Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
O fiestaros logiko einai na thewrei to diko tou autokinhto kalutero apo ta upoloipa,giauto k to agorase.logiko epishs na uposthrizei to aderfo mazda 2 enanti toy yaris.logiko k se kathe dilhmma poy paraththetai apo epidoksous agorastes na uposthrizei ta oxhmata ths ford(prwtistw,mazi me alla eyrwpaika kuriws bebaiws).o realzeus exei thema me ta yaris genikotera.xexexexe.apo ekei k pera omws den mporw epoydeni na thewrhsw fiesta k mazda 2 synolika kalytera apo to yaris.oute kan apo to montelo poy kykloforouse mexri proteinws k to opoio exoume sthn katoxh mas.k entelei,den psaxoun oloi epidoseis k ena wannabe( k praktikws oxi) kalutero krathma h frena.opote giati na pane se turbo gia ena aytokinhto pou tha xrhsimopoieitai kathhmerina k entws polews?oso gia to atomo pou phra aygo,kata th gnwmh moy polu kala ekane.tou arese,ayta ta xrhmata diethete k protimhse ena mikro me kalo eksoplismo k aproblhmatisto para ena megalytero k pio adeio. Zhtw sygnwmh gia ta agglika alla to pc pou xrhsimopoiw dystxws den exei k den einai k diko mou.
Tι λες ρε φίλε .Ετσι νομίζεις?Ε λοιπόν σου λέω πως το καλύτερο γιαπωνέζικο μικρό είναι το jazz και όχι το yaris.Eπισης και ένα 207 1.4 vti,renault clio tce,fabia-polo-ibiza 1.2 tsi,fiesta,corsa είναι σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα,με ποιοτητα στο εσωτερικά και όχι φτηνοδουλειές,για να μην πω την μεγάλη διαφορά όχι μόνο σε κράτημα που λές αλλά και αίσθηση τιμονιού όπως και ηχομόνωσης.Ακομη θέλω να τονίσω πως δεν υπάρχουν διαφορές σε επίπεδο αξιοπιστίας,είναι περισσότερο θέμα νεότητας μοντέλου και τύχης.Τι να σου συμβεί σήμερα σε ένα 207 ή clio όταν και οι ίδιες οι εταιρίες πλέον δίνουν 5 χρόνια εγγύηση?Στο φινάλε η μόνη εταιρία που ξεχωρίζει στο θέμα εγγύηση είναι η ΚΙΑ με 7 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΑ και όχι η toyota.Στο φινάλε προτιμώ το kia rio που έχει 7 χρόνια εγγύηση,καλό κινητήρα 1.2 με 85 ίππους και co2 κάτω από 120,μεγάλους χώρους,ωραία σχεδίαση,5 αστέρια στην παθητική,στάνταρ esp και τιμή κάτω από 12000€,όσο ένα πλούσιο(λέμε τώρα)aygo.Επίσης θεωρώ απαράδεκτο ΣΗΜΕΡΑ ένα αυτοκίνητο να διαθέτει τόσο άβολη θέση οδήγησης,που βολεύει μόνο το 1/3 των σωματοτυπων.Απλα προσπάθησε να βολευτείς στο καθισμα του οδηγού σε ένα polo ή fiesta που πραγματικά κουμπώνεις,ενώ στο yaris(2ης γενιάς τουλάχιστον,όπως και στο auris) δεν βολεύεσαι με τίποτα και κάνεις συμβιβασμούς.Και να ξες φιλε μου εγώ δεν είμαι κολλημένος σήμερα έχω fiesta(που και αξιόπιστο χωρίς το παραμικρό προβλημα είναι εδώ και 5 χρόνια,αλλά και ωραίο και ευχάριστο στην οδήγηση και με όμορφο εσωτερικό) αύριο θα έχω ένα 207rc ή golf tsi ή mito ή και mx-5.Εσυ τι θα έχεις ή ο κάθε τυπικός συντηρητικός αγοραστής toyota?Ας πάρει και πάλι toyota αλλά να μην πάει σαν πρόβατο ή σαν κολλημένος,να συγκρίνει και να δοκιμάσει πρώτα .Εγώ πριν 5 χρόνια που παρήγγειλα το fiesta έκανα έρευνα αγοράς είδα seat ibiza 1.4 sport,206 1.6 gti,colt cz3 1.3 και μετά αποφάσισα(ουτε είχα ford ούτε καν κάποιος γνωστός μου).Αν κάποτε και ένα yaris ή auris αποκτήσει πραγματικά ποιοτικό με μαλακό πλαστικό ταμπλό,όμορφες διχρωμίες και ευχάριστο διάκοσμο,θέση οδήγησης στα μέτρα κάθε όδηγου και όχι σε στυλ γιαγιάς 65 χρονης που είναι κοντή και δεν βλέπει,μοτέρ τούρμπο άμεσου ψεκασμού και μια σωστή συμπεριφορά δρόμου με σαφή πληροφόρηση τότε ναι θα το πάρω.Αλλά θα τα έχει ποτέ αυτά?Γιατί τώρα δεν