-
VW passat variant
-
Ο χρήστης teo75 έγραψε:
άσε, το κάνω εγώ
84(114)/6500 ???
παραπλήσιες επιδόσεις δε ήθελες ανθρωπέ μου?
τί περιμενες, να σου ποστάρω το civic vti που της έριχνε κολωνες?δεν έχω αντιρριση να συμφωνίσω για τις παραπλήσιες...το civic vti αστο απ'εξω γιατι μίλησα
για τετραπορτα... εκτός και εβγαινε με 4 και δεν το θυμάμαιτεσπα επειδή την ALFA την είχα, τα τεστ τα έχω κανει μόνος μου στον δρόμο...
ισως να της είχα στρώσει καλα το μοτέρ εγω...ΤΟ VTI εβγαινε και σε τετραπορτο, ηταν οντως εξωκοσμικη επιδοση τα 160 αλογα απο 1600 μοτερ, αλλα πλαισιο-φρενα-τιμονι ηταν απο ενα αλλο κοσμο, ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗς με οτι αυτο συνεπαγεται.Η κατασταση αλλαξε πολυ προς το καλυτερο με το εκπληκτικο civic type-r.
Δεν αρκει να εχεις τον ισχυροτερο κινητηρα για να εισαι γρηγοροτερος σε μεικτες συνθηκες και οχι σε στησιματα 0-400μ ή 0-1000μ. -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Πάλι γίνεται το κλασικό λάθος να μετράτε την Alfa στην ευθεία...... Εκεί τα νούμερα την αδικουν , ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κλάποιςο την διαφορά ειναι να κάνει μικτή διαδρομή με πολλές στροφές και κακό οδόστρωμα. Εκεί φαινεται το στήσιμο και ο κινητήρας μιας Alfa....
Μια απορια-αντιρρηση: γιατι κακο οδοστρωμα?
Γιατί εκεί φαινεται το καλό στήσιμο και το σημείο που πραγματικά θα σε βοηθήσει το αμαξι να αναπεξέλθεις σε μια δύσκολη στιγμή. Ειδικά αν είναι εργοστασιακό και χωρίς την επέμβαση πολλών ηλεκτρονικών.....
-
Nissan Primera P10.
H 156 θα ήταν και μένα η προτίμησή μου αλλά όσα αυτοκίνητα έχω υπόψη μου του 1998-1999 είναι σε τραγική κατάσταση και από εικόνα εσωτερικού και από αξιοπιστία οπότε είναι πολύ δύσκολο να την επιλέξω τελικά.Υ.Γ. Πολύ καλό και το xedos όπως και η carina ε
Υ.Γ.2 Το passat παρα-είχε αναιμικούς κινητήρες, δεν ήταν και τόσο όμορφο αυτοκίνητο ενώ ήταν και εξαιρετικά ακριβό με αστείο βασικό επίπεδο εξοπλισμού. -
αντικειμενικότητα σε αυτό το τόπικ ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρξει, γιατι ο καθένας που είχε ένα
αυτοκίνητο μεσαίο της εποχής ευκολα θα σου πει οτι ήταν το καλύτερο..
εγω είχα την αλφα ρομεο 155 TS 120 hp,
δεν θεωρω όμως ειλικρινά οτι ήταν το καλύτερο ...υπηρχαν άλλα που ήταν (κύρίως οχι τόσο ζημιάρικα)πάντως κατα ένα περίεργο λόγο πάντα εβρισκε αυτο το αυτοκίνητο ένα λόγο για να με κάνει να χαμογελάω στο δρόμο,
ειδικά όταν ήμουν σε καποια διαδρομή στην εξοχή με ανοιχτα παράθυρα για να ακούω τον TS.Οικογενιακό μέν
οχι άχρωμο δεόπως βλέπε βολίδες της εποχής όπως XEDOS και CARINA... !!
εγω θα συμφωνίσω για την ΑΛΦΑ 156 πολυυυυυυυυυυ μακραααααααααααν
καρδιοχτυπια -
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
άσε, το κάνω εγώ
84(114)/6500 ???
παραπλήσιες επιδόσεις δε ήθελες ανθρωπέ μου?
τί περιμενες, να σου ποστάρω το civic vti που της έριχνε κολωνες?δεν έχω αντιρριση να συμφωνίσω για τις παραπλήσιες...το civic vti αστο απ'εξω γιατι μίλησα
για τετραπορτα... εκτός και εβγαινε με 4 και δεν το θυμάμαιτεσπα επειδή την ALFA την είχα, τα τεστ τα έχω κανει μόνος μου στον δρόμο...
ισως να της είχα στρώσει καλα το μοτέρ εγω...ΤΟ VTI εβγαινε και σε τετραπορτο, ηταν οντως εξωκοσμικη επιδοση τα 160 αλογα απο 1600 μοτερ, αλλα πλαισιο-φρενα-τιμονι ηταν απο ενα αλλο κοσμο, ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗς με οτι αυτο συνεπαγεται.Η κατασταση αλλαξε πολυ προς το καλυτερο με το εκπληκτικο civic type-r.
Δεν αρκει να εχεις τον ισχυροτερο κινητηρα για να εισαι γρηγοροτερος σε μεικτες συνθηκες και οχι σε στησιματα 0-400μ ή 0-1000μ.απάντησα αυστηρά στην ερώτηση κινητήρας επιδόσεις.
αν θες και στρίψιμο, το xedos την 156 την τσάγιαζε κανονικάπροφανώς δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, μένουμε μόνο στην σύγκριση που σας κόφτει
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Πάλι γίνεται το κλασικό λάθος να μετράτε την Alfa στην ευθεία...... Εκεί τα νούμερα την αδικουν , ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κλάποιςο την διαφορά ειναι να κάνει μικτή διαδρομή με πολλές στροφές και κακό οδόστρωμα. Εκεί φαινεται το στήσιμο και ο κινητήρας μιας Alfa....
Μια απορια-αντιρρηση: γιατι κακο οδοστρωμα?
Γιατί εκεί φαινεται το καλό στήσιμο και το σημείο που πραγματικά θα σε βοηθήσει το αμαξι να αναπεξέλθεις σε μια δύσκολη στιγμή. Ειδικά αν είναι εργοστασιακό και χωρίς την επέμβαση πολλών ηλεκτρονικών.....
Να δείς πόσα στουκαρισμένα civic vti μετρούσα κάθε μήνα στην κατεχάκη πάνω απο το νεκροταφίο του Βύρωνα, με τις αθλιες αναρτήσεις που είχαν που τερματιζαν για πλάκα...
-
Ε όχι και έγχρωμο το... Tempra Veloce...
Βασικά ο λόγος που είχε απορριφθεί η 155 1.8 (δεν μιλούσαμε καν για 1.6) ήταν η μετριοπαθής σχεδιάση του και έτσι προκρίθηκε το Xedos για αγορά αν και η 1800άρα ήταν ελαφρώς ταχύτερη του Ιάπωνα (κάποια δέκατα). Η 316 απορρίφθηκε λόγω επιδόσεων.
Συμφωνώ για τα Civic... πήγαιναν σφαίρα αλλά στο στρίψιμο ηθελαν χέρια και μυαλό...
-
passat 3b....97 μοντελο...μακραν μια 5ετια μπροστα....(2πλα ψαλιδια εμπρος-ημιακαμπτος πισο!)και μην μιλισω για 20vt...
-
Ο χρήστης teo75 έγραψε:
Να δείς πόσα στουκαρισμένα civic vti μετρούσα κάθε μήνα στην κατεχάκη πάνω απο το νεκροταφίο του Βύρωνα, με τις αθλιες αναρτήσεις που είχαν που τερματιζαν για πλάκα...
Και για τα φρενα τους θυμαμαι να λενε ασχημα .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και για τα φρενα τους θυμαμαι να λενε ασχημα .
Τα φρένα δεν είχαν πρόβλημα... το ABS είχε με τα ελληνικά σαπούνια και δεν άφηνε το αυτοκίνητο να φρενάρει...
-
Θυμάμαι τη 155 Q4 που την είχαν οι μπάτσοι και την χάζευα όταν πέρναγε..
Θυμάμαι και την άλλη θεά την lancia deltona και αυτά μεσαία δεν είναι???? μιάς και το τοπικ δεν αναφέρει κυβικά....... -
- Μ3
-
Πέρι σιβίκ
Αυτό το ξέσπασμα του vtec και ο ήχος ήταν
Μια καλή ανάρτηση ήθελε και καλύτερα φρένα (κάποιο βάζουν από integra)
-
ΤΟΥΟΤΑ CARINA E
κριτηρια βασει της κατηγοριας του και επομενος του μέσου ορου των χρηστών αυτης της κατηγοριας
- χωροι
ανεση
επιδοσεις
οικονομια
καταναλωση
αξιοπιστια
φρενα
εμφανιση
- ειχε αναγκη για σκληροτερη και αμεσοτερη αναρτηση (το πτοτειναν και οι αντιπροσωπειες στα σερβις)
και για καλυτερη πλευρικη στηριξη στα εμπροσθια καθισματα
- χωροι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
απάντησα αυστηρά στην ερώτηση κινητήρας επιδόσεις.
αν θες και στρίψιμο, το xedos την 156 την τσάγιαζε κανονικάπροφανώς δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, μένουμε μόνο στην σύγκριση που σας κόφτει
Θα συμφωνησω με τον ντριφτερ μαλλον το καλυτερο sedan στα 90ς ηταν το μαζντα, αλλα το 406 με τον 16βαλβιδο 1.8(απο το 96 και μετα?) ηταν επισης ενα πολυ ολοκληρωμενο αυτοκινητο στο δευτερο μισο της δεκαετιας και μεχρι την ελευση της 156(που για την εποχη του ηταν εξωφρενικα καλοσχεδιασμενο αυτοκινητο ειδικα απο την μεσαια κολωνα και μπροστα).
Την Dedra εννοεις?
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
passat 3b....97 μοντελο...μακραν μια 5ετια μπροστα....(2πλα ψαλιδια εμπρος-ημιακαμπτος πισο!)και μην μιλισω για 20vt...τώρα για να καταλάβω ο ημιακαμπτος πισο.. είναι καινοτομία 5 χρόνια μπροστά
-
Ο χρήστης teo75 έγραψε:
passat 3b....97 μοντελο...μακραν μια 5ετια μπροστα....(2πλα ψαλιδια εμπρος-ημιακαμπτος πισο!)και μην μιλισω για 20vt...
τώρα για να καταλάβω ο ημιακαμπτος πισο.. είναι καινοτομία 5 χρόνια μπροστά
....ναι ναι , ήταν τόσο καλόπου ακόμα και τώρα βλέπεις ένα σωρό πασατ ενώ οι 156 που ήταν χάλια δε βλέπεις καμία... Η τα ανάποδο?
-
Και επί του θέματος: Το πιο ολοκληρωμένο για μένα ήταν το Audi A4 1.8T Quattro. Είχε χαρακτήρα οικογενειακού αυτοκινήτου, ήταν γρήγορο, τετρακίνητο, με αξιόπιστο μοτέρ. Κάποια είχαν χαζοθεματάκια, αλλά νομίζω όλα της εποχής τα αυτοκίνητα (οκ, πλήν των ιαπωνικών!) βγάζανε διάφορα χαζοπροβληματάκια
-
πες εσυ αλλο αμαξι με 2πλα ψαλιδια εμπρος απο τοτε....το μπροστα συστημα ειναι για σεμιναριο !156=η χαρα τις αλφα ρομεο..η ποδια εσπαγε αναμεσα σταδιαστιματα των καθε σερβις.απο χαρτονι ηταν?χαχαχα!.τρελα προβληματα με ηλεκτρικα..τιν ειχε γνωστος μου..
Το καλύτερο μεσαίο οικογενιακό των 90s