-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Απλά μου φάνηκε περίεργο που προσπαθείς να καταλάβεις και να αναλύσεις γιατί κάποιος που σκότωσε δεν θέλει να το ξανακάνει και όχι τους λόγους που κάποιος εξακολουθεί να το κάνει.Μα εξηγησα τουλαχιστον για μενα τι σημαινει η δραστηριοτητα αυτη πολλες φορες. Ειπαμε συγκεντρωση πολλων ενδιαφεροντων σε μια δραστηριοτητα, μην ξανακανω παραθεση τον εαυτο μου. Απο κει κ περα δεν ειπα σε κανεναν οτι αυτη ειναι η μονη διεξοδος να χαρει τη φυση τα ιδια απαντησα κ στον rx8_drifter χθες (αν κ μαλλον δεν του αρεσαν ) λιγο πιο πανω ειναι το ποστ μου.
-
-
-
Μια φωτό για να φανεί το μέγεθος των δίσκων:
Αυτά τα ρημάδια φεύγουν με 60-90 χλμ/ώρα (μέσες άκρες. Εξαρτάται από άθλημα και μηχανή) και πρέπει να τα πετύχεις!
-
mil sim air soft ασχολειται κανεις σας?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν δεχομαι (σε καμμια περιπτωση) οτι ο φωτογραφος θα δρασει σαν μερος της φυσης.Θα καταγραφει ΠΑΘΗΤΙΚΑ αυτο που κανει η φυση απο μονη της.Δεν υπάρχεις σαν φωτογραφος (ξαναλεω οτι εξαιρω τη σκηνοθετημενη φωτογραφια) και δεν αλληλεπιδρας.Δεν νομιζω να θεωρεισαι φωτογραφος αγριας ζωης,αν καταδιωξεις ενα ζωο,και περιμενεις στο καρτερι σου για να το φωτογραφισεις.
Δεν θα ησουνα φωτογραφος αγριας ζωης,αν ειχες σκυλια διωξης (ισως το σημαντικοτερο κομματι του κυνηγιου) να σου φερουν το φωτογραφικο σου θεμα μπροστα στο φακο.
**Δεν μπορεις δηλαδη να μου προτεινεις αντι για κυνηγι να φωτογραφιζω.Θελω να ακουω τα σκυλια μου να κυνηγανε,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου το οπλο,θελω να σκοτωνω το θηραμα,**θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,θελω να βλεπω τα σκυλια να πανηγυριζουν στο χτυπημενο θηραμα,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη βολη και το επακολουθο δουλεμα των συνκυνηγων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους συνκυνηγους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι το κυνηγι ειναι απύθμενο.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει.ΥΓ.Σορυ αν σας εχουμε κουρασει ολους σας,κι'εγω πλεον εχω φτασει στο 'αμην'' αλλωστε.Ελπίζω να ηταν και ο δικος μου επίλογος αυτο το πόστ
συγγνώμη, μόνος σου τα λές
Τι να πουμε μετα ρε συ.Μαζι με αυτα που επισημαινεις (και που οντως ισχυουν) υπάρχουν αλλες ενα σωρο επιμερους δραστηριοτητες που ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ του κυνηγι,και χωρις εκεινες το κυνηγι ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ επειδη στο τελος σκοτωνεις ενα ζωο.
Δεν θα μου αρεσε ΠΟΤΕ το αμερικανικο στυλ της ενεδρας στο δεντρο,μονο και μονο επειδη στο τελος σκοτωνεις το θηραμα.Και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω το πόσο δυσκολο σας φαινεται να το καταλαβετε απο λεω.Το μονο που επιβαιβεωνετε,ειναι η αρχικη μου αποψη πέρι πληρους αγνοιας.
-
Όταν κάναμε ανακαίνιση στο σπίτι είχαμε έναν υδραυλικό για τα σχτικά μερεμέτια που ήταν και κυνηγός-ειδική περίπτωση. Κάθε τόσο έφερνε στον πατέρα μου και καμμιά τσίχλα και κάτι άλλα μικρά πουλιά 'για μεζέ'. Νόμιζα ότι χτυπούσε πάρα πολλά θηράματα αλλά η αλήθεια ήταν αποστομωτική. Κατά δήλωσή του δεν έτρωγε τα πουλιά που χτυπούσε γιατί τα ...λυπόταν.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν δεχομαι (σε καμμια περιπτωση) οτι ο φωτογραφος θα δρασει σαν μερος της φυσης.Θα καταγραφει ΠΑΘΗΤΙΚΑ αυτο που κανει η φυση απο μονη της.Δεν υπάρχεις σαν φωτογραφος (ξαναλεω οτι εξαιρω τη σκηνοθετημενη φωτογραφια) και δεν αλληλεπιδρας.Δεν νομιζω να θεωρεισαι φωτογραφος αγριας ζωης,αν καταδιωξεις ενα ζωο,και περιμενεις στο καρτερι σου για να το φωτογραφισεις.
Δεν θα ησουνα φωτογραφος αγριας ζωης,αν ειχες σκυλια διωξης (ισως το σημαντικοτερο κομματι του κυνηγιου) να σου φερουν το φωτογραφικο σου θεμα μπροστα στο φακο.
**Δεν μπορεις δηλαδη να μου προτεινεις αντι για κυνηγι να φωτογραφιζω.Θελω να ακουω τα σκυλια μου να κυνηγανε,θελω να νιωθω την αδρεναλινη οταν ερχεται καταπάνω μου ο καπρος,θελω να κραταω στα χερια μου το οπλο,θελω να σκοτωνω το θηραμα,**θελω αυτο να μοιραζεται σε χαρα στην παρεα μου,θελω να ξημερωνει και να ακουω κουδουνακια και κλαφουνισματα,θελω να βλεπω τα σκυλια να πανηγυριζουν στο χτυπημενο θηραμα,θελω ακομα ΚΑΙ την αποτυχια στη βολη και το επακολουθο δουλεμα των συνκυνηγων μου,θελω την αισθηση της απομονωσης στο πολύωρο καρτερι (σε σημειο εξαφανισης) θελω την αισθηση οτι κατευθυνω το αγριο ζωο εκει που θελω εγω κανοντας παγανα,θελω να ακουω τις ανοητες προκαταληψεις απο τους γεροντοτερους συνκυνηγους,και αν θελω,συνεχιζω με τετοια πραγματα που δεν εχεις φανταστει οτι υπάρχουν μεχρι αυριο το πρωι.Γι'αυτο σου λεω οτι το κυνηγι ειναι απύθμενο.Δεν εχει ποτε επαναληφθει κατι που το εχω ξαναζησει.ΥΓ.Σορυ αν σας εχουμε κουρασει ολους σας,κι'εγω πλεον εχω φτασει στο 'αμην'' αλλωστε.Ελπίζω να ηταν και ο δικος μου επίλογος αυτο το πόστ
συγγνώμη, μόνος σου τα λές
Τι να πουμε μετα ρε συ.Μαζι με αυτα που επισημαινεις (και που οντως ισχυουν) υπάρχουν αλλες ενα σωρο επιμερους δραστηριοτητες που ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ του κυνηγι,και χωρις εκεινες το κυνηγι ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ επειδη στο τελος σκοτωνεις ενα ζωο.
Δεν θα μου αρεσε ΠΟΤΕ το αμερικανικο στυλ της ενεδρας στο δεντρο,μονο και μονο επειδη στο τελος σκοτωνεις το θηραμα.Και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω το πόσο δυσκολο σας φαινεται να το καταλαβετε απο λεω.Το μονο που επιβαιβεωνετε,ειναι η αρχικη μου αποψη πέρι πληρους αγνοιας.
Μα δε με κατάλαβες.
Εγώ δε σου είπα ότι το κυνήγι είναι κακο καλό.
Απλά μου φαίνεται εντελώς χαζό να υποστηρίζεις ότι μέσω του κυνηγιού έρχεσαι σε επαφή με τη φύση όπως καμία άλλη δραστηριότητα δε σε φερνει. -
σε μια 'πισίνα'
σε κάτι τεχνητό
σε κάτι που χορταίνεις εύκολα
χωρίς αδρεναλίνη και συγκινήσεις
χωρίς καμία άμυνα
ένας ερασιτέχνης διηγείται:
Vertigo - YapΚαι 'δανειζόμενος' τα λόγια ενός ντοκυμαντέρ:
Ο χρήστης Ωceans έγραψε:
univers en apesenteur
ou des gigantesque animaux
évoluer avec grâce, légèreté
sans craindre la presence de l'homme
comme une réconciliation, un rêve d'harmonie est possibleΚαι για να είμαστε on-topic
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Καρχαρία
Ένας ερασιτεχνικός σύλλογος διοργανώνει μια εκδήλωση γύρω από τον καρχαρία του, το κυνήγι του κλπ
-
Ερώτηση:
Είμαι Αγγλία και βρήκα επαναληπτική καραμπίνα σε ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ τιμή. Μπορώ να τη φέρω Ελλάδα; Τι κάνω; Τι χαρτιά χρειάζονται;
-
Επειδη καναμε εισαγωγη προσφατα σιγουρα αδεια εισαγωγης απο τη ΓΑΔΑ. Επειτα περνας απο το αστυνομικο τμημα για την εκδοση της αδειας, οπως ακριβως γινεται και οταν αγοραζεις οπλο απο εδω. Θα ρωτησω αυριο τον πατερα μου κ θα περιγραψω ακριβως τη διαδικασια
(το μονο κακο ειναι οτι η αδεια αυτη κανει περιπου 2-3 μηνες να εκδοθει)
-
mjacob ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Εγώ το Σάββατο θα είμαι εκεί (το λατρεύω αυτό το πλάσμα).
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Επειδη καναμε εισαγωγη προσφατα σιγουρα αδεια εισαγωγης απο τη ΓΑΔΑ. Επειτα περνας απο το αστυνομικο τμημα για την εκδοση της αδειας, οπως ακριβως γινεται και οταν αγοραζεις οπλο απο εδω. Θα ρωτησω αυριο τον πατερα μου κ θα περιγραψω ακριβως τη διαδικασια(το μονο κακο ειναι οτι η αδεια αυτη κανει περιπου 2-3 μηνες να εκδοθει)
Έλα ρε Ελευσινάρα, σ'ευχαριστώ. Ενημέρωσέ με όταν μπορέσεις.
ΥΓ: τη φτιάξατε τη τζιπάρα τελικά; (στείλε πμ μην χαλάσουμε το τόπικ)
-
πριν μερικά χρόνια στην χιβαδολιμνη της Μήλου λόγω καιρικών συνθηκών προσγειώθηκε ένα κοπάδι από φλαμίνγκο.
μολις τα πήραν χαμπάρι οι πατριώτες μου ζώστηκαν τα φυσεκλίκια τους, όπλισαν τις καραμπίνες τους και ξεκίνησαν να τα εξολοθρεύσουν.
φυσικά και δεν είχαν ιδέα τι πουλιά είναι αυτά, δεν έχει σημασία, πέταγαν και έπρεπε να θανατωθούν, ποιος τους είπε αλλωστε να κάτσουν στην Μήλο
ευτηχως που υπήρχαν μερικοί που κατάλαβαν τι πάει να γίνει, ενημέρωσαν κάποιον μικρουτσικο που το έβγαλε στην TV, έγινε σούσουρο μεγάλο και αναγκάστηκε η αστυνομία να κάνει βάρδιες στην χιβαδολιμνη να φιλάει τα φλαμίνγκο, την γλύτωσαν τα πουλιά, άλλαξε ο καιρός και έφυγαν, έμειναν πίσω δυο μόνο για καποιο λόγο που μόνο αυτά ήξεραν, εκατσαν αν θυμάμαι καλά δυο χρόνια μετά την έκαναν και αυτά..
Ω τι μεγάλη απογοήτευση από τους ντόπιους κυνηγούς που δεν κατάφεραν να τα σακατέψουν όπως όλα τα μεταναστευτικά κοπάδια που πέρναγαν καποτε από την Μήλο τώρα φυσικά βγαίνουν για κυνήγι και χτυπάνε από τα τρία το μακρύτερο.αυτά για τους φίλους κυνηγούς.
-
Όπως σε όλες τις ομάδες σε μια κοινωνία, έτσι και στους κυνηγούς υπάρχουν οι ασυνείδητοι και οι ευσυνείδητοι. Μπορώ και γω να σου δώσω ένα αντιπαράδειγμα. Πέτυχα κοντά στο εξοχικό μου, μια ώρα από την Αθήνα, ομάδα οικολόγων να θέλει να αφήσει σε βουνό ένα μεγάλο αριθμό φιδιών. Ε, αν δεν τους σταματάγαμε θα είχε γεμίσει ένα χωριό με φίδια. Η φύση τα έχει φέρει έτσι, ώστε για Χ φίδια, να υπάρχουν και Ψ σκατζόχοιροι ή/και Ζ γεράκια. Οι 'έξυπνοι' και 'ευσυνείδητοι' οικολόγοι, για να προμοτάρουν (διαφημίσουν) την καλή τους κίνηση, ήθελαν να αφήσουν δεκάδες φίδια. Ε, το αποτέλεσμα ήταν να αφήσουν καμιά δεκαριά και τα υπόλοιπα τα πήγαν σε άλλα μέρη.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
πριν μερικά χρόνια στην χιβαδολιμνη της Μήλου λόγω καιρικών συνθηκών προσγειώθηκε ένα κοπάδι από φλαμίνγκο.
μολις τα πήραν χαμπάρι οι πατριώτες μου ζώστηκαν τα φυσεκλίκια τους, όπλισαν τις καραμπίνες τους και ξεκίνησαν να τα εξολοθρεύσουν.
φυσικά και δεν είχαν ιδέα τι πουλιά είναι αυτά, δεν έχει σημασία, πέταγαν και έπρεπε να θανατωθούν, ποιος τους είπε αλλωστε να κάτσουν στην Μήλο
ευτηχως που υπήρχαν μερικοί που κατάλαβαν τι πάει να γίνει, ενημέρωσαν κάποιον μικρουτσικο που το έβγαλε στην TV, έγινε σούσουρο μεγάλο και αναγκάστηκε η αστυνομία να κάνει βάρδιες στην χιβαδολιμνη να φιλάει τα φλαμίνγκο, την γλύτωσαν τα πουλιά, άλλαξε ο καιρός και έφυγαν, έμειναν πίσω δυο μόνο για καποιο λόγο που μόνο αυτά ήξεραν, εκατσαν αν θυμάμαι καλά δυο χρόνια μετά την έκαναν και αυτά..
Ω τι μεγάλη απογοήτευση από τους ντόπιους κυνηγούς που δεν κατάφεραν να τα σακατέψουν όπως όλα τα μεταναστευτικά κοπάδια που πέρναγαν καποτε από την Μήλο τώρα φυσικά βγαίνουν για κυνήγι και χτυπάνε από τα τρία το μακρύτερο.αυτά για τους φίλους κυνηγούς.
Τον περασμένο χρόνο που ήμουν στη Λέσβο, είχαν λέει το μεγαλύτερο πληθυσμό φλαμίνγκο που τους είχε επισκεφτεί ποτέ, πάνω από 12.000.
Πραγματικά πολύ όμορφο θέαμα! Τα χαζεύαμε κάθε φορά που κατεβαίναμε στη Μυτιλήνη από τον Πετσοφά... -
Kαι άλλο ένα (παρά)δειγμα των οικΩλογων, από http://www.lesvosnews.gr/?p=5603
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι κάτοικοι στο Μπαλτζίκι και ιδιαίτερα όσοι αντίκρισαν στις αυλές των σπιτιών τους, αλλά και μέσα σ αυτά ακόμα και στις μπανιέρες τους – κουλουριασμένα ερπετά. Έκαναν υπομονή τη μία φορά και απέδωσαν το γεγονός στην τύχη, αν και στα τόσα χρόνια που διαμένουν στην περιοχή, ποτέ δεν είχαν τέτοιου είδους «επισκέπτες». Όταν, όμως, δευτέρωσε το κακό, αντέδρασαν έντονα. Ο φόβος τους κυρίευσε και ορισμένοι μετά δυσκολίας πλησιάζουν τις εξοχικές τους κατοικίες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συνήθη τακτική οικολογικών ομάδων, που κατά καιρούς ελευθερώνουν ζώα, των οποίων ο αριθμός μειώνεται. Προκειμένου να μην υπάρξει διαταραχή στο οικοσύστημα, ενισχύεται αναλόγως.
Λέγεται ότι και τούτη τη φορά κάτι παρόμοιο έχει γίνει. Τόσο στην περιοχή του Μπαλτζικιού, όσο και στα Λουτρά.
Αν, όντως, αυτή είναι η αλήθεια και ο λόγος της εμφάνισης των ερπετών σε περιοχές που σπάνιζαν, είναι αυτός, κάτι θα πρέπει να γίνει. Δεν είναι δυνατόν να ενισχύουμε το ζωικό βασίλειο και να τρομοκρατούμε ή ακόμα να εκδιώκουμε τους ανθρώπους από τα σπίτια τους. Γιατί αν φωλιάσουν στα κεραμίδια του σπιτιού και γεννηθούν και τα μικρά που τους θερινούς μήνες αρχίζουν να ξυπνάν και να γυρνοβολάν, ποιος θα μπορεί να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες, ή ποιος μπορεί να τους εγγυηθεί ότι δεν θα έχουν κάποια απρόσμενη επίσκεψη στο κρεβάτι τους;
Για όλα υπάρχουν όρια. -
Την περίπτωση να μην ...αμολάει κάποιος φίδια, ούτε να σκοτώνει ζώα/πουλιά κλπ. φαντάζομαι δεν τη συζητάμε.
Γιατί ως γνωστόν αν δεν είσαι κυνηγός, τότε 'σπέρνεις' φίδια.
Το να αφήσουμε -όσο γίνεται- τη φύση στην ησυχία/ισορροπία της είναι αδιανόητο. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Γιατί ως γνωστόν αν δεν είσαι κυνηγός, τότε 'σπέρνεις' φίδια.Aυτό είναι δική σου παρατήρηση, δεν ειπώθηκε από κάποιον παραπάνω. Ούτε εγώ είμαι κυνηγός, αλλά δεν μπορώ να ακούω μπουρδολογίες, εκατέρωθεν..
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ούτε εγώ είμαι κυνηγός, αλλά δεν μπορώ να ακούω μπουρδολογίες, εκατέρωθεν..Μια από τα ίδια. Γι αυτό και αν κάποιος άνοιγε τόπικ 'εδώ οι νόμιμοι οικολόγοι, ελάτε να αμολύσουμε φίδια/μπαρμπούνια κλπ.' εναντίον θα ήμουν. Αλλά δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο εδώ, εκτός αν δεν το πρόσεξα. Για την ακρίβεια δεν νομίζω καν να ανέφερε κάποιος ότι είναι 'οικολόγος' ή 'χορτοφάγος' κλπ.
Αντίθεση στο κυνήγι των ζώων/πουλιών για ευχαρίστηση ή σαν χόμπυ παρατήρησα και καμμιά άλλη ...'μπουρδολογία'.
Κυνήγι, Σκοποβολή, Όπλα etc ( ΝΟΜΙΜΑ ! )