκε το περίστροφο; Προσωπικά προτιμώ τα πιστόλια αλλά εκτιμώ και την απλότητα του περιστρεφόμενου μύλου.
-
θα πάρω τις παρατηρήσεις σου σοβαρά και την επόμενη Κυριακή θα τις εφαρμόσω.
σωστός και στα μέτρα ασφαλείας που λες αλλά αν δεις στις φωτογραφίες μου στο φεις,https://www.facebook.com/media/set/?set=a.130169563684983.12260.100000758214817&type=3 το κλείστρο μετά την τελευταία βολή μένει πάντα ανοιχτό,ποτέ κλειστό.
εξυπακούεται ότι έχει ελεγχθεί η θαλάμη ότι είναι χωρίς φυσίγγι.
τώρα με τα 9αρια η επιτυχίες μου δεν υπερβαίνουν το 20%
που εκτινάσσετε πάνω απο το 70% με το colt 0,38 και την κάνη των 6 ιντσών,είναι ένα όπλο άλλης φιλοσοφίας και φανταστικό,σου πρωτινό να το δοκιμάσεις.και ποτε,μα ποτε ο γεμιστηρας μεσα.
Uploaded with ImageShack.us
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )