-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Από την άλλη έχασε το φουτουριστικό στοιχείο που είχε το εσωτερικό(κυρίως της 1ης γενιάς) και πλέον εναρμονίστηκε πλήρως με το παπουδέ προφίλ των υπόλοιπων toyotaΚαι οι προηγουμενες γενιες δεν ειχαν να πουν κατι στο εσωτερικο ,λιτο και απλο ηταν απο παντα το yaris μεσα,επισης δεν ειμαι φαν του κοντερ στη μεση του ταμπλω απο αισθητικης αποψης,οποτε για μενα ειναι θετικο που το εβαλαν στη σωστη του θεση.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Και οι προηγουμενες γενιες δεν ειχαν να πουν κατι στο εσωτερικο ...Θα έλεγα το αντιθετο! Τουλάχιστον στην πρωτη γενιά που το έζησα! Λειτουργικότατο εσωτερικό με συρόμενο πίσω κάθισμα, πληθώρα θηκών (πολλές με μεγάλη χωρητικότητα), μοντέρνας σχεδίασης κονσόλα και άκρως εντυπωσιακός ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων! Νομίζω ότι κακώς πλέον κατηργησαν σ' αυτη τη γενιά!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και οι προηγουμενες γενιες δεν ειχαν να πουν κατι στο εσωτερικο ...
Θα έλεγα το αντιθετο! Τουλάχιστον στην πρωτη γενιά που το έζησα! Λειτουργικότατο εσωτερικό με συρόμενο πίσω κάθισμα, πληθώρα θηκών (πολλές με μεγάλη χωρητικότητα), μοντέρνας σχεδίασης κονσόλα και άκρως εντυπωσιακός ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων! Νομίζω ότι κακώς πλέον κατηργησαν σ' αυτη τη γενιά!
Συμφωνώ απολύτως!
Εδειξε το δρόμο σε πολλά ευρωπαϊκά και μη.....
Φιέστα, Πόλο, Κόρσα κτλ....(ειδικά το Φιέστα ) ήταν επιεικώς Γ.Τ.Π. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και οι προηγουμενες γενιες δεν ειχαν να πουν κατι στο εσωτερικο ...
Θα έλεγα το αντιθετο! Τουλάχιστον στην πρωτη γενιά που το έζησα! Λειτουργικότατο εσωτερικό με συρόμενο πίσω κάθισμα, πληθώρα θηκών (πολλές με μεγάλη χωρητικότητα), μοντέρνας σχεδίασης κονσόλα και άκρως εντυπωσιακός ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων! Νομίζω ότι κακώς πλέον κατηργησαν σ' αυτη τη γενιά!
Ειδικά στην θέση της κερματοθήκης αριστερά του οδηγού, έβαζες οργανάκι πίεσης του turbo
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
για το Ts έχουμε κανα νέο;θέλω να τσιμπήσω αμαξάκι σε κανα 6μηνο κ πρέπει να μαζεύω προτάσεις
θελω πολυ να γνωρισω ανθρωπο που θα σκασει 20.000 για γιαρις τσ!
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
για το Ts έχουμε κανα νέο;
θέλω να τσιμπήσω αμαξάκι σε κανα 6μηνο κ πρέπει να μαζεύω προτάσεις
θελω πολυ να γνωρισω ανθρωπο που θα σκασει 20.000 για γιαρις τσ!
Κι εγώ!
-
Είναι όντως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και κλινική περίπτωση ο v@silis!
-
εμετικό
μετά την πρώτη όμορφη γεννιά και την δευτερη σε οκ επίπεδα ήρθε η 3τη να μας αποτελειώσει... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Είναι όντως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και κλινική περίπτωση ο v@silis!Υπάρχει ( ) προηγούμενο πάντως !!
-
Το είδα σήμερα στον δρόμο στη Μεταμόρφωση.
Δε δείχνει τόσο χάλια, σίγουρα όχι ομορφο.
Το έβλεπα από τη μούρη και με πρώτη ματιά το πέρασα για το τελευταίο Prius.
-
Η αθλιοτητα της αθλιοτητας.Τελικα η toyota δινει ρεστα μαζι με τη bmw σχεδιαστικα αυτα τα χρονια!!!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Η αθλιοτητα της αθλιοτητας.Σε τι ακριβώς ρε Γιώργο? Αισθητικά είναι πολύ καλύτερο απο τα προηγούμενα. Πρόκειται και για όνομα ... που πουλάει μόνο του και πολύ!!!
Η Toyota κάλυπτε και καλύπτει επαρκώς ακριβώς αυτα που ζητούσε και ζητάει η supermini κατηγορία. Χωρους, αξιοπιστία, οικονομια, ποιοτητα, άνεση. Το Fiesta RS, η Mito QV ή το 207GTi δεν είναι τα ζητούμενα της κατηγορίας! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η αθλιοτητα της αθλιοτητας.
Σε τι ακριβώς ρε Γιώργο? Αισθητικά είναι πολύ καλύτερο απο τα προηγούμενα. Πρόκειται και για όνομα ... που πουλάει μόνο του και πολύ!!!
Η Toyota κάλυπτε και καλύπτει επαρκώς ακριβώς αυτα που ζητούσε και ζητάει η supermini κατηγορία. Χωρους, αξιοπιστία, οικονομια, ποιοτητα, άνεση. Το Fiesta RS, η Mito QV ή το 207GTi δεν είναι τα ζητούμενα της κατηγορίας!εμένα το πολυμορφικό στυλ του προηγούμενου κ το 'εξυπνο' εσωτερικό του μου αρεσουν πιο πολύ κ το διαφοροποιουσαν. τώρα τί παει να συναγωστεί, απευθείας τα ευρωπαϊκά σουπερ μίνι?
Επίσης, μέσα είναι αντικειμενικά αθλιο Σκληρά (πραγματικά σκληρά όμως, όχι σα του γκραντε πουντο πχ) πλαστικά 80's, ανεμπνευστη σχεδίαση. Το ΚΙΑ RIO μπροστά του είναι αμαξάρα στο εσωτερικό.
Νομίζω πως κ αυτό σχεδιάστηκε για τις αγορές της ασίας, σαν την άλλη μούφα, το MICRA
κ το ότι το όνομα πουλάει, ισχύει μόνο στο μικρόκοσμο της ελλάδας λόγω κάλου των αγοραστών κ μαλακίας του ειδικού τύπου . Ευρωπαικά τίποτα δεν κάνει, οπότε δεν εχει νόημα να το αναφέρουμε αυτό. Που γενικά μάλλον δεν εχει νόημα -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η αθλιοτητα της αθλιοτητας.
Σε τι ακριβώς ρε Γιώργο? Αισθητικά είναι πολύ καλύτερο απο τα προηγούμενα. Πρόκειται και για όνομα ... που πουλάει μόνο του και πολύ!!!
Η Toyota κάλυπτε και καλύπτει επαρκώς ακριβώς αυτα που ζητούσε και ζητάει η supermini κατηγορία. Χωρους, αξιοπιστία, οικονομια, ποιοτητα, άνεση. Το Fiesta RS, η Mito QV ή το 207GTi δεν είναι τα ζητούμενα της κατηγορίας!Θα συμφωνησω με τον chemic.Το προηγουμενο yaris κυριαρχουσε λογο της ευχρηστιας του στη καθημερινοτητα και οχι λογο του σχεδιασμου του.Τα πισω καθισματα που τα εφερνες μπρος,πισω,ρυθμιζες τη πλατη,τα διπλωνες δεν τα ειχαν και καποια μικρομεσαια αυτες τις λειτουργειες.Το εσωτερικο του με τοσες μικρες θυκουλες, η ορατοτητα, η κοντη μουρη που το παρκαρεις πανευκολα το αυτοκινητο.Στο yaris δε θα ψαξω την ομορφια και το στησιμο ενος fiesta-clio-mito.Θα ψαξω την ευελιξια και την πρακτικοτητα.Και το παιχνιδι το εχασε μονο και μονο απο την εμφανιση γιατι αυτο δεν ειναι αυτοκινητο ειναι εμετος.
-
Το νέο Γιάρις έχει μαλακά πλαστικά στο πάνω μέρος των εμπρός πορτών, εκεί όπου π.χ. η Τζιουλιέτα έχει το άγριο και σκληρό πλαστικό και έφαγε το λούσιμο, καθώς και στη φάτσα του ταμπλώ, από τη μία άκρη ως την άλλη. Στη μέση φυσικά υπάρχει η οθόνη, οπότε αυτή η φάσα μαλακού πλαστικού διακόπτεται. 'Οποιος δεν το είδε, ή δεν μπήκε μέσα στο νέο Γιάρις ή μπήκε σε άλλο αυτοκίνητο της έκθεσης και τα μπέρδεψε, τα πλαστικά αυτά διακρίνονται όχι μόνο από την αφή τους αλλά και τον διαφορετικό χρωματισμό τους και το σαγρέ της επιφάνειας, δεν γίνεται να μην τα αντιληφθεί κάποιος που μπήκε μέσα.
Η υπόλοιπη καμπίνα έχει σκληρά πλαστικά ολόιδια σε υλικό και ανάγλυφο επιφάνειας με αυτό του IQ. Καλύπτουν τις πόρτες, το πλάι της κεντρικής κονσόλας, το χώρο πάνω από το πόδια, και το οριζόντιο τμήμα του ταμπλώ. Δεν χρειάζονται μαλακά ταμπλώ σε εκείνα τα σημεία αλλά τουναντίον σκληρά, είτε γιατί δέχονται χτυπήματα (πόδια, παπούτσια π.χ.), είτε λόγω του ήλιου (στο επάνω οριζόντιο μέρος του ταμπλώ) που τους αλλάζει τα φώτα. Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό για τον σχεδιαστή.Από εκεί και πέρα το αμάξι έχει πολύ προσεγμένο στην λεπτομέρειά του ταμπλώ οργάνων και τιμόνι (αυτό με τη δερμάτινη επένδυση), και μία γαμάω πολυλειτουργική οθόνη αφής 6,1'' που μιλάει ελληνικά και που κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση. Την έχουν σε προσφορά την πρώτη περίοδο σε κάποιες εκδόσεις, φρονώ ότι θα γίνει της εκδιδομένης επί χρήμασι, παίζει να αναδειχθεί και το κυριώτερο selling point του μοντέλου μετά την θετική εικόνα για την αξιοπιστία του και το φερέγγυο της φίρμας.
Χώρους και πρόσβαση νταξ΄το μεγάλο του συν ανέκαθεν, αυτό που κέρδισε πολύ είναι σε πορτμπαγκάζ (κρίνω σε σχέση με το δικό μου, το Γιάρις 1).Απόλαυσα τις συγκρίσεις του εσωτερικού με το ΚΙΛ Ρίο που ΘΑ έρθει στην Ελλάδα στα μέσα Νοέμβρη , αλλά όχι με το Τζαζ που υπάρχει χρόνια (αυτός είναι ο πιο κοντινός αντίπαλος σε χώρους και τιμή).
ΙΜΟ θα ξεπατωθεί στις πωλήσεις.
Πράγματι πουλάει το όνομα, αυτό γίνεται παντού άλλωστε. Η Ρενώ π.χ. δέρνει στη Γαλλία και η Βόλβο στη Σουηδία, αλλά εδώ είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Όνομα έχουν φτιάξει και αυτοί, αλλά όχι στην χώρα μας. Ας το φτιάξουν πρώτα, να πουλήσουν και αυτοί και τις μοκέττες του μαγαζιού, όχι μόνο τα αμάξια τους. -
το πανω μερος του ταμπλό είναι θεοσκληρο. Η λέξους έχει το ίδιο σκληρό πλαστικό εχεί για να μη το χτυπάει ο Ήλιος?
μαλακά πλαστικά κ πιο όμορφο εσωτερικό έχει το ρίο, όπως κ οθόνη αφής. Σιγά το νεοτερισμό ρε συ
Απόλαυσα τις συγκρίσεις του εσωτερικού με το ΚΙΛ Ρίο που ΘΑ έρθει στην Ελλάδα στα μέσα Νοέμβρη , αλλά όχι με το Τζαζ που υπάρχει χρόνια (αυτός είναι ο πιο κοντινός αντίπαλος σε χώρους και τιμή).
για σύγκρινε τα εσύ κ πες μας πιο είναι πιο καλοσχεδιασμένο κ ποιοτικό μέσα έξω,
-
ΌΤΑΝ έρθει το ΚΙΛ Ρίο στην Ελλάδα και βγει στις εκθέσεις, γιατί μέχρι τώρα παίζει να το έχει δει και ψηλαφήσει μόνο ο Δάβαρης και 4-5 διευθυντάδες του, ΘΑ αποφανθώ για την αφή των πλαστικών του και την εικόνα της καμπίνας του.
Σε 2-3 εβδομάδες απ' ότι φαίνεται. Και καθώς δεν έχω μετοχές σε κανέναν από τους δύο, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξεχέσω αλλήλοις.Στο θέμα μας τώρα.
Το πάνω μέρος του ταμπλώ του Γιάρις 3, το οριζόντιο σκούρο που φαίνεται στην φωτό, είναι σκληρό όπως έγραψα και στο ποστ μου. Δεν ξέρω για Λέξους, αλλά ίδιο είναι στο IQ, που είναι και πολύ κοντά τιμολογιακώς άλλωστε με το θέμα μας. Σε πλήρη αντίθεση με αυτό το τμήμα, το γκρι κομμάτι της φάτσας του ταμπλώ και του πάνω μέρους του εσωτερικού των πορτών είναι μαλακό.
Το μεμπτό ποιό είναι? που έχει κάνει λάθος η σχεδίαση (λειτουργικά εννοείται)? -
Το ειδα κ το οδηγησα εχθες στην αντιπροσωπεια της Ξανθης.Ενα λευκο Active 1.33 5θυρο.
Εμφανισιακα μου θυμιζει κατι απο μικρογραφια του Αουρις κ εξελιξη του προηγουμενου πλεον(νυν Charade).
Συμπαθητικο αλλα ως εκει.Κλασσικο Τoyota δηλαδη.Η πωλητρια μου εδωσε το κλειδι κ ξεκινησα την επεγεργασια του αυτοκινητου για λιγα λεπτα πριν το οδηγησω.Να πω οτι το κλειδι ειναι απο τα κλασικα παλια με το αναγλυφο κ χωρις αναδιπλωση(στυλ VW,Opel,Fiat κτλ) με κλειδωμα/ξεκλειδωμα πορτων μονο χωρις πορτμπαγκαζ ομως.Δεν πειραζει χερια εχουμε.
Ανοιγω την πορτα κ αντικριζω ενα αρκετα λιτο σαλονι.Μαυρες ταπετσαριες κ μαυρος διακοσμος με καποιες νικελενιες λεπτομερειες στο καντραν κ στις χειρολαβες να σπανε τη μονοτονια.Απουσια υφασματος στις μπροστινες πορτες!
Ομορφο τριακτινο τιμονι με στανταρ χειριστηρια ηχοσυστηματος επανω του κ τηλεσκοπικη ρυθμιση.Προσπαθω να βολευτω αλλα μονιμως το τιμονι μου πεφτει λιγο χαμηλα για το μποι μου(1,95m).Γενικα,οπως σε ολα τα Yaris,ετσι κ σε αυτο καθεσαι πανω κ οχι μεσα.Οχι απαραιτητα κακο αφου ετσι εχω καλυτερη ορατοτητα εξω.Το μαλακο πλαστικο που ισχυριζεται η Toyota οτι εβαλε πλεον στο ταμπλο(εκτος της βασικης εκδοσης) εγω δεν το αντιληφθηκα.Πατησα παντου τα πλαστικα αλλα ματαια.Σκληρα κ ακαμπτα.Οι διακοπτες του καλοριφερ ιδιοι με του Verso-s οπως και τα οργανα τα οποια εχουν ενα ομορφο πορτοκαλοκοκκινο φωτισμο το βραδυ.Ομολογω οτι τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο του εσωτερικου κατεληξα οτι δεν μου αρεσει το ταμπλω αφου δειχνει πολυ απλο κ φτωχο.Ιδιως το επανω κομματι γυαλιζε εντονα κ εδειχνε ακομα πιο φθηνιαρικο απο οτι ισως ειναι.Οι κεντρικοι αεραγωγοι δεν κλεινουν,το ντουλαπακι δεν κλειδωνει κ δεν υπαρχει δεικτης θερμοκρασιας.Οι χωροι αντιθετα ειναι ικανοποιητικοι αφου ειχα αρκετο χωρο πανω απο το κεφαλι μου παρολη την ορθια θεση οδηγησης μου με αναγκαζει να παρω.Οπως ειπε κ ο dstou η οθονη ειναι ολα τα λεφτα.Touch με ωραια γραφικα κ αναλυτικοτατο trip αναβαθμιζει πολυ την κονσολα κ καλυπτει το κενο της σχεδιασης.Δωρο μεχρι τις 31 του μηνα μαζι με το navi!
Οσον αφορα το πορτμπαγκαζ μπορει να ανεβηκε στα 280+λιτρα αλλα το συρομενο καθισμα του προηγουμενου γιατι βγηκε????
Κριμα.Επισης με την αναδιπλωση μενει κ εντονο σκαλοπατι.Κριμα επισης.
Αυτα με το μεσα,ηρθε η ωρα για οδηγηση.Βαζω μπρος κ ο 13αρης γουργουριζει απο καπου μακρια.Επιτελους ηχομονωση!
Βαζω 1η στο ακριβες,αλλα με μακρυ λεβιε,6αρι κιβωτιο κ ξεκιναω.Το μοτερ επιταχυνει γλυκα κ ικανοποιητικα ενω η αναρτηση πραγματικα σιδερωνει τις περισσοτερες λακουβες κ μονο σε κατι εγκαρσια χαντακια κοπαναει ο πισω αξονας.Τα φρενα συμπαθητικα με καλη αισθηση στο πενταλ αφου εδωσα ενα μικρο τσαρουχωμα απο τα 100 για να δω τι κανουν.Το τιμονι δεν μου αρεσε αφου το βρηκα αρκετα αναισθητο(σε σχεση με το Fiesta πχ που εχω).Γενικα για αλλη μια φορα δεν εμπνεει για να οδηγησεις γρηγορα αλλα να μετακινηθεις αφου κ οι κλισεις ειναι αρκετες στις στροφες(οσο μπορεσα κ μου επετρεψε ο δρομος να πιεσω βεβαια).Νομιζω οτι ειναι μια φυσιολογικη εξελιξη του προηγουμενου με περισσοτερο βαρος στο ησυχο περπατημα κ τη μειωση του θορυβου στο ταξιδι παρα σε ο,τι αλλο.Μειον την πρακτικοτητα που πλεον δεν εχει.
Οσον αφορα τη τιμη τη βρηκα αρκετη τσιμπημενη αφου με 15.600 μπαινει κ σε μεγαλυτερα χωραφια!
Active - 14.500+440μετ.χρωμα+635 εξοδα+δωρο Touch & Go.
Σιγουρα θα πουλησει λογω ονοματος κ προωθησης(ας ειναι καλα τα πολλα νοικιαρικα)αλλα ως εκει.Ενα jazz ας πουμε ειναι κ πιο πολυμορφικο κ πιο φθηνο πλεον. -
Το μαλακο πλαστικο που ισχυριζεται η Toyota οτι εβαλε πλεον στο ταμπλο(εκτος της βασικης εκδοσης) εγω δεν το αντιληφθηκα.Πατησα παντου τα πλαστικα αλλα ματαια.Σκληρα κ ακαμπτα
Δεν αντιλήφθηκες διαφορά στη σκληρότητα στο γκρι και μαύρο πλαστικό, ή δεν είχε το δικό σου από το γκρι? Γιατί εγώ αυτό που έπιασα έκανε ΚΡΑ.
Οσον αφορα το πορτμπαγκαζ μπορει να ανεβηκε στα 280+λιτρα αλλα το συρομενο καθισμα του προηγουμενου γιατι βγηκε????
Κριμα.Επισης με την αναδιπλωση μενει κ εντονο σκαλοπατι.Κριμα επισης.Υπάρχει διπλός πάτος στο πορτμπαγκάζ, που όταν τοποθετηθεί στις υποδοχές του εκμηδενίζει το σκαλοπάτι της αναδίπλωσης και το κάνει όλο ευθεία.
Το συρόμενο κάθισμα εγώ και άλλοι που ρωτάω δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν το βλέπω σοβαρή παράλειψη.
Γενικώς οι καλοί χώροι έχουν βελτιωθεί κι άλλο, έχουν αλλάξει παράλληλα και οι αναλογίες ύψους-μήκους και αυτό ξενίζει κάποιους που έχουν μείνει στις αναλογίες του 1. Το αμάξι είναι 3,88 αλλά ρίχνει στ' αυτιά σε χώρους καμπίνας και σε αυτή τη γενιά του σε πολλά μεγαλύτερα, καθώς και σε προσβασιμότητα καθισμάτων (μπες-βγες). -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το μαλακο πλαστικο που ισχυριζεται η Toyota οτι εβαλε πλεον στο ταμπλο(εκτος της βασικης εκδοσης) εγω δεν το αντιληφθηκα.Πατησα παντου τα πλαστικα αλλα ματαια.Σκληρα κ ακαμπτα
Δεν αντιλήφθηκες διαφορά στη σκληρότητα στο γκρι και μαύρο πλαστικό, ή δεν είχε το δικό σου από το γκρι? Γιατί εγώ αυτό που έπιασα έκανε ΚΡΑ.
Κριμα.Επισης με την αναδιπλωση μενει κ εντονο σκαλοπατι.Κριμα επισης.Υπάρχει διπλός πάτος στο πορτμπαγκάζ, που όταν τοποθετηθεί στις υποδοχές του εκμηδενίζει το σκαλοπάτι της αναδίπλωσης και το κάνει όλο ευθεία.
Το συρόμενο κάθισμα εγώ και άλλοι που ρωτάω δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν το βλέπω σοβαρή παράλειψη.
Γενικώς οι καλοί χώροι έχουν βελτιωθεί κι άλλο, έχουν αλλάξει παράλληλα και οι αναλογίες ύψους-μήκους και αυτό ξενίζει κάποιους που έχουν μείνει στις αναλογίες του 1. Το αμάξι είναι 3,88 αλλά ρίχνει στ' αυτιά σε χώρους καμπίνας και σε αυτή τη γενιά του σε πολλά μεγαλύτερα, καθώς και σε προσβασιμότητα καθισμάτων (μπες-βγες).Ηταν απειροελαχιστα μαλακο θα ελεγα,δηλαδη σχεδον καθολου.Αν πιασεις του fiesta το νιωθεις οτι πατιεται σαν πλαστελινη.Οπως κ το γεισο του καντραν,μπορεις να το σηκωνεις λιγο!
Μου θυμισε το Colt μου που υποτιθεται οτι το πανω μερος ειναι μαλακο αλλα στην ουσια ειναι ελαχιστα.Παρολα αυτα του Yaris ειναι ακομα πιο σκληρο. Η τελος παντων προσωπικα σε εμενα φανηκε ετσι γιατι εχω πιασει πολλα...
Οσον αφορα το καθισμα,ναι οντως,σχεδον ελαχιστοι τελικα το χρησιμοποιουσαν(το ιδιο εκανε κ η mitsubishi στο f/l Colt)αλλα αφου μπορει να το βαλει,εστω για μια μικρη μεριδα αγοραστων,γιατι δεν το κανει.Το διπλο πατωμα το test drive γιατι δεν το ειχε αληθεια? Δεν το ειδα.
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)