-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θα ήθελα να ίσχυε το σύστημα των εγγλέζων με την κόκκινη ή κίτρινη γραμμή δίπλα στο πεζοδρόμιο. Έτσι στην Κηφισίας/Συγγρού/Βουλιαγμένης/Πατησίων/Πειραιώς κλπ βασικούς άξονες θα είχε κόκκινη δηλαδή δεν σταματάς πουθενά και για κανένα λόγο (ούτε αποβίβαση ούτε τίποτα)!Και πιστεύεις ότι αυτό θα τηρηθεί από τους Έλληνες; Θα σου πω ένα περιστατικό. Β. Σοφίας μπροστά στη Γ.Γ. Αθλητισμού πριν μερικά χρόνια είμαι πεζός. Είναι πονηρές μέρες λόγω κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος. Κάποιος βγάζει αλάρμ μπροστά εκεί ενώ απαγορεύεται και κλείνει ολόκληρη λωρίδα. Έρχεται η αστυνομικίνα και του λέει απαγορεύεται. Αυτός λέει μισό λεπτό θα κάνω, οπότε η άλλη ειδοποιεί κατ' ευθείαν την αντιτρομοκρατική. Μόλις την ακούει να καλεί σκέφτηκε ότι ίσως η δουλειά του να μην ήταν και τόσο επείγουσα. Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο γραικός.
-
Μα εννοείται ότι τουλάχιστον κάποια πράματα θα πρέπει να αστυνομεύονται αυστηρότατα. Έστω λοιπόν τα σταματήματα σε κεντρικές αρτηρίες. Εννοείται ότι αν η αστυνόμευση ήταν όσο καλή και εκτεταμένη όσο σε άλλες χώρες θα ήμασταν πολύ καλύτερα ακόμα και χωρίς καμία επιπλέον πρόταση...
Αλλά τι λέω εδώ τα κόκκινα φανάρια δεν σεβόμαστε και θα ασχοληθούμε με την κόκκινη γραμμούλα... η οποία φυσικά και θα ξεβάψει και θα εξαφανιστεί γιατί θα έχει φτιαχτεί από λάθος υλικά που δεν θα κολλάνε καλά στο λάθος οδόστρωμα.... -
Τα roundabouts είναι καλά μόνο για σχετικά μικρούς κυκλοφοριακούς φόρτους, διαφορετικά στους μικρότερους κάθετους δρόμους δημιουργούνται τρομερά μποτιλιαρίσματα (δηλ. οι μεγαλύτερες λεωφόροι που βγαίνουν σε roundabouts 'πνίγουν' τους μικρότερους δρόμους). Επειδή έζησα για κάποιο καιρό σε χώρα της Μ. Ανατολής, που, ως πρώην Αγγλικό προτεκτοράτο, είχει παντού roundabouts, αλλά δεν είχε ούτε μετρό ούτε λεωφορεία, και καθένας έπαιρνε το φουλ κλιματιζόμενο Land Cruiser του για να πάει για τσιγάρα, στα roundabouts των ring roads γινόταν το έλα να δεις και αναγκάζονταν να βάζουν τροχονόμους να δίνουν προτεραιότητα και στους κάθετους δρόμους και είχαν μάλιστα αρχίσει να βάζουν φανάρια στα μεγαλύτερα roundabouts.
Το πρόβλημα με τα φανάρια είναι (α) οι αριστερές στροφές (β) οι δεξιές στροφές με ανεπαρκή χωρητικότητα στον άλλο δρόμο (αυτό που αναφέρει ο dog80) (γ) το ό,τι στην Ελλάδα αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε τη σημασία του STOP ή της εκ δεξιών προτεραιότητας με αποτέλεσμα να θέλουμε φανάρι για να περάσουν 2 αυτοκίνητα την ώρα.
(Καλά, το 'προτεραιότητα στον εισερχόμενο' είναι καθαρά Ελληνική μαλακία και καταστρατηγεί την όλη ιδέα ύπαρξης του roundabout).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Καλά, το 'προτεραιότητα στον εισερχόμενο' είναι καθαρά Ελληνική μαλακία και καταστρατηγεί την όλη ιδέα ύπαρξης του roundabout).Προτεραιότητα έχει ο εισερχόμενος επειδή βρίσκεται στα δεξιά.
Στην ανάποδη Αγγλία ο εισερχόμενος βρίσκεται στα αριστερά και δεν έχει προτεραιότητα.
Στις άλλες χώρες η προτεραιότητα στους κύκλους ρυθμίζεται με πινακίδες όπως η YIELD που εδώ δεν την ξέρουμε. -
Για να γράψω κάτι πιο σχετικό με τον τίτλο του θέματος, τα φανάρια τοποθετούνται εκεί όπου βολεύουν τον τοπικό άρχοντα χωρίς να ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις στη κυκλοφορία του δρόμου.
Παράδειγμα το φανάρι που τοποθετήθηκε (εδώ και αρκετά χρόνια) στα θέρετρα των αξιωματικών της Αγίας Τριάδας για να μπορούν οι άχρηστοι στρατιωτικοί να στρίβουν διακόπτοντας την κίνηση στο δρόμο.
Όλοι οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής που βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο δεν χρειάζονται φανάρι εκτός από τους διανοητικά καθυστερημένους στρατιωτικούς. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(Καλά, το 'προτεραιότητα στον εισερχόμενο' είναι καθαρά Ελληνική μαλακία και καταστρατηγεί την όλη ιδέα ύπαρξης του roundabout).
Προτεραιότητα έχει ο εισερχόμενος επειδή βρίσκεται στα δεξιά.
Στην ανάποδη Αγγλία ο εισερχόμενος βρίσκεται στα αριστερά και δεν έχει προτεραιότητα.
Στις άλλες χώρες η προτεραιότητα στους κύκλους ρυθμίζεται με πινακίδες όπως η YIELD που εδώ δεν την ξέρουμε.Επειδη δεν την ηξερα αυτη την πινακιδα ειδα http://en.wikipedia.org/wiki/Yield_sign οτι ειναι το δικο μας σημα παραχωρησης προτεραιοτητας.
-
Η πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας http://en.wikipedia.org/wiki/Yield_sign#Gallery είναι κάτι άγνωστο στην Ελλάδα του STOP.
-
Εγώ το ήξερα το ανάποδο τρίγωνο με το κόκκινο περίγραμμα αλλά η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές το έχω δει στην Ελλάδα. Επίσης σπανιότατο σήμα ο ρόμβος με άσπρο περίγραμμα και κίτρινο μέσα που σημαίνει ότι έχεις προτεραιότητα και το αδελφάκι του με λοξή μαύρη γραμμή για τέλος δρόμου με προτεραιότητα.
Νομίζω θυμάμαι μία περίπτωση λίγο βόρεια της Χαλκίδας που ενώνονται 2 δρόμοι (ανάποδη διχάλα) και εκεί είχα δει τέτοιο σήμα (σε εμάς το τρίγωνο και στους άλλους τον ρόμβο).... ακολουθούμενο από το επίσης σπάνιο που δείχνει το τέλος του ορίου ταχύτητας εννοώ μια παραλλαγή αυτής σε σχήμα ρόμβου και χωρίς ένδειξη ταχύτητας.
Είχα πάθει πολιτιστικό σόκ! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επίσης σπανιότατο σήμα ο ρόμβος με άσπρο περίγραμμα και κίτρινο μέσα που σημαίνει ότι έχεις προτεραιότητα και το αδελφάκι του με λοξή μαύρη γραμμή για τέλος δρόμου με προτεραιότητα.Παλια εκτος απο το οτι δηλωνε δρομο με προτεραιότητα απαγορευε και το παρκαρισμα.Τωρα εχει φυγει το 'παρκαρισμα' και κολλανε το αναλογο σημα απαγορευσης απο κατω.Εδω Τριπολη ειναι συχνο αυτο το σημα στον κεντρικο δρομο.
-
Ρε παιδιά τα φανάρια μας φταίνε τώρα?Ισα ίσα αν είναι και σωστά ρυθμισμένα κάνουν πολύ καλη δουλεία,ακόμα και αν δεν είναι σωστά ρυθμισμένα πάλι νομίζω κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά απο προτεραιότητες συνεννοήσεις κτλ.Βασικό επίσης δεν δημιουργούνται αμφισημίες και στο θέμα ασφάλεια βοηθάνε σίγουρα...Τεσπα το τι φταίει είναι πολύ μεγάλο θέμα,το πως θα διορθωθεί ακόμα μεγαλύτερο,με το να λέει καθε ενας τη γνωμη του σε ενα forum δεν γίνεται τίποτα.Χρειάζεται εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια απο ομάδα ατόμων και πολύ μελέτη του κάθε σημείου ξεχωριστά.Ο 'απλός πολίτης' μονος του δεν μπορεί να κάνει τπτ γι αυτό το θέμα.Τώρα αν έχει όρεξη κάποιο πανεπιστίμιο/τει να παρουσιάσει κάποια πρόταση στο δήμο της περιοχής του και έχει όρεξη και ο δήμος να την εφαρμόσει έχει καλώς.Στην αθήνα πάντως μόνο απο κρατικούς παράγοντες μπορεί να λυθεί το θέμα λόγο εξαιρετικής πολυπλοκότητας.Αυτό που μπορεί να κάνει ο 'απλός πολίτης' όμως είναι πολύ όπως και αυτός απλο.Να σταματήσει να παρκάρει σαν 5 άχρονο που θέλει καραμέλες μονο και μόνο επειδή 'πεντε λεπτά θα κάνει μωρέ'.Όλοι οσοι μπλοκάρουν σχεδόν μόνιμα το δρόμο 5 λεπτά κανουν...ο καθενας.Και καλά αύτος έχει μυαλό πεντάχρονου η τροχαία γιατί δεν τους πλακώνει στις κλίσεις να δούμε πως θα καθαρίσουν οι δρόμοι όταν τσούξει το πρόστιμο?Δηλαδή εδώ δεν μπορούμε να λύσουμε απλα πράγματα όπως η εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων νόμων και σκεφτόμαστε σχέδια για ανασχεδίαση όλου του οδικού δικτίου και (εδω γελάμε ) εφαρμογή του?Αν και όταν βαλουμε μυαλό καποια στιγμή νομίζω τα απλα και άμεσα είναι η καλύτερη αφετηρία και μετά μιλάμε και πως να κάνουμε και τους δρόμους μας Γερμανία...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προτεραιότητα έχει ο εισερχόμενος επειδή βρίσκεται στα δεξιά.
Στις άλλες χώρες η προτεραιότητα στους κύκλους ρυθμίζεται με πινακίδες όπως η YIELD που εδώ δεν την ξέρουμε.Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς... Σε όλο τον κόσμο (*) η πινακίδα κυκλικού κόμβου (αυτή με τα γύρω-γυρω βελάκια, βαριέμαι να την ψάχνω τώρα ) αυτόματα δίνει προτεραιότητα στον κινούμενο στον κόμβο, που είναι και το σωστό, ο κυκλικός κόμβος είναι μηχανισμός ανάσχεσης της κίνησης και αυτόματης παραχώρησης προτεραιότητας, αν δεν έχει προτεραιότητα τότε μετατρέπεται σε διαδοχή δεξιάς και αριστερής στροφής. Χώρια που ο κυκλικός κόμβος, σε σχέση με τους γύρω δρόμους, έχει περιορισμένη χωρητικότητα, και άρα αν δεν έχει προτεραιότητα γρήγορα μποτιλιάρεται.
(*) Εκτός από την Ελλάδα. Παλιότερα (νομίζω μέχρι τη δεκαετία του 80) ίσχυε το ίδιο και στην Ελλάδα αλλά το άλλαξαν γιατί οι Ελληνες δεν ξέρουν τις πινακίδες και νόμιζαν ότι ίσχυε το 'εκ δεξιών' με αποτέλεσμα ατυχήματα
-
@ nass
Αυτο που περγραφεις για τα roundabouts ισχυουν απολυτα, εδω στο Καταρ. (ισως εδω να ειδες αυτα που περιγραφεις ). Τωρα εχουν βαλει φαναρια στα κυκλικα των Ringroads, με ενα αρκετα πολυπλοκο μηχανισμο διαδοχης απο κοκκινο σε κιτρινο και πρασινο που διευκολυνει την εμπλοκη των εισερχομενων και την εξοδο τους φυσικα. Εχουν την ιδαιτεροτητα το πρασινο να κρατατει περιπου 1,5- 2 λεπτα και ετσι ακομα και να ειναι πολυ μεγαλο το μηκος της αναμονης τελικα περνας χωρις δευτερο φαναρι να σε 'πιασει'. Επισης εκαναν και παρακαμψη για δεξια(εχουν χωρο για να το κανουν φυσικα), ετσι ωστε εαν θελεις να πας δεξια στο στρογγυλο δεν μπαινεις στις τρεις λωριδες!! αναμονης που εχουν για τις αλλες κατευθυνσεις, αλλα σου εχουν δικη σου λωριδα μονο για δεξια ετσι δεν περιμενεις καθολου... Ολα αυτα φυσικα σκευθειτε οτι τα χρησιμοποιουν ατομα απο ολες τις χωρες της Μεσης και Απο Ανατολης... με οτι και αν σημαινει αυτο για την νοοτροπια τους σαν οδηγοι...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για να γράψω κάτι πιο σχετικό με τον τίτλο του θέματος, τα φανάρια τοποθετούνται εκεί όπου βολεύουν τον τοπικό άρχοντα χωρίς να ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις στη κυκλοφορία του δρόμου.Παράδειγμα το φανάρι που τοποθετήθηκε (εδώ και αρκετά χρόνια) στα θέρετρα των αξιωματικών της Αγίας Τριάδας για να μπορούν οι **άχρηστοι **στρατιωτικοί να στρίβουν διακόπτοντας την κίνηση στο δρόμο.
Όλοι οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής που βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο δεν χρειάζονται φανάρι εκτός από τους διανοητικά καθυστερημένους στρατιωτικούς.Κύριε Υπουργέ, εσείς; Καλή ημέρα να έχετε, κ. Μπεγλίτη, εεεε καλή νύχτα μπαα μπααα ααα ουου ουου - μπερδεύτηκα, είναι μέρα ή νύχτα; Αλλά δεν φταίω εγώ, διανοητικά καθυστέρημένο και αυτιστικό είμαι.
-
Είναι όλα θέμα νοοτροπίας νομίζω ...
Στην tralfargar περνάνε όλοι χαλαροί γιατί και την παιδεία έχουν και γιατί ξέρουν ότι θα κολλήσουν σίγουρα λίγο παρακάτω ...
Στα Ηλύσια οδηγούν όλοι επιθετικά γιατί πέρα από το ότι καταλήγουν εκεί πολλοί δρόμοι η πλατεία έχει και την φήμη ...
Τις έχω περάσει οδηγώντας και τις δύο (την τραλφαργκαρ άπειρες φορές) και ομολογώ ότι στα Ηλύσια φοβήθηκα !!!
Εκεί όμως που πραγματικά χρειαζόμουν αλλαγή πάμπερς ήταν εδω :
Το απόλυτο χάος !!!! Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει, αν δε κάνεις το λάθος να μην είσαι επιθετικός δεν περνάς ΠΟΤΕ !!!!
-
Το πρόβλημα της Αθήνας στα φανάρια είναι πολύ απλό. Δεν υπάρχει κεντρικός συντονισμός. Αν υπήρχε, και ήταν και δυναμικός (σύμφωνα με τακυκλοφοριακά δεδομένα) τότε δεν θα χρειαζόταν κανένας (απολύτως κανένας) αστυνομικός σε διασταύρωση αλλά θα μπορούσαν όλοι να ασχοληθούν με τους παράνομα παρκαρισμένους. Το κακό είναι ότι κάποιοι (3-4 ) στο υπουργείο μεταφορών θα χάσουν τη δουλειά τους, και αν αυτοί είναι και συνδικαλοπατέρες, τότε το πρόβλημα είναι αξεπέραστο
Στο Los Angeles (την αδελφή πόλη της Αθήνας....όσοι θυμούνται την αδελφοποίηση κάπου στο 80) το σύστημα μπορεί να κατευθύνει την κυκλοφορία χωρίς την φυσική παρουσία αστυνομικών.Επίσης χρειάζονται και φωτεινές πινακίδες που να λένε τα κυκλοφοριακά δεδομένα αλλά ΠΡΙΝ μπεις σε ροή χωρίς εναλλακτική. πχ Από πειραιά προς τα βόρεια: ΔΕΝ υπάρχει πινακίδα που να λέει πόσο χρόνο θέλεις για Σύνταγμα μέσω εθνικής και πόσο χρόνο μέσω Συγγρού, ή το αντίστροφο: είσαι στο Αεροδρόμιο και πρέπει να πάς λιμάνι: εκεί πρέπει να σε πληροφορήσει κάποιος τι συμφερει (οκ εκείνη τη στιγμή), από Περιφερειακή Υμητού-κέντρο, ή από Αττική-Εθνική Οδό;
Η Αθήνα χρειάζεται κάποιες ανοισόπεδες διαβάσεις, τα έργα του Σουφλιά, αλλά και κεντρικό σύστημα φαναριών και πληροφόρησης προς τους οδηγούς. Χωρίς αυτό άστο καλύτερα
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Τις έχω περάσει οδηγώντας και τις δύο (την τραλφαργκαρ άπειρες φορές) και ομολογώ ότι στα Ηλύσια φοβήθηκα !!!
Φλώρε
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Εκεί όμως που πραγματικά χρειαζόμουν αλλαγή πάμπερς ήταν εδω :
Το απόλυτο χάος !!!! Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει, αν δε κάνεις το λάθος να μην είσαι επιθετικός δεν περνάς ΠΟΤΕ !!!!
Α ναι, πλατεία Σκεντέρμπεη στα Τίρανα( άσχετο: Ο εθνικός τους ήρωας είναι έλληνας, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Εγώ την είχα δει πεζός....τρόμαζα στην ιδέα να την περάσω μέσα σε αυτοκίνητο!
-
Και με βρίζει και μου σβήνει τα ποστ
-
Μια ερώτηση προς τους γνωρίζοντες. Θυμάμαι παλιά ήταν ανοικτό πρόβλημα στον κλάδο του τυχαίου δυναμικού προγραμματισμού η βέλτιστη ρύθμιση δύο μόλις φαναριών. Ξέρει κανείς τι γίνεται σήμερα;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Για να γράψω κάτι πιο σχετικό με τον τίτλο του θέματος, τα φανάρια τοποθετούνται εκεί όπου βολεύουν τον τοπικό άρχοντα χωρίς να ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις στη κυκλοφορία του δρόμου.
Παράδειγμα το φανάρι που τοποθετήθηκε (εδώ και αρκετά χρόνια) στα θέρετρα των αξιωματικών της Αγίας Τριάδας για να μπορούν οι **άχρηστοι **στρατιωτικοί να στρίβουν διακόπτοντας την κίνηση στο δρόμο.
Όλοι οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής που βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο δεν χρειάζονται φανάρι εκτός από τους διανοητικά καθυστερημένους στρατιωτικούς.Κύριε Υπουργέ, εσείς; Καλή ημέρα να έχετε, κ. Μπεγλίτη, εεεε καλή νύχτα μπαα μπααα ααα ουου ουου - μπερδεύτηκα, είναι μέρα ή νύχτα; Αλλά δεν φταίω εγώ, διανοητικά καθυστέρημένο και αυτιστικό είμαι.
Χαίρομαι που καταλαβαίνεις τι είσαι για να χρειάζεσαι τον στρατιώτη να ανάψει το κόκκινο στον σηματοδότη ώστε να βγεις στον κεντρικό ενώ όλοι οι άλλοι κάθετοι δρόμοι δεν έχουν φανάρια.
Η μάστιγα των φαναριών