-
@pipino
Καταλαβαινω μεν αυτο που λες ΑΛΛΑ..
Παρακατω ειναι πολυ πιθανο να εκανε κατι πολυ χειροτερο απ οτι εκανε σε εσενα αυτο λεμε τοση ωρα..απο σοβαρες υλικες ζημιες μεχρι να παρει καποιον στο λαιμο του..'απλος συλλογισμος ειναι'.. Και στη τελικη ρε ανθρωπε καθε ανθρωπος ειναι υπευθυνος για τις πραξεις και την οικογενεια του..Με εχεις πεισει οτι τελικα ηταν αλληλεγγυη..
-
Η ανθρωπινη ζωη, αναλογα με το για ποιου την ζωη μιλαμε, μπορει να εχει κ μηδενικη αξια. Να μην σου πω αρνητικη αξια, με - προσημο.
Το λες σοβαρά αυτό τώρα έτσι ?
Και ποιος το αξιολογεί αυτό ? Εσύ ? εγώ? Ο πιο δυνατός ? Ο πιο μάγκας ? Αυτός με το μεγαλύτερο όπλο ?
**ΠΟΙΟΣ ??? **
-
ΑΥΤΟΣ ! 1-0 !
Δεν άντεξα, σορρυ
-
Απάντησες μόνος σου. Και άντε εσύ οκ πάνω από 20 δεν πρέπει να είσαι ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
@pipino
Καταλαβαινω μεν αυτο που λες ΑΛΛΑ..
Παρακατω ειναι πολυ πιθανο να εκανε κατι πολυ χειροτερο απ οτι εκανε σε εσενα αυτο λεμε τοση ωρα..απο σοβαρες υλικες ζημιες μεχρι να παρει καποιον στο λαιμο του..'ειναι απλος συλλογισμος ειναι'.. Και στη τελικη ρε ανθρωπε καθε ανθρωπος ειναι υπευθυνος για τις πραξεις και την οικογενεια του..Με εχεις πεισει οτι τελικα ηταν αλληλεγγυη..
Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Θα στο εξηγήσω πιο αναλυτικά και το περιστατικό για να καταλάβεις ότι είχα κι εγώ 'λερωμένη' τη φωλιά μου.
Βροχή, ξεκινάμε από φανάρι. Πίσω μου κολλητά (1 m, τόσο κολλητά) είναι παπάκι. Βλέπω το φορτηγάκι ότι θέλει να κόψει 2 λωρίδες δεξια (4 λωρίδες ο δρόμος, αυτός τέρμα αριστερά) και να πάει στη 2η λωρίδα που πηγαίνει ευθεία ή διαγωνίως αριστερά. Έχω 2 δυνατές λύσεις:
-
Φρένο, το ABS με σταματάει με άνεση και περνάει μπροστά μου. Αποτέλεσμα; Καταστροφή στο δικό μου αμάξι και ο οδηγός του παπιού νεκρός.
-
Σπάσιμο της 2ας, τιμονιά δεξιά (και για άνοιγμα της απόστασης) και απότομα αριστερά, μεταφορά βάρους και, απουσία esp, ο κώλος φεύγει και με χτυπάει πίσω από την πίσω πόρτα.
Διαλέγω το (2) και:
-
Σώζω τον οδηγό του παπιού που όταν κατεβήκαμε να αλλάξουμε στοιχεία με τον οδηγό του βαν (δε θυμάμαι πλέον και τι μάρκα ήταν) ήρθε με άγριες διαθέσεις και κοντέψαμε να πιαστούμε στα χέρια, αφού δεν καταλάβαινε ότι τράκαρα για να τον σώσω.
-
Με τις 2 τιμονιές έσωσα το σοβαρό ατύχημα στο δικό μου αυτοκίνητο, είτε από το παπάκι, είτε από το βαν που θα καρφωνόταν στη μεσαία κολώνα.
Εσύ, τι πιστεύεις τώρα; Εδώ, άφησα να γίνει τρακάρισμα για να σώσω έναν άνθρωπο και λες ότι είναι απλά αλληλεγγύη στον μεθυσμένο; Τόσο φτηνός άνθρωπος δεν είμαι.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Απάντησες μόνος σου. Και άντε εσύ οκ πάνω από 20 δεν πρέπει να είσαι ...Έχεις κάτι να πεις; ή το καλύτερο επιχειρημα σου είναι η ηλικία μου;
P.S. Ειμαι 23.
-
Εγω τι πιστευω?
Εγω πιστευω οτι αφησες εναν μεθυσμενο να συνεχισει την πορεια του.. τοσο απλος συλλογισμος.. -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Η ανθρωπινη ζωη, αναλογα με το για ποιου την ζωη μιλαμε, μπορει να εχει κ μηδενικη αξια. Να μην σου πω αρνητικη αξια, με - προσημο.
Και ποιος το αξιολογεί αυτό ? Εσύ ? εγώ? Ο πιο δυνατός ? Ο πιο μάγκας ? Αυτός με το μεγαλύτερο όπλο ?
**ΠΟΙΟΣ ??? **
Όλα είναι σχετικά. Για το κράτος π.χ. όλοι οι πολίτες του (θεωρητικά) έχουν την ίδια αξία. Προφανώς, όμως, για τον καθένα από εμάς το ατομικό αξιακό σύστημα (κι όχι μόνο) υπαγορεύει διαφορετικές αξίες.
Π.χ.1: Για εμένα ο Πάσαρης έχει μηδενική έως αρνητική αξία. Δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι η ύπαρξή του (μπορεί να κάνω και λάθος). Δε θα στενοχωρηθώ αν πάθει κάτι, μπορεί και να χαρώ.
Π.χ.2: Για εμένα η μητέρα μου έχει μεγαλύτερη αξία από κάποια τυχαία γυναίκα στο δρόμο (που ελλείψει άλλων στοιχείων κι εκείνη θετική αξία έχει). Αν κληθώ σε έκτακτη κατάσταση να διαλέξω ποια από τις δύο θα σώσω, θα επιλέξω αυτή με τη μεγαλύτερη για εμένα αξία. Αλλά θα στενοχωρηθώ για την άλλη επειδή κι εκείνη είχε θετική αξία.Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον να θεωρεί ότι ο Χ άνθρωπος δεν έχει αξία, ΑΡΚΕΙ οι πράξεις του να μην παράνομες (έχει μηδέν αξία, άρα τον σφάζω και τον πετάω σε μια χωματερή).
-
Απάντησες στις ερωτήσεις περί ανθρώπινης ζωής με τον τσακ νόρις και το 1-0 δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για κάτι ...
Πείρα την απάντηση μου και καλύφθηκα ...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
**ΠΟΙΟΣ ??? **
Όλα είναι σχετικά. Για το κράτος π.χ. όλοι οι πολίτες του (θεωρητικά) έχουν την ίδια αξία. Προφανώς, όμως, για τον καθένα από εμάς το ατομικό αξιακό σύστημα (κι όχι μόνο) υπαγορεύει διαφορετικές αξίες.
Π.χ.1: Για εμένα ο Πάσαρης έχει μηδενική έως αρνητική αξία. Δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι η ύπαρξή του (μπορεί να κάνω και λάθος). Δε θα στενοχωρηθώ αν πάθει κάτι, μπορεί και να χαρώ.
Π.χ.2: Για εμένα η μητέρα μου έχει μεγαλύτερη αξία από κάποια τυχαία γυναίκα στο δρόμο (που ελλείψει άλλων στοιχείων κι εκείνη θετική αξία έχει). Αν κληθώ σε έκτακτη κατάσταση να διαλέξω ποια από τις δύο θα σώσω, θα επιλέξω αυτή με τη μεγαλύτερη για εμένα αξία. Αλλά θα στενοχωρηθώ για την άλλη επειδή κι εκείνη είχε θετική αξία.Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον να θεωρεί ότι ο Χ άνθρωπος δεν έχει αξία, ΑΡΚΕΙ οι πράξεις του να μην παράνομες (έχει μηδέν αξία, άρα τον σφάζω και τον πετάω σε μια χωματερή).
Μα από εκεί ξεκίνησε η συζήτηση περί αξίας, ότι τον τύπο του kacey που μπήκε ανάποδα σε στενό και στη συνέχεια τσαμπουκαλεύτηκε κακώς δεν τον πάτησε το φορτηγό ... Η μάνα η δικιά σου έχει αξία για σένα για μένα δεν έχει την ίδια με την δικιά μου. Αν πχ μαλώσω με τη μάνα σου στο δρόμο δεν πρόκειται να ευχηθώ να την πατήσει φορτηγό γιατί εγώ εκείνη τη στιγμή θα κρίνω ότι έτσι πρέπει ..
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν τον απασχολει η ζωη εκεινου που δεν τον απασχολει η δικη σου ζωη. Αυτο απεχει τεραστια απο το 'τα σφαζω ολα κ σκοτωνω οποιον να'ναι. Κοψε το ποτο να καταλαβαινεις τι λεμε.Και πώς το κρίνεις αυτό; Εγώ κρίνω ότι, επειδή εσύ πλακώνεσαι συνέχεια στο δρόμο, δε σε ενδιαφέρει η δικιά σου ζωή. Δώσε διεύθυνση και έρχομαι σε μισή ωρίτσα να σε εκτελέσω. Διάλεξε μόνο: S&W 45άρι, USP ή GLOCK 9άρια; Δεν έχω άλλα, με συγχωρείς. Μετά, θα πρέπει να πάρω το κυνηγετικό, αλλά δεν είναι δικό μου, οπότε...
α) εγω φταιω για το τρακαρισμα που ο ΒΛΑΚΑΣ προκαλεσε επειδη εκανε 2η καραμπινατη παραβαση? Ή φταιω εγω που τσαντιστηκε που καποιος τον εβαλε στην θεση του ενω ειχε μαθει να κανει οτι γουσταρει τσμπουκαλευοντας?
β) Εμενα πρεπει να νοιαζει τι θα παθει αυτος που απο ΜΑΛΑΚΙΑ του προκαλεσε το τρακαρισμα?
Κοψε το ποτο ρε αγορι μου.
Το ποτό κομμένο το έχω. Εσύ, ξεκινάς να διαβάζεις καλύτερα τι γράφω και σε ποιον; Η απάντηση ήταν στο χαμόγελο ευτυχίας του avel. Σχολιάζω, λοιπόν, ότι, το να χαίρεσαι που κάποιος έπαθε ζημιά, είναι ανηθικότητα.
Για εσένα, απλά θα πω ότι, έχεις μερίδιο ευθύνης γιατί τον οδήγησες σε αυτή την κατάσταση. Εφόσον έκανε πίσω, άσε τον να τελειώνουμε. Αν υπήρχε τραυματισμός, άνετα θα μπορούσαν να σε κατηγορήσουν ότι τον κυνήγησες, αφότου τον είχε χτυπήσει πρώτα. Και μην αρχίσουμε πάλι το παιχνίδι με τους ψευδομάρτυρες.
To πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι φαίνεται από το οτι αξιολογείς τη σοβαρότητα των παραβάσεων σύμφωνα με το πόσο κοστίζουν βάσει ΚΟΚ.
+1
Βλ. αντίστοιχη δημοσίευση / απάντηση στον taurus. Δώσε μου ένα σύστημα για να μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Αν ο καθένας βάζει ό,τι ποινές θέλεις, τότε, απλά ΔΕΝ υπάρχει σύστημα δικαιοσύνης. Με βολεύει πάντως αυτό. Αλκόολ = έπαινος και όχι ποινή. Άρα, να κυκλοφορώ έχοντας πιει όσο θέλω.
Σύμφωνα με το δικό σου δικονομικό σύστημα. Το δικαστήριο όμως, δικάζει σύμφωνα με το υπάρχον σύστημα της χώρας. Αν αφεθούμε στο προσωπικό σύστημα του καθενός, τότε, βλ. την απάντηση στο από πάνω quote. Οδηγώ μεθυσμένος και η ζωή ΟΛΩΝ σας δεν αξίζει μία για εμένα.
Απο κει κ περα, αλλο το 'οδηγικο λαθος', αλλο το 'αφηρημενος δεν ειδα το στοπ', κ αλλο το 'περναω το στοπ εσκεμμενα κ μετα σε κυνηγαω κιολας επειδη δεν σου αρεσε'. Μα ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να το καταλαβετε?
Πανεύκολο είναι. Αρκεί όμως να μην κυνηγήσεις κι εσύ στη συνέχεια. Σκέψου να πατούσε επίτηδες φρένο όταν τον είχες πάρει από πίσω. Δήλωσε ό,τι θέλεις μετά. Θα πληρώσεις το εταιρικό του αυτοκίνητο και αυτός θα γελάει που θα έχει μία ημέρα ρεπό και μερικά χρόνια δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς γιατί χτύπησε το κεφάλι του στο τιμόνι (ο αερόσακος δεν άνοιξε λόγω της εκ των όπισθεν σύγκρουσης).
Θα ειχε πολυ ενδιαφερον ο ιδιος μεθυσμενος, λιγο μετα αφου τον αφησες να την βγαλει λαδι, να σφαξει ενα στοπ κ να παει να πεσει πανω στους γονεις σου κ να παθουν ζημια. Οχι υλικη. ΖΗΜΙΑ. Εκει να σε δω τι αρχες κ αξιακα συστηματα θα ειχες...
Δεν είναι αδύνατο, αλλά απίθανο. Κάνε όμως μία σύγκριση. Στη μία περίπτωση έχουμε κάτι δυνητικό (να κάνει ζημιά) και στην άλλη κάτι απτό και πραγματικό (θα του έκλεινα το σπίτι). Αν εσύ θεωρείς ότι θα παίξεις με τον Fedor και θα τον δείρεις γιατί οι πιθανότητες είναι 1/1.000.000.000.000.000.000, άρα έχεις ελπίδες νίκης, ρίξε όλα σου τα λεφτά σε σένα. Εγώ, εξακολουθώ να παίζω με τις πιθανότητες και να ψηφίζω Fedor, έστω και με μικρότερη απόδοση.
Ευχαριστώ.
-
@jpblaster: Σε πείραξε το 1-0; Οκ το παίρνω πίσω. Αστείο ήταν, πίστευα πως έγινε αντιληπτό
Αλλά επέτρεψε μου να σε ρωτήσω κάτι. Παίρνεις τα πάντα τόσο σοβαρά; Η ζωή είναι ένα θέμα για το οποίο δεν κάνεις ποτέ χιούμορ;
Για να ξεκαθαρίσω κάτι, και να απαντήσω και στον lokatzis. Δεν πιστευω πως όποιος σφάλει πρέπει να αυτόματα να πηγαίνει στην ηλεκτρική καρέκλα. Απλά κάποιοι άνθρωποι παίρνουν αυτό που τους αξίζει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Ποιός καθορίζει τι αξίζει στον έναν ή στον άλλον; Οι νόμοι. Αλλά μερικές φορές, όπως στο παράδειγμα του kacey, η τύχη ;).
-
Για δεύτερη φορά.
-
@kostaskg Στο φόρουμ κάνω κατά 90% πλάκα αν ήσουν λιγάκι παλιότερος θα το ήξερες. Απλά με τις ανθρώπινες ζωές και με τα ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθώ να είμαι όσο πιο σοβαρός μπορώ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω τι πιστευω?
Εγω πιστευω οτι αφησες εναν μεθυσμενο να συνεχισει την πορεια του.. τοσο απλος συλλογισμος..Πολύ απλοϊκός συλλογισμός, παιδικός θα έλεγα. Μονοδιάστατος και χωρίς έλεγχο των υπολοίπων καταστάσεων.
Στην τελική, αν είναι έτσι όπως τα λες, να πατούσα φρένο, να εκτελούσα τον οδηγό από το παπί και να μου αγόραζαν νέο αυτοκίνητο (ήταν 1,5 έτους και μέχρι 2 παίρνεις καινούργιο). Θα ήταν και το ντιζάτο με τη μεταλλική φλάντζα που δεν καίγεται.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Είσαι ακόμα πολύ μικρός δυστυχώς και δεν καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Σπάνια οι καταστάσεις είναι win-win.
Ευχαριστώ.
-
Αυτο που δε καταλαβαινεις γιατι δεν εχεις την ικανοτητα να το καταλαβεις ειναι πως εχει ενα γεγονος το οποιο συνεβει.. Δε μας ενδιαφερει πως εφτασες στο γεγονος.. Μαγκια και καμποιλικι σου που εσωσες τον παπικουλα..
Ψιλοτρακαρες με εναν μεθυσο και τον αφησες να παει παρακατω.. Αυτο λεμε. Αμα πετυχαινε παρακατω τη μανουλα σου και την αφηνε αναπηρη τα ιδια θα ελεγες? 'Καλα εκανα και τον αφησα και τα παιδακια του και και και...?' -
Πες τα ρε Νονέ, το ίδιο λέμε εδώ και 2 σελίδες...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτο που δε καταλαβαινεις γιατι δεν εχεις την ικανοτητα να το καταλαβεις ειναι πως εχει ενα γεγονος το οποιο συνεβει.. Δε μας ενδιαφερει πως εφτασες στο γεγονος.. Μαγκια και καμποιλικι σου που εσωσες τον παπικουλα..
Ψιλοτρακαρες με εναν μεθυσο και τον αφησες να παει παρακατω.. Αυτο λεμε. Αμα πετυχαινε παρακατω τη μανουλα σου και την αφηνε αναπηρη τα ιδια θα ελεγες? 'Καλα εκανα και τον αφησα και τα παιδακια του και και και...?'Το γιατί οδηγήθηκε κάποιος σε μία λύση έχει μεγάλη σημασία γιατί αποδεικνύει τη συλλογιστική του. Αν ήμουν ψυχρός, όπως εσύ θέλεις να είσαι, θα είχε εκτελέσει από την αρχή το παπάκι. Αυτό σου εξηγώ και δεν καταλαβαίνεις.
Τα υπόλοιπα, είναι θεωρίες γιατί μιλάς με υπόθεση κι εγώ με πράξη. Εσύ, υποθέτεις ότι ίσως και να έκανε ζημιά. Εγώ αναφέρω αυτό που ήταν σίγουρο, ότι, δηλαδή, αν δεν τον άφηνα, θα του έκλεινα το σπίτι, αυτομάτως και 100%. Σε τι να βασιστώ; Στο ότι μπορεί να γίνει ξανά ζημιά την ίδια ημέρα (πιθανότητα 1/1.000.000.000.000.000.000.000.000.000) ή στο ότι, αυτός, αντί να πάει σπίτι, θα ήταν στο δικαστήριο και την επόμενη ημέρα θα πουλούσε το αμάξι ή το μαγαζί ή ό,τι άλλο του είχε απομείνει για να βγει έξω μπας και βρει δουλειά να θρέψει την οικογένειά του;
Τις πληροφορίες τις πήρα από τον αστυνομικό στη διασταύρωση. Τον ήξερε και μου ζήτησε αυτός να μην κάνω τίποτε, κάτι που θα εκανα και μόνος μου χωρίς να μου το πει. Το γιατί και πώς μιλήσαμε είναι άλλο θέμα. Πες ότι ήμασταν από 3-4 μεριές 'γνωστοί' ή 'σχετιζόμενοι'.
Το ξέχασα και το συμπληρώνω τώρα. Έχεις μεγάλο πρόβλημα στη σύνταξη. Στο εξηγώ σύντομα. Μου αναφέρεις: '...πως εχει ενα γεγονος το οποιο συνεβει...' και πιο κάτω γράφεις: 'Αμα πετυχαινε παρακατω τη μανουλα σου...'. Αυτά τα δύο, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση. Το ένα είναι γεγονός και το άλλο υπόθεση, όπως το λες κι εσύ. Υποθετικός λόγος. Μην τα μπλέκεις μεταξύ τους. Εγώ, όπως θα δεις πιο πάνω, ξεχωρίζω χωρίς λάθη νοηματικά τι θα γινόταν ως γεγονός με βεβαιότητα (πιθανότητα 100%) και τι θα μπορούσε να γίνει (πιθανότητα 0,000000000000001%). Εσύ, μπλέκεις το πραγματικό (ατύχημα), με το δυνητικό (νέο ατύχημα), χωρίς να υπολογίζεις τις πιθανότητες και ότι, στη συνέχεια, υπάρχουν ΔΥΟ σενάρια που οδηγούνε σε διαφορετικές ατραπούς:
- το πραγματικό (κυνήγημα) θα ήταν 100% καταστροφή
- το πραγματικό (τον αφήνω να φύγει) θα ήταν 0,0000000000000000001% καταστροφή
Ευχαριστώ.
-
Υπάρχουν δύο εκδοχές .Η μία να μιλήσεις ευγενικά ή να αφήσεις να περάσει ο παρανομος του κοκ και να πάει οκαθενας στη δουλειά του ή να πιαστούν στα χερια και οι δύο οδηγοί.Αυτο έχει να κανει όχι με μεθυσμενους ή πρεζάκιδες αλλά με τεμπέλιδες οδηγούς ή με πραγματικά ανεγκέφαλους που ξεχνούν ότι υπάρχει κοκ.
Στην δεύτερη περίπτωση επικρατεί ο πιο χειροδύναμος καρατίστας και στην συγκεκριμενη περίπτωση ο Κεισυ ήταν μαλλον ο πιο δυνατος.Σε διαφορετικη περιπτωση ισως να ηταν νοσοκομείο ή στα λιθαράκια .Αυτό ειναι ρίσκο αφού ποτε δεν ξερεις τι ειναι ο καθενας μας.Δεν χρειάζεται να εισαι Πασαρης να έχεις περιστροφο στο καθισμά σου.
Αυτα που διαβασα εδω ειναι για μενα τα περισσοτερα παπαριές και συγνώμη δηλ αλλά μια δυο τρείς φορές να φανεις αντρας την τεταρτη θα ειναι ο Ρουίτσα και οτι λήγει σε ίτσα απο την ταδε χωρα θα στη ριξει και μετα αντε στα παιδιά σου να τους πεις ότι ηταν παρανομος και τσαμπουκάς και εκανες ότι έκανες.
Ωραίος ο Κεισυ αλλά ίσως την επόμενη φορά ο αλλος παρανομος τσαμπουκας που θα ξαναβρει του δωσει τη γραβατα να την φαει και ελπίζω αυτό και οχι κατι αλλο πιο καυτο και διαπεραστικό.
Παιδιά ψυχραιμία .Ας μαθουμε να ειμαστε πρωτα ψυχραιμοι και διορατικοί και μετα αντρες.......Δεν ζουμε σε μονοστηρια...
Τον μεθυσμενο ,τον πρεζακια τον παππου και όποιον προβληματικό απλά καλούμε τις αρχές .Δεν εχουμε δικαιωμα να κρατησουμε κανεναν μονοι μας.Τραγικό ακούγεται σε πολλές περιπτωσεις αλλά έτσι είναι.Ειναι πολλοί που βρεθηκαν στα δικαστηρια επειδη βοηθησαν η γλύτωσαν μια επικύνδινη κατασταση.Στην Ελλάδα ζούμε... -
Και καπου εδω αρχισαν και οι γριφοι..
Εχω και προβλημα με τη συνταξη και γι αυτο εγραψα τοσο καλα Εκθεση.. Φυσικα τωρα θα μου πεις οτι ειχα βυσμα στις πανελληνιες..
Δεν εχω να πω κατι αλλο πανω στο θεμα του ατυχηματος..οποιος διαβαζει βγαζει τα συμπερασματα του..
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#4]